icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

babush
14. okt 2012

Ahojte, asi som toto mala skor uvidiet..ale pre zaujimavost hodim link aj sem. Ide o univerzalnu rec babatiek podla Priscilly Dunstan. Tak co myslite, hodi sa to aj na vase? 😉
http://www.youtube.com/user/priscilladunstanbab...

leonna
14. okt 2012

@babush to je dobreee :D

alohim
15. okt 2012

@babush je to super..no nad 3 mesiace je to uz trochu ine, ze? 🙂

janusha33
15. okt 2012

@lilina22 Zaujimavy clanok......

suzan1111
15. okt 2012

baby ak mate adapter na autosedacku na kocarik,nechodite sem tam na kratku prechadzku aj s autosedackou?maly sa zobudil,spinkat uz nebude a isli by sme von,lenze mi nebude c hciet lezat v kociku,to viem isto,kedze je vyspinkany..sportovy kocarik davat nechcem lebo este dlho neobsedi a vo vajicku by to mohlo byt vpohode,ked idem na nakup tak ho tak beriem a pekne pozera okolo seba a potom niekedy aj zdriemne..tiez to neni uplne najzdravsie ale tak an 40 min prechadzku co myslite? 😕

janusha33
15. okt 2012

@suzan1111 Ja si myslim ze v pohode.Nemal by s tym byt nejaky brutal problem.

ni_pe
15. okt 2012

@suzan1111 mne, ked tam maly zaspi, tak ho nemienim budit a necham to tam, nech sa vyspi, niekedy aj dve hodiny..... ale je pravda, ze my vajco vyvencime raz za mesiac mozno 🙂

petra1209
15. okt 2012

No podľa všetkého sme prekonali tú šiestu chorobu. Malý tri dni teploty 39 nervózny plačlivý unavený a dnes už aj obsipaný chudiatenko moje je ako kôpka nešťastia ☹ a ja som k.o.

sophie123
15. okt 2012

@babush dobre, ale musela som sa smiat na niektorych tych matkach, napr. ta s tou autosedackou, ved to mi napadne ako prve, ked place, skontrolovat, ci to nema tesne... skoda, ze uz to nefunguje na 5 mesacne 😀

sophie123
15. okt 2012

@petra1209 joj, tak to neboli zubky, chudatko male...

petra1209
15. okt 2012

@sophie123 no mám dojem že to ide jedno s druhým

lilianka1199
16. okt 2012

@lilina22 dakujem za clanok o spanku, u nas je to tak od zaciatku, ked spinkame dost cez den, spinka dost aj v noci, len neskoro zaspaval, niekedy aj o desiatej a vcera som ho okupkala skor a dala do postielky o 18.30.h, ze nech do siedmej zaspi a on zaspal hned a vstal mi dnes rano o siedmej a to mi spal poobede od tretej do stvrtej a dnes rano mam spokojnucke, vyspinkane babo 😉

janusha33
16. okt 2012

@lilina22 No nieco na tom zrejme bude.Posledne dni sme mali problem s uspavanim tak som ho vcera dala spat uz o siedmej nakolko sa mi zdalo ze je kus utlmeny,o pol osmej bol tuhy a v pohode som ho prelozila do postielky.Lenze som ho aj neokupala,lebo ma napadlo ze kupek ho mozno preberie,tym sa presvihne ten spravny cas na spanok a potom uz nevie spat.Takze ho skusim kupat dopoludnia alebo na obed ked vstane.

lilina22
16. okt 2012

@lilianka1199 mam velikansku radost. Aj u nas to tak funguje, vcera sla 1940 a vstala 715. ked ide 2030 je hore 615 😖

