icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
2. jún 2012

@zlobinka Uz aj Risko zacal viac reagovat na zvuky lebo ked som mu dnes pustila kolotoc nad postielkou co hra tak hned stichol a tak bokom pozeral ze co to hra.A ked som si kychla tak sa strhol chuda moje.Ale kamiony mu nevadia ked spinka v kociku.A tiez uz prisiel na to ako je dobre na rukach ale snazim sa to nejak obmedzit a len v nevyhnutnom pripade ho beriem na ruky ked uz velmi rici.Aj mame som to zatrhla.

petra1209
2. jún 2012

Po včerajšom nervóznom dni čo sa viac plakalo a nespalo ako spalo sa náš drobec konečne napapal, odgrgol, pokakal a krásne spinká 🙂 🙂 🙂

gugolina
2. jún 2012

@michalienka25 dakujeme moc si zlata 🙂

jarabica123
2. jún 2012

Tak a sme doma🙂 malicka vazi 3940kg a 51cm, no vam poviem, vytrpeli sme si az az, ale konecne domka a tesime sa z nasho klbka🙂aky je to uzasny pocit, byt znovu doma a uz traja pokope🙂

katkamiki
2. jún 2012

@babush dakujem pekne za odpoved, ale ked si vypije z jedneho len 5 minut, nezobudi sa ti potom po 15 minutach, ze chce zas???? a nezapasava vam na na ciciku? Zevraj by som ho mala budit, ale ked zaspi na ciciku nemam sancu ho zobudit. 🙂

janusha33
2. jún 2012

@mandarinka34 jaaaaj to aj nas cestuje.Najma ked ho prebalujeme tak hlavu vykruca a nozkami sa zapiera a pekne sa posunie ze postolky musime stale prekladat.

mandarinka34
2. jún 2012

@katkamiki mne ukazovali v nemocnici ked som kojila a sestricka uz videla ze mali asi spi to mi kazala steklit jeho usko a ked necucal dalej to som mu vitiahla cicik z ustociek polozila na bok a spinkal

cimage
2. jún 2012

@katkamiki niekedy aj za 10min, lebo vacsinou zaspi pri papani a nestihne sa poriadne najest. Jedno kojenie, cize u nas jedna seria kojeni z jedneho prsa. Nema sa menit pocas kojenia, lebo mas 2druhy mlieka, predne a zadne. Predne je nieco ako predkrm a zadne je ako hlavne jedlo a je viac vyzivne. Tak musi dobre vycucnut jeden prsnik a az potom ho dat na druhy. Tak nam to vysvetlovala aj sestricka.

lunnka
2. jún 2012

@cimage
@katkamiki ano ze tak do 3 hod by sme mali davat stale len z jedneho..

chcem sa spytat- bolia vas bradavky? ja ich uz mam tak citlive, neviem co na seba, kazdy dotyk mi vadi.. nemam uz ragady, len su jednoducho strasne citlive ☹

janusha33
2. jún 2012

Baby taka otazocka.....ako ste na tom so sexom?Moj muz sa uz nevie dockat a je mi ho uz aj luto.Uz som aj rozmyslala ze to risknem ale sa bojim ci by som tym nieco nepokazila.Mam predtym troska respekt aj ked chut je velka.Mozem tym nieco poskodit?Nejak jazvu alebo co.....vonkajsiu jazvu mam uz relativne zahojenu a predpokladam ze vnutornu uz asi tiez.Krvacanie nemam ziadne a do konca sestonedelia ostavaju dva tyzdne.

janusha33
2. jún 2012

@lunnka Ano pozname,aj moje su take citlive....to tym cuckanim.

cimage
2. jún 2012

@lunnka Aj moje, hlavne lava. Tu mi stale natahuje pri papani. To robi iba s lavou 😒, tu nema rad od narodenia. Uz som mala aj chrasticky, teraz je len citliva.

