icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
zlobinka
17. jún 2012

@1982zuzka no mne sa stalo nieco podobne..mala ma teraz mesiac a tiez som musela vytiahnut mliecko z mraznicky...odsala som si z oboch prsnikov ledva 40...hned som kupila vineu,spravila vajickovo rascovu polievku, doktor mi poradil homeopatika ricinus communis ch 5 na tvorbu mlieka a teraz je to piaty den a mliecko sa rozbehlo viac...stale som odsavala aj kazdu hodku a malu stale prikladala a potom som ju dokrmila bud rozmrazenym alebo tym co som odsala..a chvalabohu teraz nemusim siahat po zasobach...uz som si pripadala,ze nerobim nic len odsavam a odsavam a samozrejme sa staram o malu..neboj ono sa to rozbehne

janusha33
17. jún 2012

@1982zuzka Ahoj no pokial viem tak okolo 3.a 6.tyzdna moze dojst k nejakej laktacnej krize.Ja som mala teraz asi lebo maly si casto pytal a v noci som zvykla mat az bolestivo naliate prsniky,ze som az hrcky mala a teraz cca tyzden aj v noci som mala pocit akoby som mala prazdne prsniky.Ale Risko sa nejak nestazoval .Sice si viac pyta ale mam pocit ze to je aj tym teplom.Nic len dalej prikladaj a jedz a pi mozno o troska viac.Je to asi sposobene tym ze babo si pyta viac lebo je uz aj vacsie.

janusha33
17. jún 2012

@alohim Skus ho kupat cez den.Ja uz zacinam s troska pevnym aspon sa o to snazim, kupeme okolo siestej pootm je este troska hore a o osmej ide do postielky a sam sa upokoji a do deviatej uz spi.Rano zase ked sa zobudi nad ranom okolo 4 - 5 tak uz sa mu potom nechce velmi spat.Dopoludnia niekedy pospi hodinku,niekedy dve,popoludni alebo cez obed tiez,niekedy poobede pospi aj tri hodinky co sa uz tiez chystam upravit ze dobedu troska nech pospi,popoludni nech pospi,potom bude hore,ho okupeme a este troska bude hore do tej osmej a potom uz zaspi.Len teraz napriklad som ho okupala o siestej a pri krmeni nejak zaspal.Tak som ho dala do lehatka a o osmej ho prelozim do postielky.Pocitam ze sa este zobudi a tak ho nakrmim a snad zaspi potom .....aj to teplo ho vie unavit.

janusha33
17. jún 2012

@michalienka25 Risko ani nechce spat velmi v kociku ked je tak horuco.Malokedy sa stane ze zaspi v takom teple v kociku.

janusha33
17. jún 2012

@tinci Ano,my uz kakame ...tiez sme ficali na rektalnej.A tiez nam pomohol Pupik.Teraz je to uz celkom dobre,sa popuci troska poplace ale nakoniec to stoji za to.Uz tyzden sme nepouzili rektalnu co povazujem za uspech.

janusha33
17. jún 2012

@ss225 Skus dat lahnut na brusko.Nasmu to zabera.Ked je napapny,v suchom a nijaka ina poloha nezabera a dam ho na brusko tak hned stichne,troska sa pomrvi a zaspi.

janusha33
17. jún 2012

@lilianka1199 U nas by sa prejest nemohol,hned by grcal,Ked vypije viac mliecka ako treba tak to ide bud pri grgnuti von alebo sa potom pogrca.

janusha33
17. jún 2012

@bublinka76 No ja som po cisarskom sa cistila max dva tyzdne.Viac zo mna neslo nic.Som bola teraz na kontrole po sestonedeli a vsetko v poriadku,vsetko vycistene.Ono pri cisarskom to tiez cistia lekari.

michalienka25
17. jún 2012

@janusha33 no mne tá moja princeznička spí v kočíku. nech sa deje, co sa deje 😉

lunnka
17. jún 2012

@stvura aj ja som sa chcela spytat na to iste- moja mala sa casto v spanku akoby zlakne strhne a rozhodi rucicky, niekedy sa to opakuje viackrat, nechapem co ju moze rozrusit- aj ked je uplne ticho.. potom sa bud pomrvi pomrmle a spi dalej, alebo ked sa to castejsie opakuje zacne plkat a je po spanku. mam kupnu aj letnu zavinovacku typu ulitka kde by som jej mohla zviazat rucky ale neviem- pride mi teplo na zavinovanie tuhe- aj ked je urcena na leto a druha vec je ze sa mi tazko podari zviazat ju..

lunnka
17. jún 2012

@stvura a este ked place tak som si v poslednej dobe vsimla ze zacne tak rychlo trhat pravou rucickou, akoby v krci- ja viem ze to moze vyzerat ze ju len pozorujem ale vyzera to divne, akoby jej nieco bolo, taky zachvat krcovito trha ruckou

katkamiki
17. jún 2012

@stvura a ako sa prosim ta prejavuje ten syndrom? Myslim, ze aj my ho mame :D bude to trvat stale , ci len nejaky cas? 🙂

leonna
17. jún 2012

holky v com davate spinkat vase babatka v takychto horucavach? myslim na noc....

