icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
23. aug 2012

@lunnka Skus jest cviklu ta obsahuje vela zeleza,odporuca sa aj onkologickym pacientom.Z mliecka by nieco mohlo prejst aj malej takze by mala zeleza dost.

janusha33
23. aug 2012

@suzan1111 Asi sa budem opakovat ale suche teplo na krcnu chrbticu,aby sa prekrvili svaly a uvolnili a nebudu tlacit na stavce a mohlo by prejst aj to trpnutie ruky.Tie mravce si mala z krcnej, mna tak pred tyzdnom neskutocne bolela hlava takze som tri noci spala s golierom na krku a preslo to.Ruka mi tiez zvykne trpnut.Stale si hovorim ze musim zacat cvicit aby som si posilnila svaly a netrepli tak ale stale na to nejak zabudnem lebo stale mam nieco ine a vecer zvykne zehlit takze an cvicenie uz nemyslim a ked drobec spi tak bud si zdriemnem aj ja alebo mam nejaku robotu.Ale uz fakt musim zacat.Keby si mala nejaku vyskolenu maserku tak zajdi za nou,masaz ti moze urobit dobre a nech ti pomasiruje aj predlaktie,zrejme tam budu pretazene upony svalov a z toho tiez trpnu ruky a takto ti neviem vysvetlit ako ich uvolnit to by si musela vidiet.

suzan1111
23. aug 2012

@janusha33 tato ma uz vystrasil,ze snad to nebude porazka ked aj na hlave mi mravcilo jemne na jednej polke..tak som vyklepana ale zase viem,ze som ponatahovana jak opica a aj s krcnou chrb.som mala dva roky do zadu problem..zavrate atd. a teraz ako je maly tazky ta ruka ma boli,ze som si zlozila obrucku,lebo sa mi zdala tazka 😀 spoluziacka je vystud.fyzioterapeut a robila masaze tak sa jej musim ist popytat,len mam strach ci sa mi to masazou nejak nezhorsi 😕 ..davam si tri krat za den vrelu sprchu,spala som na el.poduske v tomto horku 😀 a uz som vytiahla aj mini biolapmu..no ciste zufalstvo..snad to prejde..vdaka za povzbudenie a tipy,si zlatusik 😉

suzan1111
23. aug 2012

btw: ked som si dala paralen mozem dat malemu mliecko,ze?

janusha33
23. aug 2012

@suzan1111 Hej hej mozes v pohode.....

janusha33
23. aug 2012

@suzan1111 No ked je fyzioterapeut este lepsie,zajdi za nou co najskor a ju popros nech ti pouvolnuje krcne svaly a tiez upony na rukach,bude to bolestive a aj citlive ale pomoze to.Tiez som fyzioterapeut a ruky si uz aj ja uvolnujem upony a z nasho drobca ich mam dobre dodrbane a bolave.Ale pomaha to.Akurat ze si krk neviem sama pomasirovat tak si to aspon ako tak uvolnujem.

suzan1111
23. aug 2012

@tiuska77 kupila som si kvoli tomu elektricku avent odsavacku,ale uz sa mliecko trati,malo odsajem ☹

lilina22
23. aug 2012

@lunnka praveze babatka nesmu ist na priame slniecko, tych 30 minut plati na pobyt v tieni s holymi nozkami a ruckami 😎

My sme ockovanie zatial oficko neodmietli, len "odlozili" a budeme odkladat kym sa bude dat, tusim su to 2 roky, sovtedy sa mozno aj legislativa zmeni. No a neockujeme nic.

lilina22
23. aug 2012

@suzan1111 ja som mala zo zaciatku presilene zapastia, mala totiz papa a spinka cez den len mne na rukach a to sa hupeme na fitlopte 😀 😀 😀 teraz ma skoro 7kg a je to kupodivu so mnou lepsie, asi som si zvykla. Na tie zapastia pomahaju ortezy, aby tam nebol hlavne zapal, mne to nejako same preslo...terba skocit raz za tyzden na 30 minutovu masaz a cvicit na chrbat, idealne pilates alebo mojzisovku....

dzankamizu
23. aug 2012

@katkamiky: 7,5 kg? To je vpohode, my sme dnes boli na poradni a 8,4 kila a nejakych 65cm 😀 Je to valibuk...

