Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Dievcata, mam par kamosiek, ktore si velmi pochvaluju spankovu metodu podla Weissblutha. Princip je v tom, ze deticky by cez den nemali bdiet dlhsie ako cca 1.5-2 hodiny a na noc by sa mali ukladat dostatocne skoro, dokonca take, ze o 18 😲 . Ja som take skore ukladanie este neskusala, lebo to by mala nevidela cely tyzden ocinka, ktory sa vracia z roboty medzi 18-19, ale cez den sa od narodenia snazim uspavat po tej 1.5 teraz uz po 2 max 2.5 hodinach. Zatial sme na 3 spankoch denne, ale to sa rychlo zase moze zmenit. Vzdy uspavam na prsniku a cez den prekladam do hacky, vecer do postele. Ale u nas vecerne uspavanie trva aj 1-2 hodiny, akoze mala hned zaspi, ale potom ma este dlho plytky spanok, tak lezim na posteli s nou az kym nezatuhne uplne. V noci sa budi o 12 a 330. Vstava potom okolo 7 rano. Takze zatial som super spokojna ... tazsie je to s dennymi spankami, ja na nej vidim, ze ked spi malo cez den, horsie spi v noci a naopak, ked je dobre vyspata cez den, super zaspi a dobre spi v noci.
Tu je link na toho weissblutha
baby prikrm davate raz za den zatial?mate skusenosti s nutrilon kasickou? 😕
@janja2502 aha,mne zas doktorka hovorila,ze ovocie kvoli obsahu cukru az neskor,po zeleninovych prikrmoch a takisto polievku az po zemiaku a mrkve a tak a mama zas hovorila,ze volakedy polievkou zacinali..no my jeme zatial len mrkvicku a pojdeme na zemiak.tak uvidim co dalej,podla toho ako mu bude chutit
my uz mame 6 mesiacov, papame uz od 4, takze uz davam aj ovocie
@suzan1111 my sme uz papali aj jablcko samotne aj s mrkvickou a nevadilo mu to 🙂
@lilina22 No nas dopoludnia pospi aj 2 -3 hodinky ale iba vonku v kociku a to ide spat cca po 2 hodinach od kedy sa zobudi,potom sa napapa a okolo jednej az pol druhej mame druhy spanok taky hodinovy iba a okolo piatej si zvykne zase podriemkat a o pol osmej ho kupem a okolo osme,teraz sa to snazim natiahnut na pol deviatu ide spinkat.Poslednu dobu mame problem s nocnym spankom lebo ho ma plytky a casto mrnci a tazko aj zaspava aj ked je unaveny.Vcera mi napriklad zaspal pekne o stvrt na devat ale ked som si ja lahla okolo desiatej zacal mrncat a plakat tak som ho vzala k sebe a do 3 30 spal pri mne(ja som samozrejme len driemala)ale potom som si povedala ze dost,aj ja sa potrebujem vyspat,tak som ho dala do postielky no o 5 bol hore.Takze som maximalne nevyspata,hlava ma z toho boli,oci ma rezu,citim sa ako kedysi ked som prisla z diskoteky a mama ma zobudila o osmej rano.Navyse je uz druhy den mrzuty,nespokojny,uplakany,zrejme zubky maju vsetko na svedomi.Medzi clankami mam knihu o uspavani a spanku deti.
aj ja davam lepok, do jabka mu dam piskotu. Skusim mu uvarit aj krupicu. Uz ma 2 zubky. 🙂
Ja som skušala už mrkvičku a zemiačik rozmixovanu v dojčenskej vode a ešte aj brokolicu,zatiaľ to nevie nejako prehltať🙂Davam mu len na obed pár lyžičiek ...
Mne spinka ako kedy-raz ma spánok cez deň tak hodinkovy vžda po napapaní hodinu ide spinkať a niekedy mi pospí aj 6 hodín v kuse a v noci ak mu dám papkať okolo 10 ,tak sa mi budí až okolo 5_6 ráno.Len tuto noc sme mali ťažku a viac sme papkali,mal horučku -možno že mu už idu zubky-dnes už je našťastie ok🙂
Dievcata, kupovali ste nieco specialne pre deti na zubky? Nasemu sa uz trosku prerazil zubok a neviem, ci mu mam pre istotu kupit nieco od teploty, alebo ak bude opuchnuty. Dakujem
@katkamiki Ak by mu vyskocili teploty nad 38 tak mu dam panadol,dovtedy nic....nas uz take dobre dva tyzdne ma take teploty ze 37,3-37,5 tak neviem ci je to zo zubkov alebo je to nieco ine.V utorok asi pojdem za pediatrom lebo je nejaky soplavy tak sa opytam.Inac nic mu nedavam,svagrina davala nejaky gelik chladivy.
Baby ja mam pocit zse nasmu drobcovi sa prerezava skor horny zubok ako dolny.Uvidime co vyjde prve von.Ozaj ako ste na tom s fontanelou?Uz maju vase deticky uplne zrastenu?
Riskovi som adoptovala kravicku 🙂 .Som videla na to reklamu a take mi to prislo ze adoptovat kravicku,este mi treba par kodov.A uz bude ofocialne adoptovana 🙂
@janusha33 Dakujem pekne Jani. No teploty nemal zatial, len v noci zle spava, budi sa s placom. To boli asi tri noci posledne take zle, myslela som, ze je to nasledok ockovania a dnes som nasla prerezany zubok, zobral mi palec do ust a pekne ma kusol 🙂 Uz mu ho aj trosku vidno 🙂 Vy sa drzkajte, aby ste neboli chori 🙂
u nas ked su teploty tak jedine nurofen a striedam s cipkami paralen.
@lilina22 ja mojich davam spat vecer medzi siestou siedmou a spia mi az do rana (do takej stvrtej...) - ale cez den, maximalne pol hodinku ☹ dva az tri krat, inak to je pravda, ze ked presvihnem tu spravnu dobu na spanok, tak uz sa len velmi tazko utisia ☹ inak dobry clanok, zajtra ich skusim lepsie "pozorovat" 😀

@sophie123 Manzel je z dvojiciek a ked som sa pytaa svokry kedy vysli muzovi prve zubky tak ze jemu na konci 5.mesiaca a jeho bratovi na zaciatku 6.Na druhej stranke by mozno aj bolo lepsie aby im vysli naraz,sice budu umrncany ale kratsi cas a tak najrpv jeden a potom druhy,to budes mat dvojnasobne dlhsi cas.