Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 neprinesie babo🙂 riskli sme iba raz na konci sestonedelia. Netreba si mylit Billingsovu metodu s pocitanim plodnych dni. Tato metoda plati aj na nepravideny cyklus, kedy moze byt ovulka a tesne po menzese. 😀 a ci sa poznam dokonale? hehe to kazdy cyklus (lebo kazdyje trosku iny) sa treba sledovat a teraz po dojceni je to tazsie...kiezby prisli kramy 🙂
Zaujimali by ma vase nazory: ist ci neist na svadbu s takym malym babom? 😕 Moja velmi dobra priatelka nas pozvala a ja som rozmyslala, ze by a dalo tak na tie 4 hodinky do 20.00, kym maly nema cas na ulozenie na spanok + mam zabezpeceny babysitting na mieste aj miestnost na kojenie, no vaham..zneistuje ma manzel, ktory hovori, ze co maly a hluk z hudby 😒 neviem, co robit
@janusha33 no ja ak nahodou budem chciet druhe dieta, lebo teraz som skor za to, ze nie, tak urcite az neskor. ja viem, ze bude medzi nimi potom velky vekovy rozdiel, ale tak hadam si najdu kamaratov vo svojom veku i jedno, i druhe deculo, a budu si aspon troska rozumiet. a starsia sestricka sa bude starat o to mladsie...ale to je fakt hudba dalekej buducnosti. a poviem pravdu, neviem si predstavit byt niekolko rokov doma, na materskej. ako kristinka je naozaj uzasne deculko, mam z neho radost, ale predstava, ze by som bola 4, 5 alebo 6 rokov doma pri detoch, to sa mi moc nechce...som asi ina 😒 . a taktiez, v neposlednom rade ako ty hovoris, financie,byvanie atd...
@alohim tam sa sleduje ten hlien, nie?ja by som sa bala na toto spoliehat, ale tak je super, ze to takto ovladas... 😉
@alohim No my sme mali svadbu minuly rok v septembri a svagrina porodila v juni .A uz v juli boli na jednej svadbe a maleho mali so sebou,mysleli tiez ze budu iba tak do osmej a nakoniec boli az do polnoci,tiez mala miestnost na kojenie a mali kocik so sebou a ked maly zaspal tak spinkal v takej chodbicke kde nebol hluk.A potom boli na dalsej svadbe u nas ale nebola to este nasa a maleho nechali u nas a ked sa zobudil mama jej prezvonila,prisla nakojila maleho a isli spat.A tiez pobudli do polnoci.A mali sme na svadbe este jedno take male babo,mali miestnost na kojenie,sa striedali a ked drobci zaspali tak spinkali spokojne v kociku,miesta som im dala narocky dalej od reprakov aby neboli az v takom hluku ale nejak to detom nevadilo.Aspon teda im nic nie je.
Baby potrebujem poradit,Risko mi robi cez den to ze hodinku spi a hodinku je hore,potom zase hodinku spi a hodinku je hore.Ako mu to mam natiahnut aby bol aspon dve hodinky hore a dve hodinky spal.Takto ho neviem udrzat pred vecernym spanim dlhsie hore.
@janusha33 no presne toto zacala robit moja Kristínka...kedysi spala aj tri hodiny v kuse a teraz tak, ako ty pises...a budu spat coraz kratsie, vsak?
