Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janinkad no my sme mali uniflox pri zapalenom oku (asi z plodovej vody...), nakoniec malemu robili preplach slzného kanalika a ta tekutina ktorou sa to preplachuje vychadza von cez nosné dierky a vyzera to tak že sa ten zápal preniesol z očka do nošteka :(
uniflox pri oku sme mali preto lebo pamykon vôbec nezabral a uniflox zabral ale aj sme išli na preplach...tak som zvedavá čo urobí pri nošteku ale dnes je to 24hod čo mu ho dávam a dnes ráno som odsala niečo čo soplík určite nebol ale vyzeralo to zápalový hnis....
sme po dalsej poradni. mame 59 cm a 4610g. A lekarka nas pochvalila, ako krasne uz pasieme koniky.... 🙂
@lunnka No neviem deti maju take obdobie kedy si pchaju pasticky a rucky do pusy.Ale je asi rozdiel toto obdobie a ked si ten prstek vyslovene cmula.Risko cez den cumel nechce vobec,ked strka pasticka do pusy tak ho nakojim a prejde ho to....akoby to bolo akesi znamenie ze je hladny alebo co.Cumel davame iba na vecer a ked zaspi aj tak ho vypluvne
Dnes som bola na gyn kontrole po 600nedeli a dozvedela som sa ze som mala az 40 stichov, az ma spodok zabolel, gyn bol cely nadseny ako krasne sa mi to hoji a ze o dva tyzdne ma uz mozno nebude nic boliet...
@tiuska77 ja som jedla paradajkovu este v porodnici, hlad bol hlad a nic mu nebolo
No konecne zaspal......dnes mal velmi tazky den,jemu ten fenistil musel veeelmi chutit....uz viem ze nabuduce budem velmi ale velmi zvazovat ci mu fenistil dam.....lebo po tom co dnes vystrajal,este teraz mi znie jeho srdcervuci narek v usiach co sa nevedel ukludnit a zaspinkat....na utisenie nam pomohli uspavanky pokial som ho nedala do postielky.no idem spat lebo neviem aka bude noc. 😕
@svetlusska ja som uz jedla aj paradajky a nic mu nebolo. 😀
@zlobinka nooo moj sa s cumlom tiez moc nekamarati, zoberie ho maximalne vtedy ked je ospaly alebo tesne pred spanim kus si ho poduda a potom ho sam vypluvne a spinka dalej inac sa mozem snazit kolko chcem a dudat ho nebude
@janusha33 tak tie som zatial este neskusala ale chystam sa 🙂
@1982zuzka fuuuha, tak to si bola tiez riadne pozasivana!asi si mala tazky porod, co?a inak, mas peknu profilovu fotecku 😉
ja som uz jedla vsetko, od paradajok, cez brokolicu, karfiol, kalerab, sosovicu a aj kapustu som si dala a bolo jej dost hodne. Ale my zasa nemame koliky 😉
@michalienka25 porod celý na hovno, najviac ma sere že lekár sa rozhodol nenastrihávať - ja viem že veľa žien proti tomu protestuje ale ja som dôkaz toho že je to dobré spraviť. Najviac zabil, ked sa vytešoval ako sa to krásne hojí a že možno o dva týždne môžme skúsiť ťuťu-muťu. Idiot! ved vdaka jeho rozhodnutiu som sa trápila 12 hod, v polovici pôrodu sme začali s malým kolabovať a on namiesto toho aby rozhodol o akutnej sekcii nás nechal trápiť ešte 6 hod a nakoniec malý išiel vákuom :( naštastie je v poriadku. Vrchol všetkého je, že som si ho platila - takže za toto trápenie som mu dala ešte aj prachy !!!!!!
vdaka za kompliment pri fotečke 🙂
@1982zuzka pre boha, normalne mi prislo slabo...a to som si myslela, ze ja som mala najhorsi porod, lebo ma nechali tlacit hodinu a pol a nakoniec sla mala tiez vakuom von...no ale to, co si prezila ty, uf...a este "za peniaze"...no ja mam fakt taky pocit, ze za sekciu si musis vo vela pripadoch priplatit, aby ti ju urobili...hnus, hnus, a este raz hnus to nase zdravotnictvo...
@lunnka ja si dám antikon. Mirenu - je tam síce vyšší vstupný poplatok cca 180 eur ale je to na 5 rokov a nemusíme nič riešiť. HAK nechcem lebo po 30-ke to vraj je už rizikovejšie a mavala som z nej silné migreny. Tým že mám málo mlieka resp. skoro už nič, tak si ju môžem dať už teraz ale vraj po jej zavedení sa cca 2 mesiace špiní ako na konci menzesu, tak sme sa dohodli že až po dovolenke - dúfam, že dovtedy nezostanem tehotná - aj ked pri tom mojom spodku by ma musel jedine duch svätý oplodniť :(
@michalienka25 inak v poslednej dobe som od veľa žien počula čo rodili v BA že mali na prd pôrody - podobné ako ja, dokonca jednu nechali trápiť 15(!) hod aby potom zistili, že malý je síce otočený dole ale netlačí na pôrodné cesty ale na maternicu a že je celý obmotaný pupočnou šnútou, takže po 15 hod jej spravili cisarák. Celý problém vidím hlavne v tom, že pri príjme do pôrodnice nerobia ultrazvuk - tak by sa zistila aj váha dieťaťa, jeho veľkost, poloha a teda aj možnosti tej mamičky či to zvládne porodiť. Ja som napr. porodila 4090g chlapa a môj lekár stále tvrdil, ked som bola tehotná, že ja určite nebudem veľké dieťa lebo mám malé bruško. Typoval to tak na 3,5kg. A to som rodila 4 dni pred termínom, ak by som prenášala tak kolko by mal ? 4500g???