Ockovanie do oboch noziciek tiez za nami, tak hadam to bude vpohode. Teraz mal akurat trochu zvysenu teplotu, tak uvidime v noci.

lunnka
23. aug 2012

@lilina22 jasne ze sa nesmie, len tien a pdvecerne slnko, ano viem 🙂

lilianka1199
23. aug 2012

Joj zienky,vcera som si zachranovala civavku,lebo nam usla a chytil ju jeden pes a mal ho v papuli a ked som ho zachranovala,tak som sa prudko zohla a brutal bolest chrbtice,nemohla som ani dychat ....triaska,plac,teraz neviem,uz to trochu preslo,ale asi mam nejako pretazenu chrbticu z maleho,co ho nosim.....No a okrem syna, si nosim na rukach aj psa,lebo je v soku,len kto pomoze mne 🙂

katkamiki
24. aug 2012

@dzankamizu tak to ste riadny valibukovia 🙂 To mate o kilo viac nez mi skoro. A tiez mate tri mesiace? Mas co nosit ti poviem 🙂

katkamiki
24. aug 2012

@janusha33 Jani, prosim ta, ako si robila tie vyzivy? mama mi chce urobit jablkove a neviem, ako by to bolo najlepsie.

janusha33
24. aug 2012

@katkamiki Jablkovu som este nerobila iba sa chystam,robila som marhulovo - mrkvovu tam som davala myslim ze pomer 2kg marhul,1kg mrkvy a 2 litre kojeneckej vody vsetko spolu domaka uvarit a ponormym mixerom rozmixovat,dat do flias a sterilizovat tak aby chytilo viecko.A tak urobim asi aj s jablckami ale ked budu kyslejsie jablcka pridam troska cukru lebo co je kysle skysne.

janusha33
24. aug 2012

@lilianka1199 Preto som si povedala ze som chrbat v loterii nevyhrala a snazim sa maleho co najmenej nosit po rukach.Bud je v lehatku alebo lezi na posteli a tam si kope alebo je v postielke.Ale vacsinou je v lehatku,s tym ho tiez viem preniest ked viem ze budem napr.v kuchyni dlhsi cas tak ho nenecham sameho v izbe ale rovno s lehatkom si ho vezmem do kuchyne.Nechcem aby si zvykol velmi na ruky lebo bude stale tazsi a tazsi...

lilina22
24. aug 2012

@janusha33 ani ja som nevyhrala, ale nastastie mam ho zdravy a netrpim ziadnym degenerativnym ochorenim. Ja malu nosim vzdy ked chce, ako je starsia, chce menej, pretoze sa vyhra na deke, toci sa jak raketa dam ju na chrbat a za sekundu je na bruchu. Ale na prechajdy chodime v manduce doobeda, uspavame sa v baby vaku na rukach pri kojeni, jeden spanok da slenca v hacke, druhy mne na rukach, aj 3 hodiny, ale ked chcem aby sa vyspala a aby bola spokojna, rada ju podrzim, pretoze viem, ze toto obdobie cochvila skonci, ze ako zacne lozit, tak uz ma tolko potrebovat nebude, dostane sa vsade tam, kam bude chciet. Bude mi to chybat, to viem uz teraz.
Btw ako miminecko mi spavala len v satke, teraz uz nie, je nato uz moc aktivna 😝

Lehatko vyuzivam len po par minnut denne, ked sa chcem najest alebo osprchovat. inak samo jano nic doma nespravim, kedze sme na seba prilepene, ale mne to nejako vobec nevadi 😀

svetlusska
24. aug 2012

mam otazocku moj maly, ktory je plne kojeni uz 3 den nekakal je to v poriadku alebo nie?

