icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
13. aug 2012

@pifina Tak si si ich mala urobit sama.....nech si svokra uvedomi ze nemoze riadit tvoj zivot a nebude ti diktovat co mas jest.....ty si matka ty vies najlepsie co mozes a co nie....a ked nevies tak si zistis alebo vyskusas...nase mamky a svokry tiez nevedeli vsetko od zaciatku a tiez nechceli prijmat rady starsich,tak rpeco by sme to mali robit my ked navyse niektore rady su uz dost stare a neucinne

janusha33
13. aug 2012

@leonna Toto my mame uz davnejsie....ja ho volam naspeedovana vevericka.....s rukami,s nohami dookola kope hore dole mava....ale sa aspon rychlejsie unavy a skor zaspi 🙂

janusha33
13. aug 2012

@lunnka Neviem od kedy to je ale Riska davam do lehatka uz davno davno....ma tam zaveene hracky do ktorcyh si veselo bucha a oni hrkaju a vseleo si aj tam kope a rozprava.Radsej ho davam do toho ako ho vlacit po ruakch a ked varim tak ho mam v tom pri sebe v kuchyni.

janusha33
13. aug 2012

@oxiba neskusala si mu tam kvapnut troska materskeho mlieka?

pifina
13. aug 2012

@janusha33 ved doma som si aj 😀 na navsteve nebudem vyskakovat 😀

lunnka
13. aug 2012

@janusha33 ano je to super, vcera sice plakala ked sme ju tam dali, dnes sa uz hra 🙂 a ako ju polohujes? do vsetkych urovni? ja najskor tak opatrne takmer lezmo je, ked ju dam vyssie mam pocit akoby sedela, je to ok? ako dlho ju tam mozem teda nechat?Inak vcera prisli nasi po tyzdni a tak sa ich zlakla, som prvykrat videla ako sa natahovala k nam s muzom, super pocit ako nam doveruje, aj ked chudaci nasi, ved su s nou dost casto, riadne rychlo nam tie pipisky rastu 😉

jagu81
13. aug 2012

@suzan1111 keď sme začali prikrmovať, tiež som nevedela čo, tak som zobrala obyčajný nutrilon, malé balenie na skúšku. Kým som kojila boli problémy s bruškom, teraz je OK, dokonca aj kakame 2-3 denne, takže u nás spokojnosť na prvý pokus (klop, klop nech nazarieknem) už ho papáme mesiac. Ale vieš každé bábo je iné, takže ťažko povedať, čo bude vyhovovať vám. My sme mali šťastie, že nám sadlo prvé mliečko. teraz mi vypije 150 - 6x za 24hod. a je spokojná ako nikdy pred tým. takže ja som za nutrilon vďačná 🙂

jagu81
13. aug 2012

@lunnka ja tiež dávam malú do kresielka skoro od narodenia. Presne ako Janka, keď varím, alebo niečo robím, dám do kresielka, občas zapnem vybračné hojdanie a bába je spokojná, hrá sa, "rozpráva", občas aj zdriemne 🙂 zatiaľ ju ale dávam len v tej najrovnejšej polohe, aby si zbytočne neničila chrbátik

janusha33
13. aug 2012

@lunnka No lehtako mam zatial na rovno ale mam tam vzadu taku opierku ze ked ju dvihnem tak je na pevno troska vyvyseny a ked ju zlozim tak ma ako kolisku alebo hojdacku.....takze operadlo zatial nechavam na rovno ale neskor budem dvihat postupne......a moj v tom zvykne byt dlho.....aj si v tom viem podriemkat.....

leonna
13. aug 2012

@janusha33 a tiez sa ti uz stavia na nohy a skace??? neviem ci ju uz mozem nechavat stat na tych nozickach. no ona uz ani sediet nechce. stale len na tie nozicky....

janusha33
13. aug 2012

@leonna Nie nestavaj ju na nozicky....to len tak napina tie nozicky a ono to tak vyzera ze chce stat ale ved maju iba 3-4 mesiac.....chrbatik na to nie je pripraveny.....najprv je sed,potom lozenie po 4 a potom je chodza takze radsej este nezatazovat tiez nozicky...Risko ich tiez napina a spanuje sa cely az sa prehyna ale na nohy ho nedavam.....jednak bedrove klby este nie su ok .nie su dostatocne pevne aby uniesli vahu tela.....neriskovala by som to

oxiba
13. aug 2012

@janusha33 mlieko do ocka pri zuzenom kanaliku moc nepomoze.. No ked mal podrazdene ocko, pretriet mm mu pomohlo..