No a cez den potrebuje aspon 3 hodky spanku aby dobre spala v noci prdelka. Na tom webe je dobre popisany ten "spankovy slabikar" a ako vraveli kamosky, ono to vyborne funguje aj na ovela vacsich detoch - skolkaroch a skolakoch

lilina22
16. okt 2012

@janusha33 no veru aj mne sa zda, ze ju to niekedy preberie hmmm. Mam dojem, ze vychytat ten spravny cas je vcelku umenie...

janusha33
16. okt 2012

http://www.slobodavockovani.sk/news/co-je-podoz... No parada,idem aj dnes s Riskom k lekarovi lebo tie jeho zvysene teplotky sa mi uz nepozdavaju,zo zubkov to nebude podla mna.

lunnka
16. okt 2012

@babush a-ha! 😀 tak to sme presvihli, ale moja robi neh neh casto, teraz to uz nie je som hladna ale ze nieco je ZLEE? 🙂))

janusha33
16. okt 2012

@lunnka No neviem lebo nas ked vidi deda a sa na neho tesi tak robi Heh heh heh......tak neviem teraz no...

janja2502
16. okt 2012

@janusha33 moja mala po ockovani teploty okolo 38 asi mesiac aj viac. Nakoniec sa zistilo, ze to bolo z ockovania. Bola zaockovana tyzden po nadche a mala este oslabenu imunitu, tak preto. 😒

janusha33
16. okt 2012

@janja2502 NO ja som sa pytala na to pediatra tak ze u nas to nebude z ockovania lebo ze to by mal vyssie horucky a ked mu pozeral hrdielko a pusinku tak ze je tam jeden zubok ktory v priebehu par dni vyjde von ze to moze mat tie teplotky aj z toho ze to nemusi mat z ockovania.Len mi to neslo do hlavy lebo s ami to zdalo byt uz dlho a napriklad bratovi chlapci mali pri zubkoch teploty 38-39.a my uz skoro mesiac tahame 37,3-37,5.

lunnka
16. okt 2012

@janusha33 😀 ale toto je "neh" nie "heh" no to je debata hehe 🙂)))

janja2502
16. okt 2012

@janusha33 ano presne take teploty sme mali aj my. Vecer bolo okolo 38. Lenze moja mala vtedy uz vyse roka, tak to nebolo zo zubkov. Doktor tiez vravel, ze to nie je z ockovania, ale ked nas poslal na alergo, tak tam mi doktorka povedala, ze to bude asi z toho. Dala nam nejaky sirup na nastartovanie imunity a bolo vsetko ok. Teraz si davam velky pozor na ockovanie. Ked malemu ide hoci len trosku soplik, nedam ockovat. 😉

jarabica123
16. okt 2012

No nasa mala je asi nejaky zazrak, na nu neplati nic, ziaden clanok o spanku, uz som skusala vselico a nic, nespava ani cez den a ani v noci, cez den sa snazim ukladat kazde dve hodinky, a nic, pospi 10min a uz ani za svet zaspat:( Sem tam ma den ked spinka dobre, teda aspon za cely den dve hodinky co je normalne zazrak, ale v ncoi aj tak buntosi, som uz hotova, nevyspata, vyzeram ako striga🙂 V noci je hore aj kazdu hodinu, len co zaspi o osmej uz o deviatej je hore:( je to stale horsie a horsie, a to ani neplace v noci, skor je strasne nekludna, umrncana, mozno zubky, alebo netusim. aj je napapkana, prebalena, vodicku davam stale, a aj tak. jaaj tazko s nou, uz to nejak vydrzim, len nech to netrva ale do troch rokov, ale skusim to ako ste tu pisali, ze ulozit skor. mozno zaberie

janja2502
16. okt 2012

my doma kupeme o siedmej vecer obidve deti, takze o pol osmej - osmej uz spia. Maly sa v noci zobudi okolo tretej na papanie a tak az rano obidvaja o siestej. Tak pekne vstaneme a ideme sa chystat do skolky. Ja mam zasa super deti, co sa tyka spania. Este ani raz som nebola nevyspata. Kamosky normalne nechapu, ale je to tak. 🙂

