icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
1. júl 2012

@zlobinka a nemozem jej tym nijako poskodit, ublizit?zajtra to aj ja kupim, lebo ma tu tvaricku naozaj nepekne "poďobanú".

janusha33
1. júl 2012

@alohim No presne

zlobinka
1. júl 2012

@michalienka25 no neublizis...ja to robim do malej kompotovej misky..asi 1dcl vody a to su take male zrniecka ako mak aj mensie..tie dam iba dve a vatickou do usi to pomiesam...len musis dat pozor,aby sa to nedostalo do ocka a tak..ja to robim,ked zaspi,tym kozmetickym tamponom...

michalienka25
1. júl 2012

@zlobinka dakujem, vyskusam...🙂

zlobinka
1. júl 2012

@michalienka25 skus sa opytat na to aj v lekarni..urcdite ti poradia co a ako..a nemaz zac..ja som sa s tym tiez trapila, doktor povedal,ze to zmizne same, az ta znama mi dobre poradila

lilianka1199
1. júl 2012

Moj drobec prespi skoro cele dni a noci,asi mam naozaj stastie,cez noc spinka aj 5 hodin,napapa sa a zase spinka skoro do deviatej a cez den tak 2hodky spi,hodku sa pozera na hracku a "keca " s nou a zase sa napapa a spinka a takto som ho dnes mala v kociariku,taky bol spokojnucky 🙂

mandarinka34
1. júl 2012

@michalienka25 nam tiez pomohol ten hipermangan na potnicky my sme mali na chrbatiku a hlavicke tak som ho kupala v cistej vode a davala som tri zrniecka.kupala som ho v tom asi tri dni a po kupani som mu na chrbatik a hlavicku dala detsky puder jonson a to mu pomohlo.my zijeme v irsku mali sme tu len 25 stupnov a maly bol hotovy z toho tepla.

mandarinka34
1. júl 2012

jeej ake krasne deturence mate 🙂 my tiez pridavame fotku fotenu tri dni dozadu

stvura
Odpoveď bola odstránená
milacik0106
2. júl 2012

@alohim ja Tomáška v perinke už nemám ... v tejto horúčave uuff - ešte aj keď ho dám do dupačiek - ruky a nohy, tak sa zobudí spotení až až a nič nerobím len prezliekam ... tak teraz mu dávam body s krátkym rukávom a keď ideme von aj ponožtičky a prikryjem plienkou ... ak vonku pofukuje tak mu dám body s dlhým rukávkom a detto zabalím do plienky alebo polodupky dám ... treba dávať pozor aby sa bábatko neprehrialo

janusha33
2. júl 2012

@milacik0106 Ale tu ide o krstiny.Risko je tiez iba v bodikoch s kratkym rukavom a ponozky ani nema a vonku ani nejde.Ale na krstiny bude v perinke tak preto

leonna
2. júl 2012

@janusha33 Preco ho chces davat do perinky? Nasa princezna mala len saticky. Krstili 9 deti a ani jedno nebolo v perinke. Podla mna to vooobec netreba. 🙂 Hlavne ked su taketo horucavy. ;)

janusha33
2. júl 2012

@leonna Tak radsej ho dam do perinky s holymi nozkami ako mam nanho natiahnu dupacky.S holymi nozkami ho nemozem zobrat do kostola

milacik0106
2. júl 2012

@janusha33 jaaj aha .. som to nečítala celé 😉

janusha33
2. júl 2012

Neviem sa rozhodnut medzi dvomi nosicmi pridavam fotky a prosim o hlasovanie a nazory.Dakujem.

mandarinka34
2. júl 2012

@janusha33 my mame ten druhy a vnom vydrzi asi sekundu nepaci sa mu tam zatial

lunnka
2. júl 2012

Dievcata davat malym na hlavicku ciapku aj v takomto teple? dr. vravela za kazdych okolnosti, ale mne je jej tak luto..ponozticky davam stale, ale do kocika len body s kratkym rukavom, niekedy na chvilu vynecham aj postolky a ponozky plus ciapku..ked moc svieti prikryjem plienkou, ale odkopava ju..len kvoli slnku- natieram ochrannym kremom nozicky ale aj tak ´.. ta ciapocka je nutna? na uska? lebo v koci ma dobry sklenik..

