icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
6. okt 2012

@lilina22 ved praveze moja je "nastelovana" tak, ze ju krmim vzdy vtedy, ked sa zobudi...takze ako pises, zaujima ju vsetko ine, len nie jedlo. ale v noci, ked je ospala, tak pekne pije, aj dlho....som az taka spokojna, mam pocit, ze vycuckava aj to zadne...lenze pravda je, ze v noci mam viac naliate prsia, takze aj viac toho predneho mliecka. no bohvie...ale tak ja som uz zacala aj so zeleninkou, tak hadam trosku povyskoci ta jej vaha...a ano, niekedy ju po druhom opat prelozim na ten prvy prsnik, ale to uz ona ma uplne ine zaujmy...cicik polizka a smeje sa mi do ksichtu 😀 . a je dokojené 😀

svetlusska
6. okt 2012

@michalienka25 my sice priberame pekne ale niekedy sa pri kojeni vecer riadne nacvicim pokym sa mlademu uraci zaspat, aj 10 krat ho prelozim z jedneho prsnika na druhy, mam pocit ako keby tahal len vtedy ked mu to lahko ide ked mu to ide tazsie tak nechce a tak cvicime kazdy vecer, a to sa kojime poleziacky - posediacky je to to iste.....a cez den sa napapa rychlo a potom pusti prsnik a zacne sa na mna sekrit a nakoniec vyplazovat jazycek ze este chcem pocuca sekundu a zas sme na zaciatku a kuka vsade mozne 🙂

michalienka25
6. okt 2012

@svetlusska no presne tak...ja uz zufala, ze zas nic nejedla, dopotena z prekladania a ona na mna hodi ten nevinny pohlad a bezzuby usmev...vtedy by som ju rozpucila od lasky...ale tak zas na druhej strane si myslim, ze ona najlepsie vie, kolko chce papkat, a ci je hladna, nie?

lunnka
6. okt 2012

@lilina22 ved to, no.. ja si urobim nejaky zaver z troch zdrojov. prvym je Bukovskeho kniha, druhym prednaska od jednej velmi dobrej mladej pediatricky (vid IP) a treti bude mojej detskej lekarky. Ta mi tiez kazala prist ze vysvetli aj prikrmy. Tie tri mi budu bohato stacit aby ma doplietli. nastastie sa bukovsky celkom zhoduje az na par vynimiek s tou co prednasala, od detskej cakam zauzivane nazory, teda taka ta klasika. bukovsky pise ze v tom 6.mesiaci sa ma davat len zemiak, mrkva, z obilnin ryza, jacmen.krupy a ovsene vlocky a MM to je vsetko, ked kuknes na tu prednasku, tam to ma rozratane na vyse mesiaca a je to trocha ine.. tak uz nejak skombinujem ;) oleje pise zavadzat az od 7. mesiaca...
a tvoj doktor ma svatu pravdu- co platilo vcera dnes sa meni..inak tu je link na olivove oleje: http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/pozor-v-techto-... a tu http://www.stream.cz/peklonataliri/756949-peklo... mas podobne nazory ako tu pozeram tvoje komenty sa mi pacia ja sa v tom troska sprtam a citam co-to ale samozrejme treba brat s nadhladom ;)

janusha33
6. okt 2012

@lilina22 Nas ked je uz v takom polospanku uz len cumlikuje,uz nepapa,preto ho uz v polospanku davam do postielky naprikald vecer.Ked mal koliky sme zaspavali s prsnikom,lenze nedavno ma pritom seklo v hrudnej chrbtici tak som si povedala dost,A teraz sa napapa a ide do postielky,ked sa mu nechce spat nespi,ked sa mu chce spat,zaspi aj sam.Uz viem ze to vie aj sam.Len niekedy sa napapa malo a potom sa aj trikrat zobudi.

svetlusska
6. okt 2012

@michalienka25 nooo ja po kojeni mozem ist rovno do sprchy a tricko mozem zmykat :D ..a ako vravis ked sa na mna uskeri tak by som ho najradsej zjedla :D ale tiez mas pravdu ze babo najlepsie vie ze kolko chce papat 🙂

janusha33
6. okt 2012

@svetlusska Uspavas na prsniku?A neskusala si nech sa napapa a dat ho do postielky?Babatka vedia zaspat aj same.Len ked ich nieco boli alebo su rozrusene alebo tak ta im treba troska pomoct.Aspon tak som to citala .....medzi clankami mam jednu knihu o uspavani,su tam celkom dobre veci ......u nas to zatial vychadza.

michalienka25
6. okt 2012

@janusha33 mne Kristínka nikdy pocas dna nezaspala na ciciku...a chvalabohu uz od narodenia vie zaspat v postielke sama. niekedy si tam poplace, to ju vezmem na ruky a do desiatich minut spinka. ale poväcsine zaspala vzdy sama. a to ci doobeda, ci vecer.

