icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
22. júl 2012

@janja2502 ved to, niekedy sa s muzom tak nasmejeme ona chudacik struha grimasy ked jej nieco nesedi a my sa jej smejeme, keby vedela 😉 pisali kdesi ze to mozu byt aj prdiky a celkovo ze sa puci..
zacalo to ako zacala byt aktivnejsia (volame ju kungfu panda ako kope a sa meta 🙂 ..a bradavku potom len natahuje, nepusti len taha hore dole a bucha ruckou, obcas sa jej zadari dat mi aj po zuboch, no pekne 😉

lunnka
22. júl 2012

@janusha33 presne aj ja ked sa odpoji nejak skoro hned skusam ci mi ide este mliecko a ked hej tak uz neviem, prsnik makky akoby vypity ale mlieko je stale, len ked ja uz ani velmi nesledujem ci pije alebo nie, taka rutina sa z toho stala- myslienkami som mimo, az ked mi da buchnat sa preberiem a kuknem na hodiny ci uz dost pije 😀 a v noci to aj zadriemem ako ju drzim- nekojim poleziacky, ja mam asi male prsia na take, nedociahnem poriadne 😝

svetlusska
22. júl 2012

@janusha33 nooo moj branko mi robi toto iste a este mi natahuje bradavku jak zuvacku 😠 ale tak ked mu vezmem cicu tak zacne revat dam druhu a zaspi vacsinou, tiez je lenivy. a ako vravis ja som sa tiez bala ze nemam mlieko a mlieka tolko zeby sa este jedno babo najedlo 😀 a dnes som uspala tak ze som pustila ludovky a tancovala s nim a zaspinkal. kedze je lenoch a napapany zjavne je tak som ho unavila 😀

janusha33
22. júl 2012

@svetlusska Jaaaj toto mi my mame uz davno ludovky a tanec.....pomohlo nam to pri kolikach a teraz sa mu to paci a je spokojny ked tancujeme.....a ja to mam miesto zumby.

alohim
22. júl 2012

ahojte, tak svadba s malym dopada super 🙂 prespal od 15tej do 18.30 a potom papal a potom koloval po rukach 🙂 A mal toolko obdivovateliek, jedna 2rocna skoro vosla do kocika a jedna mala 1,5rocna slecna za nim stale chodila, hladkala ho po rucke a dokonca vzdy plakala ked ho mal niekto iny na rukach ako ja. Vydrzali sme to do 21.00. Aj som si decentne zatancovala.

Co sa tyka vahy po porode, mam uz len +2kg, ale nechvalte ma, vahanie je vsetko...ostali strie, brusko ochabnute, asi mam rozostupene svaly, lebo mi vytrca stale pupok ako v tehotenstve. Este necvicim, no o polrok zacnem.

jarabica123
22. júl 2012

Babulky, aki su vasi muzi, ked mate babo?? Pomahaju vam,, Mne ten moj aj pomaha, ale ma strasne vytaca, mam pocit, ze mu na mne vadi vsetko, vadi mu, ked mala zaspinka a ja chcem ist pozriet na internet, ze na co tam chodim a tak, ked idem s malou do mesta alebo k nasim, tiez stale frfle, ze co tam chodim, na co idem do mesta, ze nech som doma, nikdy taky nebol, mam pocit, ze ziarli, ale nema dovod, kde by som mala pri mojej hyperaktivnej princeznej cas na ineho chlapa??Uz ma to nebavi, uz som mu vravela, ze nech s tym prestane, ale stale mu nieco vadi, som z toho smutna

iukapiuka
22. júl 2012

@janusha33 ahoj, citala som si ako pises o tom ako maly vrtivo papa, a ze kratsie a potom je hladny... my sme mali to iste a zistila som ze mala ma bublinky v brusku, ked sa zacne tak vrtiet rukami nohami ( hlavne tou jednou ma uplne udierala do prsnika 😀. ) tak si ju prehodim cez rameno, ona si skoro hned odgrgne a potom pekne dalej papame.... prisata je dobre, ake takato grgava je od kedy si pesticky zacala zuzlat... tak skus mozno to aj vam pomoze 🙂 od kedy to tak robim tak mala sa dobre napapa a pekne dlhsie vydrzi 🙂

janusha33
22. júl 2012

@iukapiuka Dakujem,vyskusame.....

