icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
29. aug 2012

@lilianka1199 nasa sa otaca, aj sa parkrat pretocila na brusko, rucickami si chyta chodidla, bucha do kolien, tak asi si ich uz objavila 🙂 ale tiez ked pasie tak povacsine rucky v past, ale taha sa za hrackami, tak je casto opreta len o jednu, druhou sa nacahuje

svetlusska
29. aug 2012

@lilianka1199 tak moj sa este neotaca a nozicky zatial tiez neobjavil, ale rucky uz objavil :D a rucky ma v past ci je na konikoch alebo len tak lezi furt ich ma v past...svokra sa smiala ze bude skupy, kamoskine dievcatko ma zas rucky vzdy otvorene 🙂

lunnka
29. aug 2012

@svetlusska ked sa to tak vezme, ja beriem noc az od polnoci, tiez sa budi 2-3 krat 😀 neplace, len mrnka a ked nakojim, okamzite spi.. stale sa to meni, ked si myslim ze hura mame rezim v tu ranu je vsetko inak 🙂

svetlusska
29. aug 2012

@lunnka tak moj malinky vacsinou po okupani o tej pol deviatej -deviatej zaspinka a spinka cca do pol druhej rana...ja ale idem spat az o tej 11-12 kedze potrebujem este co to porobit a hlavne sa mi nechce skoro spat :( no a ked sa prebudi tak najprv tiez len mrnci a ked dlhsie nevstavam lebo nepocujem ked tvrdsie spim :D tak zacne plakat..ja ho ale po nakojeni este prebalim, lebo je pocurany vacsinou...zatial sa mi podarilo urobit mu rezim vecer, ze po okupani spinkat...cez den este bojujeme aby vobec spal 🙂

lunnka
29. aug 2012

@svetlusska ano aj u nas tak spat sa ide o cca 21.00 a dost dlhu chvilu to fungovalo ze sa zobudila az tak medzi 1-3, nedavno sa to zmenilo, nemam tusenie preco, mozno sa menej napapa a je hladna? tak sa zobudi uz o dvanastej.. a presne aj ja chodim spat okolo polnoci, len je potom strasne tazke vstat ked zaspim tuhoa za pol hodku sa mala zobudi..

katkamiki
30. aug 2012

@lunnka tak super 🙂 vidis, aka je silkula 🙂 Drzkajte sa... a pribera ti fakt super 🙂

katkamiki
30. aug 2012

@svetlusska aj moj ma pri paseni konikov stale ruky zovrete :(

janusha33
30. aug 2012

@lilianka1199 No uz som sa zlakla ze to len my sme na tom tak.....na brusku ma chvilku rucky pred sebu,pekne zohnute v laktoch,pasticky su ale zatvorene a po chvilke idu ruky na bok,oprie sa o hrudnik a brusko a naraba dookola s ruckami a s nozkami.Otocit sa neotoci vobec.Ale ked je ne chrbte a potiahnem ho za rucky ide krasne hore az do sedu.Vcera spm ho dala sadnut na gauc a nejaky 2 minutky sedel bez akejkolvek opory,potom sa zacal nahynat na jednu stranu.Idem akurat pisat byvalej spoluziacke co cvici Bobathovu metodu s detmi ci mi nevie poradit nejake cviky alebo mam ist rovno za nejakym rehabilitacnym lekarom.Lebo sa mi to nezda v poriadku.A zaujimave je to ze ked sa kupe a vo vanicke ho otocim na brusko tak krasne vystrie rucky pred seba a este sa o nich aj oprie ale ostavaju pasticky zatvorene.

janusha33
30. aug 2012

@svetlusska No cez den aj my to mame take vselijake este ale uz si zvyka ze dopolodnia ma jeden spanok,popoludni druhy,okolo siestej sie ste troska zdriemne a o pol osmej sa kupe a o osmej je uz v postielke.

lunnka
30. aug 2012

@janusha33 Jani nechcem ti do toho velmi kecat ale este ho nedavaj do sedu, je to prenho skoro. Este v 5. mesiaci sa pise ze aj ked sa dokazu uz takmer same pritiahnut do sedu, nemame ich nechavt sediet dlho same. Na to bude cas az tak v 7. mesiaci..ja si radsej pockam, nebudem nic hnat do predu

lunnka
30. aug 2012

@katkamiki dakujem 🙂 pribera cca 160g/tyzden. Kedy mate dalsiu poradnu? My 10.9.

