icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
12. sep 2012

@suzan1111 ja som u obvodnej bola a ta mi dala odporucenie na rehabilitacie, bolo to par rokov dozadu v priebehu 5 rokov som 2 krat absolvovala rehabilitacie a mala by som pravidelne cvicit na moj chrbat, chod k lekarke a nech ta odporuci toto mozem poradit

danculka24
12. sep 2012

@suzan1111
@janusha33 baby ja sa uz mesiac hadam chystam na poriadnu masaz

janusha33
12. sep 2012

@suzan1111 Nie,dala som mu panadol baby a po hodine som mu znova premerala teplotu a troska klesla tak som ho este okupala v takej nie teplej vode,ked som ho vybrala z vody sa rehotal jak konik.a teraz uz spinka v postielke.Spanok mu nejak pomaha prekonavat teplotu.

ivik9
12. sep 2012

@janusha33 ja mam presne ale presne toto iste, dokonca mi uz ruka trpla, som niekedy nevladala s nou pohnut....."dokopala" som sa na masaz, maserka vravela, ze mam teda riadne hrce medzi lopatkami, riadne to teda bolelo, kym mi to rozmasirovala, pomohlo mi to dost.......mam ist este cca 3-4 krat a bude to OK.....ale citim sa teda ovela lepsie.....ja odporucam masaz 😵

janusha33
12. sep 2012

@ivik9 Hm vies ja sama som maserka,fyzioterapeutka a spoluziacky co su tak na blizku su vsetky tehtotne alebo maju tiez male babo.....sa na tak nejak podarilo

ivik9
12. sep 2012

@janusha33 noooo, tak uz sa s nimi len nejako dohodnut, ze si navzajom postrazite deti a date si masaze.....aj ked viem, ze pri malych detoch je to teda riadny problem 😉

tiuska77
12. sep 2012

No ja som si už kúpila 2 kupony v zľave na masáž tak už len isť :D ... Môj chrústik už je zaočkovaný tak uvidíme ako prežijeme noc, troška poplakala statočnica je... 😵

@lilina22 no my sme na tom podobne...ja ju kojím 90% v ľahu jednak preto, že mám pravdepodobne silný tok mliečka a ona strašne hltala a potom ju hneď po kojení bolelo bruško, tak v ľahu jej tečie zrejme pomalšie lebo sa to úplne odstránilo a druha vec, že ona vkuse kope nožkami a keď leží sa tak netrepe xixi.. no len ten problem je, že posledné dni kojím tesne pred spaním lebo inak cicku ani keby čo bolo nechce musim ju nechať už troška driemkať a potom jej ju nasilu dať do pusy 😕 😀

janusha33
12. sep 2012

@tiuska77 No nam uz klesla teplota konecne na 37,6 takze som mu uz panadol nedala.Teraz ho okupem a uvidime potom ked mu stupne teplota tak mu na noc dam,ked nie tak necham nech bojuje.Musim troska aj jeho telo bojovat a nie iba panadol.

tiuska77
12. sep 2012

@janusha33 moja lasenka už bubka... som jej na noc dala obklady na nožičku, a nič viac som kúpila nurofen pre istotu uvidím aká bude noc, ale mne prišlo, že jej pichli niečo aby bola ešte živšia ako doteraz bola xi .. júj lasenka moja 😵 .. ale vravela mi lekárka, že tiež mám v prípade teploty najprv dávať veľa tekutiny potom obklady a ak nezaberie, že až potom nurofen...tak uvidíme 🤐

janusha33
12. sep 2012

@tiuska77 Nam nurofn na teplotu nezaberal.Nakoniec som mu dala teraz polovicnu davku panadolu lebo som mu premerala teplotu a vysla vyssie a aj taky je uplakany zreme ho boli nozicka.to bude zase noc

tiuska77
12. sep 2012

@janusha33 oo chúďatko moje...aj sestrička vravela, že každé ďalšie očkovanie viac bolí ..Tak si držme palce navzájom nech je to oki 😉

maminamaja4
12. sep 2012

@kimi2 my smě len kojeny a maly má 3 mesiace a 7 kg posledny měsíc pribral 1400g,takže neries váhu, vsetko je úplné v poriadku.Lekari zabudaju, ze maminka aj tak najlepsie vie,co je pře dieta najlepsie. Predsa si nenechas rozkazovat cudziemu člověku co má jest tvoje dieta. Takto dufam nezblbnes. Moj je na prsniku skoro stále, aspoň vtedy mam klud od zbytku rodiny a s tabletom v ruke Mo zem pokecat s maminami.

