Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 no ved to ste v pohode váha 😉 ...serkaj na doktorku nestresuj...moja malinka spi stále v noci takto dnes dokonca trhla rekord od pol deviatej spala do 4:30 😝 ... ja aj tak vstávam odsávať lebo cicule by mi praskli ale ona nech bubá...čo mňa viac trápi je, že potom vstane a papa ako keby nejedla ešte nikdy a potom grca bo sa nevie dojesť 😒 ...my sme mali pri pôrode 3420 schudla na 3180 a dnes ma 3920 a presne 4 týždne 🙂
@janusha33 to je super s tým krstom ja som z mesta to som ani nepočula také povery 😕 ..my ani nejdeme krstiť to akože by sme nemali chodiť vôbec celý život von?? 😀 😀
@janusha33 no my mame tiez krst 8.7., do perinky sa zmestime na chlp, ak nie, bude v zavinovacke na suchy zips, no ta nie je biela ale bezova so srdieckami:D alebo bude v dupackach...inak tie "povery" poznam, byvala som na dedine, maleho nastastie krstime v meste. Ale ked som bola u nasich v kostole, na sobasi kamosky pred 2 tyzdnami, boli niektore babky zhrozene, ze s nim chodim vonku.
dnesna poradna dopadla dobre..pribrali sme za tyzden 160g...stale sme na materskom mliecku..mame uz 6 tyzdnov...ten cas ale leti...dnes sme boli aj na kontrole na nozickach tak mame zlepsenie o 2 stupne vdaka tej frejkovej perinke...tak to som happy z toho...pravdepodobne budeme perinku mat do 4 az 5 mesiacov ak to pojde dobre...hlavne ze sa to zlepsuje....
No dalsia bohovska noc za nami....maly sa budil takmer kazde dve hodiny,vecer som mala pocit ze sa mu to zlepsilo lebo mal volnejsi nostek Pamycon pekne zriedil tie sople takze isli lahsie vonku ale potom sa mu to tam zase nahromadilo a zle sa mu dychalo.Mna boli hlava jak slona,asi pojdem zajtra najprv na gyndu kvoli tej hrcke co sa mi urobila a potom pojdem aj ku obvodnej nech mi daco da lebo to bude zapal dutin.
@svetlusska ved toto, ze si odpocnem a som oddychnuta aj ja, a aj mala pekne spinka a zobudi sa kedy chce. neviem, co to ta doktorka vymysla...asi ju vymenim 😀. ale nie, to srandujem 🙂
@tiuska77 tak ked citam, ako ine babulky pribrali, tak ta moja fakt pomaly pribera. ale ved je velka, tazka, neviem, co sa jej nepaci...asi chcu mat z mojej dcerky "babovku" 😀
Ahoj maminky, vcera sme boli s nasou Sissy na jadierkach a mame to v poriadku. Za pol minutky sme zaplatili 15 EUR a ideme aj v 8 mesiaci na kontrolu a dalsich 15 EUR. Tak som sa rozhodla kedze mame 4 dievcata jedna z nich musi byt doktorka 🙂 🙂 🙂
@michalienka25 podla mňa to je tým že málo mamičiek už kojí a krmia detičky UM a potom jasné, že priberajú viac tak to porovnávajú troška nesprávne 😉 môj názor 😝
ahojte. No nase vcerajsie vecerne vazenie dopadlo super. Filipko uz ma 6 kil. Ale keby ste videli ako sa vcera strasne pokakal....... 😅 az na ramenach mal. Musela som ho celeho okupat. 😀
@tiuska77 super si to napisala...je to iba obycajne "tabulkovanie"...a mamicky to iba stresuje. A kazde babatko inividualne a ma to aj v genoch, ze akej "konstrukcie" bude. Niektore priberaju viac, ine menej. Ja som uz na to UM alergicka, ako chapem mamicky, co nemaju na vyber a ho musia davat, ale skor to myslim na pediatrov, vsade plagaty a marketing (moja Dr. vidno ze musi robit biznis Nutrilonu) . Ja pridem na poradnu a sa pochvalim, ze vylucne dojcim, a lekarka uz zbystri - ze ci "netreba dokrmovat"...no ked sestricka dala maleho na vahu a videla vysoku hodnotu, to obratila opacne - ze neprikladat casto a "nepredojcit". Touto radou b som iba sratila mlieko a maly bol nespokojny co by viedlo k UM. Takto sa podporuje dojcenie 😖
Citujem pediatra Newmana (z mamila.sk) - ma zaujal tento odstavcek:
"Dokrmovanie: Nie je vždy jednoduché rozhodnúť sa, či dieťa potrebuje dokrmovanie. Používanie tohto protokolu po dobu niekoľkých dní môže pomôcť dieťaťu rýchlo pribrať. Inokedy je však nevyhnutné, aby rástlo rýchlejšie, a bez dokrmovania to môže byť nemožné. Ak máte možnosť, použite materské mlieko z banky mlieka. Ak také mlieko nie je dostupné, možno bude nevyhnutné použiť umelé mlieko. Pomalý, ale neustály, rast je však niekedy tiež prijateľný. Hlavným dôvodom, prečo sa obávame nedostatočného rastu je ten, že dobrý rast je znakom dobrého zdravia. Dieťa, ktoré dobre rastie, je obyčajne aj zdravé, hoci to nemusí platiť vždy. Ani dieťa, ktoré rastie pomaly, nie je vždy nevyhnutne choré, ale lekári sa viac obávajú o dieťa, ktoré rastie pomalšie ako je priemer. Rastové krivky sú však často nesprávne interpretované. Dieťa, ktoré sa pohybuje na úrovni 10. percentilu rastie tak, ako treba. Príliš veľa ľudí, vrátane lekárov, si však myslí, že iba deti na 50. percentile a vyššie rastú normálne. To nie je pravda. Rastové krivky sa pripravovali na základe informácií získaných o normálnych deťoch. Niekto musí byť aj menší ako 90 % ostatných detí, niekto normálny.