suzan1111
13. aug 2012

@janinkad no budem musiet podstivo cvicit..prisli sme tam s nozickami a odisli s hlavou..take divne mi to prislo, nozicky mal z maternice troska dovnutra a prve cvicenie sme cvicili na nohy a ked sme dosli dalsie cvicenie tak zacala hovorit,ze nohy nie su problem..on ma problem s hlavickou..tak som pozerala jak puk,ze o com hovori..skor som mala dojem,ze sa jej tie deticky pletu..na to ako malo som s nim cvicila,tak dnes na cviceni hovorila,ze nohy su celkom ok, potom aj na hlavicku ze krasne pase konicky a vsetko ok az ked ho davala do sedu,tak ze nezaklana hlavicku do predu a uz to zacalo aky je on chudak hypertonik a mam s nim ist na neurologiu ci nema nalez na hlavicke...no bola som aj s muzom a ten mal veru tiez dost..pride mi to riadne prehnane...na neurologiu samo pojdem,lebo ma vystrasila,ze mi je az zle ale potom povedala,ked som sa jej pytala co teda, vraj na neurologii ked sa jej nieco nebude zdat,tak zas dojdeme len cvicit..ze neni to nic vazne ale mozno raz v buducnosti by mohol mat skoliozu chrbtice...no tak si urob nazor..

suzan1111
13. aug 2012

@petra1209 ja som postrehla,ze tiez by ho zrejme zapekalo keby to nekombinujem s mojim mlieckom, z mojho ho prehanalo tak takto je to idealna kombinacia..konecne kaka prazenicku 😀. Praveze ten Ha neni na alergiu aspon pri nutrilone, to je uz allergic care..Ha je len prevencia v pripade ak niekto v rodine ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka alebo ma atopicky ekzem a ten ja mam ☹ tak preto rozmyslam,ze ako prevenciu by som mu to davala..no neviem ani sama ci menit nemenit.

suzan1111
13. aug 2012

@oxiba hadam sa mu to zlepsi chudatku malinkemu..neboj bude to ok 😉

suzan1111
13. aug 2012

@jagu81 ja tiez, hoci som bola nestastna a plakala som na zaciatku,ze musim davat skatulu..tak som ho volala,ael potom ked uz nekakal zelene a konecne zacal krasne priberat,tak som pochopila,ze proste musim prikrmovat..teraz ho davam na prsnicko hlavnev noci,cez den nechce byt a davam mu nutrilon extra.ale vypije ho max 90..zrejme za to ze je extra syty..neviem..ked si odsajem moje,vypije aj 120-130ml ale toho nutrilonu nie naraz, musi mat polhodinku hodinku pauzu a potom si da znovu tak 60ml...uz som rozmyslala,ze keby nechcem menit tak by som ho zarabala redsi..menej odmeriek,ze by potom mozno viac vypil..bojim sa aby mal dost tekutin.

cherry1981
13. aug 2012

@suzan1111 nasa ma vyse troch mesiacov a pije max 100ml, stalo sa ze aj 130 ale asi zo par krat 🙂 Urcite by som nedavala menej odmeriek

prinzesz
13. aug 2012

ahojte, dlho som tu nepisala ale akosi nebol cas..
@suzan1111 my davame nutrilon extra, v podstate ho davame od zaciatku, ja teda kojim na striedacku, tz. raz kojenie raz nutrilon ale teraz uz kojit prestavam lebo malemu to prosto nestaci.. dokonca mi zacal plakavat aj v noci po kojeni co doteraz nikdy nerobil.. ja som skusila aj obyc nutrilon ale ten mu nechutil.. ako vypil ale vydrzal tak hodku a pol a zas chcel jest tak sme zacali pouzivat tento extra a toho spapa kludne 130 hoci na krabici pisu ze by mal viac.. inac tiez to robim tak ze ho trosku viac riedim vodou lebo ho zial zapeka.. skusila som aj hami a z toho mal chudak strasne problemy, plakal co sa nemohol vykakat.. to bol des, som to vyhodila ale zas siilene mu chutilo! este mam na skusku bebu ale to sa fakt bojim dat a citala som velku chvalu na hipp to ma aj dost laka lebo to obsahuje probiotika tak zvazujem ze to tiez skusim.. ale bojim sa..
@oxiba nam nasa dr poradila kvapky do ocka OCUflash maly mal prievan v ocku to schytal este v porodke, tam mu davali opthalno septonex ale nasa dr povedala ze je to moc silne a stipe to ze lepsie pre babo su tieto OCUflash a fakt aj mu to to ocko vyliecilo, teraz mu to obcas kvapneme preventivne ale nastastie je to ok!

ake ockovania uz mate za sebou? my mame povinnu hexu a nepovinnu prevenar 13 prvu davku.. to bolo placu! a zostala mu taka bulka po ockovani na stehienku.. tak neviem co s tym, mam to rozmasirovat alebo tak? inac v den ockovania bol dost mrzuty chudatko, plakal nam cely den ale teplotu nastastie nemal..