@svetlusska to mas tolko mliecka?ja uz mam akurat tak, by som povedala, ze uz mi nic nevyteka nazmar, iba na zaciatku, ked "roztahuje" mliecko...no nic, musim to do toho siesteho mesiaca nejako dobojovat, to je moja méta, ktorú by som chcela dosiahnut...a potom uz uvidime, akym smerom sa budem orientovat pri jej krmení 🙂

svetlusska
6. okt 2012

@janusha33 jjj uspavam na prsniku, hlavne vecer po kupani...skusala som tak ze aj ked nespat dat mu dudlik a dat ho do postielky ale plakal, tak som ho vybrala este kus popapal a zaspinkal....toto sa nam zastial vzdy osvedcilo...tak som potom uz nesusala nic ine som bola rada ze spinka 🙂a nemohla by si mi tu knihu poslat teda ak ju mas v elektronickej podobe.

svetlusska
6. okt 2012

@michalienka25 ale nie mokre od mlieka ale od toho ze som spotena :D :D :D a mliecko mi tecie iba zo zaciatku z toho prsnika co nepapa ale potom prestane...tak mi uz zaciname pomaly prikrmovat...🙂 no moj maly malokedy zaspi na prsniku pocas dna, len vynimocne ked je unaveny, vacsinou ho ukolisem v koliske....ale vecer mi zaspinka na prsniku dam do postielky, za par minut sa prebudi a zacne narabat s ruckami dam ho odgrgnut a spinkame dalej...inac spinka bud v kociku ked sa s nim chodi alebo v koliske ked hojdam ako teraz napr.🙂

michalienka25
6. okt 2012

@svetlusska jaaaj, od potu 😀. no mame to my podarene tie deticky....mne ta moja robi neskutocnu radost...teraz uz vyse dvoch hodin spi...asi neni hlada - tak ako vzdy 😀

janusha33
6. okt 2012

@svetlusska hej jasne skusim to

janusha33
6. okt 2012

@michalienka25 No aj nas spal dnes dopoludnia od desiatej do pol jednej.....vonku v kociku.....som stihla aj upratat aj pozehlit aj v klude vypit kavu a aj sa naobedovat.A teraz by sa hral a mna taaaak taha na spanie 😉

michalienka25
6. okt 2012

@janusha33 no neviem, co je vo vzduchu, ale Kristínka spí už od 10.15. pre boha, a od deviatej nejedla...Hrozný spachtoško to je...a ja tak chcem ist vonku, no nemozem, lebo ona si tam este stale odfukuje 😀.

svetlusska
6. okt 2012

@michalienka25 tak to mas supeeer 🙂 nas dnes spinkal asi 2xpol hodky a aj to sme ho kolisali a teraz ho svokra zobrala vonku v kociku a ja sa idem liecit lebo som chora :(

tiuska77
6. okt 2012

@lunnka a tie sladké zemiaky to kde dostať kúpiť ja som ani o takých ešte nepočula 😕 😀

lunnka
6. okt 2012

@tiuska77 😀 ja som ich este nejedla, viem o nich, ale jasne ze doma varime klasicke. popozeram v obchodoch, urcite niekde v kauflande, tescu, bille budu. urobim prieskum. budem ich kombinovat- ale odporuca sa hlavne tie sladke pre mimi ak je ta moznost 🙂 jaj a ze alternativou toho sladkeho je aj maslova tekvica

janusha33
6. okt 2012

@lunnka Ja tie sadke zemiaky ani nedavam.....hovorili mi ze mu mam davat toto co rastie u nas,mozno sa daju vypestovat aj u nas ale nie je to asi original z nasho podnebneho pasma,ci?

janusha33
6. okt 2012

Inac baby neviete co znamena ak sa sniva s niekym kto uz zomrel?Snivalo sa mi s oboma babkami,jedna bude mat teraz rok co zomrela a druha zomrela na valentina.Ale to boli take divne a zive sny,ze sa teraz az bojim.

katkamiki
6. okt 2012

@lunnka Jej, jasne, budem rada, posli ;) My zacneme asi az o mesiac ale posli, precitam si. No o nic ste neprisli, ze ste tam neboli 🙂 Vo stvrtok ideme na dalsie ockovanie, tak som zvedava, potom napisem 🙂

lunnka
6. okt 2012

@janusha33 ahoj no nie, bataty su z tropickej Ameriky, tak ako zemiaky, ani tie nie su origos slovenske. pestuju sa aj u nas, len na ne nie sme zvyknuti..maju ze o polovicu vyssiu vyzivovu hodnotu ako obycajne

co sa mrtvych tyka, mna sa mama vzdy pyta ked sa mi sniva o babke, ci sa usmievala- ze ked ano, ma sa tam dobre 😉

lunnka
6. okt 2012

@katkamiki len som si neuvedomila ze tam sa neda poslat subor, jedine do mailu ak mi napises

lilina22
6. okt 2012

@janusha33
@michalienka25
Ja som tak nejako odsledovala, ze u mna sa mliecko spusta pocas kojenia niekolkokrat, samozrejme na zaciatku, potom silno tecie, ustane, vtedy podudluje a potom sa zase rozbehne a takto dookola. Kojenie je ooobrovska veda niekedy. A ked k tomu clovek skace na lopte, aby uputal pozornost, je to pekny zabrak 😀

janusha33
6. okt 2012

@lilina22 Aspon mas stalu kondicku z tej lopty

janusha33
6. okt 2012

@lilina22 My loptu vyuzivame na upokojenie,ked je drobec placlivy alebo mrzuty alebo nespokojny dam mu na loptu plienku,dm ho na nu na brusko a hojdame sa dopredu,dozadu a do stran.hned je spokojny a pekne s na nej opiera o rucky.

