Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@alohim ja uz som zacala s mrkvami, dnes bol aj zemiak, lebo sa mi zda, ze mam akesi "mlandrave" ciciky, pije len velmi malo...zajtra idem k doktorke, som zvedava, co mi povie...a neukludnuje ho hryzt ti bradavku?moja to obcas spravi a vtedy mam chut skoncit s dojcenim 😀.
baby, ja neviem, co to mam za dieta. aj napriek tomu, ze ju uz prikrmujem mrkvickami a zemiakom, mi nekakala uz 6 dni...ved to nie je normalne 😒
@alohim tiez prave riesim fusak na zimu. Ja mam este po starsej fusak Lodger Bunker, kde mozes vyberat tu vnutornu vlozku a tak aj menit vnutornu farbu a je samozrejme potom aj prechodny. Ale mam chut na Elodie details fusak, len sa neviem rozhodnut ci k cervenemu sportaku kupit tento http://www.elodiedetails.com/webshop2/index.php... alebo http://www.elodiedetails.com/webshop2/index.php... . Mas uz nejake vyhliadnute?
ahojte aj ja riesim fusak, mam este po mne, z ovcieho runa, len presijem latku na nieco modernejsie, inak je este dobry. chcem ho dat vycistit, ale bojim sa chemickeho cistenia, amme aj eko cistiaren, pojdem sa spytat ci mi ho tam vycistia.. doma neviem ci by som to vedela tak dobre spravit a najma ci by mi vyschol, mala som skusit v lete kym bolo slniecko..
@michalienka25 No s tym kakanim mame aj my problem.Mrkva zapeka,pozor na to.
Zaleží od toho ako babo zvykne kakať niektoré kaka aj 3x za den a niektoré deti nekakaju aj desať dní, a potom to z nich maminky tahaju aj trubičkami. Jasne že ak babo, ktoré kaka každý den zrazu par dni nekaka asi by som zabehla k doktorke, ale ked je pokojne, tak asi to nebude vážne, lebo keby to bolelo ako zauzlenie alebo ina brušná príhoda, asi by sa spokojne neusmievalo. Ale na prehnanie (posurenie stolice je dobrá surová mrkvička a na upravu bruška, biogaja, hylak,struhane sladene jablko, ak sladíš, ak nie, tak aj nesladene a u vačších detí kompotiky. Tak dopokakania 😉 )
@janusha33 ale jej nezapeká. ked spapala prvykrat mrkvicku, tak sa hned pokakala. a teraz po tyzdni sa pokakala zas. ale ak si spominas, moja mala strastne malo kaka, mala rekord 19 dni 🙂. a som myslela, ze ked prejdeme na tuhu stravu, ze bude kakat co den. ale dnes mi doktorka povedala, ze to je v pohode...tak uvidime. ale ako hovori @ajana, keby ju bolelo brusko alebo co, tak sa neskeri od ucha k uchu.... 🙂
zajtra asi dostane brokolicku...
Baby ja som taka vystrasena......som kojila teraz Riska a zrazu sa zacal triast.Netusim preco.Ani neplakal nic,len pokojne papkal,uz zacinal driemkat a zrazu sa zacal cely triast.som ho odvihla,chytila mu rucky a po chvilke to preslo ale teraz sa ja cela trasiem a on spokojne spinka.Paneboze dufam ze to nie je nejaky zaciatok epilepsie.Uz rozmyslam ci to nema suvis s tymi jeho zvysenymi teplotami ale kdesi som citala ze u deti je tak zvysena teplota v poriadku.Uz ma aj napadlo ci to nebude nejaky nasledok toho co spadol z postele a udrel si hlavicku.nic to asi zajdeme k lekarovi sa aspon opytat najprv lebo teraz tam ma stale dost chorych deti tak nerada by som tam ist hned s malym,ked nema ziadne sople.
@janusha33 jani snad to nic nebude, ked pises spomenula som si, ze sa moja tiez dvakrat takto pocas papania zacala triast- raz to bolo pol telickom- lave ramienko a lava nozicka, druhy krat jej triaslo nozky, tiez som sa zlakla, napadlo mi vselico, ale od vtedy sa to nastastie nezopakovalo, mozno len pritlaceny nerv..
dnes mame za sebou poradnu a druhe ockovanie. takze mame 6,5 kg a teraz zvysenu teplotu no uz spinka, tak dufam, ze noc bude v pohode.....a vraj uz mozeme zacat pridavat aj masko (ale len tmave, ziadne biele maso) a polievocky. no len zeleninovy vyvar alebo z kralicieho maska. z ineho masa vraj urcite nemam robit vyvar zatial. obsahuje nieco (nepamatam si co) co drobci nemozu...tak som sa dozvedela zase nieco nove 🙂 a vraj jej mam davat oblizovat klasicky roztek, aby si zvykla na lepok. ale mam davat pozor aby ho nejedla, len oblizovala a zuzlala 🙂
Jaj baby dakujem,ale pojdem sa opytat asi pediatra ci to nemoze byt zaciatok niecoho vazneho.Jemu sa len rucky triasli a hlavicka sa chvela.
bab nechodite niektora nahodou na vincov les v sladkovicove s babom?chcem ist do detskeho bazena ale pisu teplotu vody 32..nie je to malo?ja kupem v 36,5.
ahoj babenky chcem sa spytat tie ktore uz prikrmujete a zaroven kojite ako ste zacinali s prikrmami?a hlavne co ste davali ako prve?dakujem
@svetlusska ja som dala mrkvicku. o tri dni zemiacik s mrkvickou. toto jej chutilo. dnes som jej dala zemiak s brokolicou, ale to si mala vidiet tie ksichty 😀. nechcela to...
