Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 nooo hadam su to zubky ked ma problem so zaspavanim. nech sa uz poriadne vyspi...my sme mali tiez sopliky ze sme tahali aj viackrat denne a nakoniec to dopadlo tak ze mal chytene priedusky tak dufam ze u vas to budu tie zubky....
@svetlusska Juj to ani nehovor lebo dedo bol chory,ale tak davam mu cajik z materinej dusky tak hadam jeho to nechyti a vcera sme mali poradnu a ho aj pocuval pediater tak to by nieco pocul keby tam nieco bolo.
@janusha33 nooo my sme tiez boli u lekarky najprv tiez nic nepocula len tie sopliky. lebo zo zaciatku nekaslal az po tyzdni co bral sinupret a nepomohol vobec a tiez fenistil, potom mu zistila ze ma nabeh na priedusky...dala lieky a teraz uz chvalabohu lepsie...ale tak sopliky mame furt ale sa tesim lebo uz neodsavame kazdu chvilu 🙂
ahojte
včera ste preberali aka bude vyska druhej materskej hned po prvej. Tak ja som z materskej isla na rodicovsky a hned na matersku. kedze som zamestnana,tak tuto druhu matersku mi pocitali z predpokladaneho vymeriavacieho zakladu ktory by som mala keby som pracovala a to vyplna zamestnavatel na takom tlacivu,ktore vam daju v soc.poistovni.
Inak dnes sme 2hy krat papali mrkvicku ako papala ale tvarila sa,ako keby som jej davala ocot.
ahojte holky. tak my mame za sebou tri dni a tri noci horuckovania ze 40tky. Najskor som si myslela ze zubky, no ked to neprechadzalo, tak sme sli na pohotovost a vraj siesta choroba. Dnes uz mame len 37,8 tak dufam, ze uz bude dobre....
Ahojte babulky, dlho som tu nebola, ale nie je nejak kedy, som smutna z nasej malickej, objednali nas na neurologiu, boli sme na poradni a nasej doktorke sa zda spasticka, vraj ze ma take stuhnute svalstvo, a ze prve tri mesiace bola ok, ze sa jej zdala uplne ina, ba az popredu:(( Inak ja som si to vsimla po tom prvom ockovani:(( Teraz, ked sme boli na poradni, sme mali ist na druhe,ale z tohoto dovodu som odmietla, nasa dr. to pripisuje k tomu, ze bola pri porode ozivovana, ale sama povedala, ze moze to suvisiet aj s ockovanim:(( Mam hlavu v smutku, anio neviete ako sa bojim, 20.11 ideme na sono hlavicky, uz nech je to za nami a nech povedia, ze je vsetko v poriadkiu, lebo sa zblaznim dovtedy:((
@jarabica123 joj, to mi je velmi luto. Drzte sa. Hlavne treba pozitivne mysliet aj ked viem, ze to nie je jednoduche :(
@katkamiki DaKUJEM JA VERIM, ZE BUDE OK, ved je nejaka zena🙂
@jarabica123 Juj neboj sa urcite bude vsetko ok a mala bude v poriadku,len nemyslina nic zle.Skus jej stale po kupeli masirovat rucky a nozky a chrbatik,mozno to povoli.......neboj sa bude to ok.
@janusha33 No zacala som tak masirovat, snad to pomoze, ved uvidim co nam este ta neurologicka povie, ci nebudemem musiet na nejake cviky chodit, aj to ma stve, ze nas az tak neskoro objednali:(
@jarabica123 alebo skor kupat teda plavat by si mohla skusit
No muz sa bol na to dnes pytat, buduci tyzden zaciname🙂 Ona inka vodicku miluje, tak snad aj to bude dobre.
tak my sme dnes boli na poradni, a tiez mam hlavu v smutku. mi povedala doktorka, ze mam zacat s malou chodit na rehabilitacie, ze uz by sa mala pretacat a podobne...ze ma slabu chrbticu...som to akosi spontanne odmietla, tak mi povedala, ze mam prist na kontrolu zaciatkom decembra...ale ved ona mi vobec nepripada, ze by bola nejaka pozadu...ma stale ta doktorka stresuje!
@jarabica123 verim ti, ako sa musis citit...mne ked to povedala dr., ze ma slabu chrbticku, az mi slabo prislo...slzy v ociach...mne ju tahali pri porode zvonom, tak tiez sa mohlo hocico poskodit...ale ved sa pekne hybe, chyta si labky, do sedu ide...no neviem, ta doktorka akosi stresuje!