Len tí lekári si neuvedomujú, že takéto veci sa medzi ženami rozchýria a do roka im nikto nebude chcieť zaplatiť za výber pôrodníka.
Baby otazocka.....moze z odsavania nosteka vysavacom opuchat sliznica?Riskovi som vysadila fenistil,ktory mal na odpuchnutie sliznice.Sopliky uz nema lebo ked som mu rano odsavala lebo som mala pocit ze sa mu zle dychalo nostekom aj pri kojeni stale pustal bradavku tak sopliky vysli minimum no stale mu tam cosi zachrci.Mne sa zda ze to bude este asi ta sliznica.A samozrejme moja premudreta matka hned nasla pricinu tej opuchnutej sliznice - to je preto lebo si vela odsavala vysavacom.Ale ked pre panajana mal sople tak co som mala robit?Este ona sama sa ma pytala ci sa to neda zaviest hlbsie lebo pri koreni mu to chrci jakebby tam mal sople a furt len nech mu odsajem a uz som jej potom povedala ze nebudem odsavat kazdy 20 minut.A nakoniec ja som aj tak vine.Tak len by ma zaujimalo ci by to mohlo byt ozaj z toho a je to moja chyba alebo nie.Asi zajtra zajdeme za pediatrom nech nam da nieco nenavykove na tu sliznicu ak nieco existuje.
@1982zuzka Ja som si porodnika ani nezaplatila.Mama ze nech si zaplatim a zaplatim a ja som povedala ze nie,ja tie peniazky viem vyuzit inac a ked ma niekto ma dodzubat tak ma dodzube tak ci tak.Mne ultrazvuk robili pri prijme lebo som mala aj v papieroch napisane ze koncom panvovym poloha ze indikovany cisarsky.Ale tak to my sme este na zaostalom vychode tak mozno preto robia USG pri prijme.Bratislavsky lekari to asi nepovazuju za potrebne ze su nejaky super machri alebo co.Ale mali by to podla mna robit.
@1982zuzka
@janusha33
Presne toto som hovorila aj ja, ze pri prijme by mali robit ultrazvuk. tiez sa mi narodilo velke babatko, ktore nechcelo ist von. a pritom kazdy do na mna pozrel, sa ma pytal, ci budem mat dvojicky, lebo som mala take velke brusko. si myslim, ze keby ten ultrazvuk urobili tak by ma - nás nenechali tak trapit. a to nie je iba v Bratislave, ze ten ultrazvuk nerobia, ja odtial nie som a tiez mi ho nerobili. tebe ho mozno robili preto, lebo si mala indikovany cisarsky a vtedy sa to asi musi. ale skoda reci. z mysle to hadam nejako odide, lebo casto na to myslim, a veruze to nie sú pekne spomienky a spodok sa dufajme da do poriadku. len skoda, ze vsetko mohlo byt jednoduchsie...
@1982zuzka
@janusha33
@michalienka25
fuha ze aky porod....ma az zamrazilo. klobuk dolu ze si to zvladla....no ja som rodila tiez v BA a nemala som zaplateneho lekara a nemozem si stazovat. sluzbu mala mladucka lekarka, ktora bola uplne suprova. tiez ich netreba vsetkych hadzat do jedneho mechu. ;)
@1982zuzka a naozaj krasna fotecka....
@lunnka mojmu malemu dala moja mama cumel ked som prisla z porodnice,nechcel,nechcel...potom zacal dudlikovat a je z toho najlepsia hracka,toto co on s nim dokaze ked sa nudi,vypluva ho a plac,maminka pribehne a on usmev a este mu ho len davam a uz ho vypluva,ale to viem, ze sa hrajka, este sa pri tom smeje a ja pobehujem a davam do pusinky,kym nezacne plac 🙂,niekedy ked ju vypluje,tak sa 10 min.zabava s tym, ze sa snazi si ju sam vziat. V noci ju nechce a ani nedavam aby kludne spinkal a rano chce prve dudu cmulkat..A inak ho strasne ukludnuje,u lekarky nezaplace,len dudle dudlik a pomaha ked ho boli brusko. On narodenia sa zle prisaval,ale dudlik za to nemoze,uz sa naucil ze ked ide papat tak dudu nechce a pekne sa uz vie aj prisat,ucil sa to skoro mesiac,teraz nemam ziaden problem.... 😉
@lilianka1199 to ako keby si opísala to čo sa u nás deje 🙂) .. moja ma tiež fázu, že vypľúva a mama len skáče a ona ma z toho neuveriteľnú radosť ako sa smeje 😀 ... presne moja sa ukľudňuje pri cumle..v noci vôbec a cez deň keď puči do plienky.... 🙂
@svetlusska
@janusha33 a ako sa prejavy ak by nebolo dobre nejaké jedlo? ..môže nejakými vyrážkami? Včera som urobila paradajkový prívarok a ma celú hlavičku aj vo vlasoch vyrážky 😒

@janja2502 aj moja taha az sa byt trasie.. 🙄
@janusha33 keby to tak bolo ze to je len obdobie co prejde, ale citala som tu ze niektore to robia dlho aj ked su uz velke stale prst v ustach..
@tiuska77 ja neviem, od kazdej laktacnej poradkyne pocuvam ze cumel NIEEEE, nechcem si pokazit dojcenie :(
@zlobinka cumel ani neponukam, uz sme davno nemali.. ved prave riesom, ci nedat cumel ale ona ma teraz doslova reflex- ked ostane sama, pcha si prst- a uz aj ked osm pri nej, okamzite vystreli rucicku