Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lunnka Ono to mzoe byt aj tym ze chce byt hore,ze neche hned ist spat.My sa preto s Riskom mojkame,rozpravame,dame ho na brusko troska pocvicit.Kazde mimco potrebuje aj niekde vydat tu energiu ktoru nazbiera papanim a spankom.Uz to bude teraz takto.....co raz menej bude spinkat a coraz viac bdue hore.Preto skus cez den ju aj podrzat hore aby v noci lepsie spala a oddelila si den od noci.Risko v noci spi relativne dobre,teraz sa sice budi kazde tri hodiny(kontroluje ci nechodim na zury lebo muz chodi na nocne) ale nad ranom sa mu uz nechce velmi spat lebo je vyspinkany,doslova chce byt hore.Tak sa ho snazim cez den podrzat stale viac hore a ponatahaovat to aby v noci spinkal.
Baby, ale moj spi cez den max 20 min, a potom revy. Ale volala som s jednou lekarkou, ze to budu asi vetry, ale prdiet prdi, len ma problem grgnut. Neviem ako ho mam naucit na grganie , neviete mi niektora poradit?
@petra1209 No aký krásny fešáčisko!!!
@gelifil noo tak nejak, po prichode domov bol v postielke mozno hodinku a potom ked ho bolo treba nakojit prebalit a zas nakojit a tak dokola az do rana som si povedala ze pokym sa mi nezahoji jazva tak bude spat pri mne, lebo s tou jazvou je to dost zaujimave to vstavavnie a vsetko okolo toho,, kedze som nastrihnuta az po zadok...a hlavne hned ked sa zobudi dam mu cicu napapame prebalime (ked prebalujem ked nie je napapany place ako divy, tak mi neostava nic ine ako ho troska zobudit po kojeni) a spinkame...
@petra1209 aky bol kraaaaaaaaaaaaaaaaaaasny 🙂
@katkamiki moj neodgrguje na pleci,ale ked ho dam ako keby sedel,ked pada dopredu,tlaci mu brusko a odgrgne si🙂,treba skusat,ale vraj nie kazde babo si stale odgrgne,hlavne tie malinke.... 😉 a moj zacal strasne plakat posledne dva dni a pomohla mi vajickova polievka s rascov, prdka v kuse a je spokojny 🙂
No baby ja som dnes na totalku.Risko je cele poobede taky zly a uplakany.Normalne uz citim ze uz nevladzem a dnes pojdem veeelmi skoro spat.Navyse ma boli cely chrbat a o hlave ani nehovorim.Zacinam mat pocit ci nebudem chora lebo mam asi aj vnutornu horucku.No proste na totalku.Asi som nemala jest tu spenatovu polievku.Navyse ma Risko problem kakat a prdiet tak nam pomaha rektalna rurka ale nechcem ju velmi pouzivat aby si na nu nezvykol tak ho troska nechavam nech to skusa sam ale len place teda place reve o zivot.Tak sme si ho striedali doteraz s muzom,aj cajik feniklovy dostal,ja som uz tiez pila.Neviem ci si zajtra neurobim rascovu polievocku.Dufam ze uz teraz zaspal a idem aj ja.A zakon schvalnosti som dnes sama doma lebo nasi su v nocnej a muz uz tiez isiel do nocnej.
@petra1209 No nas cajik dostal uz davnejsie ale vela ho nevypil asi to uz nezabera.Tiez som mu dala este papat aj ked s obavou ze kolko toho vygrca ale dnes som mu nedala Vigantol tak negrcal.Ale po kupani uz papal tak som sa bala aby nebol az prejedni ale zatial je tam ticho tak snad uz zaspal.Asi zajdem do lekarne zajtra.Ci je to na predpis?
@fide @bazulda @janusha33 @ss225 Tak som rada, ze v tom nie som sama, je tazke nevediet co babatku chyba, najma ak sa s nim snazim aj dost mojkat, hrat, cvicime na chrbatik, brusko, spievam mu. Zacinam to robit tak, ze ak pomrnci, poplacka, neberiem hned na ruky a on sa aj ukludni. Len je divne, ze si tym sam prerusuje sanok, co predtym sa nestavalo.
@gelfil Ja pravze som za vztahovu vychovu, aj manzel. Aj dojcim na poziadanie. No ak dieta place a ma aj pozornost, a je nadojcene, prebalene, vyprdkane. A neviem co mu je... a place - je to tazke. Potom nic nestiham, ani seba dat dokopy, najest sa. Myslim, ze vtedy malemu neuskodi, ak "pocka". Lebo aj mama musi byt pokojna a spokojna, aby bl aj on. No nieze nechcem maleho upokojovat, ale je to aj vycerpavajuce mat maleho vzdy na rukach, kedze ma stale boli rana po SC a on placka a iba ak lezkame spolu v posteli aleb sedime na gauci a ho mojkam v naruci, to mu nestaci. Chce byt v naruci a v pohybe. Uz musim mm nahnat nech ideme kupit tu manducu, nech ho nosime a stihame aj domacnost.
