icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
leonna
14. jún 2012

tak my mame dnes 2 mesiace a 4 kg 🙂 vcera sme boli na poradni a vsetko je ok. 🙂

alohim
14. jún 2012

@stvura viem ze velkost neovplyvnuje 😀 no nemyslela som velkost, ale taky prazdny pocit, ze su nenaliate, resp. ze pred tyzdnom boli viac, ale priznavam, ze som z velkostne mensej kategorie 😀 vysla som z 75A na 75C, a sa i tak citim ako Pamela 😀 😀

@zlobinka ja som citala ze aj 150g za tyden je este normal takze neboj. A prese ako stvura napisala - take male deticky sa iba ucia sat, papat...este su v mnohom "neustalene". Drzim palceky.

stvura
Odpoveď bola odstránená
leonna
14. jún 2012

holky budete davat ockovat proti rotavirusom? my sa mame do buducej poradne rozhodnut a neviem co mam urobit

alure
14. jún 2012

Ahojte maminky,chcela by som vas poprosit o pomoc...o mesiac sa ma brachovi narodit dcerka a robim pre nu hackovany setik,potrebovala by som priblizny rozmer okolo hrudnicka respektive pod pazuskami kolom dokola koli satockam....budete mi niektora ochotna pomerat babo a napisat rozmer? Dakujem krasne 🙂

katkamiki
14. jún 2012

@stvura dakujem pekne, ale on po jedeni ani nespi, co je taky hladny, dam nutrilon a spi aj 2 hodiny, tak neviem :(

petra1209
14. jún 2012

Tak ja už neviem čo mám robiť, v lekárni povedia, že je dobrý pri problémoch s kakaním kamilkový čaj vhodný od prvého týždňa, detská sestrička povie, že nie kamilkový ale repíkový treba dávať. V lekárni mi povedali, že Beba je vhodnejšia keď z Nutrilonu zapeká, detská sestrička, že z Beby zapeká ešte viac a rada nad zlato, že na prehnatie mám dať malému prevarenú vodu s cukrom tak čo teda robiť? 😒 ☹

oxiba
14. jún 2012

@leonna ja urcite davam ockovat proti rotavirusom, starsi bol dva tyzdne v skolke a skoncili sme s rotavirusom na infekcnom na Kramaroch 4 denny pobyt, urcite ockujem, keby sme treti svet, tak uz je na onom svete..

oxiba
14. jún 2012

@petra1209 repikovy caj vysusuje a odvodnuje, tiez upokojuje zaludok, harmancek je casty alergen, vodu s cukrom urcite nedavaj, rascovy alebo feniklovy caj je pre babatka vhodnejsi.. Deti na umelom mlieku kakaju menej casto.. Mozno, keby skusis dat ho na brusko, podpori mu to peristaltiku.. Drzim palce pri kakani

oxiba
14. jún 2012

@alure moj ma ako mesacny 39 cm okolo hrudnicka, ale je to chlapcek, valibuk, neviem ci ti to pomoze 🙂

alure
14. jún 2012

@oxiba dakujem krasne 🙂 urcite pomoze lebo ja uz nemam ani predstavu ake miery maju take mimca 😉 moj druhorodeny bol tiez riadny valibuk rovno sme nosili 62 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
petra1209
14. jún 2012

@stvura rektálnu rúrku dávame to je jediný spôsob ako aspom čo to vykaká inak sa len pučí tlačí plače a nič nejde ☹ Trvá to asi týždeň ja som si myslela, že je to Nutrilonom, tak sme kúpili Nutrilon Comfort čo je proti zapekaniu ani to nepomohlo tak teraz Bebu od včera dávame

petra1209
14. jún 2012

@oxiba na bruško dávam pred každým papaním aj s ním cvičím a nič nezaberá ☹

zlobinka
14. jún 2012

babenky kolko by malo vypit mesacne dieta mlieka?

zlobinka
14. jún 2012

aky caj je najlepsi pre bejby...sestricka mi povedala,ze ked je teplo mozem hej dat 20/30ml caju...je dobry ten kamilkovy?granulovany?tusim hipp znacka..mate s tym skusenosti?

katkamiki
14. jún 2012

@stvura no presne, nas skoro stale, maximalne na rukach zaspi, brusko ho toez trapi a ja uz neviem, akomu mam pomoct, teraz sa najnovsie puci ale tak ze vykruca aj ruky aj nohy, jemu ho luto.. :(

stvura
Odpoveď bola odstránená
katkamiki
15. jún 2012

@stvura supeeer 🙂 tesime sa 🙂

petra1209
15. jún 2012

@stvura no tak si ma aspm povzbudila držím palce pri tých lapajoch 😉

petra1209
15. jún 2012

@zlobinka nám detská lekárka zakázala granulované čaje zn. Hipp že to je čistá umelina a používame len sáčkové kamilkový a taký detský bylinkový miešaný 😉

mandarinka34
15. jún 2012

@zlobinka ahoj nas maly vypije od 90-120ml zalezi ako hladny sa zobudii.a cajim mu davam ten kamilkovy od HIPP a prevarenu vodicku.

mandarinka34
15. jún 2012

@petra1209 ja davam malemu ked nemoze kakat infacol pred papanim.masirujeme brusko pupikom a cvicime nozickami.babatko na UM staci ked kaka raz za den.

zlobinka
15. jún 2012

@stvura
@petra1209 ja som si tiez myslela,ze dojcene deti nemusia nic ine pit...ale ak by predsa tak radsej trocha detskeho caju?

stvura
Odpoveď bola odstránená
bublinka76
15. jún 2012

ahojte, 8.6. sa po skoro 2-tyzdnovom prenasani konecne rozhodol vypytat na svet aj nas drobcek. Miery 3650 g a 50 cm. Dlhe nechty, cely sa supe, ale je nadherny 😀

michalienka25
15. jún 2012

caute kočky. tak mam zas dalsi "problem". uz asi dva tyzdne ma stale svrbi tvar...neviete, cim to moze byt?podotykam, ze nejem nic specialne a ani kremy som nemenila...uz to pomaly zacinam pripisovat tomu mliecku, co sa mi tvori...ale to je asi hovadina, ze? 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
bazulda
15. jún 2012

@bublinka76 gratulujem vela zdravia a mliecka 🙂