icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
12. okt 2012

@sophie123 My sme 2.10.zacali siesty mesiac.Ryzu som este nedavala ziadnu lebo som sa bala aby ho nezapieklo,zacali sme s mrkvickou a potom zemiacik a tak postupne.Mrkvicka ma uspech,aj karfiol,cuketa a tekvica tiez celkom sli,akurat zemiacik velmi nie lebo ton mu je asi suchy alebo taky nejaky,tamto je vsetko take stavnatejsie.On si casom zvykne aj na mrkvciku a bude mu chutit...

svetlusska
12. okt 2012

@jagu81 juuu krasny ste..a mate pekny kocik 🙂 no my sme sa dneska tiez tak vozili 🙂

andype
12. okt 2012

@sophie123 možem sa spytat že aké cereálie si dala? alebo s čím? Lebo moj maly od 4,5 mesiaca odmieta mliecko, vypije len po kupaní, a večer, a už musim dávat prikrmy aj 3 krát denne + este sa snažím aj mliečko medzi tym. Raz má zeleniovy príkrm s maskom, raz kasicku, a raz ovocnú vyzivu.

suzan1111
12. okt 2012

baby ako vam deturence zaspavaju?moj vecer nikdy nemoze zaspat,lezi a place a jeduje sa,kope nohami a to trva tak 10-15min a odkvicne..je to normalne? 😀

suzan1111
12. okt 2012

@zlobinka my mame paplonik,spacie vaky mam dva,skoro nikdy som ich nepouzila,lebo maly sa vrti a hneva ho to,ma paplonik co bol k baldachynu a ked nebol v perinke,tak sme ho zacali prikrivat paplonikom a takto spinka sladko 🙂

mandarinka34
12. okt 2012

@suzan1111 moj maly vecer zaspava na brusku na mojom hrudniku to musi mat svoju plienocku ktoru si dava na tvaricku a tak sa schuli a buvka zaspievame si kukulienku a kom kom komin ja ho hladkam alebo tlapkam po ritke.skusala som uz aj postielku ale tam sam nezaspii tam vymysla vrestii.cez den spinka len v kociku a tiez na brusku s plienockou v ruke 🙂

svetlusska
12. okt 2012

@suzan1111 moj zaspinka na prsniku a potom ho prenesiem do postielky,ked sa preberie dam mu dudlik a plienku (tu mu davam vzdy)sa schuli sa ku plienke a spinkame 🙂 cez den sa koliseme v koliske alebo v kociku.

petra1209
13. okt 2012

Baby malý mi od včera stále plače teplotu nemá ale nechce nič jesť ráno som mu skúšala dať mliečko všeliajako že ho zabavím za chvíľu to všetko vyvracal. Dva dni predtým som mu na obed dávala polievku z holuba so zeleninou rozmixované poobede presnidávku večer kašičku, včera mal špenátovú polievku so zemiakom večer som mu chcela dať Nestle mliečko s ryžou ale nechcel to ani mlieko až ráno o pol 5 vypil mlieko ale nie cele a teraz zas nechce večer som mu dala Nurofen tak o pol 12 zaspal a spal do pol 5 ale je strašne mrzutý

sophie123
13. okt 2012

@andype Presne tak isto moj maly, od stvrteho mesiaca pije stale menej mlieka... Ja som v UK a tu setricky hovoria, ze sa moze s tuhou stravou zacat az od ukonceneho 6, mesiaca, ale co sa budem pozerat ako chudne??? Ja tu kupujem znacku Organix alebo Hipp, Hipp je tusim dostat aj na Slovensku, vola sa to detska ryza alebo detske cerealie, moze sa od 4+ mesiaca a zaraba sa bud s materskym alebo umelym mliekom, mne to vyhovuje najma preto, ze viem, ze do neho dostanem aspon trocha mlieka 🙂 A ma to jednoduchu chut, nie sladku, tak aspon viem, ze si nezvykne na sladke, ovocie chcem zaviest az ked si zvykne na zeleninu. Pozri sa u vas v lekarni alebo ak nie, tak na nete by to malo byt dostupne.

svetlusska
13. okt 2012

@petra1209 mozno ho boli brusko

sophie123
13. okt 2012

@petra1209 Nejdu mu zubky? Moj maly bol tiez z nicoho nic ako vymeneny a o par tyzdnov sme mu nasli prvy zubok 🙂

sophie123
13. okt 2012

@janusha33 Ja som im ten zemiak zmiesala s umelym mliekom, lebo sa mi to tiez zdalo nejake suche a tuhe 😀

petra1209
13. okt 2012

@sophie123 no veď možno je to aj tým aj ho včera a aj dnes ráno prehnalo ale som z toho nervozna lebo sme neni zvyknutí že plače a teraz v jednom kuse kvíli a nič nechce jesť

