icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
19. sep 2012

@alohim ved presne takyto nazor zdielam aj ja. ja neviem, preco to chce stale nejako riesit. ona hovorila, ze s takym niecim sa este nestretla, a to uz je naozaj starsia pani doktorka. predsa len, dvadsat dni nekakat a pribrat len tak malicko...no musi mi nieco poradit...ale umele mlieko v ziadnom pripade. ja aj viem, preco tak pomaly pribera. ona strasne malicko papka, ani nie 5 minut a je najedena...no proste vrasky na cele si z toho robit nejdem, Kristinka je ziva, hrava, usmievava, spokojna, tak co 😉 . P.S. dala si malemu ten cumlik? 🙂

@janusha33 viem, ze si uz prikrmovala. tiez si myslim, ze priberanie nie je u babatka priorita c. 1, len preda ked 20 dni nekaka a priberie malicko...no neviem, ako hovorim, nejdem to momentalne riesit. mrkvicku jej skusim dat, ked sa jej to nebude pacit, prestanem. tiez som zvedava, co to s nou urobi, hlavne s tym jej bruskom...ale tak dva tyzdne bude urcite este len na mliecku 😵

lilina22
19. sep 2012

@michalienka25 kdesi som citala, ze nie je az tak podstatna vaha ako fakt, ci babatko rastie pekne do dlzky, ci mu rastie pekne hlavicka. Ono je to s tym kojenim tak, ze clovek nikdy presne nevie kolko babatko vypije a prospievanie sa standardne meria na zaklade vahovych prirastkov. Mam jednu znamu laktacnu, ktora vravela, ze pozna dieta co priberalo 1.3kg mesacne do 6m a bol obrik a mama ho kojila 6x za 24h a potom dieta co davalo 50g tyzdenne a boli obe uplne zdrave.
Ono to, ze Kristinka pije 5 minut je absolutne v poriadku, vela deticiek v tomto veku pije kratko, ale pre pokoj duse byt som mozno zvazila navstevu laktacnej, nech posudi vydatnost a efektivitu dojcenia.Niekedy staci malinka zmena v technike a babatko sa dostane k viac mliecku.

lilina22
19. sep 2012

@michalienka25 A este k tomu kakaniu, nasa Linda mala rekord 11 dni, odvtedy je na kazdych 2-7 dni cca a to pribera mesacne 900g. V 5m vazi 7500g, porodna vaha bola 3290g. Nekanie same o sebe ak dieta pribera dostatocne netreba riesit, ale ak nekaka a malinko pribera je naozaj mozne, ze si vytiahne menej mliecka. Dolezite je aby nebola dehydratovana, aby denne vycikala cca 400-500ml. Ked tak vyskusaj pozbierat za 24h plienky, odvaz a ked budete na 400g mocu, ma urcite dostatok tekutin. Takto odpadne otravne prevazovanie pred a po papani a od celkovej vahy plienok len odcitas suche pleny a mas presny udaj.

michalienka25
19. sep 2012

@lilina22 ono ako hovoris, kazdy clovek, cize aj dietatko je rozne. niekomu chuti papkat, niekomu nie, niekto rychlo pribera, niekto pomaly...len to mas tak, ak nie je nieco "podla tabuliek", uz to riesia a hned vtisnu umelu. no ale to NIE! podla mna Kristinka cika naozaj vela, niekedy je plienocka taka tazka...a podla veciciek rastie Kristinka skor do dlzky, je strasne dlha. No proste nemam z nej pocit, ze by jej nieco "chybalo". 😉

lilina22
19. sep 2012

@michalienka25 super v tom pripade sa maozaj nenechaj dotlacit do UM, uplne s tebou suhlasim!

