icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
10. jún 2012

@gugolina Tak gratulujem!!!nech ste ty aj maly zdravucky. A coze sa porod skomplikoval?

janusha33
10. jún 2012

No baby asi u mn zacina laktacna kriza.Risko by len pil a pil a pil a jeden prsnik mu je malo a ked som mu opakovane dala ten isty prsnik v rozmedzi cca 2 hodin tak chnapol a tak ho drzal a s ruckou jakeby sa chcel vysplhat alebo ho zhltnut cely.Tak bud si nevie vytiahnut cele mliecko alebo ho zacinam mat malo prenho.

alohim
10. jún 2012

@janusha33 to nevadi, ze uz nekrvacas, hlavne, ze si ok. Ved uz mas sestonedelie za sebou - ako ti je fajne 🙂 Dr. hovoril ze po SC aj kratsie sa krvaca. No ja by som este mala a takmer nic, iba zriedkavo spinenie.

A neboj, ak maly prospieva, mliecka mas dost, mozno maly len "zavislaci" 🙂 Ako uz vies, hovori sa ze laktacne krizy su v 3-6 tyzdnoch a 3-6 mesiacoch. Aj moj teraz ma takmer 3 tyzdne a "zavislaci" uz si pyta castejsie i po 1,5 hodne si cucne, mozno i od smadu aj sa chce ukludnit, kedze cumlik nedavame.

alohim
10. jún 2012

@gugolina Gratulujem!!!!...aj nam sa skomplikovalo na SC, ale neboj, zotavis sa rychlo 🙂 hlavne nerob, co nemusis. Ja som prepla sily a bol zapal :-/

janusha33
11. jún 2012

@alohim Hej napadlo ma tych 6 tyzdnov.To nic,urobim si rascovu zaparzenu polievku a mliecko sa nejako rozbehne.Vodou sa nalievam.Nejak to preklenieme,nerada by som zakazdym este rozrabat umele mlieko lebo uz ked ho prebalujem pred krmenim tak niekedy reve ako o zivot a to este keby som mu mlieko mala robit jouuuuuuu to by boli ine decibely 😀

lunnka
11. jún 2012

ahojte tak mame dalsie zamracene rano 😒

@janusha33 skus aj jablkovu stavu- ja pijem riedeny dzus tiez ze to pomoha

chcem sa spytat pijete niektora nealko pivo? ja som zasadne proti alkoholu pocas dojcenia, preto som si neni ista ci nealko pivo ked je nejake to polpercento v nom moze uskodit..
a aj vasi tak casto ckaju a vydavaju chraplave zvuky? moja strasne niekedy chrapci, az bezim pozerat ci sa nedusi..

zlobinka
11. jún 2012

@lunnka moja tiez casto cka aj vydava chraplave zvuky...

lunnka
11. jún 2012

@zlobinka najma ked sa napije- malokedy si odgrgne, len chripi alebo ked sa prebudza niekedy vie tak chrapcat aj vyse pol hodiny.. a na ckanie co? len pockat kym prestane? niekedy to trva fakt dlho..

janusha33
11. jún 2012

@lunnka Risko ani ckat nemusi aby chrapcal.....on ked sa kruti a puci tak vtedy vydava take chrapcave zvuky.Ale ked cka tak s nim az s celym hega.Nelako pivo neposkodi......ja som pila aj alko radler lebo sa predavcka pomylila a dala muzovi alko miesto nealko a nic sa nestalo.

tinci
11. jún 2012

@lunnka veru aj moja chrapci a dost casto...mozno to je z mliecka lebo to zahlienuje organizmus, asi to plati aj u babatiek...

zlobinka
11. jún 2012

@lunnka no nasa zaspi na prsniku a mozem ju drzat akokolvek dlho neodgrgne si..len obcas a to je fakt zriedkakedy...tak ju dam spat,ona si potom tak malicko grcne a je pohoda...alebo si odgrgne ked sa zobudi...cka po odgrgnuti alebo po najedeni hlavne cez den..v noci sladko spi...mne v porodnici povedali,ze ked si neodgrgne a cka sa hej to je akoby si odgrgla..tak neviem co je na tom pravdy..a ona tak chrapci,sa prehadzuje a mne to pride akoby si somrala 🙂 asi tak ako januchkin Risko...a ozaj aj nasej sa cka dlho.