janusha33
13. okt 2012

@suzan1111 No my zaspavame katastrofalne,ale to doslova s nami cvici.Tiez narieka,kope nozkami,bucha ruckami ale slza ani jedna,ked ho vezmeme na ruky sa utisi.Ide o to ze by chcel spat pri nas v posteli.Aj nad ranom zvykne cca hodinku vymyslat v postielke,nariekat rozpravat vsetko mozne robit len nie spat,ale ked ho muz alebo vezmeme k nam do postele je pokoj,ale uz sme si povedali ze ci sa mu to paci alebo nie skoncilo to,takze nas caka tazke zaspavanie,najradsej by zaspal na prsniku ale to nie je mozne lebo mna uz tak boli chrbat ze ma tam furt seka picha,uz by som s tym mala ist.Nejak to musime zvladnut,poplace par dni a prejde ho to.A samozrejme potom mi doobedu pospi aj tri hodinky co dospava noc,takze to mu tiez zrusim.

svetlusska
13. okt 2012

@janusha33 hehe to poznam ale nas toto robi hlavne ked ho mame na rukach a ho polozime alebo ked ho ideme prebalit, place ze hruza ale slzy nikde a ked sa mu prihovorim alebo zaskerim na neho tak hned do smiechu, taky plac neplac... no a my sa trapime zo spanim hlavne cez den...sinka za cely den 1,5 hod ale teraz zacina uz druhy den trhat rekod ze je to aj 3 hod ale tak za cely den..v noci spinka od tej 8-9 do 12-1 rana no a potom ho dam do postielky vacsinou zaspi...ale nad ranom uz vymysla tak ho necham pri sebe a zaspime obaja on na prsniku, takze sa aspon troska vyspim este...ale tak budicek mame aj s manzelom o 5 rano a pokym maly zaspi tak hodina az hodina a pol....

suzan1111
13. okt 2012

@janusha33 no sak prave kvoli chrbtu a chrbtici celkom ho ja nechavam uz len v postielke zaspavat,predtym som ho nosila a spievala mu od kukulienky po medvedku daj labku asi vsetko ale uz nemam na to silu,boleli ma krize,potom trpla noha,trpla mi ruka a bolo mi na vracanie,isla som neurologovi,ten mi akurat povedal,ze mam skoliozu a tri tyzdne som jedla pirule tri krat denne...sice mi to pomohlo ale teraz ako som ich vysadila,tak znova mi je na grc..asi od krcnej chrbtice..som uz zufala,nemozem ho teda ponasat,musi sa naucit spavat v postielke a ked hovorite,ze aj vase babatka sa troska hnevaju rpi zaspavani,tak to je potom ok..prave zaspal..mam pocit ze si uz zvyka 😀 aj stolicku na krmenie som mu kupila,nech v kuchyni pekne troni a vsetko vidi,nech ho nemusim roznasat,lebo sak to ani nic nenavarim,akurat som unavena potom...juj tesim sa,ked bude drobcek chodit 😀

suzan1111
13. okt 2012

@svetlusska s tym nocnym vstavanim je to aj u nas, zaspi po kupani o 20:20 a o 24 alebo o 01h.je uz nepokojny,musim mu dat papat,potom vydrzi do 5-6 a znova papat,potom o dve hodky ho zas boli asi brusko,mrnka a 7:30 je hore..raz sa mi podarilo do neho naliat 210ml naraz a to spal od 22 do rana..ale bol asi prejedeny,lebo hodinku mrnkal kym zaspal,aj sa pogrckal..inak stale takto vstavame,dvakrat za noc plus vyskakovanie z postele ked mrnka ..rano som z toho k.o. 😀

suzan1111
13. okt 2012

@svetlusska a este ja ho v noci pri krmeni neberiem zpostielky,prave kvoli krizom som si vymyslela fintu, ma taku plochu podusticku,tak tu zlozim na poly,nadvihnem ho,supnem mu ju pod hlavicku namiesto svojej ruky a strcim flasticku,maly sa napije,otoci na bok a spi dalej,odgrgavanie v noci ani neriesim,lebo si nikdy neodrgol,teraz sapretoci hned na brucho,pochrapka,odgrgne si sam ako lezi na brusku a spi dalej 😉

svetlusska
13. okt 2012

@suzan1111 tak tebe aspon pospinka do tej 5-6 rana od tej 1 ako pises ale nas je este hore o 3 rano alebo o druhej zalezi ci vstane o 12 alebo 1 a samozrejme sa zobudim aj ked si len tak mrnci...takze kolotoc a my este o tej 5 rano odsavame sopliky lebo ma plny nosik takze tak...

