icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
31. okt 2012

my sme dnesnym dnom tiez zacali s prikrmom - mrkvickou, malicka az plakala ze este chce tak duuufam ze sme to neprehnali s mnozstvom...ale ten blazeny vyraz ked sa napapkala stal zato 😉 Takze zemiak by bolo lepsie davat az okolo jedneho roku? Zaujimave skusim ho zaradit neskor, nech sa jej zaludocek netrapi.

svetlusska
31. okt 2012

@tinci my sme zemiacik uz skusali a ziadny problem sme nemali...

gaby21
31. okt 2012

@ss225 Ak je na nej napisane instantna, tak iba zalej vodou, alebo materskym mliekom v tvojom pripade a nechaj trosku napucat 😎

nena13
31. okt 2012

My papkame už roznu mixovanu zeleninku a najviac mu chutil špenatik so zemiakom...som bola prekvapená,jablčko mi nechce ani vidieť,ale mrkvička tekvica,brokolica,zemiačik mu chutí moc.Neviete mi poradiť,môžem dávať aj cviklu? A aka zelenina a ovocie okrem citrusových je zakázaná?

Neviem či aj nam idú zubky,ale ideme všetko dookola pohrýzť🙂Dvam mu na ďasienka trolinka geliku a spinuška fajnovo...Budíme sa maximálne 1x za noc,takže dospávam to,čo som nedospala,keď sme bojovali s refluxom,teraz už pomaly ani o ňom neviem,ale pre prípad radšej ho stále kontrolujem-strach asi neodíjde...udel matky🙂

Pri očkovaní sme trolinka mali zvýšenu teplotku,ale zvládli sme to....som rada,že to už mame za sebou...

svetlusska
31. okt 2012

@nena13 a mozem sA Spytat ako pripravujes zeleninku?

nena13
31. okt 2012

Dám vždy malý zemiačik(alebo polku)1-2dl dojčenskej vodičky a k tomu raz kytičku brokoličky,alebo menšiu mrkvičku,alebo tekvičku...snažim sa vždy v pomere 1:1 pol porcie zemiačik(vždy-pekne zahustí) a k tomu zeleninku-povarím do mäkka a rozmixujem ponorným mixerom-spapá pol porcie a čo ostane nechám mu ne druhý den poriadne uzavreté v chladničke-na tretí deŇ mu to už nedávam🙂A sama zistíš čo mu chutí...Všetko som ale odskušala po 3 dni,ak by náhodou bola alergia...našťastie zatiaľ je všetko ok...A ešte ho prikrmujem UM mliečkom....kedže už nekojím ...

michalienka25
31. okt 2012

chudiatko moje malicke soplave...ked pozrie na mna tymi cervenymi ockami a soplikom pri nose, mi je az do placu. bobatko male, staci tak malo - vysmrkat sa, ale tie babatka to nevedia...takze sa pripajam do "klubu odsavania soplikov". dufam, ze sa z toho dostane co najskor opicka moja mala... 🙂.

kočky, dnes som v DM-drogerii kupila akesi vlocky Alnatura z 5 druhov obilnín. to sú asi aj s lepkom, ze?

cobhan
31. okt 2012

ake mate skusenosti s odsavackami hlienov? mala zacina zubkovat a k tomu sa pridal soplik a chcelo by to nieco lepsie ako len manualnu odsavacku. Inak nasa je take male hyperaktivne sidlo, uz od 4.5 mesiaca stoji, teraz konecne zistila, ze aj sedenie ma cosi do seba, ale sama to este moc nevie.

lunnka
31. okt 2012

@cobhan uz stoji??

katkamiki
31. okt 2012

ahojte baby, neviete mi poradit, co moze byt mojmu drobcovi? Posledne 3 dni mi odmieta vecerne krmenie. Cely den aj v noci papa v pohode, ale posledne vecerne papanie pred spanim nechce, zacne plakat, odsuva sa alebo ma kusne :( Uz som skusala rozne polohy kojenia, ale nic. Tak si s nim lahnem a zaspi hned. Potom sa zobudi az okolo pol 1 jednej.

janusha33
1. nov 2012

@svetlusska Aj my papame zemiak vo velkom.Neviem ale ja sa tym riadit nebudem,nasi rodicia nam davali zemiak na zaciatku a nic nam nie je.O dva roky zistia ze to tak nie je.....tak ako pri vsetkom,kazdy rok je to inac a stale sa nakoniec vratia k tomu ako to robili nasi rodicia,stary rodicia.....

janusha33
1. nov 2012

@katkamiki No to netusim preco je to tak,my tiez mame problem s vecernou kasickou.Ale ked nechce tak mu skus par dni ani neponuknut.

janusha33
1. nov 2012

@cobhan Ja mam tu koncovku na vysavac a som spokojna.Od zaciatku ju pouzivam a dobre to vytiahne a netrapim sa s manualnou.

janusha33
1. nov 2012

@michalienka25 No ved aj keby boli s lepkom tak to velmi vadi?Ved lepok sa ma zaviest medzi ukoncenym 4.a 7.mesiacom co ja viem.

