Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 nooo joo to je na tom najlepsie ja som pouzivala este taku klasicku perinku ako sme my mali..a ta bola super, mala som aj taku na zips suchy co su teraz ale na tu som si nezvykla..a ako teraz pozeram vonku tak zrejme zas bude chladnejsie pocasie a kedze som postrehla ze malicky je akosi v noci obcas studeny tak ho mozno sem tam aj supnem do perinky, mne sa na nej hlavne pacilo ze sa lahko vyberal z postielky :D
@michalienka25 No keby som do nej dala Riska uz by pevne nebola lebo to by som ju aj poviazat mohla a aj tak by znej vycestoval......kope nozkami akoby utekal niekam prec,daleko takze to by v nej asi nevydrzal dlho.
@oxiba Aj mne tak zacali teraz hrozne vypadavat....asi zacnem brat nejake vitaminky......
@oxiba No pokial viem tak z nezreleho maku sa robil makovy odvar a nezrely mak a makovice obsahuju nejaku drogu,dozrete uz asi nie,ci?
@tinci V tych horucavach som skusala aj ja spaci vak leno nad ranom bolo chladno a ked som ho zakryla stale sa odkopal a vo vaku sa odkopat nemohol a to bol koniec sveta,narek jakeby ho rezali.Skusim teraz spaci vak,ked je chladnejsie.
@janusha33 zelene makovice sa narezavaju a vyteka z nich biele mlieko - opium, suche makovice sa vykupuju farma spolocnostami tiez obsahuju opiaty, robi sa z nich kodein, pokial sa nemylim, su druhy maku s vyssim obsahom opiatov, maju ale odlisnu farbu okvetnych listkov, preto su u nas na bezne pestovanie povolene len dve odrody, myslim ze s ruzovymi a bielymi kvetmi a je povolene pestovat len urcity pocet makovic pre vlastne ucely..
@pifina je pravda, ze velmi citlive testy na drogy zachytia stopy opiatov v moci po poziti makoveho kolaca 🙂, no tieto testy sa myslim pouzivaju len v USA, ja znamy makoholik, by som bola aka zdrogovana 😀, nemusis sa bat, mak jedz kolko ti chuti male urcite zdrogovane nebude 😉
Ja mam v perinke dodnes a u nas nie su a ani neboli nejaké horučavy a v dome mame vždy poriadny chládok,tak sa mi v perinke nepotil🙂
Dievčence kde presne sa očkuje bábatko?
a kde presne niekde do stredu ,alebo kde...lebo chcem mu dať náplaste tie čo utlmuju bolesť a opuchy....A nejaké rady na to,aby sme to očkovanie lepšie zvládli nemáš?🙂
Baby, takze take slivkove knedle s makom mozem asi jest, ze?
Tak nam sa uz doma rodi z anjelika maly certicek.....Mam pocite ze do nej niekto nainstaloval baterky a nedaju sa vybrat :D Stale je v pohybe a uz sa stavia na nozicky a stale dokola skaceme, kopeme, trepeme rucickami, no proste maly duracelko :D Dni oddychu mi asi skoncili....
baby davate niektora nutrilon extra?ja som musela zacat prikrmovat a v dm mi poradili N extra no potom som citala ze ho davaju len na noc..no ja ho davam malemu cely den 😖 rozmyslam,ze by som presla na N ha..nej.skusenosti???bojim sa prechadzat, kedze maly mal hnacky..a nepriberal(asi z mojho mlieka a mal aj e coli)..po tomto nutrilone krasne pribera ale kedze je syty tak zje len 90ml a to uz by mal vypit viac..ked si mliecko odsajem..spapa aj 120ml..ked sa podari nasporit 🙂
@nena13 ahoj, som si citala knihu kde je kapitolka o ockovani a spomina sa tam, ze niektori rodicia natieraju dietatu miesto vpichu pred ockovanim kremom s anestetickym ucinkom, ale ze to nie je ani rozumne ani ucinne. Odporucaju tesne pred vpichom miesto ochladit ladom (co si neviem celkom predstavit ako by som robila kde by som nabrala v ordinacii lad) a masirovat koncatinu kde bude ockovane, uvolnene svaly bolia pri vpichu menej..
