icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
5. nov 2012

@lunnka vidis, toto ma nenapadlo, asi to ja zrealizujem na mojej malej....😀DD. vsak ona mi to raz vsetko vrati 😀

katkamiki
6. nov 2012

@lunnka jaj, jasne... tak daj potom vediet, co ti povedala ohladom prikrmov... 🙂

petra1209
6. nov 2012

Krásny dník prajeme všetkým 🙂 🙂 🙂

lunnka
6. nov 2012

@michalienka25 skoro som ti isla napisat ze podme do toho a nafotme! 😀 ale dopadneme ako neviem kto tu co nevedel dat dole farbu 😀D to by doktorka cumela

lunnka
6. nov 2012

@katkamiki jasnacka, dam, drz nam palce s ockovanim ;)

lunnka
6. nov 2012

v novej Maminke pisu ako vypocitat predpokladanu vysku dietata: K telesnej vyske rodica toho isteho pohlavia pripocitajte vysku druheho rodica zvacsenu ( u chlapcov) alebo zmensenu (u dievcat) o 13 cm a sucet vydelte dvoma. Ziskate pravdepodobnu dospelu vysku svojho dietata.
My 165,5cm..no..moze kusok viac ;)

katkamiki
6. nov 2012

@lunnka budem, neboj, zmaknete to 🙂

katkamiki
6. nov 2012

@lunnka my 189 🙂 ale ja si myslim, ze bude mat viac 🙂

lunnka
6. nov 2012

@katkamiki vy ste riadni dlhani 😉 no u nas ja 164, mm 180..tak modelka nebude 😀

michalienka25
6. nov 2012

@lunnka zajtra mam poradnu, takze mozem ist na to 😀...si mi mala co povedat, ja jej to isto urobim 😀. samozrejme, ze foto dodam 😀

lunnka
6. nov 2012

@michalienka25 ty si pripad! 😀 cim to ides kreslit?

michalienka25
6. nov 2012

@lunnka no to este neviem, musím vymyslieť niečo nezávadné, ľahko zmývateľné 😉 .

janusha33
6. nov 2012

Dnesna poradna dopadla dobre,vsetko je v poriadli,mame 7850g a 72cm an 7 mesiacov dobree.Pan doktor nas pochvalil ako nam pupok trci z nohavic a ze mozme davat prikrmy postupne vsetko zaradom,ze aj lepok nech davam(keby pan doktor vedel ze my uz aj masko papame 🙂 a piskotky su u nas samozrejmost) a ze sa vidime o dva mesiace.

janusha33
6. nov 2012

@michalienka25 Skus len nejaku ceruzku na oci,das to dole odlicovacim kremom a mozes potom pekne umyt s mydlom a hotovo.Ja som robila Riskovi otlacky ruk a davala som mu na rucky makeup a s vlhcneym obruskom zisiel pekne dole.

katkamiki
6. nov 2012

@lunnka ja si aj tak myslim, ze bude este vyssi 🙂 Ja mam 180 a mm 189 🙂

lunnka
6. nov 2012

dievcata co davate malym na seboreu? ja som to neriesila, ale zda sa, ze ma toho nejak viac, cely vrch hlavicky..a hnednu tie supiny.. tu som citala e bud z Biodermy, alebo olivovy olej, alebo ine kremy..mate nieco osvedcene? ja by som nerada davala nejake chemie, najradsej nieco prirodne..

svetlusska
6. nov 2012

@janusha33 jeeej vy ste riadny dlhani 🙂

katkamiki
6. nov 2012

@lunnka ja davam tak dva krat do tyzdna modru indulonu tak dve hodiny pred kupanim a potom mu umyjem hlavu samponom a na druhy den sa lepsie skrabkaju 🙂 Alebo aj olivovy olej je dobry.

nena13
6. nov 2012

Žienky tak treba isť kôli rodičovskému najskôr na urad,alebo socialku a čo si všetko zobrať? Treba nejake papiere vyzdvihnuť a vypísať?

Ja som lupinky len krémovala olivovým olejom a dlho ich mal,musela som ich šupať a išli dole aj s vláskami,postupne sme ich už stratili🙂

Mne sa drobček moc nepretáča ani neposuva...kôli refluxu musel byť stále vo vyvýšenej polohe a nemal sa kde tým pádom naučiť,ak som ho dala na bruško vracal ,ak na rovinu na chrbátik taktiež ...teraz je to lepšie,ale musíme ešte dobiehať...ale aspon sedka už dlhšie pomaličky sam....

janusha33
6. nov 2012

@nena13 No ved to iba na urad prace na socialne oddelenie treba ist.Nam papier dali este v lete ked tam bol muz.Takze ja uz len vyplneni odnesiem a reba k tomu rozhodnutie zo Socialnej poistovne o materskej,myslim ze staci kopia.