lilianka1199
17. jún 2012

@leonna celorocny spaci vak uz pouzivame,pod to body s dlhym rukavom,myslim,ze ma tak akurat teplotu....

leonna
17. jún 2012

@lilianka1199 Fakt??? No lebo mam pocit, ze tej nasej brmbule je teplo. dala som jej pyzamko a stale plakala. Tak som je dala len bodynko s dlhym rukavom a prikryla ju plienkou a spokojne spinka. Tak ja len ze ci este niekto len tak na lahko oblieka na noc....

lilianka1199
17. jún 2012

@leonna no ja byvam v dome,mozno zalezi na teplote,mi tu mame tak prijemne,nemame horuco 🙂

tinci
18. jún 2012

@stvura zuby dufam ze budu v pohode ako s Pajkou -zvladala to hrdinsky bez teplot a velkych placov 😉

janusha33
18. jún 2012

@michalienka25 Nas Risko vymysla.Aj teraz som ho chcela nechat vonku kym nie je este tak horuco no jemu zrejme uz je....a to ma len body s kratkym rukavom a plienku....nehrozi.....v noci som ho ani zakryt nemohla lebo sa hned kotil a zacal plakat......tak tiez spal len takto.

janusha33
18. jún 2012

@leonna Nic sa neboj,nas mal body s kratkym rukavom a som ho supla do toho spacie vaku musela som ho po polnoci vybrat lebo nie a nie zaspat,nozky horuce tak ma napadlo ci mu nie je horuco.Ked som ho vybrala a len tak lezal vsetko v poriadku....ale akonahle som ho zakryla koniec.....takze sa neboj.....ja stale pozeram ze ci ma teple rucky a nozky.Mama mi tvrdi ze ked ma mramorovu kozu ze mu je zima.Lenze on ju ma aj ked ma horuce nozky a rucky takze tym sa uz neorientujem.A to mam cez den vsetko pozatvarane a zaluzie zatiahnute aby to teplo neslu dno a slnko nepalilo.A vetram v noci.

janusha33
18. jún 2012

@leonna Doteraz mal body s dlhym rukavom a taky sikovny spaci vak,teraz uz mal body s kratkym rukavom a dnes v noci sme museli zrusit aj spaci vak.A vonku cez den uz nehrozi.Ani v chladku nemoze byt.

verca007
18. jún 2012

@zlobinka moj ma 3 tyz. a vypije 90 - 120 ml mlieka UM

alohim
18. jún 2012

@cimage No presne..tiez nic nestiham 😀 lebo on na rukach chce byt 😀 dam h do postielky a plac, sam zaspi zriedka 🙂
@ss225 Urcite si dobra mamka, ved my za to nemozeme, ked maju zachvaty a skusame vsetko mozne🙂 oni z toho vyrastu.

Inak pomoooc 😀 plesatejeme...nasu malemu vypadli vlasky - ale nie vzadu ale vpredu 😀 vyzera ako chlap v zrelom veku

iukapiuka
18. jún 2012

čaute 🙂 chcela by som sa spýtať ako viete že máte začať používať väčšie plienky? malá má skoro 4 týždne a cca. 4.5kg, je možné aby už mala veľkosť 3? (BabyLove) lebo už jej pekne sedia 🙂

iukapiuka
18. jún 2012

@leonna no naša spí v body s krátkym rukávom a tenkých ponožtičkách, to je všetko...ani ju neprikrývam ani nič a je spokojná 🙂 možno ale niečo urobí aj to že spí v tom matracíku CocoonBaby, a ten ju trošku "obalí"..

oxiba
18. jún 2012

@iukapiuka ahoj, moj maly ma6tyz. a min. Tyz. sme tiez zacali s 3-kami pamperskami, vidis to na stehienkach, ci ho plienka neomina.. 🙂

cimage
18. jún 2012

@alohim Nas tiez stratil vpredu vlasky. Som si to vsimla tento tyzden. Ma tam take
jemne bledunke a ked sa narodil, tak mal tmave,ale teraz ich ma len vzadu 🙂
Ja sa s nasim malym aj bojim ist sama von,ze spusti rev. To by som ho mala v jednej ruke, v druhej kocik a psa by som si asi omotala okolo nohy 😀 . Nosit ho budem asi len v nosici alebo v satke, to vydrzi dlhsie ako v kociku.

cimage
18. jún 2012

@iukapiuka Cau, to asi ani nezalezi od vahy ale ci su pohodlne. My uz pouzivame 4-7kg, mensie uz boli uzke a ledva sme mu ich zapli.

iukapiuka
18. jún 2012

@oxiba @cimage ďakujem 🙂 tak teda fakt presedláme na 3jky, zdá sa v nich byť spokojnejšia 🙂

katkamiki
18. jún 2012

Ahojte baby, neviete mi poradit, ktora dojcenska voda je dobre? Lucka, Rajec alebo ten Drobcek ci ako sa vola 🙂 ?