svetlusska
13. okt 2012

@suzan1111 noo a ja ho z postielky musim vybrat lebo ho kojim :D takze aj moj chrbat dostava zabrat vybrat a vlozit 9kg loptosa do postielky a este ked si zmysli ze nie ze on tam nebude tak to musim dva razy zopakova :( tak ja ho prave preto dam odgrgnut lebo potom ho nemusim druhy raz z postielky vyberat

jarabica123
13. okt 2012

@petra1209 My mame tento isty problem, uz siesty den nechce papat mliecko, ja neviem co to maju za zvyk, uz som aj mliecko vymenila, zacala som davat sunar ultra defens ale nevidim zmenu, ze by chcela:(( A aj prikrmy odmieta, som z nej hotova, doktorka povedala, ze nikde chybu nevidi, ze mam zmenit mlicko, zmenila a a nic, jej to musim doslova natlacit aby aspon nieco zjedla, inak cajik pije a ale ked zisti ze je vo flaske mliecko koniec, ja neviem, co vymslaju🙂 Uz aj striekackou davam

petra1209
13. okt 2012

@jarabica123 no môj teraz konečne vypil plnú fľašu ale od včera má teplotu 38C dávam aj Nurofen na obed zjedol polievku pekne ale odvtedy nič nejedol až teraz to mlieko vypil dúfam, že to je od zubov a nič iné ☹ Chudiatko malé stále je taký horúci

sophie123
13. okt 2012

@petra1209 Nas maly tak isto, z dobreho babatka sa stalo umrncane behom jedneho dna, ale aspon ze im nejdu zubky obom naraz, to by ma asi porazilo 🙂 Ale aj to sa este moze stat, co uz, uz to musime nejako vydrzat 😀

michalienka25
13. okt 2012

kočky, ako tak čítam, asi tu budeme mať obdobie umrnčaných bábätiek...zúbky sú zúbky 🙂 . chúďatka naše, ich to bolí, my sa nevyspíme...inak, ja vstávam v noci co dve-tri hodky na kojenie...bábika sa aspoň vnoci poriadne napije, lebo cez deň papká len máličko...

a inak, včera spinkala prvýkrát bez zavinovačky. ešte ju vezmeme k babke, keby jej náhodou chýbala, potom operieme a schováme. už máme veľké dievčatko 😀

petra1209
13. okt 2012

@sophie123 a tiež ste teplotovali? Ja som mu teraz zmerala a že 39C ale mali sme doma aj dosť teplo lebo sme si v krbe zakúrili tak som hneď vyvetrala malého vykúpala v letnej vode dala som Nurofen a teraz klesla na 38C dúfam, že to už nevybehne

mandarinka34
13. okt 2012

tak mi sa tiez pridavame ohladom papania nechce uz tak mliecko pit v pred spanim vnoci vypije pekne ale cez den hroza.ked mu dam zeleninku to ma az guce za usami a jablcko nastruhane to si len tak pomlaskava. nemozeme mi nic jest v jeho pritomnosti lebo hned nacahuje ruky a otvara ustocka jak taky kapor.mrci pisti hryzie vsetko co sa da a sliny ma az po kolena.pekne spinkaval budil sa len dva krat za noc obcas len raz a teraz 4 krat.dufam ze uvidime coskoro nejaky zubok

mandarinka34
13. okt 2012

ako robite spenat babatkam?chcela by som ho urobit malemu.vsetku zeleninku uz mame skusene najviac mu chuti brokolica s mrkvov.

jarabica123
13. okt 2012

@petra1209 No aj nasa konecne vecer vypila celu flasku bez nutenia, neboj, budu to zubky, len nasa nema ziadne priznaky, ze by sli zubky, vies, preto sa bojim, jedine pcha vsetko do pusy a ohryza, myslis, ze to moze byt aj bez priznakov?? A slinta dost, inak ziadna teplota a ani hnacka, a v noci sa tiez stale budi, no bude to asi tazke obdobie🙂

janusha33
13. okt 2012

@petra1209 No baby asi prislo zubkove obdobie.Nas je cely den taky nemastny-neslany.Spapat spapal vsetko,brokolicu s mrkvcikou na obed jedol jakeby tri tyzdne nejedol ale je mrzuty,uplakany,nervozny.Teplotka nam vyskocila na 37,5.Dala som mu na noc par kvapiek fenistilu,bude snad troska utlmeny a nebudu ho dasienka az tak svrbiet a sa vyspi troska.Ale to samouspanie nam zase nevyslo....po 45 minutach placu v postielke som rezignovala ,manzel uz bol taky nervozny z toho placu a so mnou tiez skubalo.Nie je to jednoduche,ale proste som nemohla.a uz chvalabohu spinka.Zajtra mu nedovolim dopoludnia tolko spat a ani popoludni mu nedovolim tolko spat a snad bude troska viac unaveny a lahsie zaspi.Aj ked teraz bol dost unaveny lebo som mu posunula uspavaci cas o pol hodinku dalej.Uz nech vylezu tie zubky.Inac ja mam pocit ze jemu idu horne a nie dolne.

janusha33
13. okt 2012

@mandarinka34 Toto malo aj u nas uspech a tiez karfiol s mrkvickou.No a spenat som este nerobila ale tak mu ho uvarim vo vode rozmixujem a zamrazim a ked mu ho bude davat tak zo zemiacikom,keby to bolo riedke zemiacik to zahusti.S mrkvou mi to ani nereze nejak.