Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 naša bambulka tiež spinká v noci aj 5 - 6 hodín v kuse a nebudím ju. Dr. nám kázala len cez deň budiť každé 3 max 4 hodiny, ale v noci ju máme nechať spinkať koľko chce. Máme mesiac a konečne sme sa dostali na pôrodnú váhu. Dr. vôbec neriešila či priberá veľa alebo málo, hlavné je že priberá, už máme aj dve brady a sem tam sadielko, lebo keď sa narodila, hotová modelka dlhé ruky, nohy a tenké telíčko, taký malý pavúčik 🙂 každé bábo je iné a nemôžu všetky priberať rovnako a hlavne je rozdiel či je čiste kojená ako my alebo dostáva aj UM. Netreba stresovať a nechať to maličkú, keby bola hladná ona si isto vypýta 🙂
ahojte
dnes sme boli prvykrát na poradni,tak Simonka pribrala 900gramov za 24dní,tak nas pochválili,tak sa tešíme.
Teraz spinká vonku na terase,Tomino spinká v spálni,manžel išiel do mesta tak mam veget,pijem caro a surfujem. 😀
@michalienka25 bola som včera pri laktačnej poradkyni tak predsa aj ona mi povedala, že je lepšie prebudiť ju v noci na to papanie, že ten časový interval je predsa len príliš veľký, že bábätko tak tvrdo spí, že si neuvedomuje hlad (rekord bol od 20tej do 4:30 😝 ) . je to aj lepšie pre ňu a aj pre mňa (síce ja som aj tak vstávala a odsávala)... tak som ju dnes už v noci budila katastrofa hehe...ale po nejakých15min sa to predsa podarilo... 😉
@svetlusska no ja som dostala menstr. pri prvom dietati asi po 3 mesiacoch od porodu. Vtedy som aj prestavala kojit. Tiez som zvedava, kedy to pride teraz.
@svetlusska
@janja2502
@janusha33 ahojte ja som dnes rano zacala krvacat- ale len troska, jasnu krv, teraz nic..sestonedelie mi skoncilo v pondelok, tak neviem co to bolo.. ale keby to bola uz menzes, krvacam stale, tak nechapem
a iba dojcim, tiez som si myslela ze aspon od tej mrchy budem mat este chvilu pokoj..no mozno to nebolo ono
baby ste videli ... http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/technologie/un...
@jagu81 Pekne si to napísala a presne tento názor mám aj ja. ja uz to neriesim. raz za tri dni ju zobudim aj o polnoci nech sa napapka, ale kazdu noc to urcite nie.
Baby, ako strasne to leti. este pred cchvilkou sme riesili, co brat do porodnice, nasich poslickov, bolave krize a teraz uz maju nase babulky vyse mesiaca...mne teraz pri tej malej strasne rychlo leti cas...
@tiuska77 Ked mne je tak strasne luto ju budit...Ja ked ju rozbalim zo zavinovacky a tam je tak krasne pokrutena, teplucka, hned zacne plackat. tak sa mi aspon zobudi. ale pride mi to take neprirodzene...ale tak sem-tam ju zobudim, a som zvedava, co mi povie doktorka na najblizsom "prevazeni"...
@michalienka25 @tiuska77 No ja neviem, ale nasa spinka celu noc a tiez ju nemam budit. A to je predcasniatko, cize mala nizku porodnu vahu. Bolo nam povedane, ze hlavne je, ze pribera a je uplne jedno kolko. A aj to, ze kedze je plne kojena, tak ani nemam cakat, ze bude rapidne priberat.....
@janusha33 a neskúšala si dať aspoň na noc Fenistil kvapky? Upokojí to sliznicu bábatka a aj sa dobre vyspinká ... nám to poradila pediatrička - keď má malý soplíky tak 3x3kvapky .. ale ja mu dám len 3 kvapky v noci a spinkáme aj 6 hodín - teda ako kedy
@michalienka25 nooo veru veru ani som nenazdala a uz je koniec juna, a maly mi uz riadne podrastol 🙂
Tak nasa princezna ma uz svoj prvy pas :D Baby chystate sa este niektora toto leto k moru? My ideme o dva tyzdne. Som zvedava ako to zvladneme 🙂
@kwatka @oxiba No pevne verim ze zvladneme 🙂 Inak by som do toho nesla. 🙂 Ideme do Chorvatska prave kvoli tomu autu. Pojdeme na noc, tak dufam, ze bambulka celu cestu prespinka. No a to ze budeme v tieni mi voooobec neprekaza. Hlavne ze budeme cela rodinka spolu a vegetit. 🙂 Tiez som povodne chcela az buduci rok ze pojdeme, no praveze teraz to bude aspon s papanim jednoduchsie. Kedze kojim mliecko mame so sebou ;) Buduci rok uz budeme musiet riesit aj jedlo a pitie....
No aj Tatry budu urcite paradna dovolenka :D Uzite si to 🙂
@milacik0106 no predpisal nam lekar 3x 6 kvapiek ale nemozem povedat zeby ho to nejak utlmilo...sliznica mu odpuchne,uz je ten nostek lepsi,lebo davame aj Pamycon do nosteka.Dnes nam pre istotu zacalo kapraviet ocko aj slzi,aj cervene ho ma a opuchnute.A lekara som nestihla tak mu dam ten Pamycon aj do ocka asi.
@leonna
@michalienka25 ..moja tiež pekne priberá 😵 .... ja som bola toho názoru tiež, že nebudem budiť, teraz mi toto vravela laktačna 😒 ... vymotaj sa z toho 😝 ..asi to urobím tiež tak, že sem tam zobudím sem tam nechám vyspať 🙂

@janusha33 a este link :D https://www.modrykonik.sk/forum/porod/kedy-pride-prva-menstruacia-po-porode/