Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jarabica123 a napapana je?moj je vzdy pred spanim takto mrzuti..vtedy nu dam flasku ..pocuca a odkvicne🙂
tak my sme uz zacali s prikrmami. Vcera prvykrat a dnes znovu. Som prekvapena ako pekne mu to islo. 😵
@lilianka1199 Aj moje sa nejak umudrilo a vratilo sa spat,mozno mi pomohla rascova polievka a aj to ze som sa poooriadne naliala vodou.Som nejak zabudala pit,zrejme to bolo tym.
@jarabica123 Nebude to horucavou?Risko ma cez den take max.hodinove driemotky.Ked som ho raz okupala cez obed tak mi potom spal aj 3 hodiny.skus ju okupat len tak oplachnut s vodou,aby sa osviezila,ochladila troska a mozno sa jej odari zaspinkat.V takom teple sa necudujem ze nevie zaspat.
@janja2502 Vazne?A nie je to skoro?Tiez som chcela zacat po stvrtom mesiaci ale baby tu mi pisali ze je to zbtocne skoro,ze dieta by malo byt do 6.mesiaca iba kojene ze prikrmy su zbytocne,iba ak davas UM.Risko minule dostal dvakrat banan kvoli hnacke a tiez to zvladol dobre tak rozmyslam ako s tymi prikrmami ci zacinat teraz ci nie.Asi sa poradim s pediatrom ked pojdeme na ockovanie.
@lilianka1199 No parada....
@suzan1111 Je aj napapkana, aj prebalena, no vsetko ma, mozno je to aj z tepla, lenze trva to uz dva tyzdne, a to pri nej nic neurobim, len co idem nieco navarit uz je hore a zase idem uspavat. Lebo vidim na nej ako by buvala, myslis, ze po tom tretom mesiaci sa aspon ten spanok upravi?, Ked ja mam stale pocit, ze cim viac sme blizsie k tretiemu mesiacu, tak sa to zhorsuje:(
@janusha33 Jani mozno aj teplom, ale trva to uz dva tyzdne, a pediatricka na to nic. uz sa bojim toho ockovania, aka bude este potom chuda, dufam, ze vsetko bude ok, keby nemusim, tak ani ockovat nedam.
@jarabica123 Tak ono mozes odmietnut ockovanie alebo nech ti ho posunie.....ved ked ti ho posunie nic sa nestane.
@jarabica123 Skus ju neuspavat znova.Aj ked je unavena nechaj ju tak a sa s nou pohraj a ona zaspi mozno aj sama.Aj Riska mam tendenciu niekedy po kratkom spanku uspavat naspat ale snazim sa od toho ustupovat lebo cim je starsi tym by mal byt aj viac v bdelom stave.Ked je dlhsie hore lahsie zaspi aj ked je pravda ze niekedy je uz taky unaveny ze nevie zaspat ale to uz vidno ze ma ocka jak pomlcky a vtedy uz uspavam.
Baby prosím Vás nieste na tom tiež niektorá podobne moja od včera nechce skoro vôbec jesť to je strašné mordovanie skúšam tak, že keď je v polospánku tak jej dám cicek a kus pocmuka ale nieje to nič moc..mlieko mám to musím odsávať...ináč mala je zlatá neplače, smeje sa, cika, kaká... aj keď spinka pomenej asi z toho tepla...dúfam, že aj to papanie je z toho tepla 😢
@jarabica123 aj my to posledny tyzden a pol riesime...cez den nie a nie spat, max. hodinka poobede😒 bud z tepla alebo jednoducho maju take obdobie. A tiez je napapany, v pohode...Noc je nastastie ok...od 21.00 do 7.00 s 2 kojeniami.
Myslim si, ze nosenie na rukach babatko urcite nerozmazna. Babatka do roka maju v psychike zapisane, ze su sucastou tela matky, neuvedomuju si svoju individualitu. Preto sa najistejsie citia v jej tesnej blizkosti ked pocuju jej tlkot srdca - v naruci. Preto babatka vyzaduju byt na rukach, i placom, no nie je to manipulacia, hoci sa nam to tak niekedy zda. V takom utlom veku cloviecik este nevie manipulovat a vymyslat, ine je to uz po 1 roku. Ono si iba vyzaduje naplnit svoj potrebu.
Iste, nie je to vzdy jednoduche nosit babo (najma ak je uz dost tazke) a nacas ho nechat sa same hrat ci lezkat nie je zle. Nepaci sa mi vsak veta "neuc ho na ruky" 🙂
@alohim super napisane stylom vztahovej vychovy navyse to obdobie "nosenia na rukach" taaak velmi rychlo utecie a bude mi to chybat, starsiu mam na rukach iba ked sa udrie a potrebuje pomojkat a niekedy ked ma na to naladu, ale odkedy sa naucila chodit uz moje narucie nebolo az tak velmi potrebne.Iste ma bolieval chrbat a ruky, ale to uz davno preslo a v pripade potreby bola aj tatinova naruc takze sa to da zvladnut, teda ak nie su nejake vacsie zdravotne problemy s chrbticou.
@janusha33 no nam tiez nezabral moc, tak sme mu kupili dnes panadol sirup ale to zas vygrcal, tak sme ho uz nechali tak, hadam mu to prejde do zajtra 🙂
Dievcata, prosim Vas, ked chcem ist sama autom s malym, kde ho mam mat? vpredu, ci vzdau? A mandle mozem papat? Dakujem 🙂
absolutny suhlas, ja malu vlacim jak maca stale neustale a je stastna, spokojna a moj muz hovori, ze sa usmieva 20 hodin denne 😀 😀 😀 ako skoncili bolestive prdiky tak uz ani nemrnka, si hovorim, ze nato som na MD, aby som malej venovala 99% casu a kaslat na roboty okolo domu ci varenie, ved toto obdobie je take jedinecne a uz nikdy sa nevrati 😵
baby zaujimavy clanok o zavadzani prikrmov http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/02/zavadz...
no dneska normalne az nechapacka, malinky mi spinka s 2 prestavkami na kojenie uz od pol desiatej akoze waaaww :D doma v posteli este tak dlho nespal 🙂
@katkamiki http://natankuj.sme.sk/c/5266137/deti-na-mieste... som bola už aj na dlhšie trasy a málu mám stále vzadu ma tam zavesenú hračku a mam tam také malé zrkadielko odrazové že ju vidim... 😉

Ahojte baby, aj vase deti nechcu cez den spinkat?? Nasa uz takto aha druhy tyzden ze cez den spi maximalne pol hodinku, je mrzuta, placka, mne to pripada, ako keby sa jej strasne chcelo spinkat a nevie:( Robim vseetko pre to aby si pospinkala, nosim na rukach, kocikujem, dudku davam, a nic:(( Je to narocne, pretoze vecer je uz tak unavena chuda, ze len place a place az dokym do uplneho vycerpania nezaspi:(( Cez den len ziva, ocka brhli a spanok ziadne, v noci spinka ako kedy, niekedy lepsie, niekedy horsie, ale s porovnanim cez den je to super, rano, ked je vybuvana, tak sa skeri, blaboce, ale potom pride cas spanku, ked uz vidim, ze ju lame a ona nic chuda:( Moja doktorrka na to nepovedala nic, viem moze to byt asi aj brusko, davame Infacol, masirujeme, a pri tom kaka kazdy den aj dva krat denne:(. Prdiky ma, prebalena, len sa nevie ulozit chudatko moje:(