Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 to sa ti uz tak krasne otaca na brusko?ta moja princezna je neskutocne leniva. vobec sa nepretaca, ani na brusko, ani na chrbatik...a ked ju taham do sedu - nula bodov, hlavicku este nedrzi, len cela "stuhne" a taham ju ako nejaku palicku...no zajtra na poradni sa popytam doktorky...
@michalienka25 To niiic...aj nas Risko najprv ked ho mam len skusila potiahnut za rucky tak dvihal zadok.....a potom som skusila ja jeden den ked sme sa salili a sa dvihol.....potom zacal nozku prekladat ale nevedel sa pretocit....a potom sa raz pretocil nahodou....a odvtedy sa s tym pasuje....nejde mu perfektne este bojuje s ruckou ale uz musim davat pozor ked ho nechavam na posteli sameho....ho oblozim paplonom ze aj ked sa pertoci aby sa neskotulal...horsie bude ked zacne cestovat po posteli ...
@pifina nooo jo ale tak prosto mna to hneva no 🙂
juuu nas drobcek sa dneska otocil z bruska na chrbatik a to som sa ni nenazdala...som ho polozila na brusko a do minuty bol na chrbatiku :D
Baby co uz mate menstruaciu mate ju pravidelne raz za mesiac alebo nepravidelne?Mne to neja vychadza ze kazdy parny tyzden mam nieco take divne....aj brucho ma tak boli....uz nech sa to znormalizuje
@svetlusska nechcem ti kazit radost, ale pri otacani sa berie do uvahy, ked sa dieta otoci z chrbatika na brusko, nie opacne. Nasa Lin sa otocila z bruska na chrbatik asi ako 2. tyzdnova..lebo ju prevazila hlavicka 😀 ale ak sa tesis, lebo sa ti otacal na brusko a potom sa hneval, ked nevedel naspat..tak tvoju radost samozrejme chaaapem 😉
My sme dnes po dlhom case zase spali v kociku za jazdy!!! Nevravim, ze to nebolo s placom..ale nakoniec zaspala.. uhuuu! Uz inak rozmyslam, ze vytiahnem sportak. Lebo aj tak mi po prve nechce byt v hlbokom, po druhe s fusakom sa mi tam uz len tak tak zmesti. Tak ho asi vyperiem a skusim, co na to slecinka povie. Inak sa uz nosime v nosici, nastastie si ho oblubila 😉 je praktickejsi ako satka..ale aj tak...by som tuzila ju kocikovat ako ine maminy kocikuju svoje deticky 😀
@lunnka aky mas nosic? Ja som teda malu nosila od narodenia v satke, ale potom mm kupit baby bjorn 😠 co je otrasna klokanka a tam veru na moju radost nechcela byt 😀 😀 😀 Takze som kupila riadny ergonomicky nosic manducu a tam je stastna, super vidi, nikde to netlaci, mozem len doporucit.
tak nas maly vladulik uz tiez papa 🙂 po mrkve, ktora mu straaasne chutila (otvaral pusu ako pyrana a kopkal nozkami, ze rychlo ryychlo dalsiu lyzicku!!! 😀 ) dnes vyskusal cukinu ... vlastne ani neviem, ako mu chutila, lebo sa rozhodol rozpravat s plnymi ustami. a secko spapal 😎
inak neviem, ze ako postupovat pri zelenine, ktora ide kedy... ako davate vy mamicky, co uz prikrmujete??
my ideme na to takto: mrkva, zemiak, kaleráb, petržlen, cukina, patizón, baklažán, brokolica, karfiol a špenát. Momentálne sme prišupli aj tekvicu ale zdá sa mi, že nám nechutí petržlen a ako sme ho začali dávať, tak malý po dojedení má akési fliačiky okolo obočia oni síce za chvíľu zmiznú ale viac ho nejdem už dávať.
@babush tak to sa mu nepodarilo zatial ale tak aj tak sa tesim ze sa zas nieco nove naucil 🙂 noo my sportiak vytiahneme az niekedy v zime zatial sa zmesti do normalneho a fusak fuuuf s tym sa mi tam nezmesti...:(takze len overal riadne hruby 🙂 nooo ale to je super ze ti konecne zaspala nas uz nechce niekedy spinkat ani teraz zo zaciatku spinkal len tam 🙂
no dnes ma doktorka inak dolakala. ta moja hviezdicka pomalicky pribera a kaka raz za dva tyzdne...je cisto kojena. doktorka mi povedala, ze nech jej raz denne dam umele mlieko. no vo mne by sa krvi nedorezal, a povedala som jej, ze to odmietam. tak sme si povedali, ze este dva tyzdne pockame, ze ako mala priberie a ak malicko, tak ze by sme uz isli na "tuhu" stravu (mrkvicky a pod.). tak uvidime.
a vy mamicky co uz prikrmujete, co mi treba kupit?nejake pekne tanieriky, lyzicky,...by sme si s Kristinkou urobili radost nakupom 😉 . Mozete dat aj nejake konkretne linky. Dakujeeeeem
@michalienka25 a koľko máte kg? Máme ich cca rovnako staré moja ma 5300g a tiež 3 mesiace 3 týždne a pôrodnu mala 3420g.
@tiuska77 no Kristínka mala pôrodnú váhu 4150 g, z porodnice sme sli s 3800 g a teraz má 5540 gramov. cize nepribrala ani dve kilecka a to skoro vobec nekaka...ale ja ODMIETAM ju nasadit na umele mliecko, ked mam to svoje...
@svetlusska @janusha33 @michalienka25 Malý vám ďakuje za komplimenty 😀
taak rozhodla som sa že na tuhú stravu pôjde až v 6.mesiaci 🙂 Dnes som sa bavila s jednou kamoškou, pri dojčení sa netreba s tým plašiť. A pomohol mi aj tento článoček: http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/l... Ideme teraz na poradňu v 4.mesiaci, som zvedavá,čo mi povie na príkrmy naša pediatrička.
