icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
23. júl 2012

@michalienka25 ano aj nam dr. kazala pouzivat oliv. olej len do 1.mesiaca, teraz uz len mliecko a na tie supiny modru indulonu 🙂 a kvoli rezimu kupat kazdy den- zas ked dlho nemocim to telicko len tak splachnem a hned susime, nemoze uskodit

svetlusska
23. júl 2012

@michalienka25 tak skusim aj ja kazde dva dni, lebo on je aj dost tazky na to ze ma len 8 tyzdnov tak to moze byt aj tym, a skusim aj tu modru indulonu doteraz som pouzivala detsky olejcek aviril a občas aj olivovy olej z lekarne

michalienka25
23. júl 2012

@lunnka ale ved mama najlepsie vie, co je pre jej babatko najvhodnejsie. preco by si nemohla kupat kazdy den?co sa tomu bobatku moze stat?podla mna nic, ved ked ho pekne ponatieras, nemalo by mu to vadit. a pokial sa babo aj rado kupe, tak mu len radost urobis. netreba sa riadit ziadnymi pokynmi, ty najlepsie vies, co je pren to naj. ja si od kazdeho rady len vypocujem a aj tak si robim podla seba...uz niekolkokrat bola "zvada" kvoli cajickom, vodicke a pod...

@svetlusska ja moju po tvaricke vylucne indulonou, telicko zatial natieram olejom SebaMed, ale ked ho miniem, tiez prejdem na indulonu...

oxiba
23. júl 2012

@lunnka 🙂 vidim, ze mame drobcekov s rovnakymi moresmi, moj ma tiez tapka ruckov po prsniku, cmula palceky na oboch rukach, ja sa zase zabavam na jeho ukonceni pitia.. Odpoji sa, zdvihne obe rucky nad hlavu a hodi sa dozadu, moj maly bungee jumper 🙂
Mojmu tie zlte chrasticky zasychaju a lupu sa pomalicky same, najblizsie sa opytam lekarky co s nimi, no zda sa mi ze to mame len olejcekovat..

Prave sa zobudil a uz ma vola.. Tak idem 🙂

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska 😀 no myslim ze to je zas jeho tah ako sa tomu vyhnut- ked okupe musi dat plienku a postolky, aj obliect, ale uz mame dva mesiace a stale sa pyta a ja sa stale rozculujem ze kolko ju uz mame a nevie si zapamatat dve veci..myslim ze vie len ma chce dotlacit k rezignacii co mu nevyjde 😀 😎

lunnka
23. júl 2012

@oxiba ahoj ano to si uz pisala, ze? ze mame podobne straosti radosti 😀 hej presne ked dopije zdvihne obe rucky zatne paste a hodi sa ale na mna 😀 piska natahuje sa no ako ozran, este ked ma pusu od mlieka dokonale 😀 ja tie supy az tak neriesim, zajtra mame poradnu som zvedava kolko vazi, merat mi ho nemoze ze nema ten meter tak doma len tak skusam pomerat ale je to nepresne..moja zaspinkala, neviem co prv od tolkeho volneho casu, tak sedim za pC 😝

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka :D :D tak my balime do latkovych tak tam nema co zabudnut jedine ze na separacku :D ale prosto vidim na nom ze mu kupanie nevonia a zas ked ho nasilu donutim tak dosiahnem presny opak, si pockam ked pride nejaky spravny okamih :D

lunnka
23. júl 2012

@michalienka25 vsak ano.. zial nie je jedna pravda v nicom 🙂 tiez robim ako mi rozum kaze

chcem sa spytat ako umyvate malinkym genitalie (inak vobec neviem ako to mam volat- cikulky, pipinky, pred doktorkou som ako sisi tak sa snazim vyhnut pomenovaniu- ze TAM DOLE 😀 ) myslim dievcatkam.. vytierate vsetko alebo nechavate nezasahujete?

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska ake latkovky pouzivate? a si spokojna? mozno sa na to dam tiez.. len sa v tolkych typoch neviem zorientovat

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska no pri kupani moj zas s malou santi, piska jej, pusta hudbu, jasi sa s nou co je super ale ja by som zas chcela nech ma uz viacmenej kludovy rezim, tak pekne kludne ju na spanok pripravit a on ju uplne preberie 🙂))
som rada ze to robi, mne to moc nebavi 😉

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka tak ja pouzivam klasicke plienky ako kedysi tie bavlnene ale tie iba na rohy kedze musime bali na siroko a plus tieto http://www.ebay.com/itm/Wholesale-10-Pcs-One-Si... , nohavicky plus tie vkladacky a ten roh a tym padom nemusim davat postolkove...ja som velmi spokojna a nato este davam separacku, len vyhodim do wc a plienku zaperiem...ked si predstavim kolko plienok denne by som musela vyhodit do kosa a tie peniaze fuuf...a dokonca uz viem kedy je maly pocurany lebo spinka a sa zobudi prebalim a spinka dalej, a ked je pokakany tak spravi taku pozu ze ruky hore a tvari sa ze kedy kedy to bude :D no nemozem z neho :D

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka :D :D nooooo tak nejak priprava na spanok, ja som na tom podobne ja tiez neviem tak zabavat babo :D

tiuska77
23. júl 2012

@michalienka25 awoj aj my máme už 8. týždňou a nemá ani 4,5 kg ;)

michalienka25
23. júl 2012

@lunnka ja tej mojej cikuľku (tak to volam ja 🙂 ) jemne pretieram vlhcenou handrickou, ked ju prebalujem, a ked ju kupkam, tak sa jej to snazim palcekom vyumyvat...ale do cista sa mi to nepodari nikdy a ani to teda nasilu nerobim...

