Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jagu81 No u nas neviem ci to nebolo aj tym ze mi dosla kasa tak som mu dala na veceri jablcko s piskotkou.A kedze nedostal kasu tak vystrajal.Vcera uz kasu mal a zaspal o pol osmej bez reci a placu.Je pravda ze dostal aj nurofen polovicnu davku a gelik na dasienka.Preventivne mu davam caj z materinej dusky lebo moj oco bol chory tak aby to nechytilo aj jeho.Keby mal sople take zltkave tak idem za lekarom ale su take vodove,biele co mi hovoril lekar ze je to pri fyziologickom refluxe ok,ze pokial ho kojim tak nech sa tym netrapim a len poodsavam,takze predpokladam ze tie sople su vovacsej miere kvoli zubkom.
@kikuska No ved to ze som sa na yo aj zabudla opytat lebo Risko zacal nariekat a uz sa nam to stalo dokopy 4x ale stale to bolo len par sekund a ako som odsledovala tak stale bol Risko pri tom v tej istej polohe takze to mohlo byt aj unavou svalou pri tej polohe ze sa zacali chviet ale pri najblizsej moznej prilezitosti sa na to popytam
@janusha33 Tak daj potom vediet, ze co ti na to povedali. Ja mam poradnu az koncom decembra, tak kym sa to nebude opakovat, tak pockam az do tej poradne. A este som sa chcela opytat, ze ake mate to chvenie, lebo mne to nepripadalo ako nejaky krc, skor naopak, ako keby sa cely nejako uvolnil.
@jarabica123 @michalienka25 pravdu ma @margarita, cim skor sa zacne, tym je to ucinnejsie. My cvicime Vojtovku od 2. mesiaca kvoli diastaze brusnych svalov. Dr povedala, ze ju ma dost vela ludi, ze je to skor len kozmeticky problem, ale vidim, ze cvicenim sa to pekne upravuje, uz nema take rozlezene brusko. A ci je vojtovka drasticka??? No v nasom pripade vobec nie. Nas maly sa strasne smeje ked ju cvicime. Aj ked prideme ku sestricke, tak sa vsetci smejeme. Trosku sa popuci a znova usmev. A citala som, ze vojtovka je velmi dobra aj na koliku. velakrat ked som ho tak stisla pri cviceni, tak mu pekne uvolnilo brusko. Mozno preto sme s kolikami problemy vobec nemali. Starsia dcera, tak bola taka pevna ako skala, no a maly je taky trosku mlandravy, ale cvicenim sa to pekne upravuje. Teraz sa uz snazi lozit. Hupe sa zo strany na stranu.
Ahojte baby. Spavaju aj vase deti v poslednej dobe zle? Moj maly bol tuto noc kazdu hodinu a pol max kazde dve hodiny hore :( Som z toho unavena. Podla mna to zuby nebudu, lebo dva uz ma vylezene. Moze to byt, ze je hladny a nestaci mu moje mlieko? Cez den papa tak kazde dve a pol hodiny a niekedy aj tri hodiny.
@jarabica123
@michalienka25
dievcata, podla mna deticky maju cas s otacanim do cca 7meho mesiaca, pokial sa lekarke javia v poriadku, kludne to moze byt sposobene len ich temperamentom. Mam 3 blizke kamosky, ktorym sa deti (2 dievcatka a 1 chlapcek) prvy krat pretocili v 7. mesiaci, potom sa uz velmi rychlo rozbehli a zacali sa plazit. Chcela by som vam poradit jednu vec okrem zmienovaneho cvicenia - vyskusajte baby masaze, specialne masaz chrbatika, velmi prospesna zalezitost a ked deticky nosite, skuste co najviac na tigrika 😎
@katkamiki podla toho, co vidim a pocujem okolo seba to vobec nemusi byt hladom, spanok sa brutalne meni hlavne okolo toho 6teho mesiaca, mnoho babatiek sa zacne ovela viac budit a kase vecer nie vzdy pomozu, niekedy skor zatazia babatku brusko, ale je to velmi individualne. Vzdy si vravim, ze su to len FAZY, teraz je horsi spanok o tyzden zase bude inak...ako vo vsetkom s tymito malymi detickami. Ak mas dojem, ze je to hlad, skus tak 1-1.5 hodinku pred spankom nejaku nemliecnu bezlepkovu kasu a uvidis...Drzim palce, nech ste coskoro vo faze spinkacej
@jarabica123 ved aj ja este pockam tie dva-tri tyzdne, a ak nic, tak tiez pojdem na tie rehabky, nech mi ukazu nejake cviky...boze, s tym ockovanim...to sa az zle cita. ale verim, ze je vsetko v poriadku a bambulka bude zdravucka a ako hovoris, budu behat ako srnky 🙂.
@margarita dakujem za odpoved, ako hovorim, este pockam dva-tri tyzdne, a ked sa nic nezmeni, pojdeme...ale ako sledujem momu malicku, ona nic nic nic, a potom urobi nejaky obrovsky pokrok...naposledy to boli labky v ustach 😀. a zdviha ritku do luftu, kolienka si da pod seba...takze hadam to nie je az take zle.
@michalienka25 To sú špeiálne cviky, jeden na bruchu, a jeden cvik na chrbte, ale to ti musia ukázať sestričky, kde stláčať hrudník a lakeť. To sú reflexné body na tele.