janusha33
13. sep 2012

@tiuska77 Uz sme bez teploty ale noc bola tazka.Musela som urobit to co som nikdy nechcela urobit...Risko spinkal s nami v posteli.....ale o pol stvrtej rano som ho prelozila aj tak do postielky....som sa nevedela tak vyspat....ale zvladli sme to 🙂

katkamiki
13. sep 2012

Baby, neviete mi poradit co na hnacku? Ja mam hnacku celu noc , este aj teraz a bojim sa , aby to nedostal maly :( Co si mozem dat? Banan mi nepomohol a neviem, ,ci mozem cierny caj. Dakujem

janusha33
13. sep 2012

@katkamiki Borovnice su dobre na hnacku,cierny caj si myslim ze mozes lebo nas maly ked mal hnacku tak nam odporucila doktorka cierny caj taky slaby ench mu urobim a doktorka z infekcneho povedala mame nech mu dame banan.Ale ja som jedla aj borovnice,respektive cucoriedky su na hnacku.

katkamiki
13. sep 2012

@janusha33 dakujem pekne... cucoriedky nemam doma :( a do mesta sa mi v tomto necase nechce ist :( Skusim ten caj a uvidim, maly zatial nema hnacku, ale sa mi zda, ze ho brusko boli :(

oxiba
13. sep 2012

@katkamiki cucoriedky, resp. Smecta z lekarne, je to len il a zabera velmi rychlo..

zlobinka
13. sep 2012

@katkamiki skus hylak forte kvapky to mozu aj dojciace matky..mne to odporucil lekar a hned mi to zabralo..

janusha33
13. sep 2012

@katkamiki Necase?U vas ja skaredo?U nas je krasne slniecko svieti,sice pofukuje vetrik ale je este aj relativne teplo

petra1209
13. sep 2012

Úžasná noc za nami malý spinkal od 20:00 do 05:00 rána 🙂 🙂 🙂

katkamiki
13. sep 2012

@janusha33 no u nas uz vcera vecer zacala burka a teraz leje ako z krhly, zima, 10 stupnov :( Vetrisko fuka, riadny severak. Tak len doma :(
@oxiba
@zlobinka dakujem pekne, len neviem, ci sa dostanem do lekarne :(

jagu81
13. sep 2012

@petra1209 my sme spali od 19.00 do 05.30 🙂 , ale cez deň včera skoro nič a o pol šiestej sa mi v kočíku tak rozrevala, že som volala mužovi, aby prišiel do parku autom pre nás, lebo som ju nešla utíšiť ani na rukách. 😕

janusha33
13. sep 2012

@katkamiki No teda,kraaasne jesenne pocasie......u nas sa teraz troska zatahuje ale slniecko este stale svieti....

janusha33
13. sep 2012

@petra1209 No my sme mali tiez uzasnu noc.....Do 22 30 sme bojovali,oci mal jak pomlcky ale nie a nie zaspat nakoniec som rezignovala a vzala ho k sebe do postele sa ukludnil a zaspinkal ale boze chran aby som ho dala do postielky.O pol stvrtej rano som ho uz ale dala do postielky a konecne si troska pospala o siestej bol uz ale hore vysmiaty ako slniecko.

tiuska77
13. sep 2012

@janusha33 moja prespinkala celu noc 😵 horúčka môže prísť aj ešte dnes či ako to je?

jagu81
13. sep 2012

@janusha33 aj u nás prší, jáj ani kočíkovať nemôžeme, už aby prestalo, nech aspoň poobede sa dá ísť von 😒

lilina22
13. sep 2012

@katkamiki pit treba prevarenu vodu alebo cierny caj, smectu, hylak, cierne uhlie. Ja som mala strasnu hnacku den po prichode z porodnice a pediater mi povedal, ze je minimalna sanca, ze to mala chyti a tak aj bolo. Ma protilatky od teba v mliecku. nech to cim skor prejde

lunnka
13. sep 2012

@katkamiki ja mam letak co sa doporucuje pri hnacke od dr., pred otehotnenim som mala brutal tyzden v kuse. takze:
prvy den sa odporuca hladovka, len mineralka abo cierny caj
2.-3. den caj, starsie pecivo, postupne soleny vyvar z ryze, alebo ovsenych vlociek, nemastny soleny masovy vyvar a zemiakovu kasu. dobre posobi stava zo surovej mrkvy, kasa z bananov, struhane jablka s citronovou stavou. uplne vynechat mlieko, vajcia a surove ovocie. treba viac solit, tekutiny ani moc studene ani teple. maso podavat az od 4. dna ochorenia.
vypit 3-3,5l tekutin! (mineralku bez bublin, cierny caj mierne sladeny, vela cukru zhorsi hnacku; nepit mlieko!)
zelenina-mrkvu vo vsetkych formach; spenat duseny; mlady hlavkovy salat nadrobno s citronom;
ovocie- postruhane jablko bez supky; zrele banany;
bezmasite jedla: makky tvaroh, netucny

tak snad si z toho nieco vyberies, skore uzdravenie 🙂

lunnka
13. sep 2012

@danculka24 ahoj, pediatricka vravela ze podla vysledkov z odberu sa uvidi ako budeme dalej pokracovat, mame prist o dva tyzdne. tak neviem, ale vravela ze stale do konca 4. mesiaca mame cas na ockovanie

janusha33
13. sep 2012

@tiuska77 Myslim ze hej...neviem na isto