icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
24. júl 2012

@janusha33 2mesiace a 1 tyzden- 10 tyzdnov no..
@katkamiki ano ona.. no koniky pasie pekne (videla si fotky) to pochvalila, v tom je az expertka ako krasne dviha hlavu.. povedala ze pri cviceni do tyzdna by sa to malo napravit, len tie lieky ma stvu- aj ked su to len vitaminy, uz teraz je to kazdodenny boj lebo vypluva-niekedy pekne spapka z lyzicky, niekedy ide vsetko von, potom neviem co robit, znova nechcem dat lebo nechcem zas predavkovat ak predsa nieco v nej ostalo- mame davat striekackou, tak uvidim

katkamiki
24. júl 2012

@lunnka No tak to som zvedava, my tam ideme buduci tyzden a nevieme nic, ani koniky past... :(

lunnka
24. júl 2012

@katkamiki bude ti kazat cvicit, neboj dobre bude 🙂 nie si prva ani posledna, vsetko dobehneme

svetlusska
24. júl 2012

@lunnka tak ja davam pekne na lyzicke vigantol a zatial sa mi nestalo ani raz aby vypluvol sa mi vidi ze mu to dokonca aj chuti lebo sa pri tom vzdy tak pekne zatvari 🙂 jjj koniky pasie pekne to veru hej, moj az teraz zacal nedavno :D
@katkamiki moja doktorka nestresovala len mi povedala ze ho mame davat castejsie na brusko a zabralo, len on chudak este koniky past poriadne nevedel a ona skusala ci uz udrzi hlavku pekne samozrejme ze ostala dole :D

katkamiki
25. júl 2012

@svetlusska no ja som ho velmi malo davala na brucho :( Vzdy sa najedol, to som ho nechcela davat, ze po hodinke ho dam, ale po hodinke zaspal a vstal s revom, ze chcel jest... tak som nemala kedy.. :(

janusha33
25. júl 2012

@svetlusska Ja nedavam ani vigantol ani canavit.Po oboch mi blinkal cize aj to vyblinkal.Teraz si aj tak nachyta vitaminky zo slniecka a na jesen uz bude papat vitaminky v inej forme takze uvidim ci mu to vobec budem davat.
No a dnes v noci co stvaral.....zobudil sa sice prvy krat az o pol piatej rano ale ked som nanho pozrela tak sa vrtel ze vela nechyba a sa prekoti z chrbatika na brusko.Cestoval po postielke poctivo celu noc,odkopany paplonik mal,nohy vylozene na nom.a najnovsiu fantu ma rucku za hlavu a vystretou dlanou si hladka vlasky vzadu,aj pri kojeni to robil.Mi z toho tak smiesno bolo.A teraz este stale spi co mi je divne lebo on uz taky cas bol hore.Ale ma potesil ze sa zobudil az o pol piatej rano,som sa konecne relativne vyspala aj ja.

lunnka
25. júl 2012

@janusha33 🙂 aj moja este chrni- chceli sme istvon ale prsiiii :(
ja uz neviem ako s tym vigantolom, moja obcas vypluje, to by nevadilo, ale mne sa zda, ze na lyzicke ostane vzdy prave ten olejcek-cize vitamin a spapa len mliecko.. a teraz mame este drvit tabletku toho pyridoxinu a davat na lyzicke- no tortury to podavanie

janusha33
25. júl 2012

@lunnka Ja som mu to kvapkala rovno do ust a tak rychlo za tym dala prsnik.Aj u nas je pod mrakom a kropi troska ale Risko je uz v kociku a zakryty tym igelitom kocikovym aby nezmokol keby zacalo fukat adazd by nanno padal.Takze moze si prsat kolko chce. 🙂

katkamiki
25. júl 2012

@janusha33 ja som tiez nedavala ten vigantol... :( tiez mi to vypluval.. tak dufam, ze som mu nejako neuskodila. :( boze, to si dobra, ze ti tak dlho spal, mne zaspal vcera o 7 vecer a nezobudil sa ani na kojenie o pol 9 ani na kupanie, spal do 23 🙂 potom este raz hore a od pol 6 uz ficime 🙂 Ja neviem, kedy sa pri nom vyspim aspon tak ako ty. A cez den mi spava max 45 min po kojeniach 🙂

nena13
25. júl 2012

@janinkad Ja som na UM mam Bebu AR a nemám pocit,že by to nejak extra zabralo-troška ano,ale to len minimum-stále vracia a o tom n ose ani nehovorím-fufní ako starý chlap,tiež mu vysávam soplíky a málokedy niečo vyjde a nos taký zapchatý,čo ledva dýcha,ma aj antibiotikovu masť už zo 4 dni natieram noštek a ani to nepomohlo,predtým som mu kvapkala Pamycon a davala tussin a to mu zabralo,ale akonáhle sme to vysadili opäť to začalo a ešte horšie....Mame tiež v nose toho stafilokoka,doniesol si ho už z pôrodnice,takže poraď si človeče....som už z toho hotová....

