Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilina22 No neviem ci mi budu robit konizaciu pretoze moja doktorka hovorila o nejakych dvoch - troch dnoch bez kojenia.Konizacia je mam pocit ze jednodnovy zakrok.Vies ja som taka ze sa radsej pripravujem na tu horsiu variantu a potom som happy ked to dopadne dobre a v pripade zeby to nedopadlo dobre budem na to pripravena,kdezto by som sa pripravovala na tu lepsiu variantu a nieco sa skomplikovalo tak to by bolo asi horsie.
Jablckova vyziva hotova............este skusim zajtra jablckovo-hruskovu.Mnamky...
Baby aj vam sa uz stalo, ze vasi drobci sa zacali bat inych ludi, napr. aj ludi z vasej rodiny? u nasej som to spozorovala dnes, boli sme za svokrom v robote, ho s malou pozriet a hned ako ho zbadala, vykrivila kutiky aplac preveliky, som sa utesovala, ze mozno len ostala hladna, tak sme sli domov,doma vsak vsetko z ok, a poobede sme sli k mojej sestre, bola tam aj moja mamina a zopakovalo sa to iste, ako ich uvidela, strasny plac, a utisila sa len na mne. nikto sa k nej ani priblizit nemohol. A pri tom mamina, sestry ju neustale pestovali, nevidela ich prvy krat a teraz ja neviem co sa deje, ved ona este nejak vyrazne nerozozna ludi, som citala, ze az okolo pol roka, sa zacnu bat ludi a budu taky na mamku naviazane.
tak aj ja sa pripajam, moje prve dve ciarky po 5 mesiacoch snazilkovania 🙂
ahojte, chcem sa vás opýtať či máte skúsenosti s cumlíkom a dojčením, či to neovplyvnilo vaše dojčenie. My sme doteraz cumlík nepoužívali, no už som fyzicky zničená - malý by bol nonstop na prsníku, nič iné ho neupokojí, plače, rúčky v puse ho pokoja len na chvíľku. Doma mi to nevadí mať ho stále pricucnutého, zaspávať na prse budeme stále, no ak ideme vonku, je cumlík veľká pomoc, lebo na dlhšie trasy nosič neberiem. Myslíte si, že občas dať ten cumlík pokazí dojčenie? Aké sú vaše skúsenosti? vďaka 🙂
@jarabica123 presbe toto mi spravila minule malá, prišla svokra, len sa jej prihovorila a zrazu preveliký plač aj musela nakoniec ísť preč, lebo kým ju videla, stále plakala. Doteraz jej nevadili ani cudzí aj na ruky ju mohli brať, že by vycítila moje "nadšenie" zo svokrinej návštevy? 😎
@alohim ahoj ja pouzivam cumel od 4 tyzdna a dojcenie je v pohodke, aspon u nas to nema ziadny vyplyv akurat tak nato ze mozem dojcit a nemam bradavky ako ruzove cukriky bolestive...tiez to u nas tak fungovalo...
@jarabica123 pozerám,že naša je teda riadny papkoš. Tiež dávam Babylove, papáme už 180ml doteraz 5x denne a dnes dokonca 6x. Ale zase je spokojná, večer okolo 19-20 spapá 180 a budí sa okolo 4-5 napapá sa a buvá cca do 7, takže v podstate krásnych 12 hodín 😵
a my sme chory aj Filipko to doniesol zo skolky ten zacal v piatok soplit,v sobotu tiez a v nedelu uz prieduskovy kasel, 😒 ja v nedelu na pohotovosti tiez nachladnuta ☹ a Emuska tiez sopliky kasel,teplota. ☹ ide ma porazit Emka ked cez den nespi tak to len na rukach ako nahle ju polozim hukot na celu bytovku.dneska sme boli u doktorky mame niejake tabletky no uvidime dufam ze zaberu co najskor 😒
@jagu81 Tak som sa na tom z chuti pobavila🙂) u nas je to podobne, ked pride, ale co uz, musim ju respektovat, i ked niekedy je to tazke
@ivon444 blahoželám a nech drobček rastie 🙂
@bambulla Juuuj tak len sa rychlo uzdravte.Co sa tyka tych ruk aj Risko je veeeelmi rad na rukach akonahle ho niekde zlozim musim nejak odputat jeho pozornos ze nie je na rukach a troska s nim posaskovat a tak vydrzi byt chvilku mimo mna.Ale v lehatku sa mu uz velmi nepaci,dviha sa v nom do sedu takze ho uz nemozem mat kvoli bezpecnosti na stole v kuchyni ked varim.takze varim rychlo ked spinka.Skoncili mi krasne casy ked som si zdriemla ked spal aj on.Teraz aspon cosi urobim ked spinka.
@janusha33 jabĺčkovo hrušková je veľká dobrotka...
@jarabica123 No u nas ked pride svokra co je veeeelmi vynimocne tak nic pohoda,ale ked ideme my tam tak kooooniec sveta.Ale to bude tym ze je tam svagrina s dvoma malymi detmi a tie hned mu dobre ze do sedacky nevlezu a samozrejme sa zlakne ked je okolo neho hned vela ludi.Doma mu to nevadi a navyse svagrina ma nevystate deti takze ja tam nie velmi rada chodim.radsej nech pride svokra k nam,ale zase ona sa nevie velmi dostat z doma lebo svagrina je slobodna mamicka a navyse lajdacka,ze o jej deti sa stara viac svokra jak ona sama.
Zajtra nas caka poradna a druha davka ockvania.uz zacinam mat z toho zaludocnu nervozitu za Riska,chuda moje zase si vytrpi.