mimi
23. júl 2012

@lunnka chcem sa ta opytat, ci ste boli na zaciatku na sono noziciek v ZA? Nepamatas si nahodou v ktorom mesiaci sa ma ist opat na kontrolu, co tebe povedali? V kazdom meste to dajako inac robi, tak preto sa pytam. DAkujeem

michalienka25
23. júl 2012

@tiuska77 tak nie som sama...a pritom papka pekne, ani nekaka...neviem, co s tym mlieckom robi 🙂

lunnka
23. júl 2012

@mimi robil nam to Dr. Hromec - nesli sme do nemocnice a 1. bolo v 3. tyzdni a min tyzden sme boli zas, 16.´7... to bolo ked mala 2 mesiace a ze vsetko OK uz nemame chodit len podla potreby a balit este mesiac nasiroko..kamoska bola v nemocnici a kazali im prist az v septembri..

tiuska77
23. júl 2012

@michalienka25 aj moja pekne papa..teraz bola nachladená tak troška menej lebo po tych kvapkach čo som jej dávala nechcela jesť ;( ale moja malinka je taka hyperaktívna, že ani nema z čoho priberať vkuse sa hybe ona už by asi behať chcela 😝
@lunnka mne doktorka vravela že cikuľku treba len opatrne utierať..hlavne sa nesnažiť do čista lebo to čo je vo vnútry tam je naschal...a mam jej občas male pysky utrieť nejakou mastičkou (ja utierať olivovým olejom), že mala také prípady, že mamky sa snažili utierať do sucha cikuľku a dievčatkam sa zrastli pysky.... 😒

janusha33
23. júl 2012

@svetlusska Hej aj moj muz uz teraz v pohode ale kupat sa tiez boji.Neviem co s tym ma vacsina chlapov.Raz kupal aj to som stala nad nim .....ale to bol Risko okupany za 5 minut.....takze som ho potom este raz pekne namocila a poriadne poumyvala bo ked som mu povedala ze nech mu aj rukcy umyje lebo tam ma stale nejaky brodel medzi prstekmy tak to sa neda.....podla neho.no chlapi.....takze ja aj radsej kupem sama a si to s Riskom uzivame,necham ho nech sa kus poclapka vo vode a nie hned okupat a sup von......nech sa neboji vody...

tinci
23. júl 2012

@michalienka25 aj nasa ma do 5 kil a uplne to staci, neboj este budeme drobcov dlho nosit na rukach a cvicit bicepsy aj s vacsimi vahami😉
Nasa prvorodena nekakavala aj tyzden, nemala vobec problemy s bruskom ani s kolikami, doktorka povedala ze je to OK pokial kojim, druha dcerka ta by zasa kakavala aj niekolkokrat denne, ale ju to vzdy poriadne vytrapi, dlho sa puci a jeduje, musim jej davat Infakol, tak myslim, ze pokial je tvoje babo pokojne tak je to v poriadku...

tinci
23. júl 2012

@tiuska77
@michalienka25 tiez som niekde citala ze by sa raz za cas mal na pisulku pouzit olejcek - mne sa osvedcilo dat trosku na vatovy tamponik do uska a jemne povytierat...

janusha33
23. júl 2012

@michalienka25 NO ja Riska kupem od zaciatku kazdy den.Najprv len tak kratucko,raz dva poumyvat ale teraz uz je troska dlhsie vo vode lebo sa mu paci kopanie s nozkami vo vode,takze ho necham troska poclapkat.A stale ho potom poriadne ponatieram,v podstate ho jemnucko pomasirujem,aj rucky a nozky a chrbat.A nic mu z toho doteraz nebolo.Na hlave ma take supinky ale neodlupuju sa tak ja do nich nekafrem,sak zlezu same.Tvaricku mu ani nenatieram,len mu ju stale rano poumyvam prevarenou vodou.Ono ta modra indulona je dobra,ja ked som mala v zime alergiu na chlad na rukach,som mala uplne supiny od palca k ukazovaku a s indulonou sa mi to pekne zahojilo.Niet nad staru dobru indulonu.

janusha33
23. júl 2012

@mimi My sme boli po prvom mesiaci a povedali nam ze vsetko ok a ze mame prist ked bude mat 4 mesiace.A som sa zabudla opytat ci mam dalej balit an siroko tak mi to mama zistovala tak ze aj napriek tomu ze je vsetko ok tak este mam balit na siroko.Ked boli horucavy tak som nebalila ale teraz uz zase balim.

mimi
23. júl 2012

@janusha33 ani ja som v tych horucavach nebalila, mala mala potnicky z toho tepla, no ale zase sa nam akosi oteplilo, tak neviem ako s tym balenim.

janusha33
23. júl 2012

@mimi Tak ked budu zase take horucavy tak budem balit asi iba na noc.

mimi
23. júl 2012

@janusha33 ja som malu akurat zabalila, ale cez den ju nejdem 🙂

mimi
23. júl 2012

@svetlusska ja kupem kazdy druhy den, vraj sa uz nemusi kazdy den, novinky od nasich pediatrov a po kupani davame olejcek, tak nam doporucila doktorka.

svetlusska
23. júl 2012

@janusha33 hehe presne tak ako vravis bol okupany za 5 min. a tiez som bola nad nim a vravela som ze co kde...radsej sama kupem :D on nech oblieka a prebaluje :D

petra1209
23. júl 2012

@mimi my máme ísť na kontrolu v 4 mesiaci 😉

janusha33
23. júl 2012

@mimi NO hej nemusi sa,ale ja sa tiez sprchujem kazdy den.Tak preco by som jeho neumyla kazdy den....