Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lunnka a neni prejedena ked ju tak casto kojis?ale ak si mala sama pyta tak potom je to okej, mozno je fakt smadna.
@janusha33 nooo moja svokra uz narobila z jablk zopar lebo mame skore, takze ja sa tiez nechystam kupovat tie z obchodu
No a teraz dalsia dilema,nasla som na nete dalsi ergo nosic na ktorom sa da odzipsovat ista cas a ostane len sietka ze babo sa tak nepoti,original na leto.Lenze je svetlej farby a to by som nie velmi chcela ale zase tamten je tmavo modry a neda sa tam nic odzispovat cize sa tam moze aj spotit.asi vezmem ten odzipsovatelny.
Baby, ako vam prezivaju babatka tieto tepla? moj je strasne nervny , stale place, bud je na ciciku, alebo na rukach, nechce ani do postielky, ked mu pustim kolotoc, ( co mal predtym velmi rad ) , nechce ani to vibracneho lehatka, ani spat, len mne na rukach aj to max 20 minut... chudacik, je mu asi teplo, aj potniciek ma dost. :(
@katkamiki U nas je to iste, celu noc mrnkala, mrvila sa a dnes cely den nie a nie zaspinkat, a ked ju mam na rukach tak je este aj odo mna spotena ako mys, je mi tych deticiek tak luto:( uz nech su tie horucavy za nami
@katkamiki
@jarabica123 no babenky mi asi podobne,vcera bola hrôza.cely deň len na ciciku,ved bolo teplo tak si pytala a ja som davala a jej to nestravilo potom to vygrcovala,a plakala,ani v kociku nespala.a do 22 plakala,potom som uz nevedela ci aj vetry ma stavene,tak som jej dala SAB simpl,zaspala a v noci od pol 4 do 5 zas hore.a dnes dospava.ale som ju ani v kociku nenechala,asi aj tam je jej teplo,spinka na posteli a na brusku,
@janinkad Lenze ja este aj mliecko odsavam, lebo ked pije z cicika tak vsetko vygrcne:(( tak davam odsate z flasky, vtedy je to ok, lnze dnes je nonstop hore, stale placka a ja som sama a nemam ani kedy mliecko odsat, bez tak ho uz mam pomenej:((( som z toho v strese, takze od rana je aj na ciciku, sice vygrca ale snad aspon nieco a aj dokrmujem dnes:((((hruza den dnes
@milacik0106 Praveze my perinku uz dlllho nenosime - trcia nam z nej nohy a je teplo. Ani na krst nebude. Momentalne sme v odycku kratky rukavoma bose nozky. A aj tak je spoteny.
@janusha33 s tym nosenim - ja som chcela hned ergonomicky nosic, no pockam kym maly bude drzat hlavku, zatial mame babyvak z bazariku, bol lacny, mozno elasticka satka na zaciatok je lepsia,kym nedrzi hlavicku ale nevyuzijes, max. do polroka, a je drahsia ako babyvak. Zavisi co tebe vyhovuje, ci chces satkovat aleb skor nosic.
@jarabica123 no presne ako u nas..ja uz tiez len odsavam,lebo mala na ciciku vymysla a netaha..a tiez sme grckali...
@zlobinka http://www.mimibazar.sk/recepty.php?strana=4&id=1 Skus pozriet tu.Nasla som tam aj par zaujimavych receptov.
@jarabica123 no presne, mne zaspi len na rukach, na ciciku je asi kazdu hodinku, ale tiez si grcne, ma toho asi vela uz. Uz nech tie horucavy skoncia, fakt mi je ich luto, drobcov malych. :(
@janusha33 @zlobinka baby ak mozem poradit s tymi vyzivami, najlepsi je uplne jednoduchy recept:
osupat jablka, pokrajat, zaliat salkou vody a nechat rozvarit, miesat aby sa to nepripalilo. Ked sa rozpadnu, este rozmixovat tycovim mixerom. Dat do poharikov a sterilizovat.
ked chcete marhulovu, malinovu a pod, toto ovocie dat varit zvlast rovnakym sposobom a nakoniec to zmiesat podla chuti.
Takto sme robili uz dva roky pre mojho starsieho a je uplne super ta vyziva, krasne husta. Naco zlozite recepty a cukor, ved to ovocie je take sladucke...
My davame postupne pokrajene sezonne ovocie do doz a do mraznicky a ked nam dozru jablka, tak udusime za velky hrniec jablk a kazde ovocie zvlast a naraz narobime kopu vyziv 🙂
Nam sa nepokauil jediny poharik aj ked tam nebol cukor, len musia byt dobre pohariky - od horcice a pod. nie tie z kupovanch detskych vyziv lebo tie viecka uz druhkrat nedrzia ako by mali.
