Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lunnka áno rodila som tu naštastie som mala pôrodnu vynikajucu bola somnou od začiatku až do konca no ked jej skončila služba prišla nová a ta už bola taká odmeraná nezájem proste nič mi neukázala a ani nepovedala. Bola som na kurzoch a tam to bolo oničom stále sme pozerali iba videá na telke.
ahojte my papkame 180ml,cez den kazde 4hodinky a v noci ked vecer papkame o 20,00 to vydrzi do niejakek 4tej-5tejpotom sa napapka a spinka dalej 🙂 tak si to zatedy uzivam lebo nase prve dieta nespalo skoro vobec 😉 v pondelok ideme na poradnu mohli by sme mat niejakych 7kgpodla toho ako som ju vazila doma uvidime ,davali ste deticky ockovat aj na rotavirusy my ano teraz uz druhu davku budeme mat.uvidime ako bude po ockovani dufam ze nebude mat vysoke horucky 😢
@aduskao urcite robis to najlepsie co mozes....moja nechcela byt na prsniku,bud sa dusila,alebo bola na prse dlho a tahala unavila sa a zaspala...pri teste dojcenia sa ukazalo,ze si vytiahne malo....tak som zacala odsavat a davam hej moje mliecko doteraz z flase....moja chyba bola,ze som nekontaktovala nejaku laktacnu,len ja som bola vtedy v soku ako malo pribrala, tak som odsavala a davala z flase,aby som videla kolko vypije..je vela zien, ktore nekoja a tiez sa im to neda vycitat..je to ich rozhodnutie,alebo jednoducho kojit nemozu a chceli by...to,ze davas UM s kombinaciou s tvojim je podla mna super aspon ste spokojny obaja...a aj som citala clanok,ze ked ma mamina malo mlieka a teda dokrmuje je to lepsie ako davat len UM
@lunnka Aj nas sa zhruba tak budi ale vecer red spanim mu je malo z jedneho prsnika.Tiez ma uz asi zvysene naroky.Ale zase cez den chcel este nedavno zhruba kazdu 1,5 hodinu a teraz vydrzi aj 2-3 hodinky.Vecer sa napije z oboch ale to len posledne dva dni som si vsimla a o osmej zaspi a zobudi cca po polnoci a potom zhruba kazde 3-4 hodiny.
@bambulla No my sme nedali ockovat na rotavirusy a ked prislo nedavno ochladenie tak raz spinkal vonku a na druhy den ho chytili horucky a hnacky.Som najprv myslela ci to nie su zubky ale nakoniec som sla s nim k lekarke a hovorila ze to je rotavirus ze to mohlo byt aj tym ochladenim,ze som ani nikam nemusela ist ze to je jednoducho vo vzduchu.Je vsak otazne ci by mu ockovanie vobec pomohlo.
Ahojte zienky. Tiez som "majovka", takze moja dcerka ma nieco vyse 3 mesiacov. Aj ked som sem medzi vas nechodila, potrebujem radu.
Chcem sa vas spytat, ci mate s vasimi detickami uz nejaky pravidelny rezim, resp. kedy ste zacali alebo planujete zavadzat nejake pravidla. Pytam sa preto, lebo sa ma to uz kopec ludi pytalo: A mate aj nejaky rezim? A rezim vam funguje? No a ja som z toho taka vselijaka, ze nie. Je 3-mesacne babatko este male na rezim, alebo som zaspala dobu a uz mame mat nejaky rozvrh, pripadne som to mala riesit uz od narodenia?
Ja si myslim, ze som uplne pohodova mamicka a pohodovym babatkom a mozno je to aj preto, ze "rezim" doteraz neriesim. Jedine, co robime pravidelne rovnako je vecerne papanie, cca po 1-1,5hod kupanie a potom este raz papanie-posledne pred spanim. Okolo 22 hod malinka spinka (bez nejakeho uspavania, len ju polozim do postielky a odidem, zaspi sama, vacsinou hned) a vstava okolo 7 hod, niekedy sa nadranom zobudi na papanie, ale malokedy a vtedy potom potiahne trosku dlhsie. Ja nas rezim-nerezim volam "telepaticky", cize sa mala prisposobi vzdy tomu, co treba,, akoby mi citala myslienky. Inak je to, ked ideme lekarovi, inak ked je poobede velmi teplo a idem kocikovat az navecer a inak ked ideme k nasim na navstevu alebo niekam cestujeme. Niekdy spinka viackrat za den, kratke spanky, niekedy v kociku aj 3 hodiny a boli uz aj dni, ze takmer nic. Zatial sme zvladli aj krstinky aj rozne navstevy, ked treba viem si zariadit aj kadernicku, kozmeticku a dokonca sme boli aj na 3-dnovej konferencii, kde som mala cely den program a moji rodicia varovali malu a ja som len odbehla na kojenie. V podstate som spokojna, ako nam to funguje, len sa obavam, ze zrazu zistim, ze si nic neviem naplanovat, lebo neviem kedy co bude a uz bude tazko zavadzat rezim. Podelte sa prosim o vase "rezimy" s 3-mesacnymi babatkami. Pripadne tie, ktore mate uz aj starsie deti, kedy sa to tak cele "utriaslo" do pravidelnosti? Dakujem 🙂
