icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

dzankamizu
10. okt 2012

@svetlusska nas ked pospi dokopy za cely den 2 hodky tak je vela, vacsinou spi par krat denne po polhodke a zaspi jedine na prsniku alebo najnovsie konecne aj v kociku a v noci sa budi casto, tuto noc som pocitala tak bol hore 6x.
cez den pospi dlhsie len ked spim s nim.
ozaj kedy idete menit vanicky za sportak, Misko tam ma este par centi k dobru ale km zacne sam sediet, tak sa do vanicky uz asi zmestit nebude

zlobinka
10. okt 2012

aj nasa sa budi castejsie v noci a spinka tak max 3 hodky dokopy cez den..

janusha33
10. okt 2012

@dzankamizu My sme vanicky dali prec este v lete.....nejak mu tam bolo tesno a to nie je nejaky ze brutal velky.....ked sme dali prec vanicku dala som mu tam deku a moze aj pokopat a vo vanicke nemohol tak kopkat.

petra1209
10. okt 2012

Tak baby dnes sme prvykrát dávali polievočku. Bola z holuba so zeleninkou a veeeľmi nášmu mladému chutila 🙂

svetlusska
10. okt 2012

@janusha33 noo v poslednom case sa aj nas casto budi asi preto ze mu idu zubky

janusha33
10. okt 2012

@svetlusska To asi maju take obdobie lebo ako vsimam viac deticiek sa casto teraz budi

janusha33
10. okt 2012

@petra1209 My sme dali uz v nedelu troska polievocky sme mali z kralika domaceho.

janja2502
10. okt 2012

joj, tak to nas maly toho uz pojedol kopec. Ale najradsej ma aj tak zeleninovu polievku bud so zemiakom, ryzou alebo ovsenymi vlockami. Ani jabko a hruska mu az tak nechutia, ale on spapa vsetko. Niekedy mi pride, ako keby mal jedlo radsej ako mllieko. 😅

jarabica123
10. okt 2012

@janusha33 Jani a ako ste robili tu polievku?? normalne si ju dochutila?? ci nic??

janusha33
11. okt 2012

@jarabica123 Vegeta absolutne ziadna a sol dala mama az ked som odobrala Riskovi z nej do takej misticky,som mu dala aj zamrazit.Cize to bol cisty vyvar zo zeleninky a z kralika

zlobinka
11. okt 2012

babenky ako spinkaju vase deti..myslim cim su prikryte...moja ma taky hrubsi spaci vak a na tom deku zastrcenu do postielky...staci to na zimu aj?alebo bude potrebovat paplonik..este som ho nekupovala,tak ci mam alebo bude stacit ta deka navrch?

katkamiki
11. okt 2012

Dievcata, mame dalsiu poradnu za sebou, maly ma 8720 g, a ockovali nas druhy krat. Dufam, ze to bude ok. 🙂

sophie123
11. okt 2012

@zlobinka moji maju presne tak isto, spaci vak (2.5tog) a deku, myslim, ze to staci aj na zimu, ved ked sa kuri, tak je teplo 🙂

sophie123
11. okt 2012

Ahojte, chcem sa spytat, ako ste zacinali s prikrmami, moji mali su zatial na jednom jedle denne, kedy mi mali zacat dve a tri jedla a kolko mlieka by mali vypit, mate niekto nejaku dobru tabulku? Dakujem

janusha33
11. okt 2012

@sophie123 Ja sa neriadim ziadnymi tabulkami.....mesiac sme boli na jednom prikrme kde sme ale postupne zvysovali davku a postupne pridavali rozne druhy.Ma za sebou mrkvicku,zemiacik,petrzlen,cukinu,tekvicu karfiol a uz mam nachystanu brokolicu.Po mesiaci som poobede pridala vyzivku,dnes som do vyzivky pridala piskoty.Odporuca sa podla najnovsych vyskumov zaviest lepok medzi ukoncenym 4.a 7.mesiacom.Takze do vyzivky mu nadrobim dve piskotky.A postupne obmiename aj ovocie a kombiujeme zeleninku,v nedelu sme dali uz aj polievocku s mrkvickou a zemiacikom.Masko mu este nedavam,to este pockame.Ani veecrny prikrm este nedavam ale asi postupne zacnem po troske nejaku ryzovu kasicku.Najlepsie je riadit sa svojim instinktom.Postupy ako zavadzat prikrmy si najdes aj na nete ale nejak by som sa tabulkami neriadila,ved uvidis kolko zjedia,babo samo vie kedy mu staci.Risko zje niekedy viac,inokedy menej.