lunnka
19. sep 2012

@michalienka25 takto presne kazala kamoske pediatricka dat raz denne UM ze sa jej zda mala slaba.. pritom miecko kamoska ma, tiez som jej vravela ze ja by som do UM nesla ked to nie je nutne, radsej castejsie kojit ak sa da..
nasa kaka tiez pomenej, kazde 2-3 dni, nie az tak malo ako tvoja, ale potom na ten treti den nalozi aj 3x niekedy. tiez si myslim ze to je vydajom energie, je ovela pohyblivejsia, nezostane na chrbatiku ani chvilu, hned sa pretaca na brusko, mixuje sa hore dole 🙂 a pije velmi kratko. cucne, pozrie na mna alebo ked niekto prehovori hned hlavu otaca, to aby bolo uplne ticho pocas krmenia inak sa nevie sustredit 🙂 pokazilo sa nam nocne spanie, do polnoci je skoro stale hore- zaspi na par minut a s placom sa budi. tak ju posledny tyzden beriem k nam do postele a zaspi az na prsniku. zato rano vyspavame spolu do deviatej 😉

michalienka25
19. sep 2012

@lunnka a kamoska ju "posluchla"?prikrmuje ju?ked ta moja zabka je este aj leniva. ani sa nepretaca ani nic...len lezi a skeri sa 🙂. podla mna "chore" babatka vyzeraju inak. a umele mlieko jej nedam, budem sa branit do poslednej chvile 🙂. no to ja zas nemam problem so spanim, Kristinka spi staaaaaaale. Strasny lenivec sa nam narodil, ale to mala po kom zdedit 😀

janusha33
19. sep 2012

@lunnka Skus jej nedovolit spat rano do deviatej a po par dnoch by sa to malo posunut spat ze bude spat aj pred polnocou....

lunnka
19. sep 2012

@michalienka25 ano.. ona jej dava raz denne.. ja by som asi neposluchla, zavisi od stavu malej..
@janusha33 vies ona zaspi nadranom a do tej cca 9. spime, nerada by som budila spiace dieta, ono sa to snad upravi..

michalienka25
19. sep 2012

@lunnka bola by som zvedava, ze ci jej malicka bude aj nadalej papkat jej mliecko a ze ci to pomoze. tak ak by si nezabudla, mozes ma informovat, velmi ma to zaujima...a ja by som bambulku asi tiez nebudila...

nena13
19. sep 2012

@michalienka25 Moj sa tiež nepretáča-ani na bok-ale zato sklapačky robí už aj v kočíku,ani kočíkovať ho nemôžem čo si tak chce sadnuť...baránky nikdy nepásol-hlavu podržal pár sekund a bol plač,pritom hlavičku na rukách mi držal už v 3 mesiaci...takže si myslím,že nie všetky detičky robia rovnaké pohyby-jedno začne s pretáčaním,druhe sa skôr dvíha...atď.

A ano všimla som si,že mi vlasy vždy na jesen viac padali🙂

nena13
19. sep 2012

@tiuska77 Ked ja už ani vlasy pomaly nemám-vždy som mala riedke a teraz už pomaly nemám nič😀

janusha33
19. sep 2012

Baby nas drobec ma uz tyzden ku veceru teplotu 37,2-37,5.Registrujem to od ockovania lebo vtedy som mu merala teplotu a potom preventivne som premerala a stale ku veceru ma taku zvysenu teplotu.Neviete moze to byt ockovanim?Alebo to budu zubky sa pomaly tlacit?Zvazujem ci ist s tym k lekarovi.....asi zabehnem zajtra za sestrickou sa opytat ci to mzoe byt z ockovania.Lebo po ockovani mal teploty aj horucku ale to sme zvladli.POtom uz cez den nemal nic a ku veceru mal taku slabunku.Pytala som sa svagrinej tak pri zubkoch oni mali aj 39 horucky,ale kazde dieta je zase ine.

janusha33
19. sep 2012

@nena13 Na brusku sa Risko opiera o hrudnik,ani nahodou o ruky,tymi zbiera vsetko co sa da a strka to do pusinky.Pretocit sa pretoci,v lehatku ked je troska nakloneny sa uz sam pasuje a mocuje co si chce sadnut.Ale na chrbat sa nepretoci.,ani o rucky sa neoprie.