lunnka
11. jún 2012

@tinci vidis toto mi nenapadlo..lebo pozeram aj do nosteka ci nema plny, fakt az muz bol rano pozerat ked isiel do roboty a pocul z izby chrapoty..dost desive 🙂
@janusha33 no to nezbadas nemas ako, ale dobre to dvakrat asi nebude pre takeho cloviecika..viem ze babske recepty odporucaju tmave pivoa neviem co este ale ja s tym nesuhlasim.. ked som vydrzala nepit nic v tehotenstve, nechcem aby sa mliekom do malickej dostaval alkohol, aj keby to malo byt len obcas - jaj a ze bublinky z piva nafukuju- a vymiesavat bublinky musi byt potom ake hnusne to pivo 🙂
@zlobinka mne dokonca mamina povedala ze nas davala odgrgnut na brusku- skusala som, funguje-obcas ale vzdy aj s grckou a dost vela vtedy vypusti tak uz moc neriesim, chodim skontrolovat ci jej netecie ked spinka.. a s tym ckanim namiesto odgrgnutia to som nevedela- mn evravela dr. ze mam nechat cucnut z prsnika alebo vodu- vodu ani caj nechcem davat, len vylucne mlieko do 6mesiacov, ked je to dlho davam napit je mi jej tak luto presne celu ju hadze a niekedy sa az rozplace-myslim ze ju to rozculuje

janja2502
11. jún 2012

ano baby, na ckanie pomaha pitie. Nas maly tiez ked zacne ckat a nijako to neprestava, dam sa mu napit a hned je po probleme. Mne zasa odgrgne stale, prehodim si ho cez plece a vtedy je to riadny zvuk 😀

zlobinka
11. jún 2012

@lunnka mne to s tym ckanimim vravela sestricka v nemocnici..tak neviem ci je to pravda...aj ja ju chodim v noci pozerat,ci si negrcla..mame to podobne..

zlobinka
11. jún 2012

baby co mate dievcatka davali ste uz nausnicky,alebo date neskor...ak uz mate ako to znasali..mala ide mat mesiac a neviem ci hej mame dat teraz prepichnut,alebo ked bude starsia..mam dilemu...

alohim
11. jún 2012

@zlobinka sice mam chlapca, ale mam o dost mladsiu sestru a mamka jej davala nausnicky az ked mala polroka a to nastrelit v zlatnictve a mama mi hovorila, ze to bolo lepsie, pekne a presne zamerali dierky, iba sekunda a bolo po tom, iba troska plakala, aj lepsie sa hojilo, v cene aj nausicky z chirurgickej ocele, co a nosia dva tyzdne na dezinfekciu. A pritom ze ked mne to robili v nemocnici po narodeni ihlou, mi krivo dierky urobili, hnisala jedna diera vzdy az zarastla.... No je to iba jeden z nazorov - a aj zavisi od cloveka, ako kvalitne to urobi a od mamicky ako a kedy chce.

alohim
11. jún 2012

A co sa tyka grgania, moj ked zaspi na prsniku (co je 90%pripadov), takze nedavam odgrgnut iba ho v lahu naklonim, aby mal hlavicku vyssie. On si niekedy odgrgne pri dojceni a ked spi dam ho lahnut do poloboku a troska vyvracka a uz dobre mu je. Aj laktacna v porodnci hovorila, ze dieta si nemusi vzdy odgrgnut stylm ze dame ho cez plece.
A ked cka, mne zial ani cucut mlecko nepomoze, no nastastie mu to nevadi hoci to s nim hega, chudatkom.
....a tiez mi chrapci aj moj, nadranom a viac ako manzel, ktory nechrape 😀 sa smejem, ze manzel sa budi na chrapanie maleho.
Takze je to bezny jav? Ja som sa uz bala, ze nachladol. No robi to iba nadranom a odsavackou sme skoro nic nevytiahli.

