icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
29. okt 2012

@babush ahoj este ta idem otravovat s tou podlozkou 🙂 myslim ze ju nakoniec objednam v tej akcii aj s okrajmi, aj ked je to len 8mm. Vravis ze mate take a staci, nebuchne si hlavicku ked sa prevrati? Len sa bojim aby to nebolo prilis tvrde..

babush
29. okt 2012

@lunnka ziaden strach. Mala si buchala hlavku celkom tvrdo, ale nikdy nic, ziaden plac. A mame to odskusane uz aj na prvej dcere. Ved si to vyskusaj, je to ako karimatka, az mas doma 😉

katkamiki
29. okt 2012

Celkom zaujimave citanie ak mate cas 🙂 http://mojedietatko.webnode.sk/

petra1209
29. okt 2012

@jagu81 páni tak to krásne. Sa máte 🙂

lunnka
29. okt 2012

@babush nemam, dakujem za odpoved 🙂

prave citam o jantarovych nahrdelnikoch. mate niektore skusenosti? http://www.sperkyjantar.sk/www-sperkyjantar-sk/...

katkamiki
29. okt 2012

Nam sa uz prerezal druhy zubok 🙂 My budeme riadny zubaci 🙂 🙂 🙂

zlobinka
29. okt 2012

@janusha33 Jani dnes sme u dokyho neboli,mala spinkala pekne a rano moc nemala sopliky,tak sa hej to chvalabohu nezhhorsilo,tak sme nesli a nepytala som sa tym padom na tie kase...ak sa nieco dozvies napis aj mna to zaujima..dik

zlobinka
29. okt 2012

@lunnka moja kamoska to mala pred par rokmi pri oboch detoch (v rakusku)...tazko povedat,ci to pomaha..ona im to vobec dole nedavala..sama povedala,ze nejake velke problemi so zubkami nemali,ale ci to bolo vdaka tomuto?ona tomu verila,ale ineho nepoznam kto to pouzival,tak to neviem porovnat...

lunnka
29. okt 2012

@zlobinka ja by som to na noc nenechavala.. neviem skor v take veci neverim,ale nikdy nevies 🙂..mama vravela ze pri mne ani nevedela ako mi zuby narastlio, mozno aj moje dieta bude na tom podobne 🙂

lunnka
29. okt 2012

@katkamiki vyborny clanok, diky 🙂

zlobinka
29. okt 2012

@lunnka ja tiez nie..joj ved to by som ja nespala..co by som ju chodila kontrolovat...a presne tazko povedat,ci to pomaha..jedno sa natrapi s bolestami,druhemu idu rychlo zubky...ja to urcite nekupim...podla mna skor asi zaberu tie homeopatika a ten gel..ja sa na to chystam do lekarne..tu na mk si to celkom zeny chvalia

lunnka
29. okt 2012

@zlobinka ktory gel myslis?

ss225
29. okt 2012

@petra1209 boze ja ked vidim ako ti on spi cez den ... moja Noe dokaze nesapt cely celucicky den, ale v noci spinka velmi dobre nastastie...je asi po mne, ja neviem spat cez den..ach jo

jagu81
30. okt 2012

@petra1209 no my sme si svoje "užili" a odplakali prvé dva mesiace, kým bola kojená. Zaspávala okolo polnoci a celý deň skoro nič nespala, nejakých 15 min. a znovu plač ☹ teraz je to už fakt super, ale ešte som nezabudla a vážim si každú sekundu dobrého spánku mojej bábiky 😉

petra1209
30. okt 2012

@ss225 tak aspoň že v noci dobre spinká. Tento náš to je jak macko on sa naprace a potom ledva odfukuje 🙂 Ale neboj on má tiež niekedy taký deň že pospí len 3/4 hodinky a dosť našťastie je to len raz za čas 🙂

janusha33
30. okt 2012

@zlobinka Hej jasne,my ideme na buduci tyzden na poradnu tak sa popytam.

janusha33
30. okt 2012

@katkamiki No my nemame este ani prvy,slinta o dusu,niekey hryzie vsetko jak besny inokedy nic,no neviem.Svokry som s apytala tak muzovi vysiel prvy zub na konci 5.mesiaca,a moja mama nevie kedy mi vysiel prvy(pekne od nej) takze netusim kedy to bude.Sused ma potesil ze oni pri malej cakali tri mesiace.Ze to boli takze tri mesiace,bola urevana,nervozna,ubolena.....no sa tesim.....u nas to trva uz zhruba mesiac.Aj vidno pod dasienkom take biele ale vonku to este nevyliezlo.