deni73
19. sep 2012

Ahojte, koľko mlieka vám vypije bábätko? Sme na UM, a asi 5. deň dávam zeleninku, a kašu. ďakujem za odpovede.

nena13
19. sep 2012

@deni73 My máme pomaly 4 mesiace 27.9.A pili sme 180 skoro každe 3 hodiny,ale 2 dni nejako ledva vypijeme 150 a je aj nejaky nekľudný...ešte neprikrmujem-ma zahustene mliečko nutrilonom,lebo ma reflux...

babush
19. sep 2012

@jarabica123 a aky nosic mas? mozno je problem v nosici, ked ta bolia krize, neviem. Nevravim, ze je to brnkacka ju tam mat stale..ale stale lepsie tak, ako revucu v kociku a ja som z toho potom riadne vystresovana a v nepohode, co urcite prenasam aj na deti 😒 Najnovsie chodime s Lejkou, to je starsia dcerka, na hudobno-tanecnu a Lindu beriem samozrejme tiez so sebou..takze ju mam v nosici. No poviem ti, ta hodina je pre mna dobry telocvik 😀 ale aspon nieco robim pre seba hehe
@alohim skus v tej manduce postupne po chvilkach ho ucit. Cim neskor, tym to bude pre neho tazsie si zvyknut.
@lilina22 vidim, ze aj tvoja Linda je "kus baby" 🙂 Aj nasa Lin ma vyse 7kg a len by sa nosila...ale ako vravis, cvicenie mi pomaha..hlavne na brucho, to je velka pravda, ze boli chrbat, ale cvicit treba uvolnene brusne svalstvo.

Inak ja som teraz rano tiez dolamana, lebo som uz druhu noc dala malu ku nam do postele, ze vyskusam, ci bude dlhsie spat a ci nahodou nebude vyzadovat menej caste kojenie, lebo my sa kojime v noci mnimalne 5x a vstavame rano tak cca o 5.00. A vualaaa...slecinka dnes spala do 8.00!!!!! Myslim, ze s kojenim to je stale to iste, ale menej narocne pre mna, lebo ju kojim po leziacky a v polospanku. Takze v tomto smere je to fajn, len este musim vychytat polohy, lebo rano som fakt "zalezana" a cela vykrivena 😉

jarabica123
19. sep 2012

@babush No mame tento nosic http://www.4mama.sk/nosice-deti-babyvaky/nosic-... , nie je zly len ako ho mam na ramenach tak nie je tam nic makke a velmi to tlaci na krku, az reze,

petra1209
19. sep 2012

Tak mi už druhý deň krásne papáme poobede hrušku. Veru nám náramne chutí zajtra pridávame do jedálnička už aj jablko tak som zvedavá či aj to bude tak šmakovať 😉

babush
19. sep 2012

@lunnka ako pise lilina, zalezi od nosica, ale ked citam, ze mas ergo, co je fakt dobry nosic, tak je to asi len otazka zvyku 😉 aj mne niekedy Linda mrnci, lebo na rukach ma predsa len lepsi vyhlad. Ale ked s nou nieco robim a ona sleduje veci okolo, tak je v pohode a neskor mi tam aj zaspi a dost hlbokym spankom. Tak drzim palce a vela trpezlivosti 🙂

fide
19. sep 2012

Ahojte mamičky vy už prikrmujete??? My budeme mat 22.9 štyri mesiace sme iba na materskom mliečku a važime niečo cez 8 kg a meriame 65 cm... sme celkom silní hlavičku si krasne drzi ale je lenivý sa pretacat..este ked bol mladsi a lahsi tak sa mu to par krat podarilo no urozprávaný je... nemyslím si ze mu nieco chýba ani nejak casto nepapa... len sa pýtam aby som nieco nezanedbala ...

