icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

oxiba
12. jún 2012

@katkamiki aj moj spuntik bol cely vyrazkovy este vcera + potnicky do toho, prestala som pridavat trosku olivoveho oleja do kupela, ako nam radila lekarka a vykupala som ho vo vode s troskou hypermanganu a dnes ma krasne cistu plet, babetka maju take desive vyrazky, ja umyvam malemu tvaricku prevarenou vodou a vatovymi tamponmi, kazdy den a je to lepsie.. Dakedy vyrazkami reaguju deti i na hormony matky, ono sa to casom upravi, hlavne ich nevytlacaj, mozno ich jemne potriet bepanthenom. S kolikou je to horsie, moja osobna skusenost pri starsom synkovi bola, ze som mohla pit cistu vodu a jest stary chlieb a koliku mal stale ☹ potvrdilo sa mi, ale ze potraviny ktore mi nechutili pocas tehotenstva robili zle malemu, ked som ich zjedla..
Drzim palce nech kolika rychlo prejde, vacsine deti zmizne do konca 3mesiaca, Petko ju mal 6nekonecnych tyzdnov..

oxiba
12. jún 2012

ozaj kocky, riesili ste uz cestovnu postielku? Mate s tym nejaku skusenost? Neviem, ci ju kupit a aku vobec kupit..
Uvitam vase nazory a postrehy 🙂

janusha33
12. jún 2012

Dalsia poradna za nami.Mame 5 kg a 56 cm.vsetko ok.takze sa tesime

zlobinka
12. jún 2012

dnes sme boli na kontrole u doktora..malo sme pribrali..a mne sa to vobec nezda...stale ju kojim niekedy po hodine a pol niekedy po dvoch,niekedy po troch ako si mala vypita...podrastla....ma precikane plienky aj kakame stale...dufam,ze nebudem mat malo mliecka...zajtra ideme na test dojcenia tak uvidim... 😖

lunnka
12. jún 2012

@oxiba ano take chrapoty piskoty tlacenia teraz mi tu konecne bumba na gauci, aj v spacom vaku mi konecne zaspala- doteraz len v perinke

ja som sa dnes dala na zistovanie ako je to s umyvanim dievcatiek dole- moja dr. povedala nechat tak, len po kupani tycinkou naolejovanou utriet od sudokremu, ale v diskusii tu na MK je milion nazorov co robit aby nezrastli male pysky- bud umyvat uplne do cista- vytierat- co ide tazko, alebo vobec nic nechat tak a pravidelne od seba oddelovat pysky.. no zas problem..je tu vobec nieco co nie je kontroverzne okolo babatiek??

a super link o dojceni pozrite si relaciu 🙂 http://www.tvlux.sk/archiv/play/4397/doma-je-do...

lunnka
12. jún 2012

@oxiba inak uz vies ako balit do postoliek? na pampersku das obycajnu plienku poskladanu na trikrat do obdlznika a na nu postolky- tak ja balim

mimi
12. jún 2012

@lunnka ja jej to tiez tycinkou vytieram, ale mokrou, som nevedela, ze ma byt naolejovana. Baby, ake vase babetka maju stolice?Moja ma raz prazenickove a casto kasovite 🙄 A uz zase zaciname byt chore ☹ nechodim ani do obchodakov s nou, iba von a domov, ja tomu uz nechapem a pri tom je plne dojcena...

mimi
12. jún 2012

a este vam napisem jednu pikosku. Pred tyzdnom som mala ukrutne bolesti pod pravym rebrom, tak ma lekarka poslala urgetne na sono, tam mi nic nenasli a konecna diagnoza znela zacvaknuty nerv z dojcenia, povedali by ste to? TAkze mam menit polohy pri dojceni 😅

lunnka
12. jún 2012

babeny co mate dievcatka - mozno niekomu pomoze:

http://www.zdn.cz/clanek/postgradualni-medicina......
Synechia (nesprávně srůst malých stydkých pysků) je stav vyskytující se pouze v klidovém, neestrogenizovaném období. Sliznice protilehlých míst poševního vchodu, které při nedostatečné (či při „příliš opatrné“) hygienické péči o rodidla zůstávají k sobě stále přiloženy, se slepí smegmatem. Vznikne konglutinace, která snadno a rychle sroste v kožovitě pevnou synechii. Topograficky ji dělíme na ventrální, mediální a nejčastější dorzální. Při dorzální synechii (Obr. 3) bývá srůst subtotální do té míry, že vpředu zbývá jen nepatrný otvor pro odtok moči, jinak jsou rodidla zcela „zarostlá“. Synechie vzniká výhradně na neestrogenizovaném terénu, nikdy není vrozená. Synechie je zpravidla klinicky němá a odhalí ji pediatr při preventivní prohlídce (obvykle u batolat). Zatímco konglutinaci stačí rozrušit tupě (roztrhnout), masivnější synechii rozrušíme v celkové anestézii termokauterem nebo laserem.
Obr.: Synechia vulvae

Autor: www.zdn.cz
Rozhodně odmítáme léčbu vtíráním estrogenových mastí: masivní synechii takto stejně nezlikvidujeme, navíc dlouhodobé vtírání estrogenů může vyvolat některé známky předčasné puberty. V poslední době bohužel synechií výrazně přibývá. Matky takovýchto děvčátek tvrdí, že jim dětští lékaři zakazují rodidla malých děvčátek umývat. Ani se tomu nechce věřit: kůže a sliznice rodidel jsou vždy vlhčí než jiné části těla, jejich žlázky produkují smegma, zbývají v nich stopy moči. Důkladná, i když velmi šetrná hygiena rodidel i u nejmenších děvčátek tedy musí být naprostou samozřejmostí. Tam, kde jsou rodidla alespoň jedenkrát denně omývána a přitom se stydké pysky od sebe oddálí, nemůže vzniknout ani konglutinace, natož pevná synechie!

katkamiki
12. jún 2012

@wvwvw Dakujem velmi pekne, ale Infacol uzivame od minuleho utorka a nic.. :( V sobotu sme presli na kvapky espumisan a tiez nic :( nad tou satkou som rozmyslala, ale on nespi cez den preto, lebo ako zaspi, za 5 minut sa zobudi na bolesti, ja to hovorim, ze kontrakcia prichadza, lebo ocervenie, zatlaci, nic nevyjde a uz zacne revat a nemozem ho potom upokojit aspon 20 min... je to hrozne narocne... ale dakujem za radu 🙂

katkamiki
12. jún 2012

@bazulda ale to je asi iba na predpis, nie?

katkamiki
12. jún 2012

@oxiba dakujem pekne, no ja ked si mam predstavit, ze este 2 mesiace a nieco takto prezit, tak sa chystam na psychiatriu uz asi. ja dufam, ze ho to skor prejde. :( s tou prevarenou vodou skusit tie vyrazky natriet, uvidime 🙂 dakujem pekne za radu

janusha33
12. jún 2012

@katkamiki Mne odporucal espumisan gel.A nam pomohol Pupik...

katkamiki
12. jún 2012

@janusha33 Pupik nam robi zle na brusko, cele zcervena :(

tiuska77
12. jún 2012

@lunnka mne kázala doktorka na vatovú tyčinku dať olivový olej a potrieť..nikdy nevytierať do sucha 😉

bazulda
12. jún 2012

@katkamiki nie je na lekarsky predpis je to aj na krabicke napisane..

katkamiki
12. jún 2012

@bazulda som si to teraz precitala na nete, ale je to od 3 tyzdnov, my mame 3 az v piatok :(

leonna
12. jún 2012

@katkamiki Nam lekarka na vyrazky odporucila umyvat repikom 🙂

wvwvw
12. jún 2012

@katkamiki my sme praveze predtym uzivali espumisan a ten je na nic uplne. Infacol nam teda pomohol,je mi luto ze vam nie :( ale pocula som ze pomahaju aj BioGaia kvapky..ale nemam odskusane. Satka urcite pomoze aj na koliky, masiruje sa pri tvojej chodzi brusko a tiez dobra pri refluxe. Nam sa satkou a mandocou stratili vsetky problemy s dennym spankom,my sme sj kocik odstrajkovali..a naozaj si treba davat pozor co ty papas,ja som tiez mala pocit ze som jedla takmer len rohliky s maslom a aj tak boli koliky.pozor napr.na cierne korenie v jedle,na to som prisla az neskor...drzte sa

katkamiki
12. jún 2012

@wvwvw dakujem velmi pekne za pomoc. este by som sa chcela opytat, ci nemas nejaky tip na satku alebo tu manducu. ja sa v tom nevyznam 🙂