@suzan1111 ak mas cvicit,tak cvic!aj ked ti srdce trha ked vrieska pri tom.neoklames nikoho len seba.neviem teda prečo mate cvicit,aky mate problem,ale aspon si v zivote nebudes vycitat ze si pre neho nic neurobila.my teda cvicime tiez,lebo mala ma od narodenia hlavicku trochu nabok,odborne tortikolis,,od zleho ulozenia v brusku a to sme zacali uz v porodnici a cvicime 3 razy denne,ale hlavicka sa uz lepsi,tak sa tesim.ale vies kolko razy sa mi nechce.
baby dostali sme lehatko s hrazdickou od kolkych mesiacov by ste ho pouzivali? co pozeram na nete, podobne modely su od narodenia do 11kg, je to ako s vajickom? ze len chvilku nechat pohrat a radsej vybrat alebo by ste sa nebali ze v tom ma zlu polohu?
@lilina22
@oxiba juj akurat si ma predbehla s tymi vlasmi,aj ja som sa to vas uz chcela spytat.U mna katastrofa,myslim ze mi tam ani nic na tej hlave neostane🙂)vsade su len moje vlasy,a ked ich zmyvam ,plne sitko vo vani.Aj ked som bola teraz u kadernicky na melir,ta mi hovorila,ze zbytocne brat nejake vitaminy,ze dorastu,ha🙂len si tak hovorim ze kedy??pri prvom synovi sa mi spamätavali skoro 2 roky,tiez mi padali,akurat zacali tak pol roka po porode a teraz hend po šestonedeli..A ked kojime,ake vitaminy by som tak brala.?sak budem plechava🙂
Ahojte maminky. Aj my sme rodili v maji 2012 🙂 tak sa sem pripajame ..... Radi si povymiename skusenosti,radosti,starosti
@suzan1111 my sme mali Nutrilon ale nesadol nám, malého po ňom strašne zapekalo, tak sme po dvojtýždňovom trápení s rektálnou rúrkou a sabsimplexom prešli na bebu a je to ok. Ale lekárka mi hovorila, že ani Nutrilon ani Behu Ha nemám používať pokiaľ by sa u malého nezistila nejaká alergia, nakoľko mu to môže oslaviť jeho prirodzenú imunitu voči alergiám keďže to je protialergické mlieko, tak neviem čo je na tom pravdy 😉
dnes mi moja bambulka prvykrat zaspala na brusku 🙂

@oxiba aj mne padaju vlasy, to ti ani nebude kojenim, bo aj kamoske co ma dvojicky na UM padali, strasne cosi, ale o par mesiacov narastli nove, vyzeralo to srandovne ako take paperie medzi dlhymi vlasmi. Ale nic nepomoze, su to hormony, nejako vydrzat musime 🤐
Co sa ocka tyka, nam pediater doporucil jedine - a to aj pri silne hnisajucom ocku - kedze vsetky babatka maju prirodzene zuzene slzne kanaliky a casto sa stava, ze sa preto upchaju - to co to vyriesi nie su v prvom kroku kvapky a maste (a uz vobec nie antibioticke, to az ked je to masivne zle) je masaz ocneho kutika tolkokrat denne kolkokrat si spomenies. malickom s kratkym nechtom sa malemu dotknes tam kde je spojivka, jemne pritlacis a masirujes, robis kruzky. kludne 10x denne, uvolni to upchaty kanalik. mozes predtym dat kvapku opthalmo septonexu a mast ak je uz zle. Ale ze ra masaz je zasadna. Drzim palce nech to cim skor prejde 😉