@janusha33 je to ak, v noci mame v tele viac prolaktinu, takze sa tvori viac mliecka a moj maly kedze v noci sa menej casto chce kojit ako cez den, mne to tak preteka, ze ani prsne vlozky nestihaju 😒 nestiham prat nocne kosele
@verca007 urcite nemas slabe mlecko, mozno maly si iba potrebuje zvyknut. Dojcenie nie je iba o papani, chce ta aj citit a ta stimulacia to spusti. Hoc chapem ze na nervy to je stale prikladat. Kamoska z porodky to ta vzdala a maly uz nchce prsnik, pritom mala dost mliecka, iba sa potrebovali zladit. No plakaval a po nutrilone sa hned ukludnil aj v noci casto nepytal a spal, tak presli na to. Ja som pdobne "nervaky" mala v porodnici, no vdaka Bohu preklenuli sme to. Drzim palceky.
@tiuska77 to vodnate je predne mliecko...veru slabe mlieko neexistuje, aj mne to chcu nahovorit ked maly teraz zacal byt nekludny, ze ci mu netreba viac, ale keby som mala "slabe mlieko" nepriberieme za 2 tyzdne 600g.
@alohim uplne suhlasim, moja ma to iste v poslednej dobe- nekludne spinka, prerusovane- pospi hodinku a potom sa zacne vystierat, vydava rozne zvuky- skusila som jej zviazat rucky do zavinovacky, lebo aj tym pohybom ruk sa budi, vtedy spi dlhsie ale mi je jej zas luto mam pocit ze ju tak obmedzujem..casto zacne plakat, ale niekedy staci nechat tak a zas zaspinka..len nikdy neviem ci zaspi alebo to uz bude plac na dlho..
@alohim Po nejakych troch tyzdnoch vraj pride nejaka laktacna kriza,moze ale nemusi prist.Kedy si maly zvysi narok a chce viac mliecka.U nas asi prisla lebo uz papa viac aspon taky mam pocit ze papa dlhsie arovnakym tempom ako vtedy.Ale uz tak az nehlta ako predtym jakeby dva tyzdne nejedol.
baby,co myslite,moze sa dat 3 tyzdnovemu babetku uz do nosa odsavacka na vysavac?mne sa to zda brutal,ze asi by som nedala,asi len tu do ust,aj ked ta je podla mna o nicom odsavacka.mala ma pravdepodobne sopliky,tak nejak chrci cez nostek,pocujem to a preplachovanie Libenarom a vytieranie stetickami je malo.v noci tak zle spala,kazdu hodinu sa budila a teraz uz spi od 7 tak neviem...Davidko je taky ukaslany,aj muz bol,tak asi to lapla aj ona,taka som nestastna z toho.alebo ist doktorke?
@janinkad na odsavacke je napisane od 0+ takze moze, to len my mame pocit ze je to brutal..
@janusha33 ved aj ja mam s tym zavazovanim problem- ale ked zaspinka pri kojeni tak tvrdsie a vidim ze je v hladine alfa cize rob si so mnou co chces vtedy sa mi to zadari 😀 je cim dalej viac zivsia, kope, kruti sa, velakrat sa mi aj z perinky vykope..bez perinky zatial nespinkame, akoby potrebovala byt trocha napevno nez zaspi.. mam vacsie mamina posila, tak s velkostou zatial problem nemam..krstiny by sme mali robit o 2 tyzdne, oblecko zatial netusim ake bude ale nebudeme sa zas velmi paradit, normalka 🙂
Baby ktore este len chystate krstiny nasla som relativne dobru stranku.Je tu aj oblecko aj vsetko co treba. http://www.krst.sk/ Planovala som odtial kupit ale suseda ma predbehla a pozicala nam nie len perinku ale aj oblecko.Takze sme radi ze sme zase usetrili.
@janinkad Aj Risko ma sopliky a to uz dost dlho takze poctivo vyberam pomocou physiomera a vatovej tycinky kedze odsavacky do nosteka mam iba manualne a to na suche sopliky nepomaha.Pytala som sa svagrinej tak ona davala mladsiemu v pohode aj tu na vysavac.Samozrjeme nedala tah na maximum ale na minimum.Ja som sa bala ci by sa nemohli nejake cievky poskodit ale hovorila ze nie ze v pohode.takze sa chystame kupit ten nadstavec na vysavac

baby, mam pocit ze sa mi rozbehlo uz konecne mlieko tak som si od vcera vecera povedala ze ideme uz len kojit a ziaden nutrilon.. v noci to fungovalo perfektne, maly ci cucol a spal ale na obed cuckal asi hodinu a po pol hodinke zacal plakat a tak som ho len prikladala az doteraz kym som nesiahla nanutrilon.
Neviem ci mam malo mlieka pre neho alebo len tam so mnou cvici.. Ale ked mu to v noci stacilo tak musi aj cez den,chcela by som ho kojit nema este ani dva tyzdne, ale od obeda mam uz cele bradavky rozzuzlane... po 50ml nutrilonu konecne od rana zaspal a ja som sa mohla ist sem postazovat