icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

jagu81
11. sep 2012

@janusha33 Jani to sme asi všetky také, len vybehnem na nákup bez malej a som ako bez duše, len rýchlo domov, pritom malá je s tatinom a viem, že všetko zvládne v pohode, ale už len ten pocit, že som bez nej. Držím palce, nech sa ti všetko dá do poriadku aj bez zákroku a odlúčenia od Riška 🙂

kimi2
11. sep 2012

Presne tak moja rec mi ideme akurat na poradnu tak uvidime co zase povedia .ale mam to na haku starsia dcera sa narodila predcasne v 33tyzdni mala 2200g a to stale riesila aka je mala a co nesmie...teraz si uz robim posvojom .malinka sa smeje blaboce aj presto ze je taka buchticka je velmi akcna a silna tak nech si vravia co chcu

zlobinka
11. sep 2012

@janusha33 a nechces si odsavat do zasoby?zamrazit?

jarabica123
11. sep 2012

Baby, co ste uz po ockovani, kolko boli vase deturence take nesvoje?? My uz mame po ockovani vysse tyzdna a stale je taka nejaka, nic ju nebavi, chudatko moje:(

tiuska77
11. sep 2012

@janusha33 všetko bude dobre neboj..hlavne tak ako ma byť..a ako bude je len na Tebe 😉 ...ja každému kto má múdre reči poviem len, že je to moje dieťa a ja robím to čo pokladám za správne...a či bude rozmaznané alebo také onaké stále bude len moje...tak sa drž 😉

My zajtra máme prvé očkovanie Ty už budeš mať druhe rýchlo to letí..........dúfam, že to moja malinká zvládne statočne 😵

lunnka
11. sep 2012

@jarabica123 nasa sa tak zlakla asi 4 tyzdne dozadu, presne ako pises, zacala plakat ked zbadala nasich a potom o tyzden ked som bola u nasich doma ako som vstupila do domu, zacala revat. je to zmenou´prostredia, aj tym, ze je naviazana na mna amuza kedze sme s nou stale, uz prichadza to obdobie asi.. pise sa sice ze neskor, ale to je zas individualne- odvtedy sa to uz nestalo, mozno len mala zly den, mozno vela ludi naraz 🙂

janusha33
11. sep 2012

@tiuska77 Nic sa neboj zvladne to.Dakujem za povzbudenie..

janusha33
11. sep 2012

No tak sme po poradni a dalsom ockovani.Teraz uz Risko plakal dlhsie a viac,chuda moje az mi srdce stislo jak zacal nariekat.Hmotnost mame 7210g a 68cm(4mesiace a 2 tyzdne).Len tak nenapdane som sa opytala sestricky ako je to s prikrmamy,kedy sa ma zacat a ako a povedala mi ze okolo 5.mesiaca mu mozem zacat davat šťavy zo surovej mrkvy alebo jablcka alebo co mame doma a potom az od siesteho mesiaca mam davat kasicky a taketo veci.No parada a teraz nech clovek rozmysla ci neurobil chybu,ci fakt robim spravne a neviem co.A zase tolko mrkvy nemame aby som mohla tolko odšťavovat.No ja som uz z toho jelen.

janusha33
11. sep 2012

@zlobinka Skusala som odsavat ale bud to neviem alebo je blba odsavacka ale dokopy nic mi neodsalo.Aj odstriekat som skusila ale tiez toho vela neslo.

lunnka
11. sep 2012

my sme boli vcera na poradni, chuda brali jej krv z hlavicky, taky rev spustila... ☹ az ked budu vysledky dobre (som bola anemicka, preto chce vediet ci aj mala nema menej zeleza) bude sa ockovat. navrhla som, ze chcem rozdelit ockovanie aby neockovala do oboch noh naraz. nema s tym nasa dr. problem, ale nerobila by to.. no idem si to za tie dva tyzdne poriadne nastudovat, uz fakt neviem co mam robit..
a to s tou vahou, rastom je tak individualne! ked nas dr. zbadala, zalomila rukami aka je dlha ze vyzera na 6mesiacovr a po ceste domov sme stretli kamosku ta zas zalomila aka je malinka 😀, aj vahu ze si ma zdvojnasobit do 6 mesiacov a uz ju ma. narodila sa trochu pridusena, ale ze vsetko uz dobehla aj predbehla. a nechcela verit ze sa uz otaca bezne na brusko. teraz uz musim byt riadne ostrazita, lebo je ako sidlo. zmenila sa, casto chce na ruky, place ked sa jej vzdialim, ale v nosici sa jej zatial nepaci, davkujem postupne.. inak z nej mame velku radost, je to uz mala baba 😵