jarabica123
30. aug 2012

@lunnka Ahoj, no my tak isto ako pises ty, ze niekedy si myslim, ze aky ma uz super rezim, lebo niekedy aj tri noci sa zobudi len jeden krat a to presne tu istu hodinu, napapa sa a spinka dalej a tiez sa uz zacnem tesit a zrazu sa budi dalsiu noc aj tri krat🙂) Takze rezim neviem kedy si nastavi🙂) Sranda s tymi nasimi deturencami🙂

lilina22
30. aug 2012

@janusha33 ja neviem, myslim, ze na nejake speci cvicenia nie je vobec dovod, mne to pride ale ze uplne v poriadku ako to popisujes. Najdolezitejsie je, aby dietatko vela trenovalo, aby sa posilnili tie chrbtove vzpriamovace a strasne moc pomaha masaz, denne aj 2-3x ... taka speci na chrbatik pre babatka. Nam veeeelmi pomohlo to, ze sa ja kupem denne s malou vo velkej vani od jej 2 mesiacov asi, je taka pevna z toho ako tam trenuje. Linda sa zacala tocit z chrbata na brusko ked koncila 4. mesiac, teraz ma 4m +2t a neexistuje aby bola na chrbte viac ako par sekund, odkedy sa toci, je ovela radsej na brusku, ale zistila som, ze uplne najvacsia motivacia nie su vobec hracky, ale to, ze jej dam v zahrade deku na zem, tam ju polozim a ona sa hned preguli a pozera na stromy, travu, psa, macku...

Jo a jasne, ze kazde dieta je ine a za uplne normalne sa povazuje pretocienie od 3-8mesiaca.

Linda ked lezi tak dviha hlavu aj hrudnicek, akoby si chcela sadnut. Za rucky ju vobec netaham, to cvicenie nema ziaden zmysel a efekt pre dieta, je len nato, aby lekar vyskusal ako drzi hlavku a ako ju taha dopredu. A posadzovanie v ziadnom pripade nema ziaden zmysel, skor ten opacny negativny efekt to ma. Najlepsie je respektovat dieta a jeho rychlost co sa motoriky tyka, pomahat mu masazami, spravnym nosenim, motivovat ho ... ale nic nesilit, nema to zmysel.

svetlusska
30. aug 2012

@janusha33 tak my sme zatial nauceny len na vecerny, cez den si zdriemne len ked je uz fakt velmi unaveny a inac bez sance....:(

janusha33
30. aug 2012

@lunnka Jaaaj sak ja ho nedavam sediet,len som skusala,ale isto ho nenecham sediet,chrbatik na to nema este dost silny si myslim.Aj ked sa pritiahne sam neriskujem,na sed ma este dost casu.....ked si sam sadne tak ho necham,ale ja ho posadzovat nebudem.

lilianka1199
30. aug 2012

Babenky a mna este jedna vec znepokojuje, moj syncek strasne casto dava hlavku dozadu a stale pozera hore, nezaujima ho nic,ocka stale hore, vravela som to detskej a povedala,ze hlada oporu na hlavu ako v brusku, ale on aj ked je na rukach, tak stale hlavku hore zaklana.....

lilina22
30. aug 2012

@lilianka1199 Vyskusaj ho nosit na rukach vylucne na tigrika. Ak ho nosievas bruskom k sebe a podopieras hlavku v zahlavi, nuti ho to ju zaklanat, tiger by mohol pomoct

katkamiki
30. aug 2012

@lunnka no to je pekne 🙂 My mame az 11.10 , dalsie preockovanie :(

katkamiki
30. aug 2012

Baby, prisla som na to ako uspat mojho syna v kociku :D normalne chodim v meste ku fontane , ja si sadnem a kocikom chodim hore a dole a on pri tom sumeni vody zaspi sam v kociku. To predtym som ho musela na rukach uspavat a tak ukladat do kocika. Dnes mi zaspal v kociku na 2,5 hodiny, tak mi zasspal prvy krat od narodenia 🙂 Inac, denny rezim mi nemame vobec, v noci je super, budi sa raz okolo 3 a potom od 6 sme uz hore, ale cez den vzdy po kojeni, tak na pol hodku pospi. Ale skoro po kazdom kojeni.