nena13
25. júl 2012

@tinci Čo je to tá seborea?

lunnka
25. júl 2012

@janusha33 no a ako otvaras mu ustocka nejak?
ja som leniva na prechydzky v dazdi 🙂 mozno supnem na balkon

nena13
25. júl 2012

j ja používam len mydielko,dokonca ani neolejujem,lebo mi z toho dostal kedysi potničky a ako ho nekrémujem je pokoj a pokožka pekná🙂
@michalienka25 Vôbec sa netráp pre váhu babatka-je to ok.Veľa robí aj genetika,základ,že je babatko spokojné.Ja zas musím toho môjho brzdiť v papaní,čo sa bojím,aby nebol taký buckoš-čo už aj pomaly k tomu smerujeme...

svetlusska
25. júl 2012

@katkamiki tak ako hej po jedeni to nie to hned vsetko vygrca ale ked je hore asi tak 15-min az pol hodky tak vtedy ho dam ked vidim ze spat neubde sa unavi dopapa a zaspinka :D ale to az teraz ked je kus starsi predtym som ho nedavala lebo skoro vzdy zaspinkal tak ho predsa nebudem budit a ak nahodou nezaspal tak sa mu na brusku nepacilo akurat vtedy 🙂

svetlusska
25. júl 2012

@janusha33 jaaaj tak mne to vygrcal len raz ale to bola moja chyba lebo som mu to dala po kojeni tak preto. hehe tak nas este necestuje po postielke pekne spinka, akurat sa sem tam v noci zobudim na to ze sa puci...moj maly teraz spinka cca od tej pol jedenastej asi tak 4 hodky v noci potom tusim kazde dve alebo 3 vstava, takze sa tiez aspon troska vyspim lepsie ako vstavat kazde 2. moj branko spinka stylom ruky hore a chrni :D

nena13
25. júl 2012

@wewulka NO ja niekedy ani nemôžem s malým von,lebo u nas je permanentne škaredo a prší,tak si moc tie prechádzky neužívame a dufam,že to ani nebude spôsobovať žiadne problémy pre to bábatko-veď keby sa narodí v zime,tak väčšinou by bol doma a ešte v prkurenom byte...

Čo sa týka kupania-ja kupem každy deŇ ,kedže sa to malinkému páči a vyborne mi potom spinka,veď nas a cele generácie pred nam,i kupali každy deŇ a nemám pocit,že by mal niekto v mojom okolí problém s pokožkou a ja osobne ju mam jak zamat 😉 😀 mne to už niekedy pripadá na hlavu postavené-pomaly sa všetko robí uplne naopak než robili naše mamky...myslím,že nám nič nechyba-práve naopak 😀 😉

katkamiki
25. júl 2012

@svetlusska no dnes som ho dala hodinu po kojeni na brusko a samozrejme grcol aj vtedy :D on vlastne grca stale :D

janusha33
25. júl 2012

@katkamiki Tak lebo ja mu uz robim system,kupanie som presunula na pol osmu.....a aj ked nariekal a bolo to tazke drzali sme ho hore do pol osmej,potom ho okupem,pomasirujem,este sa ide k babke pohrat troska tak ho nakojim a o osmej uz lezi v postielke.do deviatej sam zaspi.To od zaciatku ho tak nechavame,ked zacne plakat jasne ze idem k nemu.V noci sa mi zvykol budit po polnoci prvykrat a nad ranom druhykrat.Cez den si pospi ale snazim sa ho stale aj drzat hore minimalne hodinku.uz pozna rozdiel medzi dnom a nocou.Uz sa nam aj zacina nejak chytat na ten system takze pohodicka.