janusha33
16. okt 2012

@janja2502 No tak to mas super,sa tesim s tebou.Sna sa to aj u nas nejak upravi,nas aj pospi ale ma to nejake rozhadzane,aspon ja mam teda z toho dojem ze ten system ma nejaky rozhadzany.....akurat dopoludnia mi vie pospinkat aj dve hodinky ale iba vonku v kociku

janusha33
16. okt 2012

@lunnka Ja som to pisala ako reakciu na ten link,som to pozerala a to heh mi tam na nasho nesedi.....ako je to super,skoda ze sme o tom nevedeli skor a iba sme dedukovali co im asi je a vsetko bol takmer rovnaky plac,ale teraz uz vieme ze nie.

alohim
16. okt 2012

@lilina22 vďaka za článok, prečítala som si to všetko, popremýšľala a ... s prvými bodmi súhlasím, malého nikdy nenechám bdieť dlhšie ako 1,5-2h. Vtedy už začína byť mrzutý, nechce sa hrať, stíši sa, vidím, že je unavený. Jednoducho má taký rytmus, že po 2 hodinkách sa nadojčí a zaspí cez deň na 1-2h. A to som iba vysledovala na ňom. A máme tri denné spánky. Ukladám ho o 20.00, skôr som už skúšala ale potom sa budí o 4.00 😕 inak vstáva medzi 6-7 a budí sa v noci 2x.
Nedotiahnuté v tejto metóde vidím ustanovenie, kde je odporúčané nechať dieťa samé, príp. poplakať. Môj malý spinká pekne, avšak potrebuje moju pomoc pri zaspávaní a cez deň v postieľke sám nezaspí (denné spánky máva kočíku, šatke) na tom nevidím nič zlé. Nie každé bábo dokáže v takom veku zaspať samo. Potrebuje pocit istoty v mamke, že je pri ňom. Nevidím na tom nič zlé a užívam si to, ved príde moment kedy sa to naučí a nebudem ho asilu stresovať aby spal ako "susedine dieťa". Toľko môj názor na tú tému.

alohim
16. okt 2012

@janusha33 už to nesedí ani mne, lebo to už neplatí na staršie detičky nad 3 mesiace, ktoré sa už inak prejavujú. Škoda, že som to videjko nevidela skôr.

alohim
16. okt 2012

@jarabica123 každé bábo je iné a veru každá mamička má svoj údel-skúšala si aj nejaký nosič? môj napr. keby spal cez deň v postieľke, pospí 10 min. a hotovo. Sme to už tak skúšali, no bez výsledku. Verím, že to prejde, neboj...mne zasa odchádza chrbát z toho nosenia a som unavená "africká mamka" 😀 no čo preň neurobím, pekne sa vyspinká, tiež to snáď nebude trvať do 3 rokov 😝 zvládneme to!

zdenkaslivka
16. okt 2012

@jarabica123 Toto presne zazivame aj my. Navyse, nasa nezbednica nechce zaspat ani v kociariku, ani v postielke, takze sup ju do zavinovacky a hopsame na fitlopte, kym nezaspi... Tak ju jeeeemne polozim do kociara a ideme von. Moj chrbat je na tom hrozne, lebo mala vazi 8,5 kg. A po tom narocnom uspavani mi pospi polhodku, do placu mi je dakedy ☹ Niekedy sa jej podari zaspat na prsniku, ale tiez len na polhodku. A v noci sme tiez hore takmer kazdu hodinku 🙄 Mam pocit, ze kojim "all night long" 😀 Rodicia furt hucia, ze sme ju "na ruky" naucili, ale ja ju nenecham vyplakat v postielke. Nas nazor je, ze kazde dieta je ine- niektore su take, ze pohladkas a hned spinka a niektore si vyzaduju jednoducho viac 😀 Ostava nam len vydrzat...Tak sa drzkaj 🙂