Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Dnes mame novy pokrok....Risko sa zacal dvihat na ruckach.Bezne by sa mali deti opierat najprv o predlaktia v lahu na brusku ze? A som uz pisala ze nas sa o tie predlaktia nejak neopiera ze sa opiera o hrudnik a ruckami zbiera vsetko okolo seba a dnes ked poobede vstal tak sa na posteli dvihal na vystrych ruckach.Som len pozerala,vystrel rucky v laktoch a pozeral dookola ze co uvidi a videl toho viac ako ked bol oprety o hurdnik tak sa dookola dvihal a lahol a zase sa dvihol popozeral a lahol.Ma to tak potesilo.A dnes cely den "rozprava".Tucho bol ked spal.Som normalne udivena dnes z neho.Aj vcerajsiu mrkvicku vykakal bez problemov.
nooo po vikende odsavania soplikov klasickou odsavackou som zistila preco ma kazdy den boli hlava...a je to presne z tej odsavacky a ze vytahujem sopliky..tak som dneska kupila tu na vysavac a vsetko okej...sopliky idu von raz dva, maly uz tolko neplace...a mna neboli hlava 🙂
No nas drobec co zacal robit....pocas kojenia mi stisne bradavku dasienkami,boli to poriadne a ked zasycim od bolesti,sa smeje
@janusha33 toto robi aj mne, tak ku koncu papania, stisne a nepusti 🙂, no ja ked poviem no,no, no tak na mna tak kukne 🙂
@lilianka1199 No ja ked tak syknem od bolesti tak pusti,pozrie na mna a zacne sa smiat.Sibal odmalicka.
Za nami poradňa a 2. fáza očkovania, našťastie bez teploty, iba nejak extra mi nespal poobede.
Za posledný mesiac sme pribrali iba 500g, no vraj to je ok. Mala som otázku na Dr., že prečo s malému tak potia chodidlá a dlane, no že vraj je to normálne- buď z toho vyrastie alebo je to dedičné, lenže ja a manžel s tým nemáme problémy.
...nám tiež pri kojení vystrája, a "masíruje" a zarýva pršteky do prsníka, že auuuu 😀
@alohim ja som sa tiež Dr. pýtala na tie studené a spotené ručičky a nôžky, že vraj je to normálne,lebo detičky nemajú konce končatín prekrvené tak ako my, keďže tam majú ešte menej ciev. Celý deň vymieňam vlhké ponožky, aby boli labky v teple 🙂 a nechty na rukách to je moja nočná mora, strihám, strihám a stále sa niekde zaškrabne :( tak som začala pilnikovať 🙂
No baby nam uz asi idu zubky.....uz treti den je maly mrzuty,uplakany,uz mame aj hnacku,teplota je stale poobede kolo 37,5(co sa mi sice velmi nezda)a kludny je len ked ma nieco makke v puse co moze cmulat aj hryzkat.
tak moja mala princezna uz papka mrkvicku. dnes druhykrat, velmi jej chutila a uz sa z nej aj pokakala... 😉
mame doma maleho raka.....lozime dozadu :D
@leonna to uz???aj moja mala zacina dvihat prdelku a nohy ohne pod nu...tak tiez mozn coskoro sa zacne posuvat 🙂
tak my uz mame 5 mesiacov 🙂 uvidis ze sa ani nenazdas a aj tvoja bude 🙂 kazdym dnom ma prekvapuje. uz sama pekne sedi a dokonca ma pokusy sa postavit na nohy. ale to uz cumim, ze hej holka na to mas este kopec casu...je hrozne akcna...
@leonna juuu to je super 🙂 zacne objavovat svet z novej perspektivy 🙂
My sme mali včera 4 mesiačiky a s polovičkou 10 výročie-tak som napiekla ,navarila,urobila slávnostný stôl ...krásny večer sme mali a malinky pri nas v kočíku spinuškal a sa usmievkal,akoby vedel,že sa oslavuje...Tak som sa odreagovala-sme sa vykecali a urehlili-juuuj,ale bolo fajne🙂Niekedy je lepší večer vo dvojici pri sviečkach ako niekde behať po reštikách...🙂
@nena13 Nestresuj sa prosim zbytocne, pnemokoky su bakterie, siria sa ako vsetky bakterie kvapockami tekutin vzduchom a beznym kontaktom, je ich asi cez 90 kmenov, vzdy tu boli, su a budu a to co opisala @janusha33 je EXTREMNY pripad a pocas ochorenia mohlo dojst k dalsim komplikaciam. Pneumokoky sposobuju zapaly ucha, pluc a podobne. Ockuje sa len proti zlomku kmenov, napr. prevenar 13 voci 13tim. Co by ste teda baby mohli vediet, ked ste ockovali, lekar vam to mal vsetko vysvetlit. V CR napriklad pneumokoky nie su povinne....asi tak.
Z nasho drobca sa stava nejaka husenica alebo co....dviha ritku a potom nejak sa tym posuva smerom dozadu.Vyzera to akoby sa vlnila nejaka husenica.Aspon v kociku to tak teda vyzeralo 🙂

@alijaska My kupeme kazdy den....je to taky ritual pred vecernym spanim.Ho okupem,pomasirujem napapa sa a ide do postielky,tam sa chvilku stazuje a potom zaspi a niekedy uspavame na rukach.Nejak si neviem predstavit zeby som to teraz menila,sa bojim zeby potom nechcel spat,kedze nebolo vecerne kupanie.