zlobinka
11. jún 2012
lunnka
11. jún 2012

@alohim presne to mi povedala aj moja mamina- ja nedavam @zlobinka prepichovat teraz, to pocka- aj tak sa mi na tak malom dioetatku nausnice nepacia (moj nazor) a ze sa to casto zapaluje a ked davas ciapocku a pod. zachytava..ja dam neskor nastrelit

leonna
11. jún 2012

@zlobinka my sme dali akurat v piatok nausnicky. to sme mali 8 tyzdnov. ked jej ich davali tak to bol riadny krik, no v momente ako som si ju dala na ruky, tak bola ticho a za sekundu zaspala :D No a zatial ziadny problem. ma to krasne 🙂 Nam to lekarka odporucila teraz, lebo ze to este vobec nevnima a hlavne si to nemoze ani chytit, kedze to nevie take babatko a rucicky ma vacsinou zavrete v pastickach. 🙂

janinkad
11. jún 2012

@zlobinka ja som malej tiez uz dala prepichnut uska,spravili my to v porodnici ked sme odchadzali.a super,pekne sa trafili.aj ja som rozmyslala o nastreleni,ale potom som si povedala co budem dva razy kupovat nausnice a teraz je malicka,nebude tak bolest vnimat.Ma to trocha zapalene,ale stale jej to denne pretieram liehom a samozrejme ze pri tom krici.

danculka24
11. jún 2012

Ahojte maminky, nasa Simonka sa narodila 1.6. s mierami 3480gr a 51 cm

lunnka
11. jún 2012

@danculka24 gratulujeme 🙂 a krasny datum 😉

janusha33
12. jún 2012

Baby otazocka mimo temy.....ak menim obvodneho lekara,to ma moze hned aj vysetrit ci az od noveho mesiaca?Lebo viem ked som menila gynekologicku tak az od noveho mesiaca som patrila pod nu,len potrebujem vediet ci je to tak aj u obvodneho.Muz meni lekara a nevie ci ho novy uz aj vysetrit a vypisat moze.Zase ho trapi chrbat a tamten ho posielal od savla do pavla a nic to nepomohlo.

janusha33
12. jún 2012

No a sme takmer tam kde sme boli,Pupik sice pomohol ale neviem ci sme ho nedavali prilis casto.Zase mame problem ale pomohla nam rano rektalna.Nic musim si nejak odsledovat co kedy ako a tak.Ved mamou sa nestanem porodom ale postupom casu na vsetko pridem.Dufam.A moju mamu uz ani nepocuvam lebo ta mi dava take rady a hlavne ze za vsetko mozem ja.uz mi zacina paradne liezt krkom.Dnes mame poradnu uvidime co povie pan doktor na tie vyrazticky,co to moze byt.

katkamiki
12. jún 2012

Baby, ja uz som na pokraji sil... :( Maly ma koliky uz vyse tyzdna, nic nepomaha, cez noc malo spi a cez den skoro nic.. :( dnes ma zase ten horsi den :( este aj taka krupica sa mu vyhodila na tvaricke, cela je vyrazkova a ja jem uz skoro vsetko dietne, neviem, z coho toot vsetko moze mat... Ja uz fakt neviem :(

wvwvw
12. jún 2012

@katkamiki ahoj.ja sem sice medzi vas nepatrim,sme o vyse roka starsi,ale zazrela som tvoj prispevok.presne viem ako ti je, tak skusim trosku poradit. Nam veelmi pomohli kvapky Infacol, jedna kvapka vecer pred spanim,myslim ze pred papanim.hned prvy den bolo omnoho lepsie. A na to denne spinkanie nam velmi pomohla elasticka satka a od 3 mes. Manduca. Maly ta potrebuje citit.my sme tiez mali dni kedy zle spaval, ale satka veru pomohla.tak snad nieco pomoze...drz sa a drzim palce ;)

oxiba
12. jún 2012

@lunnka ahoj, aj moj Maxik je v klube chrapotavych deti 🙂 sranda, ze tu mame vela deti co chrapocu..
Dnes sme boli na ORL podrezat jazycek a dr. Mu kontroloval nos, uska, usta a vsetko je OK, teda chrapci bez priciny, asi tieto nase majove deti maju take svoje svojske prejavy.. Maximko vydava obcas zvuky ako praduca macka, neskutocne zvuky vydava i ked kaka 🙂, nemyslim prdiky ale take hmm mmm..

bazulda
12. jún 2012

Ahoj dievcence dnes mame mesiac velmi rychlo to ubehlo. A stale chce byt nasa SISSY na rukach a aby som jej spievala. 🙂 a nasa skoro 2 rocna SALOME stale na mna poloz babo maminka poloz babo daj hajinky belinky 😉 .

bazulda
12. jún 2012

@katkamiki nam doktorka predpisala sab simplex mozno pomoze aj Vam 🙂