janusha33
25. júl 2012

@svetlusska tak nas si zdriemne dopoludnia,co mi vyhovuje ze mozem uvarit,cez obed je hore,to sa aj pohrame potancujeme,kolo jednej spinka zase a potom zaspinka az kolo piatej aj to len tak hodinku a pol a potom ho drzime hore do pol osmej.

katkamiki
25. júl 2012

@janusha33 ja ho tiez kupem az okolo 8, aj mi malo spi cez den, takze unaveny musi byt.. spi lepsie ako cez den, to urcite, cez den max 45 min :D v noci po troch hodinach sa budi, ale aj tak som 3-4 razy hore a od tej pol 6 - 6 uz nespi :D

janusha33
25. júl 2012

@nena13 Ja planujem chodit s malym von aj ked bude skaredo a bdue prsat.Ved co v zime s nim potom nevyjdem celu zimu von lebo bude skaredo alebo bude zima?Ved ho obleciem teplejsie,na kocik dam ten prsiplast do dazda a mozme ist,nech si zvyka aj na skarede pocasie.

janusha33
25. júl 2012

@lunnka On ich otvaral sam lebo bol hladny a samozrejme plakal a usta mal pri tom otvorene.....tak som rychlo nakvapkala a supla prsnik a uz bol aj ticho a ani neregistroval ze som mu nieco predtym kvapla.Ale zrejme jeho zaludku sa to nepacilo a islo to vsetko von po chvilke.

janusha33
25. júl 2012

@nena13 No on moze mat nostek cisti ale stoji mu to vsetko v nosohltane a to nevysajes.Tiez sme soplavy a prisli sme na to spolu s pediatrom ze to je z refluxu,ked grcka tak sa mu z tej grcky dostane do nosohltana a potom do nosteka a do dutin a toto mu tam tak fufni.Ze po pol roku ked bude mat uz aj inu stravu sa to zlepsi.suseda to mala tiez s malou a hovorila ze ked presli pomaly na inu stravu tak sa to upravilo takze to neriesim.Tiez sme brali Pamycon a Fenistil aby mu odpuchla sliznica nosa aby sa uvolnili dychacie cesty,vtedy to pomohlo ale uz mu nedavam nic teraz.Len odsavam tie soplikjy aby sa mu tam nezapalili a neriesim to nejak.Este uvazujem ze s nim skocim k mame do prace oni tam maju nejaku dobru odsavacku,robi v porodnic,ze sa s nou dostane az do nosohltana.....tak uvidime.

janusha33
25. júl 2012

@katkamiki To sme aj my tak mali, ale cim je starsi tak sa to postupne pekne upravuje.A on zo sebou naraba s rukami nohami jakeby chcel niekam utiect,stale kope a sermuje ruckami tak sa mozno pri tom aj unavi a preto tak zaspi.Ved vecer co stvaral v postielke,som len pozerala ze to bude asi hyperaktivne dieta.

katkamiki
25. júl 2012

@janusha33 no tak presne taky je aj maly moj 🙂 nohami kope ako keby startoval a niekedy si ich da az k hlave pomaly , posiluje, robi brusaky 🙂

svetlusska
25. júl 2012

@katkamiki aha, tak potom neviem no. ja este predtym ako ho dam na brusko ho dam odgrgnut a zatial mi negrcal len par krat ked sa fakt vela najedol 🙂 ale tak skusat musis no 🙂 neboj prides sama na to ze kedy najlepsie 🙂

katkamiki
25. júl 2012

@lunnka a boli ste aj na ockovani? lebo nas ma buduci tyzden aj ockovat...

michalienka25
25. júl 2012

kočky balite ešte do zavinovačiek?Ja stale, ked ide mala spinkat. Je v tom taka spokojna a mne sa ju v tom dobre uspava, ked ju hupkam... 🙂
a este jedna otazka, kakaju aj vam babatka tak raz za tyzden?moja teraz trha rekord, nekakala uz 9 dni...ale je spokojna, neboli ju brusko a prdi ostošesť...ale kam ide to mliecko?!?!

janusha33
25. júl 2012

@katkamiki Aj my ideme na buduci tyzden ockovat......Uz teraz pocujem ten narek co tam Risko spusti.

janusha33
25. júl 2012

@michalienka25 To mliecko ide najskor na vystavbu svalov,kosti a tak.Zavinovacku sme mali tak cca prve tri tyzdne a dost.jednak mi ju rozkopaval a prisli aj horucavy.