Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@alohim Heh Risko uz ani nechce cumel ked vie ze ma rucku ktora sa da tiez cmulat.A myslim ze teraz s tym neurobim nic....len si objavil rucky tak ich musi cmulkat .Niekde som citala ze deti preto vsetko davaju do pusy lebo tym rozpoznavaju.Ze je to aj zbytocne nejak riesit.To by som mu musela ruky priviazat k telu aby to nerobil.
@alohim http://www.nasarodina.sk/article.php?sid=391 Myslim ze to budeme teraz zbytocne riesit.
@alohim presne toto robila Kristinka vcera mne. Z cicika sa odtahovala, krutila, nechcela papat a ked aj cosi spapala, tak to vygrckala. a tak asi dva dni robi. no vcera som jej fukla ten cumlik, lebo som uz mala nervy z toho jej cmulania prstov. no ona ho nechce, vypluva ho a palceky cmula i nadalej. dvakrat s nim spinkala, ale to som jej ho vtisla ked uz bola v polospanku 🙂. ale som velmi rada, ze ho nechce. skusila som jej ho dat, ale ked ho nechce, dobre... 🙂
uplne su tie bejbinky nase rovnake 😀 aj my cmulame pasticky, palceky, slintame, smejeme sa nahlas, vypluvame cumlik a tak kopeme ze sme si v zadu na hlave vydreli koleso vlasov- takze ma super plesinku
problem mam ze stale zaklana hlavicku dozadu- ako sme sa tesili ze krasne pasie koniky, ona si nevie tu hlavicku normalne polozit dole, alebo na hrud ked ju nesiem, stale v zaklone..
Jeeej baby nas Risko sa dnes prvy krat otocil z bruska na chrbatik.Po kupani som ho natierala a masirovala a som ho otocila na brusko aby som mu natrela aj chrbatik a jednu rucku vystieral a dvihal a o druhu sa opieral a zrazu sup a uz bol na chrbte.Zlaticko moje sikovne 😀 😀 😀
@michalienka25 nooo ja som tento vikend chytila take silne zoci ze mi ho museli odrabat az 9 ludia, lebo som nevladala ani na nohach stat, zle mi bolo a v hlave ako keby som mala milion spendlikov...fuff som rada ze uz mi je lepsie.
@alohim ako vravis kazdy ma iny nazor 🙂
ahojte zienky, som taka zatulana ale ak mam kusticek casu tak mrkam co nove vo svete medzi vami 🙂 ...my sa uz tiez obraciame na chrbatik a ruka v puse ako zvysok deti ako pozeram a cumel von a slinky slinky...v utorok sa zberame na Slovensko tak sa veeeelmi tesime ako spozname celu rodinku, uz len to leitadlo zvladnut aj ked jeden minilet uz mame za sebou 🙂 ..pozdravujem vas vsetky
@lunnka nooo my tiez cmulame palceky a pasticky a minule si tak cmulal rucicku ze si az cucflek spravil :D
dievcata davate ponozticky za kazdeho pocasia, aj v takomto teple aj ked je vo vnutri?
@katkamiki naposledy som sa uz nepytala, ale vtedy vravela aj ciapku aj ponozky rozhodne ano, ciapku nedavam, ponozky som si nebola ista, lebo ma stale ladove lapky- ale deticky asi maju vzdy chladnejsie chodidla a rucky, nie? zevraj ked im je zima maju studeny nos... a pyridoxin davas poctivo? my obcas nie.. 😕 🙂
@tiuska77 Hej boli sme autom. Isli sme na noc, takze cestu celu prespinkala. Dva krat ked sme stali, tak sa akurat napapala a spinkala dalej. 🙂 My sme mali v zadu na sedackach pripevnenu vanicku z kocika, takze to mala pohodlne. Bez kocika si to tam ani neviem predstavit. Vecer sme sa boli vzdy poprechadzat popri mori a malinka si to najviac uzivala. Zaspinkala a potom som ju len prelozila do postielky a spala az do rana 🙂 Urcite vrelo odporucam....Inak mliecko som tam mala ako smotanu :D
@lunnka Ja nedavam ani ciapku ani ponozky.Tiez ma risko studene nozky ale ich ma aj spotene,cize to sa podla mna cez ne ochladzuje.....ja mam tiez iba plavky na sebe a pokozku mam chladnu,telo sa tak ochladzuje ze sa poti a ten pot sa potom odparuje a tym je pokozka chladna.aj v noci spi len tak v bodikoch a odkryty.....neexistuje ze by som ho zakryla....za 5 minut by bol hore.Nech si hovoria doktorky co chcu,my sme mamky a my si najlepsie pozname deti takze vieme co im robi dobre a co nie.....