@janusha33 aj moj Leo uz spi takto,ale ja ho nechavam tak,ako to on potrebuje,obcas je hore aj do desiatej a obcas spi o siedmej vecer,no v noci spi uz po 4-5h,napapa sa a zase spinka....nejako sa to ide samo,este su malinky,oni sa naucia spinkat v noci 🙂
@michalienka25 No dobre ale kratsie ale potom nech je dlhsie hore.Ale on nie.......hodinu spi,potom sa zobudi s umevom na tvari ale uz ked je hodinu hore a sa hrame tak uz mu ocka klipkaju a je mu jedno kde je a uz zaspava....dnes som ho tak chcela natiahnut pred kupanim tak sme tancovali tak mi pritom zaspal
@alohim aj ja idem na svadbu o tyzden,poctivo odsavam mliecko a necham drobca maminke a ja si tam niekde mlieko odsajem ked ho bude vela,asi v aute 🙂....Aj u nas bude miestnost na kojenie,ale tak to by som bola asi stale tam 😀
@janusha33 je krasny 🙂
@lilianka1199 No ja uz mu zacinam robit aky - taky system aby si pomalicky zvykol a doteraz mi tak pekne spinkal dopoludnia pospal dve hodinky, popoludni aj tri hodinky vkuse a teraz......no nejak si budeme musiet poradit.
inak uz vasim detickam vypadali novorodenecke vlasky??
@lilianka1199 dakujeme
@lilianka1199 No neviem,ista cas z prednej casti hlavicky nam raz ostala na ciapocke ale to uz dorastlo spat.A zozadu som nejak nepostrehla aby mu vypadavali.
@janusha33 ako hovorim chlapovi, nie Kristinka sa prisposobuje nam, ale my sa prisposobujeme jej 🙂. jedine moje stastie je, ze ona uz okolo siedmej, ked ju dam do postielky zaspi a spi az do rana - s vynimkou casu na kojenie. A Riško je krásny, ako pekne dvíha hlavičku.
@lilianka1199 Kristínke ešte nevypadli, tak som zvedava, kedy jej povypadavaju...
a moja otazka, vaše detičky sa už otáčajú z bruška na chrbátik a naopak?
tak my sme dnes zistili že tri krásne súpravy, ktoré sme ešte ani oblečené nemali sú nám už malé 🙂
@michalienka25 Jaaaaj ta kdeze by sa otacal, hlavku drzi aj nohy dviha ale neotoci sa.Akurat som minule zistila ze sa o jednu rucku zapiera a druhu dvihne ale naopak nie tak som zacala po kupani masirovat troska chrbatik.Tak dnes som zistila ze uz je to troska vyrovnanejsie.
@michalienka25 moj sa obcas pretoci,ale len z bruska na chrbatik,ked tak nechce lezat....
@janusha33 vidis, a ja ju len namastim a hotovo. tiez ju budem masirovat po chrbatiku...len ked ona sa mi po kupeli tak trasie od zimy, ze ju rychlo natriem a obleciem...ja tu nevykurujem, chcem, aby bola otuzila...
@lilianka1199 tak to je super...moja ked nechce byt na brusku, tak len straaaaasne krici, ale otocit sa este nevladze...
a este jedna otazka, aj vase babatka maju oblubenu polohu hlavicky, v ktorej su strasne casto?moja ma, lezi casto na pravej strane, aj ked jej otocim hlavicku nalavo, podlozim ju, aj tak sa hned otoci na tu svoju pravu stranu. co robit?nechcem, aby mala "vylezanu" hlavu 🙄
Baby, neviete mi poradit, kde kupit odsavacku soplikov na vysavac? Dakujem
@michalienka25 Otoc ju celu na druhu stranu.Aj Risko tak mal ze ked lezal v postielke stale mal otocenu hlavicku tak aby pozeral vonku z postielky a aj z toho mal asi jednu stranu pretazenu.Tak som ho otocila celeho,ze ma teraz hlavu na druhej strane postielky,aj hniezdo som tak prehodila a uz sa to zlepsuje.To staci len tak jemnucko,kruzive pohyby hore a dole,na chrbatiku to je jedno.Keby si masirovala rucky alebo nozky tak stale smerom k srdcu,cize od prstov k ramenu alebo k stehnam.
@katkamiki na nete som nasla odsavacku...

@janusha33 supeeer...iak aj my sme tak tuto noc spali :D nechapem, ze sa zobudil iba raz...vzdy sa zvykne 2-3x