@michalienka25 No ved vyplasila a riadne, labky si chyta a j do pusy dava a aj do sedu sa taha ked ju ale len taham ja, sama este nie, ale to ma este cas nie?? Inak mali sme problemy, ze jej prepadala hlavicka:(( Bolo to hned po ockovani, ale po par dnoch sa to upravilo, inak doktorka bola velmi neprijemna, ked som odmietla ockovanie, lenze musi ma chapat, ja mam strach, co ak mi zostane po druhej vakcine mrzak?? Nie vsetky deti to znasaju dobre, ja nehovorim, ze nedam ockovat vobec, ale urcite nie teraz!!! Radsej aj po roku aj dvoch, a mozno aj vobec. Aj nas nahlasila na hygienu, co som od nej necakala, myslela som, ze to pochopi:(( ale ja verim, ze Emka bude ok. Inak dakujem moc za podporu🙂
@michalienka25 Aha az teraz citam, ze aj vam nieco take dr. povedala, nasa sa na bok otaca, ale len ked sa jej chce a aj na brusko sa da, ale menej casto🙂 Asi su len lenivejsie, nic ine to nebude, pevne verim.
@jarabica123 je mi to veľmi ľúto .. držím palce..hlavne hlavu hore a nepripúšťať si nič zle, veď je krásnučka ! Skus ak máš doma veľkú loptu na nej cvičiť...daj ju ľahnúť na bruško alebo na chrbátik a kus na jednu stranu a na druhu tak sa bude musieť napínať a posilňovať svalstvo....ja jej hodím aj hračky na zem a veľmi pomaličky posúvam dole nech sa naťahuje a takto môže byť kým jej to bude príjemné aj 15 min ... chodievam občas cvičiť medzi ostatné detičky do takej herne a tam to cvičíme s pani čo cvičí s ťažko chorými detičkami takže presne vie čo môžu také malé detičky...ešte raz držim palce...
juuuu ja sa asi poskladam, nas maly dneska zaspal bez cumlika, zrjeme ho vypluvol lebo inac ho ma v puse dlho... a dokonca bol prebraty, takze nesiel spat tak jak obycajne v polospanku...a spinkaaaaa :D si sice kus pomrncal ale spinka 🙂)) juuu jak sa tesim 🙂
@jarabica123 Ahoj, chcem ťa trošku ukľudniť. Aj nás poslali na neurológiu, lebo malý začal otáčať hlavičku v 2 mesiacoch iba na jednu stranu, sono bolo v poriadku, má trošku slabšie svaly, asi preto, lebo som rodila skôr o 2 týždne cisárkym, lebo nebol otočený hlavou dole. Neurologička nás poslala na rehabilitáciu, kde nám ukázali 2 cviky, nie viac, Vojtova metóda, nie je to nič hrozné, malý si zvykol, neplače. A pekne sa mu všetko upravuje, už 2 týždne sa mi otáča na bruško, chrbtové svaly sú ok, napriek tomu, že to nepreháňame s tým cvičením. 🙂 Oni to dobehnú.
@jarabica123 jooooj, o sedeni nemoze byt ani reci...ale ved praveze aj mne sa to zda skoro...ja ju nechcem dat sediet a opierat vankusikmi...no moja sa na brusko nepretocila este ani jeden raz :(. ale takv erim, ze to vsetko dobehne...tiez si myslim, ze je leniva, ved ona stale spinka a ked nespinka, tak sa pekne hra. kazde dietatko je ine, no ale tak branit sa tej rehabke nebudem...pojdem na kontrolu o dva tyzdne, a ked ma posle, tak pojdem...ved vidim, ze babam to pomaha, ze?
@deni73
@janja2502 a to ake cviky s tymi drobcami robite?by som aj ja poskusala...
@jarabica123 inak, teraz som v sprche nad vami rozmyslala, s tym ockovanim. pre boha, to by bolo fakt riadne svinstvo, keby to tvoje bobatko "trpelo" kvoli ockovaniu...to fakt take svinstvo davaju do tych deticiek?naco to robia?!ved to je hrozne...akoze ja som dala malu ockovat, ale ked to pocuvam okolo, tak mi je z toho zle...
