icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
9. jún 2012

@svetlusska ja osobne obcas dam aj cumlika nema ziadny problem s prisatim, pri dvoch detoch niekedy jednoducho potrebujem nejako malu ukludnit a byt so starsou a cmulat prsnik asi tiez nie je dobre riesenie a hlavne ked sa to stane zlozvykom tak si to bude stale castejsie vyzadovat.

stvura
Odpoveď bola odstránená
jagu81
9. jún 2012

ahojte maminy, ani som sem nestihla napísať. nakoniec sa podarilo a naša bambulka je ešte májová - narodila sa 29.05. o 11.40 s mierami 3790g a 56cm no a kým sa dostala na tento svet maminu riadne potrápila. Naša Miška však za tú bolesť určite stojí. Pôrod nakoniec nemuseli vyvolávať, po jednom dni na nemocničnej posteli si Miška povedala, že radšej ide von sama, ako má mama prísť o kríže a v noci mi začali kontrakcie, o 9 ma previezli na pôrodnú sálu a o 11.40 bola von 🙂 za tým nasledovala pol hodina šitia, keďže okrem nástrihu ma moja "maličká", aj slušne roztrhala. Nevadí, už je to celkom dobre, dokonca už môžem aj sedieť 😀 . Mliečko sa nám rozbehlo, neprikrmovali mi ju vôbec, čo ma teším, tak verím že nám kojenie vydrží čo najdlhšie.
PS: Všetkým novým maminkám gratulujem a želám len to najlepšie im aj detičkám, hlavne litre mliečka 😉 nestíham to tu prečítať, ale niekedy sa k tomu isto dostanem.

leonna
9. jún 2012

@katkamiki Baby Calm su na prirodnej baze. Mozes skusit aj tak, ze si ich budes davat ty pred jedlom. Aj tak vraj zaberaju, lebo sa dostanu do mliecka 🙂

cherry1981
9. jún 2012

@zlobinka Ahoj ja som to mala pri prvej dcerke do pol roka krasne sa to upravilo, do 6 rokov sme chodili pravidelne na kontroly k ortopedovi, neboj to sa upravi tie klbiky 🙂

tiuska77
9. jún 2012

@jagu81 jéééj tak nakoniec sme rodili v jeden deň moja mala prišla na svet 10:05 hod a tiež si to rozmyslela bez vyvolávačky sme šli (ráno o 7mej som mala nastúpiť do nemocnice) 😝 .. je krásna tak sa držte 😉

alohim
9. jún 2012

baby co ste po SC, mala z vas niektora par dni po horucky? ja uz mam od vcera 38-39 a neklesa :( z prsnikov to nie je, nie su naliate, rana ma neboli. Ist na pohotovost ci este pockat? 😕

babush
9. jún 2012

@svetlusska my mame podobny problem. Ale pred 2 dnami som uz nevydrzala a dala som dudku, lebo som bola na nervy ja, z toho mala a potom aj starsia, ktorej som sa nestihala venovat, lebo som stale kojila. Po mesiaci uz by to nemusel byt problem. Moze sa stat, ze pride takzvany "strajk" a moze zacat odmietat prsnik, vtedy vsetky cumle a flasky, ak mas, prec. Starsia mala cumel a vpohode sme kojili do kedy sme uznali za vhodne bez problemov. Tak dufam, ze to bude podobne aj s mladsou. Dudku dam len na ukludnenie, potom ju sama vypluje, alebo jej ju vyberiem z pusiny.
@zlobinka drzime palceky nech sa vam rychlo klbik napravi, nech sa nemusi drobatko parit v lete v tej perinke. Ale Borka je krasnucka 😉

alicia28
9. jún 2012

@tinci , preco chces prevarat LUCKU ? to nema zmysel,,,to potom mozes davat vodu z vodovou a prevarat tu,,,,ked uz kupis LUCKU to len otvorit a dat do flase a dieta moze pit, nie je dovod ju prevarat.
male deti nemaju pocit smedu tak isto su na tom aj stary ludia takze rodicia musia deti len ponukat a ponukat inak pit nebude,,,len malo deti sa zvykne nalievat do nemoty,,,moja sestra bola ten typ co sa v kuse nalievala sama .........ale to je skor vynimka,,,
🙂
ani moja 3 rocna dcerka by nepila keby ju stale neponukam vodou,,,,co sa da robit,,raz vyrastu a budu sa potom starat o pitny rezim samy

alicia28
9. jún 2012

@stvura , ja neviem ako to budem riesit, ale ked bude vonku aj vecer pomaly cez 30 C ako niekedy su take horucavy ze dietatku urcite gatky a ponozky nedam, bude len v plienke,,,,ale pockam do vecera,,,ani cez den v takych teplach nepojdem,,niekedy je horko aj o 20 hod vecer, uvidime ako bude v lete,,,sama som zvedava, prva dcera sa mi narodila v auguste a to bola uplne nahata len tielocko a plienka lebo by sa mi uvarila tak sme von nechodili len neskoro vecer a cez den v tieni ale opalit sa da aj v tieni a treba natierat,,pozrem v lekarni ako to je s kremom pre malinke deti co nieco je take co sa da natierat aj pred tym ako dovrsi 6 mesiacov.

