icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janinkad
6. jún 2012

@janusha33 ja nedam na odsavacku na vysavac dopustit,perfektna vec,pri Davidkovi sme ju teda vyuzivali,ale bol o nieco starsi.A praveze mne sa zda ze ma sopliky vlhke,ako my ked nam treba vyfukat nos,ze ho mame plny.takze na to su uz steticky asi malo

petra1209
6. jún 2012

Poradňa po prvom mesiačiku dopadla výborne vážime 5030g aj sme riadne podrástli, už sme včera schovali najmenšie vecičky a pani doktorka nás pochválila 🙂 len nás trápia sople ale to hádam rýchlo prejde 😉

lilianka1199
6. jún 2012

@janinkad ja som odsavala vysavacovou odsavackou mojho Lea ked mal dva tyzdne,na vatove tycinky sa zlosti,plakal a na vysavacovu odsavacku len tak kukal,co to je,pekne som mu vytiahla vsetko a bol klud....

lilianka1199
6. jún 2012

@janusha33 Ked sme krstili Lea,bola tam este jedna rodina,v kostole nebol nikto iny a oni mali maleho v deke a ked ho krstili,tak len tak na rukach a to mal tiez asi mesiac,bol pekne obleceny a sa mi to pacilo,takze perinku neries,ked tak ho podrzite,ved to uz bude velky chlap 🙂

lunnka
6. jún 2012

@janusha33 aky nadstavec?

michalienka25
6. jún 2012

Kočky, ako ste na tom so zlatou zilou po porode?mne sa asi objavila a neviem, co s tym. Cipky sa bojim ako cert kriza (mam z toho vkladania fakt husiu kozu) no pripada v uvahu jedine nejaka mast. viete nieco odporucit?a neviete, ci by sa to samo neupravilo?bez akychkolvek liekov...Dikes

lunnka
6. jún 2012

@michalienka25 no v lekarni maju vela druhov masti a cipkov (napr. Faktu..), bez liekov jedine sediet v dubovej kore- to pomaha,stahuje; po kazdej stolici umyvat a vysusit, jest vela vlakniny, vela pit, pohyb-menej sediet

michalienka25
6. jún 2012

@lunnka Diky.

jarabica123
6. jún 2012

Baby, co to moze byt, nasa malicka sa napapa, krmim ju aj hodinu a pol dokym sa sama neodsaje, niekedy uz nevladzem, najma v noci je to vycerpavajuce, pocas dojcenia zaspinka, nechavam ju zatial s nami, ale hned ako sa odsaje od prsa, zacne byt nepokojna, a pri tom ja ju pred kazdym kojenim prebalim, aby sa citila dobre, nepokojnA, myslim tak, ze mrnka, a zase hlada prsnik:( lenze ja ju predsa nemozem kojit 24hodin denne, a aj sa s nou bojim niekam ist, co myslite, mam malomliecka??alebo co sa jej nepaci droblinke,?po kazdom kojeni ma peknu stolicu, vetry ma, takze neviem co to moze byt, myslite, ze mam skusit dokrmit raz a uvidim??je pravda ze prsia nemam nejak extra naliate, ale zase ked vytlacam alebo odsavam mlicko vzdy krasne ide, tak ja neviem, dakujem za rady🙂)

katkamiki
6. jún 2012

@michalienka25 ja som to mala tiez po porode. Strasne mi to zavadzalo a potom mi kamoska z lekarne poradila masticku PROCTO- GLYVENOL. Do tyzdna mi zabrala a teraz nemam vobec nic. Moze sa dat aj dnu natriet, ak mas vnutornu zlatu zilu, alebo ak mas vonkajsiu, tak navonok sa natrie. Alebo potom zevraj je este dobre aj studena voda. Oplachovat si zadok studenou vodou a vmasirovavat tu zilu dnu. Vyskusaj 🙂

alohim
6. jún 2012

@jarabica123 robi ti to casto alebo je to iba prechodne? aj mna maly od nedele "zlostil" stylom ze bud prsnik alebo nevedel co so sebou, ani zaspinkat a plackal. Mozno aj tvoju malu to prejde a ma iba obdobe kedy prsnik jej poskytuje istotu.
Ak mas mliecko a mala produkuje dost pocikanych, pokakanych plienok, urcite nedokrmuj, lebo ti to pokazi dojcenie. Skus jej popri kojeni robit toto: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... aby si to miecko viac vytiahla lebo hodina na prsniku je podla mna vela, mozno sa iba chce ukludnit, neviem... Drzim palce.

alohim
6. jún 2012

@janinkad my sme uz tu odsavacku skusali a maly vobec neplakal, iba pozeral, ze co to a nechal sa odsat, takze neboj sa to vyskusat😕 😀

alohim
6. jún 2012

Mne asi vymenili dieta 😀 Spinka dnes ako zarezany, nacucka sa a spi... 🙂
Chcem sa opytat na Vigantol - kolko kapiek davate? Mne predipsala z dve a citam letak, ze 2 kvapky sa davaju iba pre nedonosene deti. Ze za normalnych okolnosti staci 1 kvapka. Tak neviem kolko mu dat, nechcem zbytocne viac.