janusha33
22. júl 2012

@jarabica123 No u nas som skor taka ja.....ale nemozem povedat ze ziarlim,len ma hneva ked muz niekam ide a ja ostavam sediet doma s malym ale uvedomujem si ze ho nemozem doma priviazat.Ale proti netu on nema nic.A neziarli na malu?Vies ze sa venujes vela jej a on sa mozno citi tak troska bokom,odstrceny.My napriklad s muzom ked maly vecer zaspi tak si pozrieme nejaky filmik alebo si zahrame nejaku alebo zalezieme do postele.Mna zase vytaca ze ked maly place tak muz miesto toho aby ho zobral a sa pozrel ci ho netreba prebalit tak sa pyta ci ho netreba prebalit,alebo sa pyta ci ho nevezme vonku.Uz som mu minule povedala ze je to aj jeho dieta a ma take iste pravo o nom rozhodovat ako ja.Casom sa to utrasie,pred mesiacom som bola este hnusnejsia a potom som si nejak vstupila do svedomia,lebo mne samej bolo luto ze ho tak troska odstrkujem ale som mala co robit sama so sebou aby som si urobila s malym nejaky system a tak.Ale teraz je to uz lepsie.Vidim na nom ze sa snazi a ja si cenim aj snahu,narozdiel od mojej mamy,tej som uz tiez povedala svoje,lebo ta vecne donho rypala kvoli malemu,ze sa nanho ani nepozrie ani nic.Tak som jej uz povedala svoje na to a hotovo.Skus sa viac povenovat muzovi,alebo ked ides von s malou tak ber aj muza,alebo posli jeho s malou von aby si vytvorili vztah a aby si uvedomil ze aj on je dolezity pre malu.A tiez mu skus podakovat za vsetko co pre vas robi a za to ako ti pomaha.Vies muzske ego je muzske ego.

lilianka1199
22. júl 2012

Mame skoro 3 mesiace a vahu plus 3kg od narodenia,uz je tazky ked si ho nosim 🙂 ,aj vase deticky tak priberaju? a to sme len na MM 🙂 .....Vazime teraz 6kg....

janusha33
22. júl 2012

@alohim Hej ja sa uz tiez chystam zacat cvicit, lebo ma zacina chrbat pobolievat a chcem posilnit brsne svaly.Strie ostali aj mne ale s tym uz nic neurobim asi.Moj muz mi hovori ze som jeho tigrica 😀 😀 😀 .Len teraz som necvicila lebo som mala tu hrcku pri jazve ale ako zistujem tak sama zmizla.Takze to boli fakt len tie vnutorne stehy.

lilianka1199
22. júl 2012

@jarabica123 ja som sa raz odhodlala ist aj vonku,nechala som drobca s manzelom,trochu protestoval,ale tak nakoniec som ho ukecala,nastastie neziarli (asi nema na co) 😀 A mozno sa len tvoj manzel boji o drobca a je radsej ked ste doma 😉

svetlusska
22. júl 2012

@janusha33 noo pomohlo to na 15 min. tolko spinkal a potom som zistila ze je pocurany tak sa zobudil a potom uz nespal vobec, akurat teraz ked je so sestrou na prechadzke tak spinka plus este mi spinkal od tretej do pol stvrtej, tolko dnesne nase spanie 🙂

svetlusska
22. júl 2012

@alohim noo strie mam aj ja a riadne veru ,ale co uz, a brusko tiez mi ostalo ochabnute ako keby som bola este tehotna, ale tak ja som viac menej uz tyzden po porode mala svoju vahu pred porodom. ale tak na cvicenie pri mojom malom veru cas nemam ked spinka tak sa snazim co to porobit alebo zaspim s nim pri kojeni... tiez zacnem cvicit asi az ked bude kus starsi.

janja2502
22. júl 2012

@lilianka1199 ano, aj my sme pribrali uz viac ako 3 kg od narodenia, tak teraz mame 6,7kg. 😉

michalienka25
22. júl 2012

baby, ako to tie vase deturence robia, ze tak priberaju?moja bambulka nema este ani 5 kil...:(.
mne ostali po porode tri kilecka, ale tie nie a nie zhodit...a akosi som sa "rozožrala" sladkeho, co som pred tym nejedla...hm...ale tak chvalabohu strie ziadne.

janja2502
22. júl 2012

@michalienka25 no moj vela papa a vela spi. 🙂 Vecer po okupani ho nakojim a on je este hladny, musi dopit este cca 100 ml mlieka co som cez den odsala. Ale je pravda, ze vecer uz mam malo mlieka. 😒

michalienka25
22. júl 2012

@janja2502 ved ja ju kojim co dve hodiny a tiez dost spinka. nechapem to, no uz zacinam mat z toho obavy...