tiuska77
6. nov 2012

@nena13 awoj ako dokážeš svojho drobca udržať v takejto polohe? Ja som z mojej hyperaktívky zúfala, nedokážem ju po nakojení udržať na chrbte stále sa otáča už som sa smiala, že jedine mi pomôžu popruhy nejaké 😝 ..a samozrejme grcá snažím sa ju nosiť aspoň chvíľu na rukách vo vertikálnej polohe ale celý deň keby som to robila prídem totálne o chrbát..... 😒 ... nevydrží ani chvíľu na chrbte ak je dobre vyspatá tak 20 min max v kolíske ...takže prezliekam aj 5x denne 😒 ... Baby aj Vaši drobci ešte grckávajú?

michalienka25
6. nov 2012

@janusha33 dakujem za radu, to je dobry napad...a s tymi otlackami ruciciek je to tiez dobry napad 😉 ...my ideme na poradnu zajtra, tak som strasne zvedava, ako je na tom s mierami nasa mala 🙂

lunnka
6. nov 2012

@tiuska77 moja koooonecne prestala od 5. mesiaca..uz len obcas trosicka, neverila som ze to niekedy prestane, islo z nej riadne vela po kazdom kojeni..niekedy aj hodinu po..

tiuska77
6. nov 2012

@lunnka veď to, že aj odgrgne aj sa ju snažím držať vertikálne ale aj hodinu po ešte zrazeninu mi pustí 😒 ..na vyšetrenie refluxu sme boli hneď keď bola maličká tam bolo všetko oki, že ma "len" fyziologický.... ale čakala som, že už to prestane a furt nič 😒 ... teraz je taká hyperaktívna tak každú hod a pol je a potom by len na brušku bola tak celý deň nič nerobím len ju nosím, kojím a prezliekam 😝 .. snáď to príkrm nejako porieši ešte týždeň a idem na to 🙂

lunnka
6. nov 2012

@tiuska77 ja som nebola na specialnom vysetreni, dr. vravela ze ju prekrmujem, ze preto..inak je pravda ze ked som jej davala castejsie, viac vracala.. a tiez presne ked zacala byt viac na brusku, koniec, hned ako som dokojila sa prevalila na brucho a mohla som prat a prezliekat.. preslo to nejak samo, ale vsimla som si, ze sa konecne naucila pekne odgrgnut- teda cez den, v noci spi pri mne, nechavam ju tak.. teraz po kojeni si ju len opriem o seba a do minutky odgrgne.. asi to chce len cas a trpezlivost

janja2502
6. nov 2012

Moj negrcal nikdy, dokonca aj po najedeni ho dam niekedy na brusko a sa mu pekne odgrgne. 🙂

tiuska77
6. nov 2012

@lunnka
@janja2502 ona si vie pekne odgrgnúť...ale vidíš môže byť aj tým či sa neprejedá kedže fakt teraz papa každu 1,5 hod čo dakedy aj 4 hod nič nechcela...no uvidíme ... čo iné mi ostáva :D ..ale Ďakujem 😵

janusha33
6. nov 2012

@tiuska77 Mne pediater povdal ze kym je babo iba kojene respektive ma iba tekutu stravu tak to je ok.Ze ked zacneme tuhu stravu tak to prejde a mal pravdu,my uz prikrmujeme vo velkom a uz skoro vobec negrca,len obcas ked sa naje a ide skoro potom na brusko.Ja ho aj dam na chrbat ale sam sa otoci na brusko a ked je tam dlho tak mu troska vybehne ale uplne malicko takze s tuhou stravou sa to upravi.

katkamiki
7. nov 2012

@tiuska77 Moj grckava tiez pravidelne.... Aj ked si ho zoberiem na ruky, hodi taku sajbu, az na zem 🙂 Ale nechavam ho, nech ide aj na brucho, ked grcne, otocim ho na chrbatik a potom sa zase pretoci na brucho a takto to ide dokola. Doktorka nam povedala, ze to grcanie prestane medzi 6-8 mesiacom. Tak uvidime. 🙂

lilina22
7. nov 2012

@katkamiki
@tiuska77 baby mne Linda tiez veeeela grcala, na vysetrenie som ani nesla, naco, ved na reflux sa nic nedava a 80% deti ho ma v nejakom rozsahu, pokial dieta pribera, neriesila som. teraz ma 6m+3t a posledne 2t uz menej ugrcne. Predtym grckala aj 2 hodiny po kojeni a niekedy take sable to boli, ze sme mohli hned kojit. Grckala v podstate pri kazdej zmene polohy. Ono ta zaklapka sa dovyvinie a bude fajn 😵