@martina646 Ahoj, no my mame troj mesacnu bambulu, teda uz tahame na stvrty mesiac, ale o rezime sa u nas neda hovorit, aj ked sa snazim ako chcem. podla mna su este na nejaky urcity rezim malicke, ono to pride postupne, nejak ho nutit, ze a teraz ides spat a teraz papat a teraz na vychadzku s apodla mna neda. Ja sa snazim hlavne tak. ze vecer pred spanim ju okolo siedmej pol osmej okupem, dam pyzamko, napapka sa a dam do postielky, sem tam strajkuje, ze nechce tam byt sama tak musim byt s nou, ale vzdy pekne zaspinka. Budi sa ako kedy, mala dni, ze sa uz par krat po sebe zobudila v tu istu hodinu, napapala sa a spinkala dalej, my sme sa uz tesili, ze super, ze uz ma nocny rezim, budi sa len raz za noc🙂 A zrazu sa zacala budit zase aj tri krat za noc🙂 Takze rezim este nema ozaj ziadny, asi to ozaj pride same. No a cez den je to u nas dost zle:( Vooobec nechce spinkavat, ani v kociku vonku, ani v postielke, ani v babyvaku, niikde:( A pri tom na nej vidime aka je unavena, ako si brhli ockaa je nesvoja a nie a nie sa ulozit, ked ju aj uspim na fitlopte, dam do kocika o 5minut je uz hore:( Cez den je to na nervy, som na nu sama, muz v praci, a chce byt len na rukach, takze moj chrbat a ruky su uz totalne vycerpane:( Takze bud rada, ze mas takeho anjelika a tak krasne ti spinka, ja len dufam, ze ta nasa princezna z toho vyrastie🙂 Kazdy mi vravel, ze po troch mesiacoch sa to upravi, ale veru nie🙂)
@martina646 ahoj, my mame tiez 3 mesiace a rezim?noo jedine na co mame rezim je nocne spanie, teda aspon dufam ze sa to nepokazi. vecer o tej pol osmej alebo osmej okupeme, potom napapapame a o tej pol deviatej az deviatej spinka, sem tam sa zobudi ked si chce odgrgnut alebo od deviatej spinka cca do tej druhej -pool tretej rana,a potom do tej siestej. toto sa nam dari praxtizovat uz mesiac .ale tak on sam si to tak nastavil, neze ja nasilu.no a cez den to je horsie, o dost horsie. ked pospinka pol hodinky (som si to normalne stopla) a pol hodke ked sa zobudil oci velke ako keby spal cely den :D, niekedy hodinku maximalne doma tak to je rekord, inac len ruky a ruky, sem tam kus polezi a jeto vsjo....dakedy spinkal v kociku pekne ale teraz tiez len malokedy ale ked hej tak aj 3 hod.takze o rezime cez den nemoze byt ani reci.a ked sa ma niekto pyta na rezim tak poviem ze ano vecer rezim mame ale cez den sme sa k nemu este nedopracovali.a ked maju blbe reci tak nech si ich maju poviem len tolko je to moje dieta a ked bude pripravene si spravi rezim tak si ho spravi. a este k tym rukam ja som cez den vacsinou na neho sama a nosit 8kg babo tak to mi da zabrat, chrbat uz mam v prdeli. takze urcite nie si sama co nemate rezim a ja by som si z toho hlavu nerobila, ono vsetko pride postupne si myslim 🙂
@aduskao Neboj, takymito problemami si prejde vela zien, a urcite v tom nie si sama, milujem zeny, ktore napisu, ze nerobis preto maximum, a pomaly ta dotlacia do depresii, ze si neschopna matka, ja som si tym presla, bolo to tazke obdobie, nikdy by som nepovedala, ze kojenie moze byt tazke:( Myslela som, ze sa chyti a budem kojit dokedy bude malicka chciet, ale mylila som sa. Nechce sa mi to tu rozpisovat, je to nadlho, len poviem, ze uz nekojim:( Ale mozem, povedat, ze som pre to urobila maximum, pre mna je teraz najdolezitejsie, ze ked sa mala napapa je kludna, neplacka, a nie som v strese ani ja a ni ona, viem, ze MM je pre malicku to najlepsie, ale tak ked sa neda, tak sa neda, a clovek musi ist dalej, hlavne sa tes z toho, ze drobec je zdravy a nic si nerob z reakcii niektorych mamiciek, je to tvoje dieta, ty vies co je pre ne najlepsie, tak sa netrap. Rob maximum pre to, aby si kojila co najdlhsie a ked to nepojde tak sem tam prikrmis, robi to milion zien na svete a ty pre to nie si menejcenna, ver, ze to pochopia vsetky rozumne zeny, tak sa drzte a vela stastia 🙂)