@janja2502 uvidime, ako sa to vsetko vyvinie, dufam, ze tu vojtovku nebudeme musiet cvicit., ja neviem, co su to za cviky, ale vsade len pocuvam, ake je to drasticke. a ja ked vidim plakat tu moju malicku, mi trha srdce...
@lilina22 dievča, ty ma vies vzdy tak povzbudit a zbavit sa trocha strachu.... ved tiez si myslim, ze kazde deculo sa vyvija inak, niekto zacne so vsetkym skor, niekto neskor...ale ak ta mozem poprosit, nemas nejaky navod, link na tie baby masaze?dakujem 😉
@michalienka25 pocuj, ja som mala na navsteve u seba rehabilitacnu dievcinu 4x, co ma to naucila, poslem ti IP scan plus poprosim mm nech ma natoci ako malu masirujem a dam to na youtube, oki? Hlavne ziadne strachy, mam dojem, ze vase dievcatko je proste pohodacka 😀
@lilina22 jemine, dakujem ti velmi pekne, si strasne zlata 🙂. ved aj ja mam pocit, ze ona je "pohodacka", lenivcek. som sa dnes smiala, ze sa jej lenilo aj narodit, ze ju museli zo mna "vytahovat" 😀DD
@deni73 aha tak...ale aj tak dakujem 😉
@lilina22 ahoj, prosim ta, mozes to aj mne poslat? ....ja mam tiez podobny problem ako @michalienka25 , tak rada by som pocvicila s nasim pohodakom 😉 ...vopred dakujem
@michalienka25 Určite nie, nepodrypuuj:D Robila som si preventívne test a som negatívna 🙂 Netráp sa kvôli maličkej, každé bábo je fakt iné. Doktori dakedy vedia fakt "potešiť" a nakecajú toho ažaž. Tento týždeň som mala stretká s kamoškami zo strednej - jedna má 5 mesačné, druhá takmer 7 mesačné bábo. Každé je fakt iné. 7 mesačná sa ešte nepretáča, je proste lenivá pohoďáčka, iná povaha ako môj, zato vkuse výska bľaboce ako typická baba. Hovoríme, že ona bude moderátorka a on športovec. Môj popri písaní príspevku sa doplazil z puzzle koberčeka na druhý koniec obývačky :D no ešte nesedí a nemá zúbky. Tiež som zvedavá o 2 týždne, čo bude na poradni.
@alohim ved uvidime, co ta moja mala vymysli...som jej povedala, ze odo dnes ideme cvicit. a vies co ona robi cely den?spi...na chvilku je hore a potom chce spat opica jedna. ked ma cvicit, sa radsej robi, ze je strasne unavena 😀DD.
maly je prekrasny, aky "rozdrapeny" 😀. a to ako sa ti plazi???
ahojte dievcata, tak ani ja som dnes neprisla domov z poradne natesena :( boli sme ockovat, dost ze to ma trapilo, som sa citila aj ked to bude zniet prehnane akoby som ju isla otravit a ukazala som, aky ma suchy kruzok na ramene a ze to je ekzem ☹( ja viem ze to nie je smrtelna choroba ale aj tak ma to trapi.. predpisala mi na to Linolu mast, ma niekto skusenost? najradsej by som to potierala len pripravkami na cisto prirodnej baze..
@jarabica123 @michalienka25 drzkajte sa.. plavanie, vojtovka, masaze, cas
@katkamiki aj moja je stale hore, neplace ale budi sa, tak si ju len pritisnem, trocha si cucne a spi dalej, urcite to je len prechodne obdobie a presne kase na noc sa neodporucaju, zatazuju zaludok, minimalne 2hod pred spanik ked uz
@tiuska77 neviem kde Alohim, ja som objednala na penove-puzzle.sk, take velke stvorce
@katkamiki a dostala som instrukcie k prikrmom... cele inak ako chcem ja robit.. prve tyzdne s 5-dnovymi odstupmi len mrkvu a zemiak, potom kombinacia; dalsie tyzdne polievky z roznych druhov zeleniny ( naraz zmixovat- ja to budem zavadzat postupne, nie naraz) a tym ze ma ekzem nesmiem urcite potraviny, ani surove ovocie a zeleninu ze.. chuda plakala po ockovani, som jej dala cipk nurofenu a spinka .. mam z toho ockovania tak zly pocit .. cele zle tento system co tu funguje
@michalienka25 My mame 6 mesiacov a 2 tyzdne a nepretacame sa uz som z toho tiez smutna som zvedava co mi povie mudr na poradni, ale inak je sikovna hlavku zdviha do sebu uz by najradsej sedela, len sa mi zda byt trosku leniva, ja si pamatam, ze aj moj syn sa zacal neskoro pretacat tiez bol velmi lenivy, aj som s nim chodila na neurologiu, takze teraz keby ma poslala s malou tiez by som odmietla, nemam pocit, ze by jej nieco bolo skor mi pride pohodlna a velmi leniva 🙂 🙂

@deni73 Dakujem Deni, ja viem, ze nase deti su sikovne a vseetko dobehnu. tak sa drzte a pekne cvicte🙂) Potom dame vediet ako sme dopadli