gaby21
24. aug 2012

@svetlusska Ahoj, ano je to v poriadku, moj od narodenia kaka iba raz za desat dni 🙂

lilianka1199
24. aug 2012

@janusha33 Ani ja som ho moc nechcela nosit,radsej som si stale lahla k nemu na postel,ak mu bolo smutno,ale babky a manzel ho naucili,ze je to fajne,ked moze pozerat na svet z vrchu a teraz je mrzuty, ked sa nudi a chce pozerat a kedze som sama doma,tak ho obcas vezmem von na dvor,popozerat dookola 🙂

svetlusska
24. aug 2012

@gaby21 aha dakujem za odpoved 🙂

michalienka25
24. aug 2012

@svetlusska
@gaby21 moja má rekord 12 dní 🙂. Teraz je uz tyzden, co nekakala, takze tri dni je uuuuuplne v pohode 😉

janusha33
24. aug 2012

@michalienka25 Booooze a ja stresujem ked Risko sa jeden den nevykaka.....ale uz sa ucim nechat to tak,ved sa raz vykaka a uz ani nenarieka zeby ho brusko bolelo takze rotavirus je uz uplne prec chvalabohu......a dokonca ma dnes pochvalila sestricka od pediatra ze som zrusila malemu smectu a dala mu banan.Som cakala ze ma sfukne jak sirotu ze som 3,5 mesacnemu dietatu dala banan.Banan z neho isiel lahsie vonku ako ta smecta.

janusha33
24. aug 2012

@lilianka1199 Jasne ze ho vezmem aj na ruky a sa poprechadzame a pozerame na sliepocky na dvore ale zase nech si nezvyka,ked v lehatku zacne nariekat a vidim ze to nie je len tak tak ho vezmem na ruky,ale na rukach mi nezaspava.Mal obdobie ked nevedel zaspat ze som sa s nim prechadzala po izbe a mu spievala kym nezaspal a tak som ho dala do postielky ale uz teraz to nerobim lebo ma potom hrozne bolel chrbat.Takze sa Risko uci aj v tomto starsom veku zaspinkat sam.

michalienka25
24. aug 2012

@janusha33 ale Kristinku brusko neboli, ona jednoducho tak kaka. Minule som s tym aj bola u doktorky, predsa len 12 dni je dlha doba. Doktorka mi dala probiotika, a kym som prisla domov, tak sa mi mala tak "zlajdala", ze ani probiotika nebolo treba davat 😀. u kojenych deti je normalne, ze tak dlho nekakaju...Ja s prikrmami este pockam, Kristinka nie je bohvieaky jedak, tak naco... 😵

dzankamizu
24. aug 2012

@katkamiki: ma 3,5 mesiaca teraz a nosit teda co je 🙂 Doktorka hovorila, ze ked je to z materskeho tak je to uplne vpohode, ze niektore deti su proste vacsie, ine mensie.

Inak ockovali uz vase deti do noziciek ? Nas mal v noci teplotu nad 38, tak sme mu dali nurofen a este aj dnes mal 38,5 po odcitani, tak dostal dalsi. Mysleli sme, ze nebude na to az tak reagovat. Hadam mu to uz dnes prejde chudacik.

lilianka1199
24. aug 2012

@janusha33 No aj ja ho uspavam na posteli,len ja lezim pri nom a ho hladkam a sa mojkame,no to len vecer,to nechce spat,cez den spinka vsade 🙂

janusha33
24. aug 2012

@dzankamizu aj nas tak reagoal na ockovanie a nurofen nam vobec nezabral.pomohol nam az panadol.

lilianka1199
24. aug 2012

PRE VSETKY MAMINKY!!!!!! Bola som vcera na ocnom,sice nic vazne,ale ocna ma upozornila na ocny virus,nemame chodit tam kde je vela ludi, a nedavat babo na ruky nikomu,lebo nevedia ako sa to prenasa a nevedia to liecit- masticky asi nezaberaju ,vraj je to dost skarede, a samozrejme to nieplati len pre deticky....Proste je nejaka pliaga 😒 😒 😒 😒

lilianka1199
24. aug 2012

A mliecko je spat,nieje nic krajsie momentalne,ako spokojne a napapane dieta 🙂)),ale inak laktacna kriza trvala nie 2-3 dni,ale 5 dni,takze nebolo to jednoduche, papanie kazdu 1,5h.....