bambulla
30. okt 2012

takze vcera na poradni vazime 7680g zaockovala ju mala je mrzuta vcera bez horucky a teraz mala 37.5 dufam ze jej to nevystupi vyssie.a inak v pohode 🙂

gaby21
30. okt 2012

Ahojte, niekto tu chcel nejake info na nemliecne instatne kase. Tak ja kupujem v bio kutikoch pohankove, psenove, ryzove, kukuricne, atd. Iba sa zaleju vodou, nechaju sa napucat, maly ich zboznuje, ziadny krabicovy sladky humus, niekedy na vecer spapa aj 250 a potom ho este dokojim 😎

ss225
30. okt 2012

@gaby21 daju sa zaliat tie kase aj materskym mliekom?davas uz aj pohanku a pseno? ci len ryzovu? ja zatial iba dojcim ale coskoro zacnem s prikrmami a rozmyslam ci kasicku alebo zeleninku ako prve ale tiez som radsej za bio neinstantne kasicky.

oxiba
30. okt 2012

@ss225 najprv sa dava zelenina alebo ovocie,co si vyberies je len na tebe 🙂 my tiez zaciname az buduci tyzden pokusnym zemiakom 🙂 chystam sa fotit prve grmasy pri jedle😀

katkamiki
30. okt 2012

@janusha33 no nam sa to tiez dlhsie prerezavalo, len som tomu nekladla doraz, lebo len strasne dlho slintaval a vsetko daval do ust. Nastastie teploty nemal ani hnacky som akosi nezaregistrovala, len mozno dve noci pri jednom aj pri druhom bol castejsie hore, ale inak bol frajer, zvladol to, uvidime ako dalsie zuby. Drzkajte sa, nech sa to coskoro prederie 🙂 Inac, ani moja mama si nepamata, kedy sa mne prerazil prvy zub 🙂

gaby21
30. okt 2012

@ss225 Ahoj, jasne, ze sa daju, maly zatial vyskusal kukuricnu, ryzovu, pohankovu. A ja ich fakt doporucujem, je to cisty produkt, ziadne ine pridane latky, ziadny cukor, no super. Zacni normalne zeleninkou, a vecer skus kasu, uvidis co mu zachuti, u nas fici oboje 😉

svetlusska
30. okt 2012

jak ma dneska manzel potesil: nechal peniaze v aute, som si nahodou vsimla ked som sla autom a som mu neskor vravela ze ci je velmi bohaty a on mi na to:ze jasne ze som bohaty, mam krasneho syna a skvelu manzelku 🙂 no az mi slzy do oci vosli 🙂

ss225
30. okt 2012

@gaby21 mam pohankovu bio kasu, a to sa vari ci nie? lebo ked jej to chcem robit s materskym mliekom tak asi nie ci? sorry za blbe otazky ale fakt neviem 😨 instantne tiez nechcem davat, ani prikrmy tie hotove a ,,cerstve,, ee...sa tesim na vyvaranie 🙂

lilina22
31. okt 2012

@ss225 ja malej kase varim, zacala som od ukonceneho 6.mesiaca a kombinujem kasu a zeleninu (zmiesam). Prikrmy mozno zacat zeleninove aj kasove, ale samo kase bez lepku. V nasom pripade psenovu a ryzovu. Pseno sa 3-4 krat spari vriacou vodou (odstrani sa horkost) a potom sa vari v dostatku vody do zmaknutia, potom to este mixnem. Ryzu pouzivam natural (obsahuje vsetky B vit na rozdiel od bielej), varim asi hodinu v dostatku vody a mixnem. Potom zmiesam s uvarenou zeleninou. Nas pediater je nazoru, ze prvy mesiac prikrmov sa ma davat len kasa + korenova zelenina, teda mrkva, cvikla a petrzlen. Az neskor sa prida plodova zelenina a uplne nakoniec listova. Zemiak napriklad az najskor po roku veku, koli vysokemu obsahu skrobu (tazky na travenie) a nepomeru draslika a sodiku, ktory nie je najlepsou volou pre ladviny. Toto ma celkom pekvapilo, ale potom som sa docitala aj na americkych strankach, ze klasicky zemiak doporucuju najskor v 10m. Zaujimave, ze u nas je medzi prvymi prikrmami.

Instatne jednozlozkove kase ak su ciste, su podla mna dobrou volbou, ak sa clovek prave ponahla, ale veruze chudia UPLNE inak ako doma varene z celych zrn.

Ak chces, mozes do vo vode uvarenej kase pridat ked trosku vychladne aj MM ale u kojenych deti to nie je vobec nutne.

lilina22
31. okt 2012

@ss225 mas ju inastatnu? vo forme pohankovej muky? ak ano, tak taka sa len zaleje vodou ci MM. Ak mas cele zrnka pohanky, treba varit, ale pohanku som este nevarila.

jagu81
31. okt 2012

včera sme absolvovali prvý pokus s mrkvičkou a celkom úspešne tak uvidíme ako to pôjde ďalej 🙂

alohim
31. okt 2012

baby, ktoré dojčíte...ako vyzerá prvý menzes? mala som jeden deň ružovkasté špinenie-je to ono? 😕