@michalienka25 aha.a si to uvarila iba v cistej vode alebo si tam dala aj trosicka soli?a mrkvicku si nejak alebo len tak rozpucila vidlickou?
@svetlusska uvarila som to len v cistej vodicke z vodovodu. nedala som sol, vraj sa do roka nema prisolovat...a vsetko mixujem. a ked som davala mrkvicku so zemiacikom, tak som to zmiesala dohromady...aj dnes tu brokolicku...tiez neviem, ako dalej postupovat...tiez uz ides skusit prikrmit?
@michalienka25 nooo chcela by som som sa dneska pytala doktorky tak povedala ze mozem pomalicky...ale tak asi az od buduceho tyzdna chcem pockat ci mu nahodou neprejde ta nadcha ci co to ma...a uz druhy den je nedobry a nechce spinkat, neviem ci mu nahodou neidu zubky lebo je napapany prosto vsetko, a spat nechce...
@svetlusska my sme zacali ryzovou kasickou (uvarena ryza vo vode do makka a potom rozmixovana z trochou prevarenej vody, alebo MM) To som jej dala vecer aby lepsie spinkala, lebo sa velmi casto budievala v noci...po par dnoch sme pridali na obed zeleninku. najskor mrkvicku, potom zemiacik, potom sladky zemiacik (batatu) a uz to aj kombinujeme. dnes sme skusili aj cukinu k mrkvicke. a kase skusame uz aj z kukuricnej muky alebo vcera sme mali z ovsenych vlociek 🙂 zajtra chcem skusit brokolicku....
babenky ako to ked idu zubky u babatie???nas maly dneska vsetko hryzie
@svetlusska nasa hryzie uz dva mesiace skoro 😅 a zatial sa neprerezalo nic, ale ani nema napuchnute dasna, ze by sa nieco chystalo ... ale v dasienkach sa urcite nieco deje, lebo jej robi dobre, ked jej prejdem po nich masaznou kefkou ..
@svetlusska nam dnes v poradni povedala ze prikrmovat az od ukonceneho 6. mes ale ze od piateho mesiaca mu mam davat olizovat rohlik a jablcko. rohlik aby si zvykal na lepok aby nebol alergicky neskor a jabko neviem preco :D tusim celkovo kvoli imunite. inac uz vazime 9540g :D a merame 70 cm, ale doktorka v pohode, ze ked je to z materskeho tak ok.
@pifina nooo nas az od vcera to zacal robit, a dnes ked bol v autosedacke tak spinkal pekne a zrazu taky rev spustil a nic ho neukludnilo len ked bol na rukach....a som pozerala tak dole ma na jednej aj druhej strane cosi take tvrde biele...a mozno aj preto tolko soplikuje ze nie z chripky ale z toho ze zubky mu idu
@dzankamizu juuu krasne vazite my sa dozvieme vahu az 21.10...tak nam povedala ze mozeme pomalicky skusat tak uvidim ale teraz nemam naladu lebo sa mi nechce mu davat prikrmy ked on je nervozny zo zubkov zrejme..tak uvidime no 🙂
@lunnka Ahoj, tak sme boli vcera na to mestskom urade a poviem ti , ze hruuza 🙂 Prisli sme tam, bolo tam asi 100 deti ak nie viac, tak som mala nervy, ze sa pekne nacakame a nastastie sme isli hned prvi 🙂 Ale dostali sme 2 male uteraky a knihu o ziline a o rodicovstve a potom reklamne predmety ziliny :D a ja jeden karafiat 🙂 Hned sme aj odisli, aj ked sme tam mali cakat do konca, lebo ze potom sa bude fotit, ale pri takom mnozstve deti by sme sa nacakali , takze sme tam boli asi 5 minut a isli sme domov 🙂
noo mali bol dneska zlaty ani raz nezaplackal ked mu brali krvicku ale jak sa nahadzoval sme ho 2 drzali :D
@svetlusska moze byt 😅
No a mame po poradni. Ani som nevedela, ze budu Lindu aj ockovat. Normalne ma to dostalo, som nebola na to psychicky pripravena a veru mi aj slza usla 😀 Mala uz plakala jak na raty a to jej este ani nic nerobili...no asi sme boli dnes najhlucnejsie pacientky 😉 Ale vsetko je dufam ok..mame krasnych 7.095g a 65cm..ale zda sa, ze mame trolinku zlezanu hlavku ...aach jo...dufam, ze sa nam zas nebude historia opakovat a nebudeme musiet riesit nedostatok vitaminov a podobne ☹
Na buduce mame prist so zozbieranym mocom za 12 hodin. Tak to zase bude makacka. Pri starsej sa mi do toho sacku na moc nepodarilo chytit ani mililiter, tak som zvedava, ako sa zadari teraz. No a ideme potom aj krvicku, takze samozrejme nalacno...no a toto si uz vobec neviem predstavit, ze ako to ide mala vydrzat uf uf 😖
Tak len dufam teraz, ze nevybehnu teploty a ze nebude taky maly mrzutik po tom ockovani 🙂

@alohim nooo nas maly sa v poslednom case tiez budi v noci, teda hlavne od druhej rana do rana..najlepsie sa mu spinka so mnou a ja nemam energiu ho kazdu chvilu vyberat z postielky, dat mu papat -zistit ze nechce a nazad..tak som ho nechala pri mne..a slinta jedna radost a prsteky si cmula och...a dasienka som mu este neskusala ale svokra vravi ze ked tak slinta tak mu mozno pojdu zubky lebo ako fakt slinta hrozne...