janja2502
11. sep 2012

aj nas maly sa uz otaca aj na chrbat aj na brusko. 🙂

babush
11. sep 2012

@alohim u nas je to podobne s Lindou. Tiez uvazujem o dude posledne dni...lebo je to teda fakt narocne. Hlavne, ked to porovnam s prvou dcerou, ktora male dudel a aj kojenie bolo v pohode. Teda az na obcasny strajk, ked sa rozculovala a trochu odmietala prsnik, lebo netieklo hned ako slecinka ocakavala. A kedze cicik nepoznala ako sposob ukludnovania, na to mala predsa dudu, tak sa par krat u nas strajkovalo. Ale preslo to. No ale horsie bolo oducanie od dudy. To bolo asi najhorsie obdobie od kedy som matka...preto tak zvazujem, ze co za co. Ci mat kludnejsie prechadzky, alebo prechadzky vobec, a ci mat klud od oducania cumla v neskorsom veku 😒
Napis potom, ako si sa rozhodla a ako sa ti maly chytil na dudel 😉

tinci
11. sep 2012

@alohim podla mojej skusenosti cumlik vobec nase dojcenie neovplyvnil - dokonca prvorodena ho chcela iba 4 mesiace. Stacila jedna noc kedy som ju chcela uspat s dudlikom, spustila sa vlna protestov a odvtedy ho vobec v puse nemala.Niekedy je dobre ho mat, chodili sme na vysetrenie so srdieckom a tam ju napajali na rozne pristroje,mala byt v klude a kedze dudlik uz nechcela, mali sme obrovske problemy, aby doktor nejaky srdcovy zaznam urobil...aj teraz sa s malickou dudlikujeme, ale iba ked je nekludna pred spankom, alebo sa musim venovat starsej, inak ho nepotrebuje, ale myslim si ze niekedy je fakt dobre dat ho babatku a nic to neurobi - teda pokial sa mu stale nestrka /ako to robieva moja mama vrrr/ a nema ho do dvoch rokov,,,

ss225
11. sep 2012

@alohim klobuk dole ze si to doteraz vydrzala bez cumlika...presne to site som riesila ja hend v prvy mesiac ale moja porodna asistentka mi povedala, ze ak uz vie papat pekne z prsika tak no problem a tak dostala cumlik na 16ty den zivota a veeeelmi nam ulaccil zivot a nepokazil v nicom kojenie...len ma upozornovala na to, ze flasu nie v ziadnom pripade ze ta to moze pokazit ale cumlik nie

suzan1111
11. sep 2012

@janusha33 fiha, nemas to lahke, drzim ti palceky,neboj vsetko bude fajn..nejako sa na nas tie diagnozy valia a to som si myslela,ze ked porodim,bude vsetko super,materska dovolenka a kocikovanie a dneska som dosla z neurologie a vraj bolesti krizov a obcasne trpnutie nohy= skolioza chrbtice..mam dvoje pirul na uvolnenie svalstva a vraj to hadam prejde,ct maly pokazene,takze ma ani inac nevysetrili..no musime sa modlit,ze sa vsetko na dobre obrati aj u teba aj u mna 😉

suzan1111
11. sep 2012

@janusha33 mne na poradni povedali,ze od ukoncene 4.mesiaca budeme davat raz za den par lyziciek zemiaciku alebo mrkvy a pytala som sa na ovocne vyzivy a vraj ovocie az ovela neskor,tusim povedala,ze pred 1.rokom..lebo ovocie obsahuje cukor a ze to este nie je dobre na ten traviaci trak a aj je to vyraznejsie a potom by mi nejedol ten zemiak..tak mi bolo povedan 😕 ale asi kazde baby je individualne..co sa tyka odsavania,odsavala si dlhsie?lebo ja ked osm mala malo mliecka,tak trvalo aj 10minut kym sa pustilo,ledva nejaka kvapka vyliezla,potom som stlacala p;rsnik a pomalinky sa to rozbiehalo.

alohim
11. sep 2012

@leonna @janusha33 @babush @tinci @ss225
Takže cumlíkovanie dopadlo takto: včera sme kúpili cumlík zn. MAM (počula som, že vraj sú dobré), pekne ho chytil, cuckal ho pekne chvíľku...no potom - on to má ako hračku, pchá medzi to pršteky, podváži palčekom zospodu a vyberie cumlík vo a potom ho napchá do úst naopak, teda dudkou von 😀 a potom sa zlostí, takže efekt opačný...môj expert...
teda funguje nám iba ak sa budí lebo hľadá cici, alebo pri zaspávaní v kočíku. Inak nefunguje 😨 Takže mamkina cici vyhráva na plnej čiare. Nedá sa mi okabátiť, beťárik.

