Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Dnes som bola na kontrole u lekarky po siestich tyzdnoch po porode a bola som tam 3 min.,normalne ma skoro vyhodila,lebo mala vela ludi a slo to ako na pase,komunikacia ziadna,pozrela zospodu a majte sa....normalne mam take nervy a to mam dnes zimnicu,nieje mi dobre,ale nemam horucku,tak sa ani nemam koho opytat co s tym 😒 ....
Mliecka mam cez den pomenej aj ja,stale som na polievkach a vinei.....zase v noci ma bolia prsia ,lebo Leo nam spinka aj 4 hodiny.....Zienky drzte sa,nejako to zvladneme 😉
@lilianka1199 byť tebou na drzo zmením Dr a nehám sa ešte raz normálne vyšetriť, nenechaj sa takto stresovať 🙂
@lilianka1199 V noci to aj ja mam tak ze niekedy mame az hrce a vtedy len rychlo prebalujem aby som mu dala prsnik a vtedy notrmalne ze ulava.Ja idem na kontrolu zajtra tak som zvedava.Ale jasne ze to zvladneme,ved to zvladli aj ine tak neviem preco by sme my nemali.Tu doktorku by som tiez hned menila.
Baby, tak mi uz musime dokrmovat :( stale plakal, nevedela som preco a iba som skusila raz dat nutrilon, vypil po 25 minutovom krmeni este 60 ml a zaspala a spal 3 hodiny, co mi cez den nikdy nespal.. asi mu nestaci moje mlieko, ale neviem, co je s nim.. :(
No to bola noc.......dufam ze aspon teraz bude spat lebo babka ho bude mat na starosti kym ja pojdem na kontrolu so sebou.Ono by to nebol problem keby babka nebola po nocnej.
Baby, neviete mi poradit, co vsetko budem potrebovat doniest na urad prace> chcem tam vybavit vsetko naraz. Pojdem az ked dovrsime 28 dni. Dakujem
Kontrola dopadla v poriadku,vsetko ok,o dva mesiace sa mam ukazat na prevenciu a cytologiu.
@katkamiki tam Ti dajú všetky žiadosti...ja som bola včera....a treba ti len asi 5x rodný list prefotený (možno menej je to cca 🙂 ) a všetky žiadosti len vyplníš tam...ak chceš aby prídavky poberal manžel aj jeho občiansky a na jednú žiadosť tu o príspevok 6.. € potrebuješ potvrdenie od pediatra a gynekológa ... hádam som na nič nezabudla.. a pomohla som 😉
ahojte k ziadosti n a priplatok tych vyse 600E mi treba okrem potvrdenia od pediat., gynekol, kopie RL, kopie bankoveho uctu este nieco aj zo zdravotnej poistovne?
@stvura no velmi malo pribrala za dva tyzdne ani 300..podrastla,ale fakt nepribrala....ona pocas dojcenia zaspi a nedokazem ju zobudit...teraz skusam 5 minut jeden prsnik potom druhy necham dlhsie a pije viac...zaspi az po 15 minutach a pekne papa.....tak to skusime tento tyzden takto a uvidime ci priberie...v najhorsom pripade pojdeme na um..ak nic nezaberie budeme dokrmovat...skusam rascovu,vineu a mam aj homeopatika, aby som mala viac mlieka...ono sa to tazko urcuje kolko moze vypit...to ked sa ma doky opytal, tak som mala chut povedat mu,ze nemam rengen na ociach...a vahu nemam...mam z toho normalne depku..aj ked si hovorim,ze musim pozitivne mysliet,ze to bude dobre...