alohim
6. okt 2012

@michalienka25 neboooj bude dobre s mlieckom, mne sa tiez moje prednosti zdaju prazdne, ale asi tam nieco bude lebo priberame hoc posledne dva mesiace uz iba po 0,5kg, A kojime sa ako kedy, niekedy kratko. Vacsinou sa nahlta za 5-10minut, potom si iba cucka a na prsniku zaspi.
Na stranke mamila.sk pise ze naliate prsia nie su ukazovatelom ci babo vypije dostatok. Skus sa pozriet sem: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... A mozno to nic nie je a malej to staci, a mozno ma iba taku stavbu tela, stihlucku po mamke 😉 .

@svetlusska Nic si z toho nerob, moj tiez ani za svet nezaspi sam, skusala som viackrat vecer, aby po kupani a krmeni zaspal v postielke, no zacal sa v nej blaznit, pretacat, blabotat a potom sa neskor rozplakal. Dudlik mi vypluva. Cez den v postielke spat ani za svet. Takze kocik alebo ho nosim v babyvaku ako indianka 😀 Kazde dieta je ine, niektore este neveia same zaspavat, oni sa raz naucia 😉 Skore uzdravenie! Na mna tiez nieco zacina liezt 😒

janusha33
6. okt 2012

@alohim To mozem potrvdit ze velkost prsnikov nic neznamena,svagirna ma tiez male a mladsi ma uz rok aj tri mesiace a este stale ho koji napr.v noci alebo pred spanim obcas aj cez den a maly je zato fajny tucko.
A tiez suhlasim ze kazde dieta je ine a aj v kazdom vyvinovom obdobi inac zaspava.Ked sme prisli z porodnice zaspinkal sam v postielke kedykolvek,potom prisli koliky,uspavali sme na rukach pri uspavankach,potom pri prsniku a teraz uz zase zaspinka sam.Niekedy tiez place ale po chvilke prestane a ked idem pozriet tak spi.Ked vidim ze plac neustava tak ho vezmem na ruky pomojkam a zaspi na rukach a tak ho dam do postielky.Dopoludnia zasadne v kociku vonku,popoludni zase pri mne na posteli,niekedy si zdriemnem s nim a niekedy ho uspim a idem si co to porobit.

svetlusska
6. okt 2012

@alohim no to mas pravdu kazde dieta je ine, tak ja ho nenosim v babyvaku lebo by som prisla zrejme o chrbat kebyze si na to zvkyne uz ma 9kg...a mna boli chrbat aj bez toho :( noo a dneska mi spustil taky rev pred hodinou nepomahalo nic ani kojenie ani ruky, ani dudlik..tak som ho vyzlikla z plienky stichol pocvicila s nozickami a tak si prdol tazko..ale sa mi skoro zasiel fuuf...no a ako vravis v postielke cez den ani za svet, v noci ked ho necham len tak bdeleho tak to tiez chvilu pomrnci, potom sa zacne zlostit stilom ze zacne vypluvat sliny, a potom zacne revat takze uspavame na prsniku...a teraz mu davam aj fenistil kvapky lebo mu idu zubky a to je potom hore dlho alebo zaspinka a sa budi kazdu pol hodku...no a ja momentalne nem schopna kedze ma boli hlava, z nosa mi tecie no prosto des, ale tak ho to troska ukludni, ved aj dneska mi spinkal v pohodke cely den, neviem ci to ucinok tich kvapiek od vcera vecera ale pospinkal 3xpo pol hodky co je u neho unikat doma...kvapky mu davam len na noc zatial,aby sa pekne vyspinkal a nebol mrzuty..no a manzel tiez chory tak mame veselo no...este dobre ze mi ho svokra vezme vonku na prechadzku aby som si mohla pospat a ked nie tak manzel ktory je uz troska zdravsi sa s nim hraje 🙂 no a dakujem dufam ze to rychlo prejde a nepojde mi to na priedusky lebo nemozem ziadne lieky...som v lekarni stravila skoro 20min kym sme nasli tabletky na cmulanie ktore mozem 😠 a inac nic ine :(

michalienka25
6. okt 2012

@lilina22 veru veru, je to veda...no ja malu prikrmujem na fitlopte. ona mi moc nechce sediet v tom vajicku, tam sa vrti, kruti...ale ked ju vezmem na ruky, tak tam si hovie a pekne papka... 🙂

@alohim jeeej, dakujem za kompliment 🙂 . zjavne jej to staci, keby bola hladnucka, urcite si bude pytat 🙂 .

petra1209
7. okt 2012

Tak sme odskúšali okrem domácich presnidávok aj Hame jahoda a malina a celkom to drobcovi šmakovalo 🙂