ss225
11. sep 2012

@alohim 😀 no ano, no neprekabatis, ale zase daj mu par dni...moja Noe nechyti ziaden iny cumlik len zn.MAM ale teda tiez dokaze robit presne to iste co si opisala, ale men to definitivne pomohlo v tom, ze prsko uz chce vacsinou len na papanie, ja som jej nedovolila ani zasapvat na prsku ekd som videla ze uz netaa dala som cumlik ked sa prebrala tak sme pokracovali ale ked spala tak som vedela ze uz je plna

lilina22
11. sep 2012

@janusha33 mate uplne nadherne miery, dovolim si povedat, ze na Riskov vek nadpriemerne aj dlzku aj vahu, krasa!!!! Pozri, ja fungujem tak, ze ked sa mam pre cosi rozhodnut, co je pre mna dolezite a je to nejednoznacne, resp. panuje viacero velakrat protichodnych nazorov, tak studujem dovtedy, kym sa pre niektoru moznost nerozhodnem. To, ze ste zacali s prikrmami urcite malemu nemohlo ublizit, len to trosku viac zatazi traviaci system a trosku zvysi riziko, ze mliecka bude menej, ale to len v pripade, ze prikrmy prirychlo nahradia mlieco. Inak po 4tom mesiaci je uz laktacia obycajne krasne rozbehnuta a funguje na principe dopyt-ponuka a nestava sa tak casto, ze by mliecko zacalo miznut, hoci dopyt je...to len na povzbudenie. Dievcata co musia prejst na UM obycajne prejdu davnejsie pred 4m a problemy s kojenim a laktaciou maju bud uz od porodnice, alebo sa tahaju od prvych tyzdnov. Ked pises, ze nechces aby bol Risko na UM, tak pre udrzanie laktacie je prosto dolezite len kojit...niekomu zacne klesat mliecko ked vynecha 3 davky denne a niekto moze aj 2 roky kojit len v noci, je to individualne.

Inak k tym kasiam - no bud si urobis domacu, alebo kupis instantnu. Instatne su bud take, co sa zarabaju s mliekom - MM alebo UM, ale s vodou - tie uz obsahuju susene UM. Domacu ryzovu spravis tak, ze uvaris vo vode do makka ryzu a potom rozmixujes bud s vodou, alebo MM alebo UM. Neskor tam vies pridat ovocie napriklad. Daju sa kuchtit (po zavedeni lepku) aj ine obilne kase - pohankova, prosova, ovsena atd....je to jednoduche. Mlieko sa vobec nedava minimalne prvy rok, osobne sa mu rada vyhnem uplne, ak to pojde, da sa nahradit ryzovym ci mandlovym.

tiuska77
12. sep 2012

@lilina22 môžem sa opýtať ak Ti to nevadí, prečo kojíš na fit lopte a vo vaku? Preto sa pýtam, lebo s mojou je kríž kým ju nakojim tak vymýšla niekedy mi príde ako keby ani nepotrebovala papať 😒

janusha33
12. sep 2012

@suzan1111 No neviem ta sestricka je uz dochodkyna takze je mozne aj to ze mi hovorila to ako to bolo pred 20 rokmi.Hej odsavala som dlhsie asi 20 minut som sa s tym trapila a dokopy toho vela nevyslo.

janusha33
12. sep 2012

@lilina22 Dakujem,uvidime ako to bude co to bude....vcera som mu skusila nedat vobec prikrm kedze som ani nejak nemala cas lebo sme boli na ockovani a cely den bol potom na mne nalepeny lebo bol taky uplakany z toho tak som na ten prikrm aj nejak zabudla kedze mal casto prsnik v puse a nejak sme to zvladli.Skusim mu nedat aj dnes ci mu uz budem stacit,a ked sa mi to spat rozbehne tak ked budem musiet ist na zakrok tak skusim odsat nejak alebo co.....mozno to bola len laktacna kriza,dve sme uz prekonali ale teraz by uz nemala byt tak neviem.Mozno aj to ze som su vsugerovala ze musim mat dost mliecka a vsetko bude v poriadku a tak som sa nejak ukludnila mozno.Neviem,uvidime co bude dalej.To ze zatazuje traviaci system viem lebo sa Risko nevedela vykakat preto mam pocit ze aj ked si to on mysli ze mu je malo mliecka na prikrmy este asi nie je zrely ked to nechce ist samo vonku.