@jarabica123 veru, veru ťažké, ale iné nám neostáva, hlavne keď bývam v jej dome však? Tak ale moja bambulka to vyriešila plačom a svokrička sa rýchlo pobrala, šikovné dievčatko mám 🙂
@janusha33 Jani ak môžem do toho, ja si myslím, že to že si dáva rúčku do pusky nemusí byť len nedostatok mliečka...moja ešte len docicia a už palce cmúľa 🙂 a pritom viem, že je najedená už spätne cicku nechce, mliečka viem tiež že mám dosť lebo aj tak ešte musím odsávať...moja keď nieje hladná tak ja jej nasilu ani cicku nevopchám musí byť hladná aby sa prisala, čoraz viac predlžuje tie 3 hod intervaly....keď priberá a je spokojný vôbec by som to neriešila..zbytočne sa potom ľakáš ... to len tak na povzbudenie držte sa 😉
@kimi2 nám už minule Dr. v poradni povedala, že dosť pribrala cca 1200g za mesiac, lenže ona málo priberala kým som ju kojila, tak si to teraz asi dobehla. A aj riadne narástla, však len vyraďujem oblečko čo je nám malé. Tak čo nech priberá a rastie, však jej hádam nejdem nasadiť dietu, hlavne že je spokojná. Za dva mesiace kojenia sme si plaču užili dosť. Konečne sa usmievame a od včera už aj nahlas zasmejkáme 🙂
@janusha33 Jani ja ti fandim...podla mna kazda normalna matka vie,co je pre jej dieta to najlepsie...urcite mu nechce ublizit...je kopec zien, co odmietaju kojit a mohli by...a tie co chcu a nemozu........to,ze davas prikrmi uz teraz je podla mna super v tvojej situacii...my sme este maly a este nemame 4 mesiace,tak ja pockam,ale tiez sa chystam potom obcas dat mrkvicku,aby si zvikla aj na ine chute...podla mna sa nenadarmo hovori,zlata stredna cesta...mam kamosku,co kojila a podla laktacnej sa drzala a nedavala prikrmi vsak naco...zazila stres..nieco sa stalo skratka z dna na den prisla o mlieko a maly ani za ten svet ani umele ani caj ani mrkvu nic..az v nemocnici skoncili....nam tiez davali prikrmi dokonca krupicu a tu sme..inak drzim palce,nech vam to dobre dopadne
@kimi2 no ja som bohuzial malu kojila len 7tyzdnov a od vtedy davame mliecko babylove a sme spokojny zajtra mame 4 mesiace a mame 8kil .kym sa veci opru ususia a ozehlia cca tyzden tak su nam uz male .pokial je vsetko v poriadku tak jej budem davat mliecko a pridu polievocky a presnedavky ...Malinka sa zacne viacej hybat a bude sediet tak uz nebude tak priberat a ja si myslim ze ani dietu nebude treba drzat .vsak oni to vyskacu.My sme tak pekne priberali lebo sme papali a spinkali od 7 tyzdna prespi celu noc
@alohim my mame cumlik od prveho dna co sme prisli domov z porodnice a doteraz kojim. vobec nic sa tym nezmenilo. podla mna cumlik nemoze pokazit dojcenie. to skor flasa. lebo z nej detom papanie lahsie tecie. no cumlik je len na cuckanie. nasa si dokonca aj vybera aky cumlik. aventacky sa jej voooobec nepaci. kupili sme mam a s tym je max. spokojna. 🙂
@aadulik2110 dakujem 🙂 budem na nas davat pozor 🙂
@tiuska77 No heeej on si tiez dava rucku stale do pusy a cmula ju ale kd je hladny tak to az nahlas tak cuca,minule som myslela ze si cucfelk urobi a ked som mu dala prso chnapol po nom jak taka mala pyrana.Tak len podla toho som vedela ze je este hladny.Len z toho prsa mu nejak vela toho neslo ☹
@zlobinka Vies ja mu chcem dat prikrmy pokial kojim,aby to bolo kryte mojim mlieckom pokial mozem aby sa na to zvykol.Si myslim ze je rozdiel davat prikrmy popri kojeni a davat prikrmy popri UM.Predsa teraz ma este aj z mojej imunity a ked nedajboze sa po zakroku nechyti alebo nebudem mat mlieko tak to nebude az tak zle lebo uz bude na niektore prikrmy navyknuty.Len neviem co si pocnu nasi kym ja budem v nemocnici.Az mi je maleho luto a ked si predstavim ze mam od neho odist na nejaky hoci len kratky cas tak ma chyta zaludocna nervozita.Ved ja som nespokojna len ked mi treba ist nieco do mesta vybavit a maleho necham mame,a co bude potom.Dufam ze sa to upravi samo a nebude treba ziaden zakrok.

@janusha33 a mrzi ma ak to tak vyznelo, ale naozaj ta neodsudzujem. Len ma mrzi, ze si v strese, to je vsetko. A nakoniec je to vlastne tak, ze jedlo je len jedlo....su ine, dolezitejsie veci v zivote babatka ako to co papa...
Len mam v poslednej dobe pocit, ze tie prikrmy su tema cislo jeden a ze mnoho mamiciek sa ponahla a zacina s mimi uz ozaj po 4m a to bez toho, aby nato bol nejaky zjavny dovod. mam pocit, ze ani pediatri sa tym moc nezaoberaju a ze nikto nevysvetli, aky prinos to mliecko ma a tak...asi som extremistka, ja neviem.