icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

suzan1111
14. aug 2012

ach baby, maly je dneska nejaky mrzuty a poobede mi nic moc nespal a ked spal asi polhodinku,isla som ho kuk a mal take len prizmurene ocka a zacal tak prerusovane dychat a vidaval zvuky, potom prestal dychal par sekund normalne a potom zase take dychanie so zvukmi akoby uh ,uh uh..ja uz ani od strachu neviem,tak som ho hned schytila na ruky,som sa zlakla..mame aj tu podlozku nanny ale aj tak dneska neviem ako budem spat,uz sa ho bojim nechat sameho..rozmyslam,ze ci sa mu nieco nesnivalo,ked mal take privrete oci a zdalo sa mi ze aj pozeral zo strany na stranu ale to zrychlene dychanie alebo ake so zvukom...no neviem..som na vetvy..najhorsie,ze som bola s nim sama a nikto to nevidel a len mi hovoria,ze strasim a to sa mu len neco snivalo..moze to byt? 😕 ☹

iukapiuka
14. aug 2012

@janusha33 no mne presne takto Eliska vela spala, ale teplotu som jej nemerala, takze neviem..ale podla mna to su zubky, neviem co ine by to mohlo byt, hlavne ked vsetko kusu...ale ak mas zly pocit, urcite chod k Dr...lebo ak mas byt nervozna to Riskovi nepomoze 🙂

alohim
14. aug 2012

@iukapiuka Aj my vám neskôr držíme palce 🙂
Nakoniec to dopadlo ok, malý sa síce priadne rozplakal, ale preto, lebo ho Dr. dala na bruško, aby pozela ako dvíha hlavičku a jemu sa nepáčil ten manéver 😀 Miesta vpichu neopuchli ani teplou nemáme, trošku bol mrzutý, nechcel poobede dlhšie pospinkať a až teraz zničený zaspal, som zvedavá či sa ešte nezobudí, keďže zvykneme zaspávať až o 21.00.

alohim
14. aug 2012

Je normálne, že bábätko priberie za 2.mesiac 1500g a za tretí len 550g? 😕 pediatrička, že je to ok, že bábätká rastú v rôznych obdobiach rôzne rýchlo. Máme 7050g. Ale je to zaujímavé - veľký skok, pritom mám dosť mliečka a malý je spokojný.

janusha33
14. aug 2012

@iukapiuka No hej ale zakon schvalnosti ze nas pediater ma dovolenku,musim zajtra pozriet kto zastupuje a ked to neprejde tak nejak budem musiet ist len neviem ako to urobim ked oco a muz idu do prace a svokor je na tyzdnovke a svagrina ide rano k lekarovi.Este uvidim ci suseda nebude doma a ked to neprejde tak poprosim ju lebo otcove auto sa neodvazim zobrat lebo je to stara sunka a bojim sa s nim jazdit,este muzove by som v pripade nudze mozno aj zobrala ale dlho som nejazdila tak snad by som to nejak zvladla.

janusha33
14. aug 2012

@alohim Ja si myslim ze je to ok.

janusha33
14. aug 2012

No teplota nam klesla po panadole a teraz zase vyskocila nad 38.Som ho okupala ale dala som mu aj tak panadol lebo rucky ma ladove a hlavicku teplu.A mam pocit ze to co kaka je hnacka lebo je v tom vela vody.Ani som nic nejedla take co by mu mohlo poskodit tak ja neviem.Dufam ze su to fakt zubky aj ked sa mi to vidi skoro ale co uz.

svetlusska
14. aug 2012

@pifina mne svokra dneska makove rezance spravila bez problemu :D

svetlusska
14. aug 2012

@alohim si myslim ze je to v pohodke, ked malemu chuti a nestazuje, neplace a tak tak preco nie 🙂

lilianka1199
14. aug 2012

@suzan1111 moj drobec ma casto take sny,pootvorene ocka a vseliake zvuky a tak myslim,ze sa nemusis bat 😉 ...

alohim
14. aug 2012

@suzan1111 pridávam sa...náš v noci podobne "kikiríka a vzdychá"...niekedy a akoby nevedel nadýchnuť som sa aj pár krát zľakla no citujem moju Dr. vraj sa bábätku vyvíjajú pľúcka i dýchanie, takže je to ok. Manžel sa smeje, že odfukuje ako parník.

alohim
14. aug 2012

@janusha33 Držte sa, možno sú to zúbky, no pre istotu choďte k Dr....možno to aj prejde do zajtra.

lilina22
14. aug 2012

@suzan1111 no to co si videla je tzv REM faza spanku - cize faza kedy clovek sniva (REM - rapid eye moving) - kedy sa pod vieckami rychlo pohybuju oci, sniva sa nam, vydavame zvuky, mozeme sa mracit, plakat, smiat, rozhadzovat rukami, nohami, dychanie je nepravidelne, podla toho o aky sen ide 😵 . Spanok sa sklada z dvoch cyklicky sa opakujucich faz - REM a nonREM, ktore sa pocas celeho spanku opakuju, u mojej malej trva REM cca 30 minut, potom nastupuje nonREM - faza hlbokeho spanku, kedy je dychanie hlboke a pravidelne. Pocas REM fazy sa regeneruje mysel a pocas nonREM telo. Takze tvoj maly je absolutne v poriadku 🙂

lilina22
14. aug 2012

@janusha33 kedy ste mali posledne ockovanie? A este ma napada - taketo vyssie teploty bez akychkolvek inych priznakov choroby su pri 6tej chorobe - po cca 3och dnoch nahle klesne a objavi sa vyrazka...je to infekcia, ale to ma len tak napadlo.