@janusha33 Krásnučký je Riško;) tie vlásky štýlové;)
@suzan1111 Asi majú "starosti" 😀 preto tie vrásky
@michalienka25 Pokiaľ prospieva, smejká sa, pišká dosť, nechudne a nie je chorá, nedávaj jej UM ak hovoríš, že máš mliečko. Bola by to škoda. A ako často papká? Priberanie a jeho tempo sa mení - náš malý za tento mesiac pribral iba cca 500-600g a za predošlý vyše kila. Vždy sa to mení a máš aj dievčatko, možno má iba takú predispozíciu.
@alohim Suhlasim s tebou.....kazde dieta pribera v inom obdobi.Niektore viac na zaciatku a neskor pomenej.Nemusi ani vela kakat,staci ze sa hybe a tu energiu z mliecka spotrebuje a neulozi sa to cize nepriberie.To tak ako ked ty mas rovnaky prisun a vydaj energie.....si spokojna,mas dostatok vsetkeho a nepriberies.Tak isto aj mala.....keby si jej dala UM tak ano mzono zacne priberat ale zdravy vyvin nie je len o priberani si myslim.Ide o to aby bolo miminko spokojne a nie o to kolko priberie,To co priberie je vlastne to co nepostrebuje ale sa jej to ulozi vo forme tuku alebo sa to premeni na inu hmotu,napr.to pojde do kosti svalov.A kedze nase deturence rastu tak ide dost do stavby tela aj ked to velmi nie je vidno lebo to ide pomalicky,ani nie je dobre pre organizmus aby vela pribralo naraz....aj svaly potrebuju cas aby sa prisposbili kostiam.Ci sa mylim?Neviem no,ja nesledujem kolko pribral...ked vidim ze pribral a hlavne ze je spokojny a neplace cele dni a kaka a pisa tak to neriesim ze kolko.
@michalienka25 A to nie je skoro na tuhu stravu?Ja som aj zacala mrkvicku ale som aj prestala.Spapal to pekne ale mal problem to vykakat potom,tak som si povedala ze prestaneme a presunieme to na inokedy.Ved ked to ide pekne dnu,malo by to ist aj pekne von a to neslo.Nasi si budu potom musiet nejak poradit.My sme dostali pekne misticky aj lyzicky mame take sikovne,le Risko by tie lyzicky najradsej hryzol dasienkami lebo su take ohybne troska ze nie su z uplne tvrdeho plastu.
@babush Aj vy mate take problemy s kocikom?? presne ko my🙂) ja sa bud v polke cesty otocim a ide sa domov alebo vezmem na ruky a pokracujeme dalej v ceste🙂 V nosici chce byt, len mna uz tak bolia krize ze az, rano ked sa zobudim som tak stuhnuta, ze dokym sa rozhybem tak je to nenormalna bolest, a zas sa zacina den, a mala by len a a len na rukach sa nosila🙂)) Ma porazi z nej, ved je tazka uz ako konisko🙂)
@chikitka Krasny je, a ako si to vychutnava🙂)
No super Riskovi sa asi robi herpes na pusinke.Baby neviete o niecom co by som mu na to mpohla dat?Ja som mala herpes a zrejme mi donho s ruckou capol(darmo ze som mala naplast)a kedze si strka teraz rucky do pusinky tak si to zaniesol.Mne uz z pery zmizol a vyhodil sa mi novy v kutiku ust.....beriem aj bekomplex,davam si na to thermal herpes a cez den naplaste,len do kutika si naplast dat neviem tak tam iba kremik.Malemu mozem dat asi iba hojivy zazrak ze?
@jarabica123 No mne tiez rano trva kym sa rozhybem,tiez som cela nejaka potuhnuta a chodim rano jak 70rocna zena a to sa snazim maleho nosit co najmenej uz si zvykol aj na lehatko lebo tam ma hracky ktore moze ocmulovat ale tiez musi mat naladu na lehatko....v postielke objavil kolotoc....ked mu ho pustim ze hra a sa toci dobre nevystartuje z postielky a smeje sa jak maly slonik.Snazim sa ho nosit co najmenej lebo ruky mi trpnu uz poriadne.Uz sa poctivo liecim vecer pri panelaku si davam taku domacu elektroliecbu.Uz to asi zacalo zaberat lebo dnes v noci som sa iba raz zobudila ze mam stuhnute prsty inac sa budim aj 3-4x ze mi mravce behaju po prstoch a neviem s nimi poriadne pohnut.
@jarabica123 aj ja viem o com hovoris, sme na tom rovnako. Mala musi mat na kocik chut a vzdy so sebou nosim nosic, aj tak obycajne koncime pri nom, v druhej ruke pes a v tretej kocik 😀 😀 😀 My sa nosime vela a Linda ma 7500g a bolest krizov je fakt otras, ale ma to riesenie - aspon u mna - cvicenie. Mne strasne moc pomaha mojzisovka aspon kazdy druhy den plus cviky na brusne svalstvo, ktore mam po porode tak atrofovane, ze svokor chirurg ked to videl, bol v soku. No a ked je naprd brusne svalstvo, krize trpia o to viac. Ale cvicko je na nezaplatenie, tych 15 minut denne aspon. ked budes mat cas a chut doporucujem 😵
tak aj my uz mame po 2 ockovani. Chvalabohu teplota ani nic ine nebolo, tak je fajn. Maly uz ma 8 kg a 70cm. Tiez krasne papa, vcera na obed mal polievku a na veceru zemiak. 😉

@alohim aj moj tak krci celo ked sa divi co je okolo 😀