lunnka
22. júl 2012

😕 @michalienka25 aj ja som teraz strasne na sladke, ja vecer po desiatej pcham do seba piate cez deviate, jedla by som len stavnate ovocie a sladkosti, pijem jablkovy dzus riedeny vodou a potom ma zas chyti strasna pazravost za slanym- to som ani v tehotenstve taka nebola 😠

lunnka
22. júl 2012

@michalienka25 neboj ani my nemame este 5kg a sme starsi 😉

svetlusska
22. júl 2012

babenky mam otazocku, kupete svoje deturence kazdy den alebo az kazdy druhy...

lunnka
22. júl 2012

@svetlusska ja som zo zaciatku kazdy druhy az treti, ale ked zacali horucavy zacali sme kupat kazdy dena nejak to tak aj ostalo..obcas vynechame ked nie je tak teplo, ale uz sa citim vinna.. kupka manzel, tak mame ritual.. podla najnovsieho by sa nemalo kupat kazdy den, len 2-3 do tyzdna..nepouzivam ale nic len mydielko nech sa pokozkatak nevysusuje

svetlusska
22. júl 2012

@lunnka nooo ja som od zaciatku kupala kazdy den, ale dnes rano som si vsimla ze na chrbatiku ma take tri body ako ked sa opalim a sa zacnem supat, moja svokra vravi ze to moze byt od toho ze ho kupem kazdy den a ze ma taku suchsiu pokozku, ja kupem iba tak s cistou vodickou a natriem olejcekom doteraz mu ale nic nebolo az teraz tak neviem ze preco. noo ja som si uz tiez zvykla na kazdodenne kupanie, my to dneska normalne chyba :D

lunnka
22. júl 2012

@svetlusska ja som musela tak pomenej na zaciatku, aj ked doki vravela kazdy den, lebo som prenasala a mala mala extra suchu pokozku, velmi sa lupala..tym sa to pekne upravilo.. kupem aj kvoli grckam co jej postekaju- aj ked by som mohla mozno len poumyvat vlhkou handrickou.. je to trochu aj moj tah na muza nech sa pekne zapaja a nech si tak vybuduju vztah, lebo byva velmi malo doma, tak som to nechala nanho 😉
vsak vyskusaj obden a uvidis a neviem zevraj olej sa neodporuca no samozrejme je to na tebe (ja davam hydratacne mlieko)

svetlusska
22. júl 2012

@lunnka tak moj muz kupal raz a akosi sa mu to nepacilo, on radsej prebali a oblečie maleho :D no skusim, tak moja mama a svokra vraveli ze prej staci detsky olejcek ze oni tak pouzivali kedysi tak neviem....uvidim vyckam a uvidim ze ci to bude mat az zatjra...

dzankamizu
22. júl 2012

@lilianka1199 no my mame 10 tyzdnov a naposledy vazil 7,3 Kg 🙂 A to sme len na MM.

janusha33
23. júl 2012

@michalienka25 Nestrachuj sa,kazde dieta rastie inac....niektore rastu rychlejsie teraz a neskor sa to spomali,ine zase rastu teraz pomalsie a potom sa z jedneho tak vytiahnu.Nic sa ty neboj,ked tak sa skus na to popytat pediatra ci je vsetko ok ale pokial papa a piska a kaka tak si myslim ze nie je zaden problem.Len tu energiu ktoru ziska z mliecka vyda vonku pri usmevoch a tak.

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska no moj naopak, prebalovanie mu nevonia nejak a ked sa obliekame krici MAMAAA podaj nam toto, ako sa dava tamtoooo?? 😀

michalienka25
23. júl 2012

@lunnka presne, ani cez tehotenstvo som nemala take chute...ale chvalabohu sa to nejak na postave neprejavuje, no len aby to "nevybehlo" naraz 😀.

@janusha33 ved som sa doktorky pytala,zatial nic nehovorila. a uvidime o dva tyzdne, lebo som jej spominala aj to ckanie a zvrackanie. no a k tomu piskaniu a kakaniu, uz som raz spominala, ze ona moc nekaka. teraz napr. tyzden uz nekakala...aj toto mi robi starosti.

@svetlusska ja kupem moju zabku co dva dni. cistou vodou, riťku mydielkom a natieram ju olejom. a aj to mi doktorka neodporuca, vraj nech ju natieram modrou indulonou...zazrak sveta tá indulona 😀

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka :D :D tak moj sa to musel dobrovolne nasilu naucit :D kedze som chcela aj aby sa on troska zapajal ked nechce kupat tak toto, a som mu povedala kde co je jak sa to robi sice kus sa pri tom rozculoval zo zaciatku ale teraz uz v pohodke
🙂