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
9. jún 2012

@alohim No ja som si teplotu nemerala ale mala som pocit zaciatkom tohto tyzdna ze mam vnutornu horucku lebo som bola cela taka jak zbita a bolo mi velmi divne a mala som velmi horuco v ustach.Ale pre istotu som si nemerala.No myslim ze zbytocne pojdes s horuckou na pohotovost,lebo ta akurat zjazdi lekar a nic viac.Skus si dat vlaznu sprchu.Nie si prehriata z toho tepla?Alebo ked tak myslim ze paralen mozes,tak si daj ten

tinci
9. jún 2012

😉 @stvura ale nie primne sa vystriedali 3 smeny tak ma nakoniec odrodil Smolenak, ten isty ako pri Paulinke

janusha33
9. jún 2012

Baby ktore davate svojim drobcom alebo sa chystate v tychto horucavach davate ju jemne zohriatu alebo ju len prelejete z flasky?Mama sa somnou natahuje ze ju mam troska zohriat.Dnes som malemu dala trosku Lucku lebo bolo fakt horuco tak aby mal dost tekutin,ale ja som ju nezohrievala.Mama silou mocou ze nech ju prihrejem no zdalo sa mi to zbytocne.Nic sa mu nestalo zatial ked som ju nezohriala.Tak len ci ju mam fakt zohrievat alebo fakt je to zbytocne.

lucyfuk77
9. jún 2012

@janusha33 ja mu aj v horucavach davam teplejsiu vodu / caj aby si neochladil brusko...

bazulda
9. jún 2012

@jagu81 gratulujem krasne dievcatko vsetko dobre. uz nech ste doma
🙂

alohim
9. jún 2012

@janusha33 ja som si tiez myslela, ze to z tepla a unavy no ani sprcha nepomohla. Nakoniec mi ta horucka ani poobede neklesala...tak sme sli na prijem do nemocky, kde mi vyberali stehy a Dr., ze som prisla vcas lebo mi zistil zacinajuci zapal maternice a ze je to tym ze malo krvacam a sa to zle cisti, no super ☹ Teda som na ATB, paraenove cipky zabrali a uz klesla teplota, snad sa to rychlo spravi, lebo potrebujem plne fungovat kvoli malemu.

alohim
9. jún 2012

@jagu81 nádherná bambuľka...aká je veľká 🙂 gratulujem

katkamiki
9. jún 2012

@alohim Skore uzdravenie ti prajem !!!

svetlusska
9. jún 2012

@stvura nooo ono by to nebol problem kebyze mi potom nevygrca vsetko co spapal a place lebo chce zas prsnik, a hlavne lezat pri nom cely den alebo pol dna tiez neni vyhra, inac sa mu venujem kolko sa len da

bazulda
10. jún 2012

@alohim skore uzdravenie a hlavne klud kvoli mliecku 😉

alohim
10. jún 2012

@katkamiki @bazulda Ďakujem, už ATB asi zabrali, po noci sa cítim trocha lepšie. Mliečko našťastie je 🙂

janusha33
10. jún 2012

@alohim Ciiiii to mi ani nehovor lebo ja nekrvacam uz vobec....a ja som aj tak velmi malo krvacala.A citim asi posledne dva dni troska citlivejsiu jazvu ale to mzoe byt tym ze uz som sa nejak rozbehla a uz neberiem ohlad na to ze tam mam nejaku jazvu.Vo stvrtok uz idem na gyndu,uz bude sest tyzdnov.

tiuska77
10. jún 2012

@janusha33 Booože Tebe už prešlo 6 týždňov 🙂 ...ako to rýchlo ide niektoré sme len pred nedávnom rodili 😝

tiuska77
10. jún 2012

Baby ktoré mate elektrickú odsávačku ..odporúčate alebo je to zbytočná vymoženosť? .. keď ja mam toľko mliečka, že odsávam aj 2 - 3x denne a v noci ma ide z toho poraziť....Dík za rady 😉

janusha33
10. jún 2012

@tiuska77 No v stredu bude koniec siesteho tyzdna.Ved som rodila 2.maja.Ja som sa strepala medzi prve 😀 😀

jagu81
10. jún 2012

@tiuska77 super tak toto nám vyšlo 🙂 keby sme plánovali, tak sa isto nepodarí, že v jeden deň 🙂 gratulujem aj ja, Nelly je krásna bábika, držkajte sa babulky 🙂

jagu81
10. jún 2012

@alohim ďakujeme krásne, tebe skoré uzdravenie, aby si bola čím skôr fit 🙂

gugolina
10. jún 2012

Ahojte kocky tak mame to uz konecne za sebou vcera as prepustili a dnes mame uz 7 dni 🙂 nakoniec sa nam porod skomplikoval a skoncili sme sekciou :( ale uz po prebrati a ked som maleho MATEA videla som zabudla na bolest :D jeho miery 2980 g a 48cm... take drobatko ale papac iný :D dnes sme mali prvu noc doma ale malinky bol dobrucky hore kazde 2,5hodky tak sa dalo :D

cobhan
10. jún 2012

ahojte baby, vcera mala Miuska 5 tyzdnov..uz len tyzden a zase mozem soferovat 😀. V utorok ideme do Dublinu na kontrolu so srdieckom a uz druhy tyzden bojujeme s kolikou. A aby mi nebolo malo, tak som dnes dostala menzes ☹