icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
3. jún 2012

@alohim No nas tiez take zvuky vydava a niekedy jakeby si nieco mrmlal alebo co....take je to mile.Niekedy jakeby az priadol.A ked zyva tak to ma tiez take zvukove zakoncenie ale vdaka tym zvukom viem v noci co asi stvara v postielke,ci si len tak mrmle a sa natahuje alebo sa chysta plakat a nieco sa deje.

michalienka25
3. jún 2012

@stvura nie nie, ja som rodila 23-tieho

lunnka
3. jún 2012

@alohim 😀 som sa dobre zasmiala na tych zvukoch... moja len e-e-e ked chce pit a pri piti pocut len preglganie.. ale po piti vyzera ako ozran, chripi a grgne ako chlapisko 😀

lunnka
3. jún 2012

@lindauciatko ja som sa odsavacky este ani nedotkla, az sa bojim ci je to ok, len kojim, nikdy mi prsnik nevypije uplne, ale je makky, nie je napnuty.. tak neviem ci je to tak spravne, zatial sa nic nezapalilo, len zo zaciatku som mavala akoby zimnicu uz to preslo, vsetko by bolo super keby som nemala tak citlive a ubolene bradavky..

janusha33
3. jún 2012

@lunnka Ja som zo zaciatku pouzivala odsavacku teraz uz ked citim ze jeden prsnik je napaty tak ho prilozim na ten aj ked neprejdu tri hodiny od posledneho krmenia.Viem ze by sa to tak nemalo ale predchadzam zapalu prsnikov.A to vcera v noci som nevedla ze na ktory mam prilozit lebo oba boli plne lebo Risko spal od deviatej do tretej rana v kuse.Ale z laveho mi uz samo vytekalo tak som prilozila na ten.Ste mali pocut tie zvuky....normalne mu zblncalo jak mu tieklo do zaludka....a to pradenie jakeby hovoril ze hmhm jaka dobrota.Doslova mi tie zvuky to pripominaju ako ked si nieco vychutnavate co ste uz daaavno nemali.A grga na dvakrat a poriadne.A popri papkani si samozrejme aj poprdi a nalozi plienku.

alohim
3. jún 2012

@lunnka 😀 😀 😀 veru tie nase babatka maju "silu"...aj moj maly podobne a raz az ta silno si grgol i prdkol, ze som upodozrievala manzela 😀 ako stary chlap

zlobinka
3. jún 2012

@tiuska77 mne sa mala tiez nechcela prisat a tak pouzivame klasicky cumlik..ide to s nim perfektne,lebo ani chranice ci ako sa to vola na bradavky nechcela..ale ja si aspon zatial neviem ten cumlik vynachvalit..takze kojim...a mozem hocikde,ked si zoberiem cumlik so sebou...viem ze to nie je idealne,ale vzhladom na nasu situaciu jedina moznost po porade s poradkynou..

zlobinka
3. jún 2012

baby co presne ste vybavovali po porode..

katkamiki
4. jún 2012

Aj ja sa chcem opytat, do kolkych dni od porodu treba ist nahlasit narodenie dietata, aby som dostala ten pridavok na dieta? Tych 22 eur?

katuskaaa29
4. jún 2012

@katkamiki ahojko, ja som tam bola tyzden potom ako sa narodila, ale na urade prace mi poovedali, ze staci naraz odovzdat vsetko, aj ziadost o prispevok kpri naordeni (t.j. okolo 150 eur) pootom tzch 22 eur, a este je aj ten prispevok pri prvom dietati tych 620 ci kolko eur, povedali mi ze to mozem vybavit naraz, tak cakam kedy bude mat mala 28 dni a potom pojdem k lekarovi nech potvrdi a odovzdam vsetko naraz, tak poovedala ta pani, ze max 6 mesiacov mas na to aby si odovzdala papiere a tak ti aj spatne zaplatia peniaze naraz. Kedze nam to teraz nechyba tak odovzdam vsetko naraz

katuskaaa29
4. jún 2012

@zlobinka rodny list na matrike, trvale bydlisko (podla toho kde a matka tvale bydlisko) zdravotnu poistovnu, rodny list som odovzdala d socialnej poistovni, a na urade prace soc. veci a rodiny tie prispevky

svetlusska
4. jún 2012

@jarabica123 ahoj ja som mala ten problem v porodnici ked som bola sa mi odrazu naliali prsia ze som ich mala ako kamen doslova a boleli och, skusala som aj odsavacku ale prd pomohla, najlesie mi to islu s rukami a sestricka mi poradila nech idem do sprchy nahnem sa do predklonu a striedavo teplu a studenu vodu pustam a masirujem aby vytieklo mliecko, s tym som nemala problem mliecko tieklo aj ked som v predklone nebola, len musis styl ze zhora dole masirovat a ked nepomoze musis stlacit a vytlacit mliecko lebo mozes dostat zapal prsnika a to je zle...ja som si ho vytlacala aj mimo sprchy lebo sa mi nechcelo vkuse sprchovat tak do umyvadla nahla som sa a stlacala tak ak mi tieklo mlieko..sice ani to vytlacanie nebolo moc prijemne zatinala som zuby lebo to tiez bolelo ale tak potom uz bolo dobre.mne to pomoholo za hodku uz bolo vsetko okej potom mi doniesli maleho z ozarovania a vycucal co trebalo a bolo dobre...

