Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@alohim ja ked som doma, si davam do podprsenky obycajnu latkovu plienku...tiez mi tie tampony nestihli sat mliecko...
no baby na ten riskov huronsky narek ktory tak casto pusta funguju ludovky.ked som mu spievala sa ukludnil a teraz som mu rovno pustila tak mi zaspal na rukach.toto zrejme zdedil po mne a mojom otcovi lebo my velmi lubime ludovky.ked bude vacsi a bude chciet tak ho dam do nejakeho suboru. 😀 😀
@alohim ahoj,aj nas to robi,vacsinou po papani ked zaspinkava, zobudi ho to. Akokeby kikirikal,ikal chudacik a,nemoze sa nadychnut.dr.povedala,ze to je normalne,ze este nemaju vyvinuty pazerak,do roka sa to vraj strati.kupili sme mu pre istotu klinovy vankus tak spi vyvysene,dufam to troska zjemni.daj mi prosim vediet co ti povedala mudr.;)
hm...tak maličká mi krásne spinkala od osmej do nejakej tretej - stvrtej v noci. No na poradni mi doktorka povedala, ze by som ju mala budit o dvanastej na kojenie, lebo ze mi pomaly pribera...A pritom ma vahu zodpovedajucu svojmu veku...kurnik, tak dobre sa mi spinkalo 🙂, ale co pre svoju bambulku neurobim.
@michalienka25 moja tak spinka stále, ja ju nechávam 😉 ...a koľko váži tvoja bambulka a koľko mala pôrodnu váhu? 🙂
@michalienka25 Ja by som nebudila v noci.....cez den by som to zvazila ale v noci by som urcite nebudila....alebo by som castejsie prikladala cez den ale zase kazde babo podla mna vie kolko chce papat.Niektore deti teraz menej papkaju ale potom budu viac.
No tak po dnesnej poradni mame 5600 gramov(pribral za dva tyzdne 600 g) a dlzka je 59 cm.A na tie sopliky sme dostali Pamycon do nosa a Fenistil aby mu odpuchla sliznica a dalej odsavat,Muz dostal u svojej doktorky antibiotika z coho nema radost ale tak ma smolu.Takze dufam ze tie nase sopliky pominu lebo chuda moje sa v noci casto budilo co nevedel poriadne dychat.A ja sa musim nejak vyliecit sama.Ach ti moji chlapi.... 😖
@janusha33 prajeme skoré uzdravenie all family 🙂
@tiuska77
@janusha33 ved aj ja som ju dnes v noci nebudila, mne sa to zda take divne. ved ona najlepsie vie, kedy je hladna, a da to aj riadne najavo tym skrekotom...asi ju nejdem budit, len sa bojim, ze mi potom predpise este nejake dokrmovanie...no porodnu vahu mala 4150 gramov a vcera iba 4190 - vyse mesiaca po porode. tak neviem, moc sa mi to nepaci...a cez den ju krmim co tri hodinky. o tyzden mame ist na prevazenie.
@janusha33 juuu pekne vazite aj meriate, len tak dalej, nech je z neho silny chlap 🙂
@michalienka25 juuu tak ty to mas dobre ked ti malicka tak spinka, moj maly stava cca kazde dve tri hodiny...ale tak zvykla som si uz 🙂 hmmm no neviem ci budid, ved babo samo vie kedy je hladne...mojho maleho veru budid netreba ked je hladny tak sa ani poriadne nepreberie a uz to place a hlada cicu, ze daj papu papu daj :D
@svetlusska no ved toto, ona sa sama pekne zobudi a zacne plakaaaaaat, a ked dam cicik, tak je najspokojnejsia na svete. mne sa tak paci to jej prisavanie...kruti tou hlavickou, otvorenu pusinku, ani nedycha, kym sa "napoji" . zlata je ta nasa Kristinečka.
@milacik0106 dakujeme,dufam ze to bude fakt skore, lebo muzik ma v piatok meniny a chceli sme urobit nejaku grilovacku kym su nasi na dovolenke.
@michalienka25 Dobre ale si zober ze aj kaka aj pisa.....cize nieco z toho co vypije ide aj von......
