Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 tu na MB je uz take forum,nas caka 2he ockovanie 21.10...tak sa porozpravam s doktorkou
ale mozno este skor...
ja uz drobca nemozem davat asi do lehatka lebo robi toto .Minule som ho dala a mal to troska vyvysene lebo v uplne vodorovnej polohe sa mu nepaci lebo nevidi co sa deje okolo neho.A ako to mal tak vyssie a som ho do toho dala tak pozeram a on sa pekne chytil za okraje a taha sa hore ,som si pomyslela aaa sak sa nevytiahne.....otocila som sa asi na 5 minut a otocim sa spat a nas drobec sedi.Naspat som ho oprela ci to urobi znova a som sledovala ako sa betar jeden z vyvysenej polohy dotiahol do sedu.
@janusha33 Treba sa opytat pediatra na cislo sarze vakciny, lebo to neuselo byt prave tou, ktoru stiahli. V karte by to malo byt napisane. Asi jej zavolam, ze co. Myslim, ze ak by to bola dana vakcina, by sa to uz prejavilo, takze nemusime sa bat.
Tomi presne toto iste robi v lehatku, minule sme ho s manzelom kamerovali. Proste ked sa ma coho chytit, brusaky a uz sa taha. Nasi betarikovia uz by chceli sediet, a sa im necudujem, je takto lepsi vyhlad na svet
@janusha33 juuu tak to je sikula,,,nas sa to zatial nenaucila ale ja som ho do vyvysenej polohy este nedala ale tak na rukach ked je tak uz lezat nebude len sa taha na sedenie :D
@svetlusska Tak ho davam tak ako je jemu dobre,ked nechce byt v lahu tak ho dam do sedu....minule mi sedel v kosi na pradlo a hral sa s hrkalkjami kym som pozehlila
no a aj som zabudla,ze povodne som sa vas tu chcela opyatat aku jedalensku stolicku mate 🙂 maly bude mat 5 mes. a uz by chcel sediet,tak som mu chcela kupit stolicku s detskou vlozkou pre mensie deti
@suzan1111 My budeme mat tu klasicku dreveu co sa da zlozit na vysoku stolicku na krmenie a na malu stolicku so stolcekom.Svagrina mala taku pri oboch detoch a je este v poriadku takze ju budeme dedit,uz len pre nu treba ist a usijem do nej malemu taky podsedacik nech sa mu dobre sedi.
zienky, nechcem robit rozruch, ale citajte pribalove letaky aj vakcin, ja som tak zacala a som zhrozena, co vsetko obsahuju, dokonca aj lieky, predsa su aj alternativne riesenia. Myslim na vas, aby sa vasim babetkam nic nestalo, je to hrozne, ked citam, co vyslo napovrh ohladom jednej vakciny ☹
@lunnka pozerala som spravy, ak dieta po ockovani tri dni nemalo ziadnu reakciu, tak mozu byt kludni. Treba pozitivne mysliet 😉 Len pravda je taka, ze clovek nikdy nevie, co sa moze vyskytnut, vakciny mozu byt spustacom inych ochoreni,. ukaze to len cas...Nie je to z mojej hlavy, ale mam to od lekarov.
@janusha33 nas by mali v prvom rade povinne informovat o neziaducich ucinkoch, ked uz nemame sprievodny letak a do ockovacieho preukazu by mali nalepit cislo vakciny.. som zvedava, zajtra si zavolam.. lebo co mam preukaz tam mi pise len datumy navstev, nic o ockovani, to bude asi v karte
babenky ahoj pocujte mam otazovcku, mozem dat malemu fenistil kvapky ked mu idu zubky lebo ani tomu nechce spat, som mu davala teraz cez vikend ale vzdy len vecer aby spal lebo som bola chora jak pes a som mu uz dnes nechcela dat ale ked on vobec nechce spat ale unaveny je bo se uz uklada ale ne a ne spat....a geliky nam nepomahaju :(
@janusha33 ta chapem, ani pri synovi mi nikto nic nepovedal a sa pichalo. Teraz som si od lekarky pytala pribalovy letak, samozrejme ho nemala a nic mi na neziaduce ucinky nepovedala. Lekari by mali pacientov poucit, malo kto robi ☹ Tak som si ho nasla na nete a tam je napisane, ze predtym nez da rodic ockovat svoje dieta, ma si precitat pribalovy letak.
@lunnka ono je to tak, ze lekari si nedovolia len tak povedat, ze nedajte ockovat, tym by sli proti nasmu zdravotnictvu a riskovali by stratu miesta. Ja mam kamaratky doktorky a aj v rodine, tak mam stastie, ze sa mam s kym o tom otvorene porozpravat. Nie kazdy lekar je vsak proti ockovaniu, to mi je jasne 😉
Baby ale nikde nehovorili či to je ta vakcína čo je štandard teda 10 valentná alebo ta 13 valentná. Nepostrehli ste niektorá či to nehovorili, dúfam, že som si doplatila a dali jej pliagu .. 😠

No baby parada.....http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/pozor-z... a teraz mozme rozmyslat ci nahodou nase dieta nedostalo prave tuto vakcinu.Mam sto chuti zacat odmietat ockovanie. Nemusi to este nic znamenat,nemusi mat ziadne vedlajsie ucinky ale co ak?