yusyas
12. jún 2012

ahojte maminky, ak by ste mali zaujem tak v sobotu 16.6 v Bratislave sa koná burza detského a tehotenského oblečenia
určite si prídete na svoje, môžte nakúpiť od novorodeneckého oblečenia až vyššie.
ja osobne tam idem predávať a mám krásne nové body, alebo značky na predaj ako su nike, adidas, calvin klein body s kratkym rukávom od 0-3 mesiacov - akurat na leto 🙂, mam na predaj krásny cossato prebalovaci pult uplne novy a vela dalsích vecí dovezených z usa alebo uk 🙂
Burza sa koná vonku, takže v prípade nepriaznivého počasia sa ruší.
Viac info na tel.čísle 0948 068 828 alebo na info@joyzone.sk

bambulla
12. jún 2012

ahojte my sme boli vcera na poradni a mame 4350g a tiez po papkani sa vieme pekne jedovat asi niejake koliky doktorka nam kazala kupit probiotika Biogaia kvapky my sme mali tiez z niecoho niejaky vysyp dali sme tri kvapky fenistilu a zmizlo nam to 😉

janusha33
12. jún 2012

Na ten vysyp na tvari mi doktor povedal ze u dietata ktore je dojcene je to normalne,ze babo sa aj cisti,ze aj z toho to je.Ze ked prejdeme na inu stravu ktora bude potom pestrejsia takze sa to aj strati.Ze to mzoe mat suvis aj s tou kolikou.Ze to len bud nechat tak alebo jemnucko potriet nejakou calciovou mastickou.Som rozmyslala ze skusim bepanthen,ten mam doma.Mam aj calciovu ale nie som si ista ci je to vhodne pre mimco.

petra1209
12. jún 2012

Baby ktoré ste na Nutrilone nezapeká vám drobcov? My už týždeň sa nemôžeme vykakať len s rektálnou rúrkou aj čajík dávame aj sme kúpili Nutrilon Comfort a akosi nepomáha nič ☹

wvwvw
12. jún 2012

@katkamiki ja som mala pre maleho ako prvu elasticku satku Liliputi.ta stala okolo 30 eur.elasticka je super pokial si este satku predtym nemala,lahsie sa viaze.ak budes kupovat z bazariku,daj pozor aby uz nebola vytahana,pretoze to tieto satky zvyknu robit pod vahou dietatka.preto sa pouzivaju len pre miminka.
A potom uvidis ci sa vam zapaci satkovanie a kupis si pevnu satku alebo budes chciet ergo nosic.my sme kupili ergo nosic Manduca.stoji sice dost,ale u nas sa oplatilo.vonku sme spavali len v tom..alebo je aj nosic Liliputi,len kukni ci ma novorodenecku vlozku,Manduca ju ma.
Inak,je to krasny pocit nosit si take mrna..a tiez netrpi chrbat.
Ak budes este nieco potrebovat,kludne napis,ak sa bude dat poradim..len dufam ze pomoze ;) drzte sa

mimi
12. jún 2012

@bambulla my mame biogaia a nepomahaju nam 😒

bambulla
12. jún 2012

😖 my ich mame druhy den uvidime ako bude dalej

lucyfuk77
12. jún 2012

@petra1209 my sme na bebe, no nutrilon papal prvý syn a bol v pohode - každý deň (niekedy aj 2x za deň), no je dosť možné že už ho robia inak.... ako dlho ho beriete ? nie je to spôsobené len zmenou mlieka ?

jarabica123
13. jún 2012

Babulky neviete poradit, ze preco je moja malinka taka nekludna stale?? Najma v noci, je napapana, prebalena, pred jedlom jej dam vzdy Infacol na brusko, lebo ju boleiva sem tam, a aJ tak sa pocas spanku stale puci, jeduje, mrnci:( nezacne plakat, len v neustalych intervaloch sa toto opakuje:(a je mi jej luto lebo nie je vybuvana a stale potom ziva cez den a nie a nie sa ulozit:(

petra1209
13. jún 2012

@lucyfuk77 mlieko sme nemenili od začiatku mu dávam len Nutrilon a od nedele Nutrilon Comfort má 5 týždňov a kojila som málo takže od začiatku je len na jednej značke, takže zmenou by to byť nemalo 😒