Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@suzan1111 Neeeboj sa popordona depka by bola hned po porode.Unavene a vycerpane sa citim aj ja a posledny tyzden ma aj krize pobolievaju,nad kolenom mam pretazene slachy a vazy lebo ma bolia stale ked vstavam zo sedu a navyse aby mi malo nebolo som uz asi dostala jahodky.Brucho ma pobolieva,krize ma pobolievaju....mozem to cakat.
@suzan1111 No tak staru mrkvu uz nemame.Dala som mu banan vcera,stvrtku bananu som uplne tak rozmixovala na jemnucku kasicku,nevedel najprv co s tym ma robit ale potom to zjedol pomaly.A vecer bolo hovienko normalnejsej konzistencie akurat hnedej farby.Po tej smecte to bolo zeleno zlte take tuhe suche a toto islo lahsie vonku aj ho sam vykakal takze asi ostanem pri tom banane.
@ivik9 dakujem pekne, presne to mam aj ja, po noci ma to nepreslo :( a dalsiu naplast si mozem dat az po 24 hodinach od aplikacie tej naplaste, alebo od vtedy, co som si ju dala dole? No ja tiez chodim len tak, ze som zohnuta a drzim sa stehien :( Dnes mame ist s malym na ockovanie a chcem to asi zrusit :( Mne to vystreluje do nohy jedna strana, je to na prasky :(
@janusha33 jej tak tie kolena bolia aj mna,som rozmyslala ze asi z toho ako v noci vstavam, vyskakujem hore dole a potom ked sedim a zdviham aj maleho a krize z toho,ze som doteraz ja blba mala matrac v detskej p;ostielke na strednej polohe a maleho som odtial musela vytahovat,teraz ked ma bolia som si spomenula,ze aj matrac si mozem dat vyssie a nemusim ho vytahovat ..jak zo studne 😀
@suzan1111 Hej tie kolena som zacla aj ja pocitovat ked Risko pribral nad 6 kg a v noci ked ho kojim tak mi lezi na nohach a potom ked vstavam spolu aj snim tak je to zataz na slachy a vsaly a taktiez mame spalnu na poschodi a denne viackrat idem s malym na prizemie a spat na poschodie.Matrac v postielke mame na najvyssom ale aj tak citim zataz na krize ked ho davam do postielky.
@katkamiki Ked ti to vystreluje aj do nohy chod na neurologiu alebo na rehabilitaciu.Neviem ci ti pomoze rehabilitacia ale nejake masaze by to mohli uvolnit alebo elektroliecba alebo nejake ulavove cviky.Aj som kdesi mala take cviky na krize ale neviem kde som to zalozila.Skus si vygooglit nejake cviky na uvolnenie krizov.mohlo by to zabrat.
@tinci mne tiež papá len tak zo 5min v noci dlhšie alebo sa mi to len zdá bo zaspím .. 😝 a niekedy dokonca preťahuje aj tie intervaly medzi papaním, včera vôbec skoro cez deň nechcela papať a tak bolo strašne horúco 😒 ..mlieka mám dosť lebo odsávam a predávam do banky materského mlieka...ale radšej by som bola keby moja malička pila to mlieko 😒
@tiuska77 to je pekne, ked nosis mliecko do banky 🙂 ja som rozmyslala,ze budem malemu od niekoho kupovat, lebo ja sice mliecko mam,ale malinko, za den odsajem tak flasku, no horsie je,ze maleho z neho prehana, kaka na zeleno a mal hlien s krvou,doktorka povedala,ze ma e coli,ze z toho ale je probiotika a ked papa nutrilon tak nema problem ale ako nahle mu dam flasku mojho mlieka o dve hodiny mozem cakat zelenu stolicu a dost vodnatu..aj ma stve ze to neskumaju z coho sa mu to robi, ale tak co uz. Preto som mu chcela od niekoho brat mliecko,ale manzel povedal, ze ked mu moje budem davat iba po troskach a s nutrilonom je vpohode a pribera,tak to nemam riesit...uprimne ti zavidim,ze mas tolko mliecka a dobreho 😉
baby nepadaju vam vlasy?mne teraz posledny tyzden brutalne zacali padat vlasy, mam ich dlhe a huste ale aj tak mi tolko nikdy nepadalo..nejaka tip na pripravok proti padaniu??
