Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@tiuska77 No ak mate taky kocik co ma vanicku aj na upevnenie do auta tak urcite hej. Je to super vec. Neviem si predstavit, ze by bola 12 hodin vo vajicku....No brali sme aj vajicko. V nom spinkala na plazi pod takym tym stanom co je na plaz.....Veru nabaleni sme isli riadne :D Aj postielku sme brali nasu prenosnu....No stalo to za to 🙂
@kisasonka83 naša malá spáva len na brušku asi od jedného mesiaca a vozím ju tak aj v kočíku. viem nemalo by sa, ale čo mám s ňou robiť keď inak nechce spať? Hlavičku si vie krásne otočiť z jednej strany na druhú už od vtedy čo ju dávame na bruško, tak ju nechávame tak ako jej je najlepšie. Na chrbte zaspí len na chvíľu max. do 15 min je hore. Na brušku pekne zaspí sama v postielke, keď má zlý deň som chvílu pri nej a učičíkam ju 🙂
@kisasonka83 No nas nema problem s kocikom.Cez den ale nezaspi v postielke,bud na manzelskej posteli alebo v kociku alebo v lehatku.Na ruky sa ho snazime brat co najmenej aby si nezvykol lebo ja som ruky ani chrbat v loterii nevyhrala.A zaspi aj na chrbte aj na brusku ale musi mat na to naladu.Nie stale chce byt na bruchu.
@kisasonka83 A to robi aj nas Risko pri kojeni pesledne dni.Narek neskutocny,vypluje prsnik a za dve minutky nareku by ho aj cely zjedol keby mohol.Neviem cim to je ale nechavam to tak.Ono to podla mna prejde.Alebo len vymysla.
odporucam precitat
@lunnka To mame aj my vtedy 🙂 o 13:50, mozno sa stretneme 🙂 No ja ho necham lezat na chrbatiku, ale tak hodinu po jedle. A taham za ruky a hovorim na neho, aby sa na mna pozeral. A on tu hlavicku zodvihne. mne stale grcka, riadne prudy tiez, najlepsie je, ked ho necham pol hodku po jedle lezat na mierne vyvysenom vankusi. A nedviham ho moc po jedle. Ale neboj, to grckanie je ok....
@katkamiki fakt? no musim pozerat 🙂)
@janusha33
@tiuska77 mna to mierne vydesilo, radost z krasneho zaklonu pri paseni konikov odisla... ani pretacanie na bok nerobime asi dobre, prilis zaklana hlavicku... a na brusku je tazko velmi vracka..opytam sa dr. tiez by som bola rada keby na to pozrel odbornik. ze to tahanie za rucky sa nema robit :(
@tiuska77 klinovy zahlavok je co? ja ju obcas polozim na kojenecky vankus, ale tam akoby sedela, cize nic moc taka poloha a dr. mi kazala zdvihnut madrac lenze v postielke je len na noc, cez den neviem ako ju mam napolohovat nasikmo ked je zvacsa na gauci.. neviem preco ale vracka tak silno tak obden, alebo kazdy treti den.. mne sa az dnes prestalo pacit to jej zaklananie ked sa dava nabok, ale uz davnejsie som si vsimla ked ju mame na rukach ze len hlavu taha dozadu, nevie si ju polozit
@lunnka ja ju mám tiež len v noci v postieľke a ten vankúš dávam cez deň na gauč takže je vždy na ňom a ozaj jej to dosť pomohlo teda aspoň myslím...lebo už negrcá ako predtým..my sme boli aj na teste na reflux ale ma len ten fyziologický...takže som bola rada ...držím palce skús možno ten zahlavok stoji okolo 10€ majú to v rôznych detských obchodíkoch..takto to vyzerá 🙂 https://www.google.sk/search?q=klinový+vankúš&h...
@lunnka to dajaku blbosť som ti poslala 🙂 http://www.kika.com/sk/katalog/m/deti-studenti/...
@kisasonka83 Mam podobny problem, moj "maly" 6,5kg tiez zaspava na rukach a spat v postielke nam cez den nehrozi. Kocik zvlada, ale v byte nekocikujem, takze ak je lejak, alebo zle pocasie spime pocas nosenia. Zatial mame babyvak, no zatazuje mi na dlhsie nosenie jedno plece. Odporucam kupit nosic, ale ergonomicky, v klokankach su klbiky v nespravnej polohe a najma pre chlacekov nie su vhodne, kedze babo tam "visi" za genitalie, kde je tazisko jeho vahy. Pozri znacky nosicov Maduca, Ergo, Beco, Liliputi, Mei-tai, Storchenwiege...urcite si nieco vyberies. My ideme do Manducy, kedze na satku som leniva a manzel by satku nenosil.
Porovnanie značiek ergonomických nosičov: http://www.outdoorkids.sk/?porovnanie-ergo-nosi...
Inac baby,kedze tu citam ze takmer vsetky deti su v takom zaklone tak sa nestresujme.....co by to bola nakaza nespravneho vyvoja ci co?Nie.Snorila som v starych zositoch zo skoly a objavila som co som hladala.Babatka maju vo svojom vyvoji take fazy,striedaju sa v zhruba v trojmesacnych intervaloch.Ked sa babatko narodi je vo flekcnom postaveny,cize zohnute,schulene skrcene kedze v takej polohe bolo aj v brusku,pasticky su zovrete.Po troch mesiacoch prichadza do extencenho postavenia,kedy zaklana hlavku,vystiera rucky,pasticky povolia,prsteky su vystrete,napina nozky.Cize ten zaklon hlavy nebude az taka brutalna patologia aby sme s tym museli behat po lekaroch(si myslim).Po dalsich troch mesiacoch prichadza zase flekcne postavenie kedy krci nozky pod seba,prechadza do sedu(v sede je predsa zohnutev bedrach)A po dalsich troch mesiacoch prechadza zase do extencenho postavnia kedy sa vystiera a prechadza do stoja.Aspon ja si to takto pamatam zo skoly z pediatrie.Na internete som to este nenasla ale idem hladat.Takze sa hned nestresujme a ja som si uz povedala ze ho uz nebudem tak pozorovat lebo u mna to moze byt aj choroba z povolania,ci robi vsetko tak ako ma aj ked teraz vidim uz ze nerobi,lebo jednu stranu ma silnejsiu ale to moze byt aj tym ze jedna strana je stale dominantna,ved preto sme pravaci alebo lavaci.Takze ja uz nebudem tak dokladne sledovat lebo by sme boli u lekara asi kazdy tyzden.