babush
19. sep 2012

@jarabica123 tak to sa necuduje, ze boli. Skus si pozriet tuto stranku http://www.nosime.sk/ a tam mas toho vela popisaneho preco a hlavne ako nosit. Su tam aj rozne nosice a info k nim. Je pravda, ze tieto ergo nosice su drahsie, ale tu na MK v bazari urcite najdes ovela lacnejsie tie iste nosice.

lilina22
19. sep 2012
leonna
19. sep 2012

@fide neboj sa urcite nic nezanedbas 🙂 s prikrmami staci zacat po ukonceni 6.mesiaca pokial sa kojite. my sme zacali teraz od piateho skusat, ale to podla mna uvidis aky bude tvoj drobec. je to podla mna individualne podla babatka....nasa uz po nas stale pozera ked papame a otvara ustocka a aj v noci sa casto budila, tak sme zacali skusat. a veru chuti jej riadne 🙂 az som sokovana kolko toho spapa :D

lilina22
19. sep 2012

@lunnka mojmu mobilu sibe 🙂

chcela som tolko, ze sa to isto upravi, spanok sa este 10x zmeni, zbytocne zatazovat sa nejakym presnym rezimom, to by bolo len trapenie a aj tak vie najlepsie kedy potrebuje spinkat. My sme prve mesiace chodili spat o polnoci a vstavali o 10-11 doobeda, teraz uz asi 2 mesiace chodi spat okolo 830 a najprv vstavala o 9 co bola bomba no posledne ryzdne je hore po 7...my sme s mm nocni vtaci, do postele pred polnocou nevlezieme, takze mne by o 9 vstavat nevadilo 🙂 Inak Ergo je super, pouzivas este stale tu novorodenecku vlozku?

@babush mala spi s nami v posteli a ja som si uz na tie poskrucane polohy zvykla. Zlava sa na mna tlaci muzik a sprava Linda 🙂 no a aby nespadla, mame na tej strane postele pritisnutu postielku, aspon ma nejake vyuzitie 🙂

alohim
19. sep 2012

@michalienka25 no cumlik uz ma, papanie to neoplyvnilo, a davam mu ho iba na vychadzkach, doma nie...no aj ak si ho vybera a dava ruckou ho naspat naopak😀 funguje len ak chce zaspat v kociku.
@babush ja po troskach skusam ale on v tom taak reve akoby ho rezali, zachvat ma ☹

A maly sa uz zacal pretacat z chrbatika na brusko, dnes som bola v obchode a v kociku take kreacie robil 😀

alohim
19. sep 2012

@lilina22 tiež v noci spíme spolu no až od tej cca2.00-3.00, kedy sa budi na prvé dojčenie, dovtedy je v posteľke...raz je malý na kraji -tiež je pritsnutá postieľka) a raz pri manželovi medzi nami. Stalo sa nám už párkrát, že malý sa v noci zobudil na dojčenie a v polospánku dezorientovaný sa otočil na zlú stranu a začal posúvať manželovi pod pazuchu a hľadať cici 😀 skoro som vybuchla smiechom

svetlusska
19. sep 2012

@alohim :D :D to je super, mne sa zas stal presny opak...maly mrncal v postielke lebo sa budil a chcel papat a ja zaspata som myslela ze ho mam pri sebe tak som isla kojit manzela a som sa cudovala co maly nenatoci hlavu a nepapa az ked som presla po hlave som zistila ze je moc vlasata :D

janusha33
20. sep 2012

@alohim No nas sa uz tiez vrti v kociku,najma ked sa mu tam uz nechce byt.....cakam kedy z neho vylezie....ho bude o chvilku priputavat do kocika

deni73
20. sep 2012

@nena13 Môj malý vypije 5 x 150 ml nutrilonu, a večer asi 160 ml zahusteného kašičkou, ale už je na desiatu hrušku, na obed zeleninku, poobede tú kašu, preto neviem, koľko mu dať toho mlieka... Ale asi by plakal, keby to bolo málo... 🙂