@lunnka no my sme tam boli pred mesiacom, maly mal 6 tyzdnov, vtedy boli tie horucavy, az 34 stupnov a sme tam prisli v bodycku s kratkym a ponozkach a ona, joooj, ponozky nemusite davat, ved je teplo... tak neviem. ani ciapku nekazala. ani ja ciapku nedavam. si myslim, ze do kocika nenafuka a doma nerobime prievan,tak dufam, ze to bude ok. Ano, deti maju rucicky a nozicky studensie a na nose by sa malo spoznat, ci mu je zima 🙂 Davam zatial kazdy den pyridoxin, ale aj tak mi to cele nezje... ale uz celkom dviha tu hlavicku z chrbatika... kedy idete na to ockovanie?
@janusha33 presne tak Jani😉 aj zo mňa by asi doktorka odpadla keby vedela, že celú noc spíme pri otvorenom okne, ale v takomto teple sa podľa mňa inak nedá. malá má body, ponožky, zakryjem ju plienkou a na postielku od okna dám dečku, aby bola trošku chránená. čerstvý vzuch jej len prospieva, tak si pekne buvinká, určite lepšie ako dusno a skoro 30° ešte aj v noci. Jediné na čo dávam pozor je prievan, aby ju neboleli očká, nedajbože ušká
@jagu81 Na prievan davam pozor aj ja.....ma hniezdo v postielke takze toho chrani pred priamym prudom vzduchu,akurat nozky nema chranene hniezdom,ale nemozem mu dat ponozky lebo je nespokojny a ked ho zakryjem za dve minutky je odkopany.tak ho nechavam nech sam da najavo ako mu je najlepsie.a zrejme sa mu tak dobre spi lebo sa v noci budi iba raz.
ahojte baby chcem sa opytat ako Vam zvyknu spavat deticky?mne gabko zaspi len a len na rukach a spat dokeze len na bruchu.Vxdrzi este hodinku spat na boku ale to musi byt velmi unaveny,na chrbte mi nevydrzi ani 2minuty☹ a co kociarky?lezia Vam tam deticky pekne?ja maleho musim mat narukach,lebo v kociariku strasne narieka a prazdny kociar tlacim pred sebou 🙂 to musi byt pohlad 🙂 prvy syn je uplny opak ako gabriel.
@kisasonka83 ahoj, nasa zase spi na chrbatiku alebo na pravom boku. Ked ju dam na lavy, aby sa jej nedeformovala hlavicka, tak do 5 sekund ju ma vytocenu zase na pravu stranu a spi ako paragraf. A vela zalezi aj na tom ako moc je unavena, ak hodne, tak spi hocikde ale ak ani moc nie, tak to zaspi len na rukach alebo v satke pri noseni. Kociarik sme vcera pouzili druhykrat a aj to len preto, ze sme boli na akcii a mala musela byt s nami a ja by som v dobovom kostyme so satkou vyzerala asi dost divne 🙂

@alohim dakujem za super clanok vratil ma do obrazu kedze som veriaca, je to dobre vysvetlene, mozem argumentovat aj mojej mame.
Inak nasa malicka sa vie uz tak krasne smiat dokonca aj nahlas, ma uz aj svoju oblubenu hracku - plysovu kvetinku ktoru ked uvidi hned je kludnejsia, minule sa s nou pol hodinu "rozpravala" v kociku, bolo to super. Spuli pery a akoze kasle - robia aj vase babence podobne kusky?