200283
6. jún 2012

@alohim dve kvapky aj mi davame

barustek
6. jún 2012

@michalienka25 ja som mala zlatu žilu počas teho.. a velmi mi pomohol detralex su to lieky na predpis a natieranie nechtikovou mastičkou

tiuska77
6. jún 2012

Baby v čom mate oblečené babo doma cez deň.... a v noci? Ja ho dávam do perinky a ma len tričko a ponožtičky a na noc to iste ale mam otvorene celu noc okno tak dávam pre istotu čiapočku, je to oki? Nerada by som bola keby mi mala ochorela. 😒

fide
6. jún 2012

@alohim my sme od krstkych rodicov dostali kresielko to sa da hombat hra to a vybruje ... to je take polohovatelne aj pre novorodenca ..a predstav si ze je v poslednej dobe v tom. Ked je nervozny tak mu pustim to vybrovanie a normalne ho to ukludnuje. Tak som rada lebo teraz pre zmenu ma Eliška teploty a pre každu blbosť pišti manzel s ladvinovym kamenom mal ist dnes na hospitalizaciu ... takze som v poslednej dobe sama na 2 deti a jedneho choreho dospeleho .... 😢

fide
6. jún 2012

@tiuska77 to je individualne ... naš Šimon je tak zamrznute dieťa že mi začne normalne revať keď mu je trocha chladno a hned aj modrie...mam ho v bodinkach s dlhym rukavom polodupky a ponožky no asamozrejme čiapočka. Zabaleny je v perinke a prikryty dekou....na zaciatku som ho viac obliekala a nedavala perinku ale nepomahalo ruky mal stale zmodrete 🙂 tak som ho zabalila do perinky...proste potrebuje byť stále vyhriaty....a tiež zaleži kolko mas stupnov v byte

fide
6. jún 2012

@jarabica123 myslim ze mas malo mlieka ...moj toto zacal robit pred nedavnom .. bolo mu malo jedno prsko .. no v ziadnom pripade by som nedokrmovala ! uz ked raz zacnes prestanes dojcit... skor by som to riesila tym ze treba vela pit vodu mlieko a vineu alebo inu hroznovu stavu..to pomaha na mlieko teda aspon mne...a mlieko ked z prsnika vytlacas to sa vzdy najde tolko na vytlacenie...co sa tyka casu dojcenia ak ma dieta dost mlieka tak mu staci 20 minut na satie aj s prestavkami...takze ked dojcis tak dlho bud babatku ide mliecko velmi tazko a nechce sat alebo ho tam nie je dostatok...

zlobinka
6. jún 2012

@alohim nasa mala tiez obcas pomrnka a naucila som sa tiez nebezat hned a niekedy sa sama hned ukludni a zaspinka...zvlastne ako su tie deti podobne

zlobinka
6. jún 2012

@alohim my davame jednu kvapku

michalienka25
6. jún 2012

@katkamiki
@barustek Dakujem kočky za rady. Že vmasírovať dnu...Ja už len pri predstave, ze si to musim natriet a dotknut sa toho mam husiu kozu. Neviem, proste mam z toho hruuuzu...no manzel mi kupil akusi mast...Avenoc sa vola, tak to idem tym skusit natriet...

barustek
6. jún 2012

@michalienka25 tusim že tu som mala aj ja ale niesom si istaaa ..no ja mam nato hrozne spomienky ja som nemohlaa ani chodit ked som potrebovala ist na wc tak ma museli preniesit ale som rada že to nemam teraz lebo mat to a starat sa babetko tomu vravim statočnost tak sa držkaj!! a nech ti to co najskor prejde 😉

michalienka25
6. jún 2012

@barustek tak ja to nemam az take hrozostrasne, ale boli ma to, a jednoducho mi to tam zavadzia...tak hadam sa to co najskor spravi. A dakujem 😉

barustek
6. jún 2012

@michalienka25 no bud rada ja som to mala velmi bolestive a velke až ma zimomriavky po tele prešli. mne presla ta bolest tusim že tak za dva tyždne bol to horor...noo najlepsie je to vsunut spat ale to dost bolíííííí

lunnka
7. jún 2012

ahojte predpisal vam lekar pre malinke Cebion (vitamin C)? ja mam kvapkat kazdy den 4kvapky..

suzan1111
7. jún 2012

@michalienka25 masticka Mastu aleboFaktu a hlavne psylium..to pomaha na makku stolicu..ono to aj tak trva kym sa zahoji..ja som pred tyzdnom mala zapchu a bum..tiez sa mi to objavilo☹

janusha33
7. jún 2012

@jarabica123 Skus jej dat cumel....vies ona si ku koncu mozno uz len cumlika bradavku a ked ju potom vytiahnes alebo sa sama odpoji a das ju do postielky tak jej ten cumlicek - bradavka chyba.

suzan1111
7. jún 2012

@barustek fuha ako toto citam tak neviem ci mam to iste..ja som pri zapche mala stipanie,rezanie a krv na papiery..tak asi mam vnutorne hem..no kazdopadne son rada,ze nie som sama s podobnymi probkemami🙂

barustek
7. jún 2012

@suzan1111 určite niesi touto hnusou trpi vela ludi a nie len tehotne ženy ale aj muži, Noo možno možes mat vnutorne a možno si len niečo zjedla tak to šlo tažko von 🙂