lilina22
12. sep 2012

@tiuska77 mam rovnake dieta, tiez mam pocit, akoby ani jest nepotrebovala. Kojim na fitlopte, lebo ked mala asi 6 tyzdnov, tak jej vzdy pri kojeni zacali prdiky a asi bolestive, bo sa krutila, odpajala, prisavala a vzdy to skoncilo rukotom 😖 nevedela som co robit, lebo jest potrebovala a nejako nahodne som zistila, ze ked sa pri kojeni hybem ... ci chodim, alebo natriasam na lopte, tak prdiky idu lepsie von a mala je schopna sa napapkat. No a v baby vaku preto, ze je mi to jednak pohodlnnejsie ju udrzat, ked sa mece a jednak pre nu je to zda sa prijemne...no poviem ti, aj laktacna sa na mne rehotala, ked nas videla, ako sa kojime, a to aj tak kolkokrat ako ju supnem do vaku su protesty, hoci je hladna a unavena, ale tie protesty su skor z unavy. Mnohokrat som skusala a stale skusam nakojit normalne, ale nam to nejde proste, je nekludna, nenakoji sa. V nosi spi s nami v posteli a koji sa v lahu. Povodne tych prvych 6 tyzdnov sa tiez kojila v lahu a potom prisli tie prdy.
Specialne som volala laktacnu, aby sa na nas pozrela, ci je to OK, ci malu nejako neznasilnujem, ale kedze mi takmer pri kazdom kojeni zaspinka a napapka sa, je to pre nas cesta. Inak neviem, asi by som skoncila na odsavacke a to som nechcela. Mala mi takto papa 6-7x za 24 hodin, obycajne cucka 30 minut (uz v spanku povacsine), nikdy je neodpajam, odpoji sa sama, mali sme uz as 1.45 hodinove prisatie, mne nevadi ked dudluje, nema dudlik tak si rada uziva bradavku asi.

lilina22
12. sep 2012

@janusha33 mam vlastnu skusenost, ze kojenie je z velikej casti o psychike. Som presvedcena, ze o den dva sa ti zase produkcia upravi presne podla Riskovych poziadaviek a inac vies co? Kludne mu daj PO kojeni aj trosku zeleninky obcas, ked budes mat pocit, ze je hladny, takto zostane aj vlk syty aj koza cela, lebo Risko najprv vytaha mliecka kolko chce a potom si pre chut moze dat par lyziciek ak chces...Velmi vam drzim palce.

danculka24
12. sep 2012

@lunnka ahoj, prosim ta mam otazocku ak bude mala anemicka das ju ockovat ? nasa mala je trosku anemicka ale doktorka mi nenavrhla odlozit ockovanie

danculka24
12. sep 2012

@suzan1111 aj ja mam skoliozu a teraz mi trpne prava ruka ☹ a chrbat tiez boli, nepredpisal Ti rehabilitacie ?

janusha33
12. sep 2012

@danculka24 No baby pridavam sa k vam.....mne trpnu obe ruky hlavne v noci,cez den citim mravcenie v prstoch(obuvnikove dieta chodi bose a fyzioterapeutka je kalika.).Musim zacat uz nieco s tym robit.O tom ze mam nejaky blok medzi lopatkami nehovorim a krize ma tiez pobolievaju ale to su pretazene lebo mam oslabene brusne svaly tak si to odnasaju krize.

janusha33
12. sep 2012

No den po ockovani a nam vyskocila teraz teplota na 38,6(po odpocitani).Chuda moje malinke.....ked vstane sa budeme kupkat tak to vidim.

suzan1111
12. sep 2012

@danculka24 nepredpisal..pytal sa ci chodim od obvodnej..ja ze nie..on,ze mam cvicit nej.cviky z netu..jest tablety na uvolnenie svalstva a prist o tri tt na kontrolu..ja som bola presilena aj predtym ako sa s malym natahujem a nedavala som si pozor na pohyby ale podla mna ako som sa smykla na schodoch a natiahla do jednej strany som si pricvikla nej.nerv,lebo noha na stehne mi trpne ale len pri istych pohyboch..neviem teda ci cvicit ci nie ked ma krize aj noha bolia..doktor povedal,ze hej ale ct mi nespravil ...bolo pokazene a sa bojim ci nieco s platnickou nemam..no on povedal,ze hadam nie a ..asi zo skoliozy to je..ty chodis na rehabky?

suzan1111
12. sep 2012

@janusha33 drzte sa..dala si paralenovy cipok?