tinci
15. aug 2012

@katkamiki my mame take klasicke - umelych vtacikov,ale chcela by som plysove, jedna baba predava tu na stranke tak ich asi zoberiem, su to taki zlati macickovia https://www.modrykonik.sk/bazar/hracky/7012/sup...

katkamiki
15. aug 2012

@tinci Dakujem pekne, popozeram 🙂

pifina
15. aug 2012

@alohim my sme mali taky skok druhy mesiac, tiez som si myslela, ze mam dost mlieka a mala bola relativne spokojna, az po konzultacii s laktacnou poradkynou som zistila, ze mam mlieka malo ... ked sme to poriesili, mala zacala dlhsie spavat a menej plakat, takze asi bola chudatko hladna ...

janusha33
15. aug 2012

@lilina22 Hej uz som aj na to myslela.Ockovany bol pred 2 tyzdnami,len neviem aka je inkubacna doba danych ochoreni....skusim to mrknut.Teraz uz teplotu nema,vecer mal este nad 38 tak som mu dala aj panadol a do rana mu klesla,teraz nema vobec.

janusha33
15. aug 2012

No a zase nam stupa teplota.....a hnacku ma ako svet 😢

lilina22
15. aug 2012

@janusha33 davali ste aj rotavirusy?

janusha33
15. aug 2012

nie.....myslela som uz aj na to,ale nikde som s nim nebola tak kde by sa mohol nakazit?Uz sa ma tetka pytala ci mu nespadlo z oci.idem ho skusit okupat v cistci...

lilina22
15. aug 2012

@janusha33 tak ja ti neviem, vyzera to skor na tie zubky, rotavirusove hnacky byvaju velmi caste aj 2x za hodinu, vodnate, vysoke teploty, toto tak nevyzera.

Nakazit ho mohol ktokolvek ... staci ze bol v infekcnom prostredi...

leonna
15. aug 2012

uz mame aj my za sebou ockovanie.....zatial vsetko ok. dufam, ze to bude v pohode 🙂

janusha33
15. aug 2012

@lilina22 Hnacku ma vodnatu,ze doslova voda mu tecie z ritky a potom troska take akoby hlieny a zase voda.....ale nie je to caste.Za cely den asi 5x dokopy,Teplotu uz teraz nemal predvecerom,uvidime ako to bude teraz lebo ku veceru teplota stupa.Svagrina tiez tvrdi ze to budu zubky,ze sa mozu aj v dasienku posuvat,ze ich nemusi byt este vidno.No neviem....radsej asi pojdem s nim ked tak nech mu urobia nejake vyteri.Uvidim ako bude zajtra, ked bude mat teplotu a hnacku tak pojdem.

leonna
15. aug 2012

@janusha33 za to nic nedas ak pojdes.....aspon budes kludna.....drzim palce aby to boli len tie zubky...

janinkad
15. aug 2012

ahojte,takze po dnesnej poradni ma Livinka 6345 g a 67 cm,krasne nam rastie!hlavicku drzi pekne,uz sa aj za rucky taha do sedu,no na to ma este cas🙂)aj som myslela ze nas aj zaockuje ,ved vcera mala 3 mesiace,ale ze az o 2 tyzdne.takze 4.sept.ideme na to....

janinkad
15. aug 2012

@jarabica123 cauko,kedy mate ist na kontrolne klbiky?dnes som sa zabudla opytat nasej doktorky,uz som aj na ortopediu volala a nikto mi poriadne nepovie,lebo som z toho jelen.Petrik nam prvy raz povedal ze uvidime sa o 3 mesiace,co by bolo v sept.ale na papieri stoji kontrola v 3 mes.veku dietata.tak neviem.ako kazali tebe?

alohim
15. aug 2012

@pifina Tak dufam ze mliecka mam dost. Nas sice malo spinka cez den, no to robil aj mesiac predtym, inak je velmi spokojnucky po nadojceni a pyta si casto. Pred tyzdnom som mala problem ze sa hadzal na prsniku, mlieko mi pritom striekalo aj prisaty bol dobre (to vsak uz prestalo a robil to kvoli brusku a aj ked kakal) a pisala som laktacnej a ona ze je to tiez mozne ze mam menej mlieka, preto sa hadze. Ale verim, ze je to ok, nesmiem si teraz na zaklade toho psychicky budem namyslat ze je to zle a potom to mliecko fakt klesne...uvidime, co bude dalej. Mozno skusim mu davat aj druhy prsnik.

janusha33
16. aug 2012

@janinkad Nam kazali v stvrtom msiacu veku co je teraz v auguste takze v pondelok ideme.Som zvedava co nam povedia.

janusha33
16. aug 2012

@alohim Mne sa tiez obcas hazde pri jednom prsniku a tak mu dam aj druhy a dopapa a hotovo.Niekedy aj mne sa stava ze uz ja mam pocit ze mam malo mlieka.ale sa poriadne napapa z obidvoch a ja potom pijem vela vela vody a sa najem a zasoby sa doplnia. 😀 Skus si dat rascovu zaprazenu polievku ta udajne podporuje tvorbu mlieka.