@bazulda no moje su tiez vsade, muz sa mi smeje ze uz maju vsetci moje vlasy aj v ritke 😀 lebo ked maleho prebaloval,mal tam moj vlas 😖 kojim len ciastocne,malicko no aj tak kojim a odsavam,cize urcite to bude tymto sposobene...hormony su svina..aj zuby ma zacali boliet a kaz asi nemam ale ked sa napijem studenej vody,polhodinu trpim ☹
@suzan1111 no ja som zo začiatku plnila mrazak najskôr svoj potom mamin pre istotu, že by neskôr nebolo, ale je stále tak už dávam do nemocnice nech pomáha aj iným detičkam.. 🙂 ...skúsim ti poradiť na tie zelené kaky ..to je preto, že odsávaš predné mliečko, skús preto občas ručne odsávať (viac odsaješ aj viac pretlačíš mliečko) predtým vymasírovať prsníky a keď už nepôjde aj počas odsávania s odsávačkou masáž a znova kuštik ešte odsať 😉
@tiuska77 no ja odsavam aj hodinu,mala som najprv malo mliecka,maly bol hladny,nepriberal a mal hnacky ako som pisala, nevdzavala som to a stale som odsavala..ked som ako to ja volam nadojila 😀 aj len 40ml,tak som odsavala hoci som prikrmovala, potom sa to zlepsilo,odsala som rano po noci aj 125ml..potom sa mi zase velmi znizilo ako som unavena ..ja ked sa nevyspim dobre,tak aj mliecka je zalostne malo a myslim,ze odsajem aj to zadne,lebo ja odsavam aj hodinu a pol ☹ snazim sa vysat co to da, no ked mu dam moje mliecko, tak furt ho to prehana a ked spapa nutrilon,tak ma stolicu peknu zltu v konzistencii prazenice ci horcise 😀 vsetci mi hovoria,nech uz sa prestanem trapit a takto odsavat a prikladat ho,ked mu to nerobi dobre,ale bojim sa,ze ho nutrilon bude zapekat,tak aspon troska toho mojho mu kazdy den davam..no je to boj,keby mi doktori povedali,doneste mliekco na rozbor a potom vam povieme,preco mu to robi,tak odsavam a prikladam jak diva a aj mliecko by hadam bolo..ale doktorka radsej povie, nech prikrmujem.
@nena13 a fakt musi byt ta mrkva starsia?Lebo mame iba novu mrkvu ale sme ju nicim nestriekali.......dnes dostal zase stvrtku bananu.....uz mal stolicu normalnejsiu aj ked poobede bola zase riedka ale uz nebola ako zrazena plnka ale taka normalnejsia ale riedka.Lenze aj pil cajik takze to moze byt teoreticky aj tym....a az potom dostal banan.
Zacinam mat pocit ze mam malo mlieka,Risko by len papal a cical a cical.Ked dostane bradavku do pusy tak pije cca 5 minut maximalne a potom sa uz len bavi a odtahuje a zase si ju chyti a zase sa pusti.Neviem co si mam o tom mysliet.V noci sa zacal castejsie budit mam pocit ze asi sa malo napapa lebo je malo mlieck a preto je o chvilku zase hladny.skusim si odsat ze kolko to da.
Mna zas bolí chrbát medzi lopatkami-môj ma reflux,tak len nosím a nosím a má už 6300 a to nemá ešte 3 mesiace,zak si viete predstaviť a tak ma pichá do toho chrbta,v noci nemôžem kôli tomu spať,čo ma boli aj rebrá a každý pohyp sprevádza moje ručanie od bolesti,že sama seba budím,cez deň to ako tak rozhýbem a v noci zas bolesť....no katastrófa.... 😀
@janusha33 Ja som dala mrkvu z obchodu(síce mi vravel,že najlepšia je bio-ale vtedy som nezohnala)Ta mrkva bola čerstvá...aj keď môže byť,že staršia ma viac tej vlákniny a môže byť lepšia...a tiež nemal tuhu po nej stolicuale oveľa lepšiu ako keď hanačkoval skoro vodou....skus aj tu mrkvu-uškodiť mu to určite v tomto veku nemôže-určite je to lepšie než smecta....
@janusha33 prosim ta hlavne neposudzuj podla odsateho, to o nicom nehovori. Je normalne, ze po 3m deti piju oooovela kratsie, piju mega efektivnejsie a to, ze chce byt na prsicku nie je len o jedle, specialne ak bol teraz trosku chory, deticky sa na prsniku ukludnuju, su najblizsie pri mamicke ako je to len mozne, treba len casto prikladat a mliecka bude na 100% dost, nehovoriac o tom, ze po 3m sa casto meni aj nocne spavanie, deti byvaju hore aj kazdu hodinku a chcu len cucnut, nie je to ale o jedle...skorym prikrmovanim bez toho, aby maly mal problem s priberanim akurat prides skor o mliecko. Kludne si nasad od weledy kojaci caj ako jediny obsahuje senovku grecku a ked tak homeo ricinus communis 5CH 3x denne po 5 guliciek
@lilina22 Lebo mam pravdepodobne malo mlieka jedna vec a druha vec je ze nema este tak vyvinutu imunitu aby mu ta imunita sposobila alergiu na niektore potraviny.Alergia je imunitna reakcia a kdesi som citala ze po 4.mesiaci znasaju deti niektore potraviny lepsie ako v neskorsom veku a je to prave tou imunitou.

@alohim v kazdom pripade klbiky netreba zanedbavat, mojmu vtedy 9 rocnemu susedovi sa prejavili az v takom veku, zacal zrazu krivat, musel zostat rok na voziku a na lieceni v Cilistove, bolo to pre nich hrozne, sice sa mu to napravilo ale ten rok mali preplakany...