lunnka
30. aug 2012

@katkamiki no tak podla toho ste na tom super, ked vas nevola castejsie ;)
moju som dnes uspala malovanim oci 🙂)

danielka1982
30. aug 2012

davate majovym detickam papat už aj nieco ine ako mliecko?mama mi radi aby som zacala davat tekutu krupicku do flase s väcsou dierkou ale bojim sa este...

janusha33
30. aug 2012

@lilina22 Ale ved tigrik nie je na brusku?Ja nosim nasho drobca tvarou dpredu,cize chrbatik je oprety o mna a je v takom pololahu.Ked ho boli brusko tak sa mu paci na brusku nosit.

janusha33
30. aug 2012

@danielka1982 Krupicku?No neviem ale s prikrmamy sa asi nezacina s krupicou.Myslim ze tam sa zacina mrkvicka a potom zemiacik a tak.Krupica by sa mala davat az neskor lebo obsahuje myslim lepok.Ci?Sa mylim?Neviem zatial co som citala tak sa zacinalo zeleninkou.Uz sa dnes asi nezacina tak ako kedysi ze zacinali nejakou polievkou do flase a potom pridavali tuhe.Ci?Ja neviem,este som to nejak nestudovala,uvidim ci zacnem ci nie teraz......mozno pomalicky nieco lebo zacinam mat pocit ze mu nestaci mliecko lebo uz aj vecer aj v noci mu je malo jeden prsnik.Uz mate ukonceny 4.mesiac?

svetlusska
30. aug 2012

babenky mam otazocku, to vasi drobcovia vam este vlezu do autosedacky -vajicka?mojmu malemu uz z nej pomaly strcia nozky,a tusim je len do 10kg.. a maly uz ma 8kg hadam. tak teraz uvazujem ze si kupim nejaku inu do18kg. kebyze som vedela ze su aj taketo autosedacky este predtym jak som kupila vajicko tak urcite si kuptim tuto vacsiu...

petra1209
30. aug 2012

no dnešný pracovný deň za nami umyté všetke okná, vyupratované skrine všetko popraté požehlené uprataný celý dom a podvečer som zmákla ešte mrkvovo-jablčkovo-malinovú presnidávku narobiť ale som totálne k.o. zajtra sa asi ani nepostavím 🙂

janinkad
30. aug 2012

@janusha33 ked mu nestaci tvoje mliecko,hold kup UM na dokrmenie..nemusis hned zacat s tuhymi prikrmami.ja neviem baby,ale ako tu tak citam,4 roky su neni tak dlha doba,ale ked som mala Davidka a bola nas taka "tlupa",teda hodne deticiek a teda az na jednu,o ktorej som uz raz pisala,sme ani jedna nezacali skor ako v 6 mes.Prečo sa tak všetky ponahlate??ved malý nic nezmeskaju🙂

janinkad
30. aug 2012

@petra1209 a malého si mala preboha kde??ked si to tak postihala??

lilina22
30. aug 2012

@janinkad prave NAOPAK... urcite ziadne UM, ked naozaj nestaci MM a to sa da zistit len tak, ze maly prestane priberat, tak urcite zacat s prikrmom, UM vobec nie je potrebne a nema to ziaden zmysel, ak ma dieta uz vek na prikrmy

lilina22
30. aug 2012

@danielka1982 moze sa zacinat aj kasou aj zeleninovym prikrmom, ale nemalo by sa skor ako po ukoncenom 6tom mesiaci.

Ked kasu tak urcite bez lepku, to znamena nie krupicnu, ale kukuricnu alebo ryzovu. lepok az po 7mom mesiaci.

A teda z flase ani nahodou, vobec sa to neodporuca uz, pekne lyzickou 😝

danielka1982
30. aug 2012

@janusha33 viem,že pri deťoch som dávala do mliečka tú krupicovú kašu v modrej krabici s myškou a tam stačilo trošičku zatrepať fľašou a bola rozpustená a mliečko slabučko zahustené podľa toho koľko som dala tej krupičky ale si just nepamätám kedy som s tým začínala ale aj tak si myslím,že je to skoro,veď má 3 mesiace a 3 týždne.