@lindauciatko No len to ze u nas ovocie nie je nejak extra sladke pretoze malo malo vody,slniecka sice malo dost ale nato aby bolo aj chutovo fajn potrebuje aj vodu a tej bolo u nas na vychode dost malo.Este uvidim ako to budem riesit s tym cukrom lebo sa mi to tiez nepaci,zu som zvazovala ze ho nahradim medom,ale male deti by vraj med nemali,na co by moj nebohy dedko - vcelar povedal ze je to volovina.Ale vdaka za recept.Toho roku budeme experimentovat a uvidime ako bude na druhy rok.
babenky ako obliekate svoje deturence v tichto horucavach?ja som skusala mojho nehchat v kociku na verande len 5 min som si myslela ze ho ukolisem aby mi zaspal, a mal na sebe kosielku s dlhym rukavom a bol zabaleny v plienky a aj tak mi kychal. a to tam mame dost teplo,teda skoro saunu. chcela by som mu totiz zacat davat vecicky s kratkym rukavom ale kedze kycha tak to znamena ze mu je zima, lebo to mi robi aj ked je dlhsie rozbaleny a si kopka.ked ideme vonku tak ma na sebe dlhy rukav a dupacky ale tak aspon mi nekycha.hadam sa aj ja dockam toho aby som mu mohla davat kratke vecicky 🙂
tak dnešný horúci deň dopadol dobre. Myslela som, že Maťko bude nervózny z tých horúčav. Ráno sme boli na prechádzke, na obed u babky potom malý pospinkal skoro 4,5 hod a ja som stihla poprať a vyupratovať celý dom 🙂 🙂 🙂
@janusha33 ergo je super,ja mam manducu a lutujem,ze nemam ergo,mne je manduca trochu velka,ale maleho v tom nosim a je spokojnucky 🙂
Inak som sa dnes docitala, ze deticky maju spinkat co najviac aj cez den,kedze taky malinky drobci potrebuju hlavne spinkat a papat, ak im chyba spanok su nervozny a nespia v noci, takze neplati ze ak dietatko nespi cez den,bude spat celu noc....
A dnesna poradna: mame dva mesiace ,5200g a 60cm no a lekarka taka starsia-moja je na dovolenke na mna skoro vybehla,ci opalujem maleho lebo ma hnedu pokozku a ja jej ze nie, on je taky od narodenia,tak mi moc neverila 😀
@svetlusska moj ma body s kratkym rukavom a ponozky, ak spinka prehodim plienku, podla mna to je moc naobliekany, nema potnicky, deti kychaju bezne, nie od zimy, ved viac horko uz nemoze byt, teplotu skusaj na hrudnicku ,zatylku
@svetlusska Babatka bezne kychaju, nie od zimy, tvoj maly je velmi naobliekany, takto mu mozes sposobit prehriatie organizmu, co je velmi nebezpecne, vsetko hned dat dole, cez den staci ak bude v plienocke nahy, prikryt bavlnenou plienkou, na noc maximalne body s kratkym rukavom, takisto navrch bavlnenu plienku. Male babatko ma presne take iste pocity ako ty, nicim sa neodlisuje, cize ak ty spis v tychto horuckach naha, nemozes mu dat dupacky a body s dlhym rukavom 😒 To sa tyka kazdeho pocasia, musis babatko obliekat presne tak ako seba, plus jednu tenku vrstvu navyse 🙂
@svetlusska ale to aj moja kycha, ked ma dlhsie rozbalenu riťku. ale fakt ma nenapadlo jej obliekat dupky a kosielku, ked ideme von, ved by sa mi uvarila. normalne ju obliekam do opalovaciek, saticiek a tak...takze podla mna ho kludne oblec do letneho...
baby taka otazka,odporucaju na mlieko vineu,pripadne nieco hroznové,stavy a tak.A co hrozno?nesposobi to zlotu malej na brusko?lebo sa mi zda ze posledne dni nejako vela vygrckava ,nejak jej zle travi.grgne si aj za hodinu znova

No a zacina sa nam sezona vyroby detskej vyzivy.Som sa rozhodla ze ked zozeniem marhule tak Risko urobim a dam sterilizovat.Nebudem kupovat tie eckove z obchodu.Sa pamatam aj nam mama robila z jablk myslim ale ja chcem urobit aj z marhul aby mal v zime prisun vitaminov v takejto forme.Na jesen mu urobimz jablk,mozno aj z hrusiek.Ale teraz je marhulove obdobie tak urobim z toho s mrkvou....som nasla recept na mimibazar.sk