Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 neskusala si hylak? http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... mozu to aj dojciace zeny...u nas nesmie chybat..ked ma u nas niekto vyrozu,dam si to aj preventivne a pohodicka...a ked mam problem ja nic mi tak nepomohlo ako hylak..mozno by to aj malemu pomohlo ak to uzijes ty...ale magistra v lekarni by ti viac poradila..
@nena13 prave som citala jeden clanok, ze cim babatka v noci viac spia, tym skor dostanes menzes a plati to aj pre tie na umelom mlieku a ze je to individualne, takze ja by som sa na tvojom mieste tym nejak netrapila 🙂
http://www.babycentre.co.uk/baby/youafterthebir...
nas ma uz 7kg a tiez len kojim 😉
No ortopediu mame za sebou,jadierka vraj nevidno ale ze maju klbiky pekny tvar a su volne a ze je vsetko v poriadku len jadierka ze su troska opozdene ale ze do 6 mesiacov este maju cas sa vyvinut.O 2 mesiace dalsia kontrola a tak pekne tam napisal doktor balit nasiroko nenasilne.Cize v tychto horucavach vobec nebudem balit nasirko,mozno na noc.
ahoj babenky potrebovala by som poradit.chcem kupit malemu lehatku ale take aby sa hojdalo troska a aby malo nastavitelne polohy, neviete poradit ake je najlepsie 🙂
ahojte maminy! moj maly tento tyzden bude koncit 4. mesiac, ktore ste na tom podbne-chystate sa zacat prikrmovat po ukoncenom 4. mesiaci, ci este pockate? ja by som rada zacala, len neviem ci to neni skoro. neviem sa dockat, lebo moj maly ma stale problemy s kakanim, napriek tomu ze papa nutrilon comfort, probiotika, cvicime stale ... dufam ze sa to s prikrmami zlepsi konecne...
juu dneska ma moj maly prekvapkal spinkal od pol deviatej vecer do pol siester rana normalne som nechapala a potom spinkal este od pol siedmej do pol desiatej akozee nechapacka :D
@chikitka Ja sa tiez chystam a tiez sa uz neviem dockat.Navyse ma nas maly teraz hnacky a niekto tu pisal ze uvarit mrkvu a rozmixovat ju a toto mu dat,ze pomoze,takze zacnem asi o dva tyzdne skor.Mama sa zase rozpravala s nejakou lekarkou z infekcneho takze kludne mu mozem aj rozmixovat troska bananu,ze nevadi ze ma iba tri a pol mesiaca.Ale radsej by som zacala asi tou mrkvou kedze je pre nase podnebne pasmo prirodzenejsia,banany su predsa len z juznych oblasti,aj ked su sladsie,ale aj mrkva je relativne sladka.
@svetlusska Heheh moj tak spinkal minule,ze celu noc,cele dopoludnie,na obed sa najedol a zaspal zase a o pol druhej sa zobudil a som zistila ze chudatko ma horucko preto tolko spinka.Takze uz ked je nas taky spavy tak viem ze nieco nie je ok.
@janusha33 juuu tak dik za radu si dam pozor, musim potom kuk 🙂 este to mi tak chyba fuuf
@svetlusska aké je najlepšie neviem, my máme fisherpreis také modré a sme spokojní. Ja ho mám od sestry, jej malá sa v tom vyhojdala vlani a teraz naša 🙂 Dá sa postaviť na pevno - to máme teraz kým je ešte maličká, potom sa dá hojdať a má jemné vybračné "hojdanie"
Ahojte, už ste začali niektorá prikrmovať? Ak áno, tak ako? Mne lekárka odporúčala aj ryžovú kašu, ale zatiaľ neviem, či to mám dať namiesto jednej dávky Nutrilonu, alebo trochu tej kaše + Nutrilon.
Baby, neviete mi niektora poradit, ci si mozem nieco dat na seknute krize? Vyberala som kocik z auta a seklo ma tak, ze ledva chodim a nemozem sa ani vystriet :( Neviem, co mozem, kedze dojcim. Dakujem za rady
@deni73 ahoj, ja som si uz pocitala dake prikrmovacie postupy, tak malo by sa zacat pomalinky, po lyzickach, kolko spapa, tolko spapa a potom dokrmit mlieckom, aby nebolo babo hladne, ak spapa malo... sak uvidis, kolko potom mliecka vypije. postupne nahradis jednu davku mliecka prikrmom. ja mam hlavne strach aby moj vecne zapchaty borec nemal este vacsie zapchy, ked sa ma zacat typicky mrkvou, zemiakom, ryzou...
@katkamiki Suche teplo,v ziadnom pripade teply kupel.....od bolesti skus paralen a na uvolnenie len to suche teplo,prekrvi svaly a uvolni sa tym to zovretie okolo chrbtice a malo by to povolit.Ulavova poloha je lah na chrbte a nohy vyloze hore alebo stabilizovana poloha,len si oskusaj na ktorom boku ti je lepsie
No baby tak Risko papal banan......som to riskla kvoli tej hnacke,uplne na jemno som ho rozmixovala,ale iba stvrtku,kedze mrkvu nemam po ruke a banan som mala a mama sa rozpravala s lekarkou z detskeho infekcneho takze mu mozem dat kludne banan.no zjedol ho,zo zaciatku nevedl co stym ale zjedol ho.uvidime aka bude reakcia.
Ahojte 😉 ..mám veľa cvikli nemáte niektorá recept čo by mohli aj naša deťúrence neskôr papať ja neviem nejako na sladko alebo to s niečim zmiešať a tak zavariť? 🙂

@janusha33 Veru mrkvu a to hned 1 mesiac-mal poriadne hnačky a nechcel mu asi davať lieky-tak mi kazal mrkvu...tiež som sa bála,ale pomohlo....