@janusha33 snad to prejde coskoro lebo nez vypije mliecko tak nam to niekedy trva aj pol hodiny ☹ a toho placu a hnevania sa u toho 🙂
@alohim dakujem za stranku 🙂 urcite sa pozriem ja uz som pokukovala po tejManduce a asi ju aj kupim,maly ma tiez 6,5kg a to je teda nieco 🙂 prvy syn spaval len a len v kociku a na rukach velmi byt nechcel gabo je uplny opak 🙂 ked sa nosi a vidi okolo seba je spokojny
@kisasonka83 Nam suseda pozicala taku klokanku alebo co to,dvakrat v tom bol Risko ale jednak sa to jemu nepacilo a mne sa to nepacilo tiez.Vacsinou ho davam do toho lehatka a tam si vie aj podriemkat aj sa zahra s hrkalkami alebo sa len tak hojda.Nosit ho velmi nenosim,uz vie ako je dobre na rukach ale snazime sa to obmedzovat na minimum a nosic sa neplanujeme kupovat ziadny.....ved o chvilku uz bude behat po styroch a dovtedy to nejak zvladneme.Keby som vedela ze to vyuzijem tak kupim ale ja by som to asi nevyuzila.
nooo tak po dnesnej poradni mame 11.tyz. a vazime 7290 g a meriame 62 cm...takze valibuk ma uz dakedy riadne bolia ruky ked nechce lezat v kociku 🙂 ale baby mam este otazocku viem ze tu to uz bolo pisane ale ohladom rotavirusov, davali ste niektora ockovat alebo nie a tiez k tej injekcii sa neviem rozhodnut ktoru mam dat variantu 10 alebo 13 valentnu?
@svetlusska Ja som nedavala ockovat proti rotavirusom.....co som citala tak je to skoro ako s chripkou,vakcina obsahuje vybrane druhy virusov.....cize ked dostane nedajboze iny druh rotavirusu tak mu nepomoze ani vakcina tak naco bduem donho tlacit tie chemie....stacia tieto ockovania.My sme nemali na vyber,aj som sa zabudla opytat sestricky ze ktoru dava ale zrejme 10 valentnu kedze sme nic nedoplacali.No to je teda riadny valibuk.....to nas Risko je oproti nemu babika,my mame po 3 mesiacoch 6650 g......uvidime ako bude v septembri.Ale aj tak ma zneho bolia ruky.
@janusha33 tak ja ho prave vyuzijem asi dost starsi syn este nechodi a tahat oboch na rukach si neviem predstavit klokanku mam aj ja ale nevyhovuje mi skusim tu manducu
@kisasonka83 No tak v takom pripade jasne ze hej...
@janusha33 aha dakujem za upresnenie tak zrejme nedam ani ja, lebo ako vysolit 50 e fuuf a nakoniec to nezaberie...no a za 13 valentnu sa doplaca tusim nieco do 15 e este si to necham prejst hlavou...tak mna veru riadne bolia, zrejme chce dohnat to co po porode schudol :D som akurat dneska stretla kamosku tak ma o mesiac starsieho a ma 7kg ale tak on je o 3 cm dlhsi..tak aj ja dufam ze bude aj priberat ale tak mohol by uz zacat aj rast lebo takto sa dopracujeme k neviem kolkym kilam 🙂 kamoska co ma 8 mes.tak ma 8kg :D
baby otacaju sa vam malicki z chrbatika na brusko lukom? cize nasponovani do luku, hlavka v zaklone
@janusha33 jani no nasa sa dnes zvrtla, ale neviem ci som k tomu trocha nedopomohla, zacina cim dalej viac skusat..problem je, ze ked to robi, zaklana strasne hlavicku, az mam pocit ze sa jej zalomi, ze si zlomi vaz, tak jej ju napravam.. :( a podla toho clanku ked sa otoci z luku nie je to spravne, rovnako ako past koniky so zatatymi pastickami a blabla..pravdu ti poviem som sa fest naplasila ci nie je hypertonicka- doteraz som nevedela co to je ale precitala som tu par diskusii a zas mam o "zabavu" postarane.. dnes poobede dost palkala a len sa napinala do luku, aj ked ju obliekame tak place a sa prehyba, pretaca..tak uz neviem co to je ☹

@cobhan ja som prave uvazovala ze by som si zakupila nieco na nosenie gabriela,ma skoro 7kg a je uz dost tazky ☹ akurat vobec netusim ci satku,ale to boh vie ako budem viazat ja som na take veci antitalent alebo nositko ci klokanku.Ale uz budem musiet nieco kupit,lebo inak pridem o chrbat ☹ este som sa chcela opytat syn je na umelom mlieku a pri piti z flasky mi niekedy strasne place az je bordovy,ale niekedy zase vypije celu davku kludne.Najhorsie je ked taky zachvat placu spusti okolo 2rano na cele sidlisko ☹ cim to moze byt?