@janusha33 včera sme mali asi rovnaký večer 🙂 tiež už som bola z nej zúfalá. Ja ju musím uspávať na rukách a už som nevládala, boleli ma ruky, kríže a dieťa ani za svet zaspať. Vyše hodiny som ju hojdala, potom už konečne zaspala a o 4 mi robila zas to isté 😒 To som už nezvládla a dala ju k nám do postele a dieťa spalo skoro do 8 (a my s ňou kedže drahý mal dnes voľno) Ale tiež máme od soboty sople, už som bola aj u Dr. že nejaká viróza, tak nasivin, sinupret a odsávame ... ale ďasienka má poriadne naliate, tak ktovie či nie aj zúbky 😨 .. ale dnes už bola zlatá, zaspinkala za 10 min 😝
moja starsia dcera nemala ani ziadnu traumu pri porode, a napriek tomu jej v 3mes. tiez zistili, ze je hypotonicka (hoci nam sa zdala ok,len taka lenivsia,flegmatickejsia ale ze ved reagovala...). poslali nas na rehabku, cvicili sme skoro rok Vojtovu metodu, drsne, ale dalo sa 😉
a hoci sme aj s nou poctivo cvicili, tak sama sa posadila az v cca 8 mes.,vobec nestvornozkovala len sa plazila stale a sama chodit zacala "az" v 16tich. ale nelutujem, ktovie ako by sa to bolo vyvijalo bez cvicenia...teraz beha ako srnka, nema ziadne zdravotne problemy, reci ze kazde dieta je ine a tak, ok, je, ale aby vam raz nebolo luto, ze ste mali zacat cvicit skor...lebo poznam aj chlapca, co jeho matka odmietla rehabku, a do 22 mesiacov nemal tak pevne svalstvo, aby zvladol chodzu....
a teraz nas chlapcek majovciatko, pretaca sa hore dolu od 4mes., taha sa sam do sedu a uz sa dava na lakte a kolienka ked je na brusku, cakam ze kedy zacne stvornozkovat.... 😀 a pritom po skusenostiach s dcerkou som to vobec necakala...
takze zaver : ano, kazde dieta je ine, ale to nie je vasa chyba, len radsej sa nechajte vysetrit, nech sa nieco nezanedba...cvicenie ma najvacsi efekt, cim je dieta mensie, cim je vacsie tym viac odporu prirodzene kladie....
drzim vam palce 😉
@janusha33 Ahoj, ja som skor taky pasivny clen tohoto fora, ale vcera sa stalo malemu asi to iste co aj tvojmu Riskovi pred casom. Pri vecernom kojeni sa mu na malinku chvilku (na par sekund) zacala chviet hlavicka a rucka, velmi ma to vystrasilo. Prosim ta, co ti na to povedal doktor? Nemusim zatial plasit, ked sa nam to stalo zatial len raz?
Dik
@michalienka25 No neviem, ale zacalo to potom hned na druhy den po prvom ocko to prepadavnie hlavicky, sice to trvalo len par dni ale predsa, a k tomu po ockovani asi dve hodiny kricala na rety uz sme nevedeli co s nou, a potom prislo to stahovanie Hexa vakcin z trhu a potom mi tuklo, ze preboha ved to mohlo byt z toho a zacala som o tom citat literaturu a zistila som vela veci, ktore do seba zapadaju a vela ludom sa stalo to, co nam:(( Preto ten strach, a nasa doktorka vravela ze to moze byt z toho, ale ze aj tak aby sme dali zaockovat?, akoze pozerala som na nu z otvorenymi ustami, ze co??,Vo vela krajinach sa ockuju deti az v dvoch rokoch, ked je uz imunita vyzretejsia, tak podla mna, ked su tam deti zdravucke, bude aj nasa, a ked tak dame zaockovat potom. Len je to tu strasne zle, s tymi zakonmi, ze je to povinne:((( Ale zase som si povedala, ze si nenecham dieta zmrzacit, to by som si nikdy neodpustila. Ono cloveka nenapadnu take veci ze to moze byt z ockovania, ale napadne nas to az potom, ked sa nieco stane:(
@michalienka25 a ano rehabilitacia vela krat pomohla, cize ak by nieco pojdeme aj my, urcite. sice ta vojtova metoda je drastak, ale urobim vsetko pre to, aby sa vsetko dalo dokopy, neboj, este nam aj na nervy pojdu, ze vsade budu strceny a behat ako srnky🙂)

No asi nam uz pojdu zubky von.Vcera sme bojovali vecer zase s uspavanim a to som ho uz davala o siestej lebo uz bol unaveny.Za hodinu sme bojovali,aj zaspal,sa predriemkal a ked som odisla zo spalne za 5 minut bol hore.Tak som ho nechala chvilku hore a po osmej som to skusila zase,bojovali sme do desiatej.Uz som az plakala co som nevedela ako ho uspat,on by aj spal,aj zaspaval len zrazu oci na siroko a uz bolo po spanku.A zacali nam sopliky,uz vcera vecer,dnes zase sme uz dvakrat tahali.Takze neverim ze to bude nejake nechladnutie.Nema byt z coho.Uz naj vylezu tie zuby lebo ked tak chce vystrajat po veceroch tak ja skoncim na psychiatrii.