Baby, mate aj vy problemy s dojcenim, tym, ze sa vam maly, mala, strasne hybe pri cicani? odpoji sa, popuci sa, zase sa prisaje, potom sa odsaje, natiahne sa a zase. nam kojenie trva strasne dlho. je to ok, uz som rizmyslala, ze mu nechuti mlieko 🙂 neviem...
@michalienka25 janusha33 Hej presne to potvrdenie. Normalne som nechapala, ked mi zahlasila tu sumu...
Poradňa v 7 týždni úspešne za nami :D Náš valibuk už má 6130g a všetko je v najlepšom poriadku. Pani doktorka nás pochválila, že krásne reaguje a je veru riadny chlapisko 🙂
@leonna tak to je riadne svinstvo. tiez som jej chcela povedat, ze to ma byt zadarmo, ale nemala som sa chut pre jedno ecko hadat...este aj nausnicu jej dali naopak (to len tak naokraj).ja nechapem, ako za to mozu pytat peniaze, ked dole pod tou peciatkou je jasne napisane, ze to musia dat zadarmo...a od teba pytali fakt dost, to je svinstvo...
@michalienka25 vobec som si nevsimla, ze je to tam napisane. urcite by som jej nieco povedala...
Mamičky kolko vam v priemere pribralo babatko za 2t? my sme na prvej poradni mali tolko ako pri prepusteni 🙂 no a na druhej ked mal maly 3t vazil o cele kilo viac ... mne sa to nejak nezdy zeby babatko pribralo cele kilo za 2 t. ....na buducu stredu ideme znova tak som zvedava kolko budeme vazit ... ja mam pocit ze to kilo na malom vobec nevidno,....
@fide to je vpohode, nas tiez pribral kilo za 2 tyzdne a je to na nom riadme vidno 🙂
@katkamiki Hečj hej to robi aj Risko a este pritom zvykne aj anriekat.Tak ho dam odgrgnut a potom sa zase prisaje....chvilu potaha a zase to iste dookola.Ale nie vzdy to robi.A to ze kruti ako cervik uz som si na to zvykla.Minule sa tak krutil ze sa prevalil s chrbatika na brusko.
Baby otazocka....po akom case od porodu by mala prist prva menstruacia?Teda nie od porodu ale od sestonedelia.Lebo ja som zatial nejak nedostala,sice som uz zacala brat antiknocepciu ale ta aj tak by daco malo prist.
@janusha33 🙂 tak to som rada, ze to nerobi len moj 🙂 uz som a zlakla, ze bude mat nejaku vadu 🙂 dakujem a menstruacia pride podla mna az ked nebudes kojit, alebo kojenie bude menej krat za den, napr ked budes vynechavat nocne kojenie, alebo cez den budes menej kojit, vtedy pride menstruacia .
@janusha33 ahoj ja som sa chcela spytat to iste, maleho dojcim, a som akurat na konci sestonedelia.uz som asi 2 tyzdne nekrvacala a teraz som zacala znova.lenze je to take ine, skor by som povedala ze mi dosla menstruacia, ale nie som si ista...maly ma 1mesiac.je kojeny v noci aj cez den. a to som sa tesila ze budem mat od menstruacie troska pokoj. :( zrejme som sa preratala.alebo baby ktore uz mate druhe babo, ako to bolo u vas s ?prvou menstruaciou po porode?dakujem.
@janusha33 a na modrom konikovi som nasla aj tuto diskusiu...takze ja som ten asi nestastnejsi pripad ze menstruaciu hned po sestonedeli :( 😢 ☹ 🙄 😠

@janusha33 tak ja by som napr.s mojim chlapcekom zrejme nikdy z domu nevysla kedze my sme sa rozhodli babatko nedavat pokrstit...a nech mi skusi nejaka dedinska tetka daco povedat tak ju pekne niekam poslem...:D