Ahojte 🙂 My sme vcera absolvovali poradnu, nas Maximko pribera a rastie raketovym tempom uz ma 5700g a 59 cm, asi sme tu najvacsi..
no baby, normalne som vcera nechapala, ked som citala, ze skoro vsetky vase deticky maju koliky. Starsia dcera nemala vobec a maly tiez nemal az do vcera. Ale nebolo to zas az take hrozne. Ked sa uz vykakal, tak v tej plienke bol taky natresk a "vona" preukrutna. 😀
Baby neviete poradiť..koľko by malo piť 16dňové dieťa? Zajtra budem musieť isť na skúšku a tak nechávam malinku s tatinom mam mliečko zamrazené moje...ale koľko má dávať do flašky na jedno kojenie? 😕
@zlobinka ahoj nechapem vsak to je dobre ze podrastla- ked ide do dlzky, nemusi tak pribrat ci zle si myslim? ( ked rastie- prospieva..) a 300 za 2tyzdne je celkom ok, ci nie? aj @stvura vyssie pise ze cca 500 za mesiac je dobre.. tak isto nemam potuchy kolko moja vypije pocas dojcenia ale pokial ma dost pocikanych plienok a pokakanych neriesim.. vystrasim sa, ked place a je napapana,prebalena- hned mi napadne ze je asi hladna, prilozim na prsnik a ci uz pije ci len dudla aby sa ukludnila, vacsinou to zaberie 😉
@stvura No tiez mam pocit ze mam zrejme menej mliecka lebo aj maly si pyta castejsie aj sa zvykne jedovat pri prsniku,celu tvaricku si donho zabori akoby chcel z neho nieco vyhryznut alebo vycuckat a nic nejde.A tak prikladame,striedame a stale dookola.Umele mliecko ani nemam kupene a nakolko byvam na dedine a momentalne je u nas lekaren zatvorena az do pondelka a ani nasi ani manzel nemaju cestu do mesta tak mi ani nema kto kupit.Asi jedno stastie.Pokial spinka a nenarieka do zblaznenia tak este stacime a dufame ze sa to rychlo rozbehne vo vyssich obratkach lebo je zrejme ze uz sa dostavam do stavu kedy nesplnam Riskove poziadavky.Ale nejak to zvladneme.
@lunnka ..ja som si tiez myslela,ze ked sa napapa a spinka,ze ma dost mliecka...myslela som si,ze inak by stale revala,ze je hladna...ale skratka od porodu nepribrala tak ako by mala..tak ju bude doktor radsej viac sledovat,aby sme pekne pribrali...lebo ked sa narodila mala 3670..potom sme schudli a teraz mala 4000 a bude mat mesiac...je to dost malo ☹ pred dvoma tyzdnami to bolo v poriadku a teraz zacala menej papat..tak ju musim budievat na kojenie...hadam sa to rozbehne...inak moja mamina mi povedala,ze ja som prvy mesiac dva tiez slabo priberala a potom sa to rozbehlo...pokom to dite je?
Držím silno palce všetkým, čo riešite priberanie...podľa mňa je to dosť individuálne, ak bábätko prospieva, má dosť pokakaných, pocikaných plienok, je to ok, veď či je bábo na percentile10% aleb 90% stále je to norma. Možno ďalší mesiac pribrie viac. Pozrite: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... Určite skúste viac možností, ako hneď dať UM.
Prvá poradňa za nami a po 3 týždňoch máme 57cm, 4950g, teda sme od príchodu z pôrodnice pribrali 890g (po prepustení 53cm, 4060g). Veľmi sa teším 🙂 lebo som mala pochybnosti o dostatku mliečka, keďže tie moje prsníky sa mi zdajú nejaké malé a prázdne a malý chce papať nejak častejšie i po 1-1,5 hod a visí na prsníku. Pediatrička spokojná no keď počula ako často kojím, na požiadanie, už začala že nabudúce sa uvidí, či netreba dokŕmiť, že ona rozhodne a posúdi - no riadna blbosť. Veď sme pekne pribrali.
No bojím sa zajtrajška - kontrola a usg maternice v nemocke, dúfa že tie injekcie metylergometrínu na sťahovanie maternice zabrali a nebudú ma musieť čistiť 😒 aspoňže už tie horúčky nemám, vrajže horúčky znižujú tvorbu mlieka
@oxiba Paráda! ...je to riadny chlapisko 🙂 najťažšie májovčiatko