lunnka
2. jún 2012

@janusha33
@cimage hej aj mna najma lava, ale vlastne obe su uz na pokraji sil ;D ja len ze laktacne tu vravia ze to je zlym prisatim, ze mam kontaktovat lakt. poradkynu..tak ja neviem..ale pride mi to samozrejme ze bolia ked su stale cumlane.. ked sa prisaje tak tie prve momenty su zle, potom akoby sa jej aj ustocka trocha uvolnili a je lepsie, ulava..no ten prvy nalet to je ako pyrana 😠

janusha33
2. jún 2012

@lunnka Presne,chnapne po tej bradavke jak mala pyrana a potom ked to rozcicia tak lepsie.To bude tym ze chyta iba bradavku takze ju cucka ako cumlik.Ked si chyti aj kus dvorca tak necitim vobec bolest.

lunnka
2. jún 2012

@janusha33 je to zvlastne lebo sa snazim aby mala pusku riadne dokoran, naperem jej tam poriadne aj dvorec a aj tak to boli.. ale pocas pitia ked ju niekedy "odpojim" ze nech si odgrgne a zas naspat potom je to uz super a davam jej to rovnakym sposobom... ja mam pocit ze ona v tom krci ako uz chce pit ten prvy moment riadne chnapne, potom uz vie ze dostane tak ma aj ten stisk jemnejsi..neviem

bublinka76
2. jún 2012

@jarabica123 blahozelam k malickej. A ako si nakoniec rodila? Vyvolavali ti, alebo sa to rozbehlo samo?

babush
2. jún 2012

@katkamiki to vies, ze si pyta aj za par minut 😉 ale s tym uz tak nejak ratam, ze niekedy kojenie trva aj hodinu. Co sa tyka zaspavania, tak ju sledujem a ked uz zaspava, tak ju budim jemnym stuchanim a postipkavanim do licka a za uskom, to na nu plati. Ale toto moje druhe dieta, nejak moc na prse nezaspava. Musime sa satkovat, aby zaspala v pohode a bez dudky. No a davam pozor, aby poriadne vytiahla najskor jeden prsnik (to aj citim podla hmatu, ci je este plny) aby si dala aj toho zadneho mliecka a az potom ponuknem aj druhy. No ale ked je velmi teplo, tak sa casto pyta na prso, lebo taha hlavne predne mliecko od smadu. Ja nedavam vobec vodu ani cajiky, len predne mliecko cucnut, to ju aj upokoji 🙂
@janusha33 ja by som neriskovala, preto je to sestonedelie aby sme sa fakt vyhybali tymto veciam, lebo riziko infekcie je stale velke. Alebo aj otehotnenia 😀 ale ak chces mat minimalny vekovy rozdiel medzi detickami, tak to skuste 😀 😀

tinci
3. jún 2012

@katkamiki ja to riesim tak, ze ak mi zaspi po 5 minutach tak ju jednoducho rozbalim, necham chvilku nech sa preberie, potom zacne hladat mliecko ale dam jej az ked je nervozna z hladania - a potom sa napije poriadne...

tiuska77
3. jún 2012

Ahojte baby po dlhšej odmlke 😒 ... tak nakoniec sa maličká zľakla rannej vyvolávačky ako mamina tak 29.5. mi nad ránom odtiekla plodová voda....nie veľa tak som si lahla ešte späť a o piatej začali pravidelne 3min kontrakcie, tak som šla do nemocky a o 10:05 hod bola Nelly na svete 🙂 .. myslím, že na prvorodičku celkom fajn..ani dianatal gel mi nestihli dať 😀 .... dnes už prvá noc doma za nami bolo to hrozne...malička sa nechce prisávať aj hodinu to trvá všetci susedia museli nadšený 😝 ...baby poraďte dobrú odsávačku..ja som to vôbec neriešila mam doma takú staršiu ale je hrozna nič s ňou neodsajem a bradavky sú v prdeli... 😒