michalienka25
1. nov 2012

@katkamiki noja tu moju princeznu pred spanim nekojim uz daaavno.robila presne to iste a to z dovodu,ze chcela spinkat.bola nervozna,lebo chcela spinkat,tak som ju nenutila.a potom sa o osmej zobudila na papanie...

katkamiki
1. nov 2012

@janusha33
@michalienka25 no ved asi nebudem kojit na vecer :( Ale mi je to tak luuuto :( ale on sa mi zobudi potom az o druhej, takze asi nie je az taky hladny, tak neviem. Rozmyslala som, ci aj nemam malo mlieka na vecer, ze preto nervaci. Asi zavolam laktacnej poradkyni a opytam sa.

michalienka25
1. nov 2012

@janusha33 ved v podstate ano 🙂p

michalienka25
1. nov 2012

@katkamiki Ale tak keby bol drobcek hladny,tak asi tak kludne nezaspi,nie ;)?

katkamiki
1. nov 2012

@michalienka25 ved to, ze keby bol hladny, tak by asi plakavala a zobudil sa skor, ale nie po 5 hodinach.... No neviem. :(

michalienka25
1. nov 2012

@katkamiki nemaj hlavu v smutku...babatko vie, ci chce papkat alebo nie...a moznoze ak uz prikrmujes, je napapkane spokojnucke, a chce spinkat. ja som inak zacala pred spanim davat kristinke polku jablcka s piskotkou, lebo tiez mi bolo luto, ze chodi spat hladna. a to jej chuti, to vzdy spapka 🙂. a ja tiez ako prikrmujem sa mi bude ovela menej, vlastne iba raz za noc...takze neboj, vsetko je ok! 😉

katkamiki
1. nov 2012

@michalienka25 dakujem pekne, ale estw neprikrmujem. Ale uz by som asi zacala, neviem co mam robit, moj maly je strasne velky, rodicia radia, ze uz mam prikrmovat ale d
oktorka tvrdi ze mam cakat ☹ tak neviem.

cobhan
1. nov 2012

@lunnka hej, uz 6 tyzdnov sa vie udrzat na nozickach. Vcera ma skoro vystrelo, dosla som do obyvacky a mala tam stala v baby gyme, drzala sa tych hrazdiciek a skerila sa na mna jedna radost. A tatino mi hovori, ze pozri, uz vie stat aj sama..
No medzi nami, kedy sa radsej sediet a stvornozkovat naucila, to by mi viac pomohlo.

janusha33
1. nov 2012

@katkamiki Tak sa riad sama sebou......ked mas pocit ze uz by si mala zacat tak zacni a nepocuvaj ani doktorku ani nikoho.Doktorka nie je s tvojim malym stale,len ty ho poznas najlepsie a vies co potrebuje.

cobhan
1. nov 2012

@katkamiki ja mam zase opacny problem, nasu chytila zrava. Stale by len jedla a pritom uz papa tuhu kase rano, na obed a aj na vecer. A medzitym mlieko. A to sa este budi v noci dvakrat, lebo chce mliecko. A ked ju vecer kupem, tak jedlo uz musim mat hotove, pretoze akonahle ju vytiahnem z vody, tak mam asi 5 minut kym spusti rev, ze chce jest.

katkamiki
1. nov 2012

@janusha33 ja by som ho uz aj prikrmovala, len neviem ako, co prve. tak sa toho aj bojim :(
@cobhan no tu je jasny priklad toho, ze kazde dieta je ine 🙂

janusha33
1. nov 2012

@katkamiki Neboj sa toho...zacni mrkvickou.....uvar si troska mrkvicky rozmixuj ju,pripadne doried vodou aby to nemal velmi huste a daj mu okolo obeda par lyziciek a potom mu daj este mliecko.Zaciatky budu vselijake,musi si zvyknut na novu chut.Ja som napriklad vybrala mrkvu zo slepacej polievku pomixovala ju a najprv som mu dala len par lyziciek a zvysok som si dala zamrazit do toho davkovaca na kocky.Na druhy den som vybrala kocku,rozmrazila ju a spapal mi celu kocku.A potom po troch dnoch pridaj nieco ine.Ja som pridala zemiak,teraz sa tu pise ze zemiak sa ma davat az neviem kedy ale nasmu to nic neurobilo zle.Takze to je uz na tebe ci mu ten zemiak pridas alebo mu das nieco ine.Niekto pridava petrzlen,ja som nedavala nakolko ja sama by som ho nezjedla tak preco by som to jemu davala.Mozno ma za to odsudia ale je to moja vec co mu dam a co nie.

keira
1. nov 2012

@janusha33 a ako rozmrazujes?

keira
1. nov 2012

a ako pripravujete tekvicu ci cukinu?

katkamiki
1. nov 2012

@janusha33 Jani, dakujem ti velmi pekne. Tou mrkvickou zacnem, len som sa chcela opytat na kasicky, davas nejake? Ci nemam zacat kasickami? Som rozmyslala, ze vecerne papanie nahradim kasickou, ked tak nechce prsnik.

deni73
1. nov 2012

@katkamiki Ja som začala ryžovou nemliečnou, trošku do mlieka večer, postupne som zvyšovala dávku, a teraz papá večer také hustejšie mlieko.
@keira Cukinu dávam k ostatným zeleninám na obed, klasicky uvarím napr. so zemiačikom.