svetlusska
4. jún 2012

@janusha33 mno moj nazor je ked sa na to citis tak preco nie, 🙂 ja mam tiez velku chut ale kedze som este len 3 tyzden po porode a krvacam a jazva boli tak musim este vydrzat :D

katkamiki
4. jún 2012

@katuskaaa29 Dakujem pekne 🙂 Super, si mi pomohla. Nechcela som sa teraz trepat s malym, ked ma este len 10 dni po meste 🙂

michalienka25
4. jún 2012

@lilianka1199 no veru, ja by som staaale len jedla. aj vody vypijem na litre a necikam tamer nic. asi ide vsetko do mliecka, preto mam asi aj take veeelke "kozy" 😀

michalienka25
4. jún 2012

@alohim ako pekne si to napisala, az sa tu musim usmievat. presne toto robi nasa bambulka. a aj teraz v postielke, ked spinka to robi...i-aaaa 😵 . asi tak schuti spinka.

janusha33
4. jún 2012

@zlobinka No najprv matriku,ked budes mat Rodny list kopiu odnes do socialnej poistovne,potom ti bude treba kopiu do zdravotnej poistovne(na to mas 60 dni),potom ti bude treba kopiu k ziadost o prispevok pri narodeni dietata a k ziadosti o priplatok k prispevku pri narodeni dietata.Na matrike ti daju myslim aj oznamenie o narodeni dietata to ti bude treba k papieru na rodinne pridavky.To sa vybavuje na urade prace a socialnych veci ale to ti vsetko staci odneist naraz po 28 dnoch,kedze je tam lehota ze sa musi dieta dozit 28 dni(Priplatok k prispevku pri narodeni dietata).Staci ti to odneist naraz.Moj muz bol dvakrat,prvykrat mu zenska dala vsetky tie ziadosti a vysvetlila co a ako a teraz to bol odneist po 28 dnoch.A to je myslim vsetko.No a pediatra samozrejme.

janusha33
4. jún 2012

@michalienka25 Risko nerobi i-aaa ale niekedy tak hiiiiikne....ze sa pritom stale zlaknem.

janusha33
4. jún 2012

@michalienka25 Ale to je dobre lebo teraz v tychto horucavach budu drobci aj smadnejsi.Ja tiez vela pijem len v noci pijem viac ako cez den.Cez den nejak zabudam.

tiuska77
4. jún 2012

@janusha33
@pokito Ďakujem baby za rady 😉 ... nejako sme sa rozbehli ..klopkám na drevo 🤐 ..no mne sa tak rýchlo naliali prsia, že mi museli pomáhať sestričky masírovať a odsávať, lebo mala sa nevedela prisať (nepodarene bradavky 😠 ) a k tomu prsia ako betón ..tak som začala používať klobúčiky a ako tak sa prisala ale trvalo to dlho aj hodinku 😒 ..ale už dnes ideme bez klobúčikov 😵 ..včera sme celý deň behali s manželom s odsávačkou aby sme cicušky predpripravili 😝
@alohim moja presne také zvuky vydáva ako somárik 😵 úžasná je 🙂

janusha33
4. jún 2012

No baby tak sme uz asi vsetky na svete,teda nase deturence.....teraz by sme mali premenovat toto forum na Poradnu majovciat 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
kwatka
4. jún 2012

ahojte
už sme doma.
31.5.2012 o 12:00 sa nam narodila Simonka s mierami 3550g a 48cm.
mame sa fajn.

pokito
4. jún 2012

@kwatka gratulujem 🙂

zlobinka
4. jún 2012

@janusha33 no manzel vybavil rodny list,zdravotnu,pediatra sme samozrejme vybavili, bol mi potvrdit ziadost ku gynekologicke este tam treba potvrdenie od pediatra po tych 28 dnoch..ja len ci je to vsetko..pridavky sa tiez vybavuju po 28 dnoch...? nic ine sa nevybavuje? napriklad na socialke? a samozrejme aj na urade sme ju prihlasili..

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
4. jún 2012

@zlobinka Do Socialnej poistovne musis odniest kopiu rodneho listu,tam kde si niesla ziadost o materske.Pridavky sa nemusia asi po 28 dnoch ale je to myslim na jednom mieste tak co tam budes behat na tri krat ked mozes im naraz vsetko odniest.Hej staci kopiu karticky,ja som tak muzovi pribalila preventivne aj kopiu svojej karticky keby nahodou chceli a aj chceli.

janusha33
4. jún 2012

@kwatka Jeeej gratulujem,tak ste to stihli na maj.Prajem vsetko naj hlavne zdravicko a mliecko.

babush
4. jún 2012

@jarabica123 ja som zo zaciatku pouzivala klobuciky, lebo som mala bolave ragady na bradavkach a mala mi ich stale viac "rozcuckala". Ale ked sa to ako-tak upravilo, klobuciky isli prec, aby sa mala naucila dobre prisat. Musi mat v puse aj dvorec, nielen bradavku ako k tomu nabada klobucik. A ked sa chce drobec kojit casto, tak ju nechaj, ona ti naozaj odsaje najlepsie. Ja som si v odsavacke niekedy poskodila bradavky este viac, tak pozor na odsavanie. A drzime palce, nech sa dobre rozkojite 😉

wwwphotokidssk
5. jún 2012

vsetko dobre mamicky 😉 pre babatka do 2m mame specialnu akciu. pozrite si nasu prezentaciu prace 😉 pekny dnik