@svetlusska No s tou silou mi nieco hovor ked ma schyti za prsnik a stisne tak silu ma
@janusha33 no s tym kakanim to tiez nie je bohvieco...kazde 4 dni mi kaká...:-/
@castania no presne take zvuky, ako si opisala, take kikirikanie...uvidim co povie Dr. a dam vediet, no poradnu mame az o 2 tyzdne.
@michalienka25 ja by som tiez nechala spat, a ak ti pribera, naco budit...dojcit sa nema podla striktneho rozvrhu. Niekdy tie pediatricky maju "tabulkove" nazory a pritom kazde babo je ine...mne povedala ze nemam kojt castejsie ako po 2,5-3 hod. Kebyze to dodrzujem, maly place a je nespokojny.
@janusha33 Krasne ste podrastli, a skore uzdravenie prajem.
@michalienka25 hihi jak pekne si to napisala 🙂 ono ked pribera tak jak ma a mas dost mliecka ze sa napapa a zaspi a nezaspava pri prsniku a pekne pribera, tak si myslim ze je vsetko okej, ale ja nie som doktorka.a netusim kolko ma babo za mesiac pribrat 🙂 mne moja povedala ze moj maly pribera pekne ked sme boli na poslednej poradni tak za mesiac pribral 1,20 kg a vyrastol o 3 cm.a to mal cca mesiac.takze tipujem ze na dalsej poradni uz bude mat aj cez 5kg.
@janusha33 nooo to poznam, len moj ma este taku mensiu silu 🙂 ale tak valibuk je riadny 🙂
@alohim plne suhlasim s tebou, kebyze sa mi maly zobudi po hodine lebo mu este chyba par kvapiek mliecka a ja mu dam az za dve hodky tak to by sme male riadny rev...babebko vie kedy chce jest...obavala by som sa asi az vtedy keby mi nepriberal alebo co...ale ked pekne pribera a je spokojny tak co...
@michalienka25 ale tak po porode ti este par gramov schudla ci?a kolko ma vlastne tyzdnov?
@michalienka25 To nic,pokial je plne kojena nemusi kakat aj tyzden,pretoze vsetko z mliecka spotrebuje na vyvin
@alohim Dakujeme....no ved som uz prikladala perinku na krst ci sa vobec do nej vojde.Tak zatial ano ale krstiny su az 8.7.tak si nie som ista.No ved ked sa nezmesti tak bude iba tak v dupackach a hotovo.Teraz u nas krstili dieta co sedelo krstnej matke na nohach a ked ho isli krstit tak ho dali lahnut a sa smialo ked nanho fararka liala vodu.Nic sa nestane a co budu kecat tie stare fifleny mna nezaujima.Jak aj dnes som z poradne sla este do lekarne a do obchodu a jedna tetka hned ze uz ste mali krstiny?hovorim ze nie.....a to s nim tak chodis po vonku?A jej hovorim ze a co....k lekarovi mame ist po kanaloch aby nas nikto nevidel ci co?teraz mam dieta zavriet doma.....joj tote baby dedinske...
si tej babe mala pozerat ze nech sa tvari ze ta nevidi ked je vadi ze chodis s malym povonku🙂
@svetlusska no jasne, ze schudla. narodila sa so 4150 gramami a domov sme sli s 3800. no a vcera vazila 4190 gramov a zajtra ma 5 tyzdnov. ale ja si z toho nejaku hlavu nerobim, ved pekne papka, iba v noci nie, a nezda sa mi, ze by mi nejako "chradla" alebo co...spokojna je. mi zbytocne ta doktorka stresy robi. 😠
@janusha33 och joj, tuto poveru mam fakt najradsej. nechodit von, kym nie je pokrstene babatko...NO Coment... 🙄
@michalienka25 tak ja si myslim ze doktora stresuje zbytocne ved pekne pribrala podla mna. nie vzdy maju doktory pravdu, a zbytocne budes doplacat za umele mlieko ked ty svoje mas, ktore je mimochodom najlepsie. a dcerka je spokojna...moj v noci vstava kazde 3 hodiny teraz, zo zaciatku vstaval kazde dve...takze mozes byt rada ze sa vyspis a si kludna a oddychnuta. 🙂

@stvura teda nezavidim ti ako sa musis tocit okolo troch detvakov, ja to pri mojich dvoch len tak-tak zvladam