no nechcem ale tak uz druhy den mi maly zaspinkal v postielke cez den, dala som mu plienku do rucky, hrkalky som natiahla cez postielku nech si po nich bucha a jakoz takoz spinkame...sice sa durdil, mrncal a nahadzoval zo sebou lebo chce ist na ruky ale tak som ho nebrala, sa asi unavil a spinka 🙂 to je pre mna uzasny pokrok toto, lebo inac sme stale bud v koliske kde spinkame pokial ho kolisem alebo na rukach a nespinkame :( takze sa teraz vytesujem 🙂 vlastne som az teraz zistila aky je vybity.ked je na rukach tak je dobre ale ked je len naznak ze ho idem dam lahnut zacne sa zlostit ako by plakal ale tak nasucho ze chce ist na ruky :D to mi minule spravil pri prebalovani :D
@svetlusska aj nasa mala je taka prespekulovana🙂 Uz mala obdobie, kedy sa nechcela tolko nosit, ale teraz sa to vratilo a bola by len na ruckach🙂 A to je super ze ti uz zaspava v postielke, aj nasa si tak zvykla, tiez si pomrncala, ale nebol to hrozny plac, skor len take jediky, aspon sa troska unavia a zaspinkaju, snad to bude uz len a len lepsie🙂
@jarabica123 nooo ja dufam ze to bude uz len lepsie 🙂
@nena13 no som si povedala, že asi aj ja radšej nechám čoraz častejšie zaspáva na brušku tak som kľudnejšia ako píšeš, aj keď už občas v noci po kojení zabúdam zapnúť 😝 ...moja tiež nôžky vôbec ešte ani nevie asi, že ich ma xi...a palce tie jej riadne chutia..som jej kúpila také hryzátko do pusy ale nevie si ho ešte ani chytiť 🙂
Baby robili ste už detskú výživu jablkovú s mrkvou..mate dobrý recept? Našla som veľa na nete ale keď to nemám odskúšané nechce sa mi do toho púšťať radšej by som dala na radu od mamičiek 😒 🙂 Vďaka
@jarabica123 presne aj ta moja bambulka. tieto dva dni ju musim pred uspanim chvilku ponosit na rukach tak, ako som to robila dakedy. fakt sa tie deticky stale menia.
inak baby, ake maju vase deticky ocicka?uz menia farbu?lebo ta moja ma este stale take pekne sive...
@nena13 kazde babatko je ine, moja ma 3 mesiace a 3tyzdne a castejsie si chyta spicky noh ako ich strka do ust, ale aj to sa jej obcas zadari.. a hracky si chyta, to hej, ona je celkovo zda sa mi sikulka, otaca sa na brusko, vysoko sa dviha..problem sme mali zas s dvihanim hlavicky do sedu, ale uz aj to sa zlepsilo.. ale vravim, kazde si ide svojim tempom 🙂
@tiuska77 aj my sa chystame robit vyzivu- mame furu jablk, len neviem ci sa nepokazi ked nedam cukor- ma to na to nejaky vplyv?? a tiez by som prosila dobry recept-bez cukru
@michalienka25 presne na ocicka som sa chcela dnes spytat- my sme hnedooki, malinka ma stale sivaste- to az do roka sa ukaze? ma niektore vase babo hnede ocka alebo maju vsetky teraz modro-sive?
@martina646 my sme na tom presne rovnako a to uz mame 4 a pol mesiaca.....nejaky nasilu rezim zatial ani neriesim. presne ako si napisala ty aj u nas funguje akasi telepatia, ze mala akoby sa prisposobovala tomu ci niekam ideme alebo nie a pod. neviem ci je to spravne, ale zatial nam to obom vyhovuje....pre mna je najdolezitejsie ze je spokojna, ze nie sme ani jedna nervozna a neriesime hodinky....proste to vsetko nejak plynie samo. ;)
@lunnka Nas bude mat modre ocka.Teraz ich ma sice este take sivomodre ale od prostriedku,teda od zrenicky sa mu tak rozjasnuju.ja mam tmavohnede oci a moj muz ma jasne modre.Ocka bude mat po nom.Ale to az tak okolo roka sa ukaze presne ake budu.A mne je to aj jedno ake budu hlavne nech vidi dobre.
@lunnka No nas zase naopak do sedu ide uplne lahucko ale ked je na brusku tak chvilku sa oprie o predlaktia a potom idu rucky bokom,po vsetkom zacina chniapat co je okolo neho a opiera sa o hrudnik a brusko.Budem to konzultovat s pediatrom ci netreba ist s nim na rehablitaciu ci sa to upravi samo.Chlapci su vraj lenivejsi.otocit sa otoci na bok ked ma rucky v puse.Najnovsie si prekrizuje nozky.Co mzoe teoreticky znamenat zaciatok otocenia zeakoby chcel prelozit nozku cez druhu a tak sa zvrtne na brusko.No uvidime co z toho bude.Som mu ukazovala ako sa ma otocit a potom sa tahal sam na bok.

@aduskao myslela som si.. tam si aj rodila?