Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@katkamiki davam, stane sa ze niekedy nedam, ale snazim sa davat, aj Ccko, nech neochorie ked mame pred sebou ockovanie. mala vazila skoro 3kg, tak pribera pekne, len oproti tomu co tu baby pisu menej, ale dr. ma vyviedla z omylu, ze jej je dost ci chcem baculu 🙂 dlzku nemeria, to len na oblecku vidim aj nasa je dlha 🙂 aj vy sa drzte!
tak dnešná poradňa dopadla super, zajtra budeme mať 3mesiace, 6800g a 65cm, zúbky rastú, hlavička sa pekne drží a na brušku zdvíha...celú poradňu sa malá rehotala a blabotala a Dr. sa ma pýtala či ju nekŕmim gulášom keď tak rastie :D
prvé oćkovanie nám na moje poźiadanie posunula ešte o mesiac (je to stále v rámci zákonnej lehoty tak nebudú opletaćky, a ja budem mať dobrý pociť že som jej dala viac času zosilnieť, i keď najradšej by som to posunula ešte viac.... 😖
@iukapiuka aj moja papka tak zo 7x v noci si cucne viac v polospanku, ale vcera som ju vazila a ma 6 kg takby to malo byt OK,teda dufam. Dnes sa trosku napapkala rano po siedmej a potom az o pol dvanastej a to ani vobec nepytala, neviem ci nechce kvoli tomu teplu, hadam jej to staci...
Krasne nam rastu tie nase dietky 🙂
Nas Maximko ma uz 7,8 kg a 67cm, je to nase male slniecko.. Selest nam takmer vymizol, no z pravdepodobneho upchateho slznika sa nam vyklul hemangiom, cakaju nas odbery krvi, CT a liecba.. Urevana som az strach☹, nastastie ocne pozadie ma v poriadku, kiez by to same vymizlo..
@leonna A este zvykne aj pocuckat troska a zacat nariekat o zivot s bradavkou v puse jakeby plakal ze Mamaaaaa,ved nic nejdeeea ja som taaaak hladny.Preto sa bojim ze mam aj malo mlieka,potom sa nejak rozcucka ak mliecko ide a potom sa zacne hrat s bradavkou a nepapa a popritom sa kruti,vrti,napina.....a ked ho zlozim do lehatka alebo jednoducho mu vezmem prsnik koneeeec sveta.
@janusha33 naozaj tam nie su ziadne konzervanty, pozri si obaly hipp napriklad. ja nie som zastanca umelej vyzivy, ale som si ista, ze je to len zavarane presne tak ako to robis ty doma....niue vsetky samozrejme, ale treba citat obaly. napr hipp zemiak od 4m obsahuje zemiak, vodu, repkovy olej, rovnako hipp mrkva...a rovnako vlastne vsetky prikrmy od hippu 4+
@janusha33 aj moj toto robi (kazde druhe dojcenie si len 5 minut pocuca a potom sa zlosti, kope, kruti...) a plus dnes mi cez den nespinkal dobre, asi z tepla, plackal a odmietal prsnik, kojil sa ibakazde 3 hodin co niekedy chce castejsie...neviem posudit ci je to malo mliecka, nemusi to byt tym..sama neviem co s tym. Ci volat laktacnu, ale vzdy ked je to ze sa to potom zlepsi a cely den je dobry a pekne sa pri kojeni ukludni.
@janusha33 nooo moj maly tiez toto robi občas, cuca cuca a potom sa zacne vrtiet pusti bradavku a zas ju chce ale ked vidim ze sa hra tak ho dam odgrgnut, a ked pritom zacne mrcat a plakat tak mu dam druhy prsnik, potaha si kolko chce a potom sa uz len smeje alebo zaspinka....ale ked uz nechce ani prsnik, ze sa odtahuje, resp.sa s nim iba bavi tak mu dam dudku a je dobre, teda vacsinou 🙂 kedze nemam lehatko tak ho dam lezat chrbatikom na mna a sa pekne rozhliada...
tak baby na NERVYYY nie ze mam uz teraz dost a neviem kam z konopi s ockovanim (lebo aj ked chcem verit, ze treba, citam a chcem poznat aj nazory proti), uz tu jedna holka vyvesila clanok aj o vigantole a ked si precitate komenty podtym tak vlastne vsetko co do malinkej perem (D, B, C, K), moze byt na skodu, pokial nie je vazny dovod.. viem aky mate niektore nazor na podobne clanky,a le zas mi neda nevsimat si, ze su...
http://www.badatel.sk/kpm/davkujete-deti-vigant...
takze davate vigantol, kanavit, cecko??
tu su komenty:
estterka(autorka správy)@matul u nas sa nedava nic. zo slovenska mi doniesli kanavit na odporucanie rodinnej znamej lekarky a ked som to ukazala tu lekarovi,tak sa cudoval a pytal ci ma "neviem aku chorobu" aby to musela brat a tym to koncilo.
20. augusta 2012 o 20:11 • Páči sa mi to
matul@estterka ano, Kanavit sa predpisuje zenam, ked trpia nekontrolovanym krvacanim... akoze, u nas siel rovno do kosa... Je dolezite citat a vzdelavat sa a neverit len slepo lekarom.20. augusta 2012 o 20:22 • Páči sa mi to • 1
charlize@matul je preukazane, ze nadmerne mnozstva vit.K su rakovinotvorne. Najviac a dostatok vit.K obsahuje kolostrum, teda prve mlieko po porode, preto je take dolezite dojcit.