graceful9
2. júl 2012

@janusha33 ahoj, skús sa spýtať tu : https://www.modrykonik.sk/forum/na-nosenie/poradna-ako-spravne-nosit-deti/ tu ti isto poradia a pomôžu so správnym výberom 🙂 🙂 😉

michalienka25
2. júl 2012

@lunnka ja jej čiapočku nedávam. iba ked pofukuje vetrik, aby jej nahodou neprefuklo uska. ale inak jej ju nedavam. kdesi som citala, ze v tomto horucom pocasi netreba davat, ze cez hlavicku odvadza babatko najviac tepla...a v tom kociariku maju babatka naozaj riadny hic...a este ked je kociarik cierny...(ten môj)

lunnka
2. júl 2012

@michalienka25 ved aj moj je CB.. dakujem za odpoved 🙂 tioez si myslim

babush
2. júl 2012

@janusha33 ja osobne neodporucam ani jeden. Nemas v nich rovnomerne rozlozenu vahu babatka a moze ta coskoro boliet chrbat. Skus pozriet tu http://nosime.sk/. Inak ja mam elasticku satku Hoppediz a od kedy bude drzat hlavku, tak nosic Liliputi. Inak vseobecne su velmi oblubene Ergo a Manduca, lebo sa tam daju nosit babatka uz od narodenia.

svetlusska
2. júl 2012

heh moja mama dneska kupovala malemu kosielky a predavacke vravi ze nech jej da velkost 68 a 74 ze na take 6 tyzdnove, a predavacka jej vravi ze to bude urcite velke. a cuduj sa svete kosielky su dobre dokonca 68 mu bude za dva tyzdne mozno aj mala lebo je pupkac :D 🙂

pifina
2. júl 2012

@janusha33 ak vybrat z tych dvoch, tak skor ten babyvak, ta klokanka nie je vhodna z hladiska zdravia dietatka ... pri noseni musis striedat strany, aby ta nebolel chrbat, myslim, ze je to tak cca do pol roka, ale kazde dieta je ine ... a zisti si aj to, aky je to material, ja mam od kamosky a je strasne hruby, ako taky fusak, takze v tychto teplach absolutne nepouzitelne 😝 ja zatial malu nosim v elastickej satke liliputi a mam kupenu aj pevnu storchenwiege, ked bude trochu tahsia ... z nosicov sa chystam na manducu, ked budeme vacsi, ale to hlavne pre muza, on velmi v satke nosit nechce 😅

janusha33
3. júl 2012

@pifina Uz som nasla na bazosi ergo nosic takze nakoniec to nebude ani jedno z toho...ale ergo nosic

petra1209
3. júl 2012

@lunnka my čiapku v týchto teplách nenosíme vôbec dávam len opaľovačky a ponožky a keď svieti prikrijem nožky plienkou 🙂

lunnka
3. júl 2012

@petra1209 no a teraz som sa v Mamine docitala ze do pol roka ani ziadny ochtranny krem.. na zblaznenie z tolkych protichodnych nazorov!! 😠 ma byt fyzikalny filter, nie chemicky a blabla milion veci..

dnes sa mi malinka tak povrackala vsetko natravene z nej vyslo aj to co prave vypila- a to som, sa snazila krmit kazdu aj hodinu, aby nebola dehydrovana.. chudatka tak musia trpiet ved ja mam co so sebou robit ☹ ani vonku sa neda ist, neviem co mam s nou robit, spat sa jej stale neda, je nepokojna..

kisasonka83
3. júl 2012

@stvura ten je krasny 🙂 strasne sa podoba na mojho Gabriela,ako keby boli bratia 🙂))

michalienka25
3. júl 2012

@lunnka no ja tu moju ani nenatieram ochrannym kremom, aj moja doktorka mi povedala, nech ju nenatieram, ale ze ju MUSIM zakryt, proste aby na nu slniecko nesvietilo, a hlavne aby jej nesvietilo do očiek, kvoli sietnici...tak ju nenatieram, ale von chodim aj tak az okolo piatej-siestej. inak, Kristinka sa mi tiez hned po kojeni tak pozvracka, ze mam pocit, ze vyvratila uplne vsetko, co spapala. a nemoze byt ta tvoja prepapkana, ked ju tak casto kojis?neviem...

lunnka
3. júl 2012

@michalienka25 ved neviem lebo laktacne vravia ze taketo deticky sa nedaju prekrmit... a treba castejsie kvoli teplu.. len cisto kojim

janusha33
3. júl 2012

@lunnka Ja som Riska teraz okupkala len tak v cistej vodicke....sa troska osviezil.Uz si zase nepyta tolko cicat ako pri minulych horucavach.Takze som na tom aj ja lepsie