janusha33
11. okt 2012

@zlobinka Nas spinka v takom overaliku a prikryty paplonikom,ten sme kupili kratko po narodeni aj s vankusom ale ten je odlozeny.V lete spal iba pod dekou,nechcel ani spaci vak.A na zimu mi to prislo take,ved aj ja spim pod paplonom aj ked sa kuri,ale byvame v rodinnom dome a kurime tuhym palivom cize nad ranom je uz chladnejsie troska,tak radsej nech ma paplonik.

svetlusska
11. okt 2012

@zlobinka nas spinka v bodikoch a dupackach, a je prikryty perinou detskou...a zima mu neni kedze je trocha ako keby spoteny občas.

deni777
11. okt 2012

baby baby davate deticky uz do sportaka? nasa doktorka dnes povedala ze kludne moze ze je pevny na ten pololah a na tie dve hodky na prechadzku

lilianka1199
11. okt 2012

Ahojte, mojho drobca trochu prehana, je len na MM , tak som skusila urobit vyvar ryza a mrkva, no ale tak to mu absolutne nechutilo, ten sa skoro rozplakal co mu to davam, takze teraz neviem ako bude papat prikrmy .....

janusha33
12. okt 2012

@lilianka1199 Neboj sa bude papat,prvykrat to ochutnal to hned nemusi chutit.Ked ma hnacky daj mu banan,normalne zober stvrtku bananu a popuc to na kasicku a daj mu to.Mame to poradila doktorka z infekcneho ked mal Risko ako cca 3-mesacny rotavirus a hnackoval.Dala som mu banan a preslo to.Banan je sladky ten mu bude chutit.A nemal potom problem so zeleninkou,ale iba ked mal hnacku som mu dala banan,inac nie.Ani teraz som ho este nezaradila do prikrmov.

jagu81
12. okt 2012

@deni777 my sme už museli dať šporťák, lebo naša zvedavá slečna sa vo vaničke zlostila, že nič nevidí. Stále sa dvíhala do sedu a keďže to sama ešte nezvládne, zlostí sa o to viac. V športáku hádže úsmevy na všetky strany 🙂

svetlusska
12. okt 2012

@jagu81 nooo nas sa zlosti tiez ale tak on este sam nevie poriade sediet :D tak mu troch nadvihne to lehatko do takeho polosedu

janusha33
12. okt 2012

My mame uz tiez sportak uz davnejsie lebo vo vanicke mu bolo nejak tesno ale este mu ho nedviham do vyvysenej polohy lebo to by hned siel do sedu a este sa nevie sam tak udrzat este sa nahyna troska dopredu.

deni777
12. okt 2012

@jagu81 presne ako my , takze super nie som sama co dala sportak uz 🙂 🙂 🙂

andype
12. okt 2012

@deni777 Ja este sa bojim dat sportak, sice uz ma maly 74 cm a ma este ask 10cm rezevu. Ale videla som meste aj mensie dieta v sportovom kociku.

deni777
12. okt 2012

@andype no lebo nam doktorka vcera povedala ze moze na chvilu, na prechadzku tie dve tri hodinky je to v pohode na pololah , nie uplne na sedenie 🙂 tak sme skusili aj dnes a krasne vydrzal a dokonca zaspal na chrbatiku, co on vzdy na brusku 😠

jagu81
12. okt 2012

@svetlusska naša sa tiež nevie zdvihnúť sama, práve preto sa zlostí, lebo hrozne chce. Takto je spokojnejšia. Ja síce moc nie, radšej by som ešte vaničku, no ale čo už narobím, zvedavček malý musí vidieť všetko 🙂
Takto sme sa teraz vozili na dovolenke v Tatrách 🙂

andype
12. okt 2012

Ano ked sa citi dobre v tom - tak preco nie. Vanicky su zevraj vyrobene do 6 mesiacov, moj bude mat 25. pol rola ale este pockam. A to je super ze tolko kocikujete -
ja som pri dcerke tiez vela vela km nakocovala , ale teraz nie, som rada ze sme vonku hodinu dokopy. Vyreza tak ze predam kocik tak isto ako som kupila. 🙂

alijaska
12. okt 2012

my používame kočík len na uspávanie cez deň aj to len doma, vonku mi v ňom nechce vôbec byť 😀

sophie123
12. okt 2012

@janusha33 Dakujem za tip na zeleninku, urcite sa budem inspirovat 🙂 A aky stary je tvoj maly? Ja som zacala s baby ryzou a cerealiami a teraz som presla na zeleninu, zatial mali zemiak a mrkvu, ale s mrkvou som velmi neuspela ☹