suzan1111
13. aug 2012

@cherry1981 no ved to,ze nemusi byt vsetko podla knizky,aj ja si myslim,moj bol len kojeni a to pil malicko,male mnozstva,kedze som mala malo mlieka,nie je nauceny zjest naraz vela ale o 12:30 zjedol 70ml a o hodinku 100ml 🙂 takze dneska celkom pekne 🙂

suzan1111
13. aug 2012

@prinzesz no toto zacal robim aj moj maly, ze v noci jedol kludne z prsicka,lebo sa dlhsi cas sa mi nasporilo mliecko ale teraz ked nahodou uplne precitne a zobudi sa tak vrieska kym mu nedam flasku..vidim to tak,ze ma chce uz vymenit 😀 deti si zvyknu,ze z flase tecie lahsie,zial..ja som nechcela flasu pouzivat ale bola som okolnostami donutena a uz kaslem na to,hlavne nech sa dobre napapa a je zdravy,ked nechce byt na prsicku tak ja odsavam kazdu kvapku a zlievam dokopy,aby mal vecer este aspon 70ml mojho..rano to je lepsie,po noci odsajem aj 120ml. Takto snad to mleicko nestratim a budem moct kombinovat. Do mliecka pridavam dophilus infant raz denne aby nemal zapchu ci hnacku, su to probiotika ale myslim,ze aj nutrilon nejake obsahuje.

lunnka
13. aug 2012

@janusha33
@jagu81 tak nakoniec mi v tom celkom slusne posedela, pozerala taka spucena na mna ako vysavam a podobne, potom zaspala ale radsej som ju preniesla do postielky-len kym som remene odopla trochasa prebrala, ale ano, super vec, este musim kupit baterky nech jej to aj hra 🙂

jagu81
13. aug 2012

@suzan1111 neboj ja som si tiež aj poplakala kvôli mliečku, ale tak čo už keď sa nedá, čo už narobím. Hlavne že malinká je konečne kľudnejšia. Ja už nemám vôbec mliečko, takže máme len "škatulu" a som nakoniec aj rada, že ju máme, konečne sa vyriešili problémy a babuľka sa dobre vyspinká. Raz denne jej dávam do toho probiotiká Dophilus Infants, je pokoj aj s brušinkom. A netráp sa tým koľko vypije, každé bábo je iné, ono najlepšie vie, koľko potrebuje. Ja by som to ale nerobila redšie, radšej podľa návodu. Tak ti spapá menej, možno je ozaj sýtejšie a stačí to. Radšej daj napiť prevarenej vody, alebo fenyklový čajík ak máš pocit, že treba viac tekutín. Mne malinká vypije za den okolo 100 - 150ml čaju alebo vody, podľa toho ako je vonku teplo. Keď teplejšie chce viac, pekne si medzi papaním vypýta 🙂

prinzesz
13. aug 2012

@suzan1111 presne si to vystihla, musim byt hore skor ako on a dat ho rychlo na prso kym este akoby driemka.. akonahle sa zobudi celkom tak reve a reve.. ja inac ten nutrilon riedim podla navodu len o nieco malicko viac vody pridam.. ale fakt mozno o 5ml ked vobec.. ja to aj tak nikdy neviem uplne presne nameriat.. a citala som ze to neva, akurat je mozne ze dieta bude o nieco skor hladne.. ked je to naopak tz. malo vody vela prasku tak z toho vznikaju potom tie zapchy.. tak neviem.. idem kuknut na tie probiotika co pouzivate a pojdem ich tiez kupit

prinzesz
13. aug 2012

@suzan1111 ako to davkujes? myslim tie probiotika? a davas ich kedy, ked pisu ze po jedle.. ci spolu s mlieckom?

lunnka
13. aug 2012

dievcata poistovali ste si drobcov? urazovky nejake, neviem sa rozhodnut.. alebo viete o vyhodnom sporiacom ucte, nieco chcem malej otvorit

janusha33
13. aug 2012

@lunnka Ja pustam Riskovi ludovky na booku a hra mu toto....pri kolikach ho ludovky upokojili....mozno aj preto lebo ked som bola tehotna som pocuvala ludovky 🙂

janusha33
13. aug 2012

@lunnka Skus ist na to cez Winners group....oni maju dobry prehlad o prudktoch na trhu a velmi dobre ti poradia podla tvojich moznosti a poziadaviek.

katkamiki
13. aug 2012

Baby, neviete, ci existuju take hrkalky co kedysi na kocik sa davali, ze boli na gumicke a na nej boli zavesene hrkalky? take nieco by som potrebovala na postielku, aby mi maly na to dociahol 🙂

suzan1111
13. aug 2012

@prinzesz davam pol odmerky, do polroka je pol,od pol roka myslim cela, ja to vysypem do nutrilonu ked je zarobeny, pekne rozmiesam. 😉

suzan1111
13. aug 2012

@katkamiki v dm-ke predavaju obdobu takeho niecoho ale su to dreveny panacikovia, nehrka ☹ da sa to tak zavesit na kociarik.