Ale, z najnovsej skusenosti musim povedat, ze aj Kanavit moze byt uzitocny, lebo niektore deti ho skratka maju malo, a potom treba dat. Ako to zistit a rozhodnut... ja by som nedavala preventivne, ale ked sa vyskytne problem (napr dlhodobo krvave nitky v stolici).
@lunnka no ja ti poviem otvorene - moj pediater mi jemne naznacil, ze kanavit nie, pretoze bolo robenych viac studii...no nepodastatne, nie je dovod na kanavit vobec. Vigantol mi dal, ale neuzivame, nevidim dovod, mala ma od narodenia tvrdu fontanelu, vonku je slniecko, dietatu satci byt denne 30 minut v tieni, nie na priamom slnku samozrejme, teda ruky, hlava, nohy. Jo a neockujeme 🤐
@janusha33 jasne, ked mate zahradku super. Ja som len pisala, ze uplne na zaciatku ked dieta skusa prikrmy, tak spapa par lyziciek a nie vzdy clovek trafi tu spravnu konzistenciu. kamoska zacala zemiakom a maleho vkuse napinalo, asi to spravila moc kasovite, prve 2t skusala hipp a potom presla na varene. Ja inak som tiez za varene - teda na pare spravene jedlo pre mimi, ale tym, ze by som rada zacala az po 6m tak dufam, ze mala mi to spapa 😉
@lunnka Ja momentalne nedavam nic,canavit som minule skusila lebo predtym mi z toho grcal aj z vigantolu tak som skusila a uz negrca ale stale mu to nejak zabudnem dat,takze red pediatrom ano ano davam ale nedavam.Vitamin D ma teraz aj zo slniecka aj ked nie je na priamom slnku a ostatne vitaminy ma aj z mliecka kedze je teraz dost zeleninky takze sa nou dopujem.C nedavam vobec.V podstate mu nedavam nic,akurat teraz dostaval probiotika a dostal 2x banan kvoli tej hnacke a kedze ju uz nema ostavame zatial na mliecku.
@lunnka Jedna znama tiez odmietla vsetky ockovania,este aj na TBC,vyhrazala sa jej lekarka ze to musi nahlasit tak jej povedala ze nech to nahlasi.Jej mama robi v nejakom epidemiologickom ustave ci kde tak odtial ma rozumy.Ako je to rozporuplne,ja som sa tiez bala toho ockovania lebo som sa bala ci nebude mat nejake nasledky,citala som par clankov kedy zaockovali zdrave dieta a za vikend skoncilo na ARE.Tak som mala take zmiesane pocity ale radsej som dala ockovat a modlila som sa aby nemal z toho ziadne nasledky.
@lilina22 Mne ten hipp nejak nereze,mala som vzorku cajiku hipp a ked som ho vypila ja tak ma z neho bolel zaludok ze som nevedela co s tym.Ked mna ako dospelu bolel zaludok co by to urobilo s malym?Aj vyzivu som mu uz zavarila a este sa chystam jablckovu urobit ved zima bude dlha.Mam stastie ze mame zahradku a mrkvu mame toho roku krasnu lebo sme ju zasadili tam kde sa uz dlhsie nesadilo a vobec nic sme nestriekali.Jasne varena strava je varena.Tie flasticky mne nejak nerezu,uz som si vsimla ze mama tam doniesla nieco hipp tak jej poviem ze si to mzoe zjest sama ja to malemu nedam.
@lilina22 vidim to tak, ze zabudneme podavat aj my 😉 mala sa ale narodila pridusena, mala nizsie apgar skore, ja som bola anemicka, tak jej dala ten pyridoxin este a nabuduce chce brat krv na zelezo.. takze ak nam predpise dalsie, no zbohom, aj ked viem ze niektore babatka uzivaju vla liekov, tieto vitaminy budem len ak sa naozaj z rozboru krvy nieco zisti.. kanavit teda uz nedama a vigantol asi len z casu nacas, teraz je slniecko..aj ked zakryvam ako sa da, aj v tieni hadam nieco chyti ci nie?
co sa ockovania tyka, ked odmietnem podla slobodavockovani.sk mi hrozi "len" pokuta? ty si nedala vobec na nic ockovat? ja rozmyslam ze nedam MMR
baby poradte mi nieco na presilenu ruku..boli ma,troska mi trnie a zacala sa ozyvat aj chrbtica,boli ma chrbat a vcera sa mi zdalo ze mi po polke hlavy chodia mravce..dufam,ze to je len od krcnej chrbtice..citim sa jak zbity pes,musela som si supnut paralen a poobede som spala..som k.o. a to maly vazi len 5.5kg ☹ jaj snad ma to prejde 😖

@lunnka no tak budeme my asi prvy, ak dovtedy sa zase nic nestane. Moj tiez nedrzi nejako super tu hlavicku, ale je to lepsie urcite ako ked sme boli u mrazovej naposledy. a este mas davat ten pyridoxin? Ja ho uz moc nedavam :( ja ani ten cebion nedavam :( To pekne vazite, tvoja mala mala nizku porodnu vahu, ze? Lebo moj mal porodnu uz 4150, takze on bude teraz vazit aj 7,5 kila :( Uz je strasne tazky a tiez je velmi dlhy, len skoda, ze mrazova nemeria dlzku. Drzkajte sa a cvicte 🙂