jarabica123
3. jún 2012

Babulky, vy ktore uz dlhsie kojite je dobre pouzivat tie klobuciky na bradavky? prejde cez ne dostatok mliecka??bez nich by som asi umrela od bolesti,,prsia mam stale moc naliate, bolia, aj sa snazim odstrekovat pod sprchou ale moc to nepomaha, mam skusit odsavacku??pomoze to??ci naopak??malinka by papala aj kazdu poll hodinku a najma v noci opicka jedna🙂

lunnka
3. jún 2012

@tiuska77 blahozelam k dcerke 🙂 s odsavackou neporadim, zatial neodsavam, ale pripravenu mam manualnu aventku

pokito
3. jún 2012

@tiuska77 aj ja mam rovnaky problem, bradavky znicene, chrasticky, citlive...
Odsavam a potom jej davam z flasky, snazim sa aj prikladat aby sa mliecko rozbehlo, mam ho od zaciatku malo, dokrmujem nutrilonom.
K tej odsavacke: ja mam rucnu avent, je dobra, ale mam aj elektricku medela a ta je petfektna...

pokito
3. jún 2012

@tiuska77 ooo a gratulujem

janusha33
3. jún 2012

@tiuska77 Moja rada,kasli na odsavacku a radsej sa este troska potrapte s prisavanim a prikladanim a mala sa uvidis chyti lebo uz bude taka hladna ze sa chyti....priroda to ma zariadene.Ked budes odteraz hned odsavat nebude sa stimulovat tvorba mliecka,ktora sa stimuluje ked mala papa priamo z prsnika.Alebo skus nejak inac ju prisat ved su aj nejake laktacne pomocky.Odsavacku mam rucnu medela,mala som vela mliecka a musela som aj odsavat a je dobra.Ja som s nou spokojna.

janusha33
3. jún 2012

@tinci Nemalo by sa vraj odkladat papkanie lebo potom moze byt hltavo a moze mat z toho koliku.Mam s tym skusenost.Risko sice dostava papat co najskor po prebrati ale aj tak chnapne ako mala pyrana po prsniku a musim si ho prilozit bruskom na seba aby nepil tak hltavo.Akoby sa bal ze mu niekto vezme mliecko alebo rovno cely prsnik lebo cely cas ho poctivo drzi.

alohim
3. jún 2012

@jarabica123 gratulujem k malicke;)

alohim
3. jún 2012

@jarabica123 ja som mala presne to iste, velmi naliate a tvrde prsia + aj so zvysenou teplotou, aj bradavky citlive no po tyzdni sa to upravilo. Maleho som stale prikldala. Babatko je najlepsia odsavacka 🙂 davaj malej ako si pyta, ta tvorba mliecka sa upravi. A na klobuciky pozor, mala sa moze potom zle prisavat, lebo tam nemusi otvarat tak nasiroko pusu. Skus si radsej natierat bradavky lanolinovou mastickou medzi kojeniami. Mne to velmi pomohlo a uz nic neboli. Drzim palce.

alohim
3. jún 2012

@janusha33 moj tiez ako pirana chnape a hlce😀 a popritom vydava take zvuky ze: "i-aaa" ako somarik, ked saje a potom, ked prehltne tak: "eheee"...je to vtipne, no manzela to dost rusi v noci 😕 snad tieto prejavy vymiznu casom.

Aj vase babatka vydavaju pri dojceni rozne zvuky ci tisko piju?

alohim
3. jún 2012

@tiuska77 gratulujeeem! 🙂

lindauciatko
3. jún 2012

@jarabica123 ja som odsavacku vyuzila minimalne, skusaj to odsavanie pod sprchou a aby si prsia mala menej naliate ponukaj aj 2 krat, 3 krat za sebou z toho isteho prsnika, jasne ze ten druhy bude na roztrhnutie - tak ho len trochu uvolni odstriekanim - ale ked bude mensi dopyt po mliecku, tvorba sa znizi. Mne sa to upravilo za 2 - 3 tyzdne, teraz uz nie su tak naliate
lepsie je to popisane na stranke dojcenie.wordpress.com